cocugunuzu komsuya yollarmisiniz?

Babaanne çok çirkef. Kendi umursamıyor diye başkası da umursamayacak diye bir şey yok. Kendi umursamıyor çocuğu komşuya gönderiyor. Sonra hadi ben gönderdim sende gönder. Babaanne iyi niyetli olsa seni de davet eder. Kesinlikle izin verme. Seninki bir de daha küçük.
Kadının yaptığı manipülasyon resmen.

Bak başkası çağırsa çocuğun sana sormadan gitmeye kalkarmiydi merak ettim. Ama senin çocuk oraya senden izin almadan gidebileceğini düşünmüş. Çağırınca hemen gitmiş. Çocuğunla bu konuyu konuş. Başkasının evine senden babandan izin almadan gidilmeyecegini öğrensin.

3 yasina yaklasan cocugumu birak komsunun evine kapisina bile tek yollayamam. Daha buyuk olsa guvendigim biriyse olabilir. Kadin da amma takinti yapmis mecbur musunuz hayret bir sey.

Kimsenin çocuğunu eve almam kendi cocugumuda halası dışında kimseye emanet etmem komşu ya asla guvenmem neler duyuyoruz su zamanda tepkiniz sert olmuş komsunuza

Ben gondermem de eve de almam. Disarisi cayir cimen, musait bir ortam. İstiyorlarsa ciksinlar disarida oynasinlar. Annesine de bildiririm sorumluluk kabul etmiyorum. İsimiz bitince doneriz eve diye. Hele ki su devirde istismar durumlari varken, delirmis olmam lazim gondermem icin.

Çok ilginç doğrusu sizin düşünceniz de babaannenin yaptığı da. Ben kendi adıma el kadar çocuğun sorumluluğunu almak istemem. Hele ki bu zamanda asla. Kendi çocuğumu da göndermem. Onca şeyler okuyor görüyoruz.Rabbim esirgesin ama zaman kimseye güvenilecek zaman değil.Yaz tatili oğlum 6,5 yaşında kapının önüne bile tek çıkmasına müsade etmiyorum. Mantık olarak babaanne haklı gibi eğer güvenip yolluyor ise aynı güveni beklemesi normal bence.

Benim oğlumun sınıf arkadaşının annesi illa bize bırak oynasınlar dedi.Çocuklar zıplıyor ne olur ne olur diye.Hayır dedim. Ya sende gel dedi işim var o zaman bırak 2 saat sonra alırsınız dedi.Kusura bakma canım ben biraz cins bir insanım ne çocuğumu bırakırım ne de annesiz çocuk kabul ederim ki eşim benden daha serttir bu konuda başka bir zaman birlikte geliriz siz gelirsiniz dedim.

Biraz empati kurmanız gerek babaanne ile

Cnm komşusuna göre değişir.mesela eski oturduğum evimde derin bir dostluk kurduğum komşum vardı ve çok becerikliydi her konuda.cocuklara da gzuel bakıyordu güvenim coktu.Çocuklarımızda aynı yastaydi o bana ben ona birakirdik.hatta vatsaptan resim filan atardık birbirimize.cocuklarin mutlu anları diye.ama şuan oturduğum dairede hiç kimseye birakamiyorum.birakamamda.senin yerinde olsaydım o teyzeye kırmadan birakmazdim.sonucta teyze kendi bırakma özgürlüğünü gösteriyor diye sizden aynı durumu beklemesi yanlış.siz ona ısrar etmiyorsunuz sonuçta.Bide inanın 1 yaş fark bile değişiyor bebeğiniz daha 3 yaşında.biyere çıksa etse kontrolsüz birşey yapsa mesela masaya cikmak gibi.teyze yerinden kalkacakta çocuğu ordan alacak.bekleki teyze gelsin:) herşeyden evvel kendine Hayri varmiki kadincagizin.birazda eski kafa işte sizin bırakmıyor olmanızı takıntı haline getirmiş.siz isterseniz yinede ihtiyarmis eğer gönül alabiliyorsaniz bayramda bı ugrayin.Ama yinede birakmayin

Ben evde erkek yoksa yollardim. Ama dede filan varsa bile asla yollamam ama kimsenin cocugunun da gelmesini beklemem. Cocuguma da cagir buraya gelsin demem.
Bu dediklerim de tabii 5 yaşından sonra. Daha küçük bir cocuk başkasına yollanmaz, kimsenin çocuğu da eve alinmaz.

Siz haksizsiniz. Madem komsuya cocuk gondermeyi dogru bulmuyorsunuz. Komsularin da ayni hassasiyeti gostermesini hos karsilayacaksiniz. Ne demek ben iyi bakiyordum. Herkes kendine gore iyi bakiyor ona bakarsaniz.

Neler neler duyuyoruz şahit oluyoruz, öylesinin evine gideceğine bırak arkadaşsız kalsın sen ona arkadaş olursun...

Bu devirde kimseye güven olmuyor hele ki çocuk konusunda...

Yazım tarzın çok çirkin neymiş 80 yaşında bakamıyormuş ben çok güzel bakıyorum sanane istediği programı da izler ayrıca.
Senin daha beben yokken o çocuk bakıyormuş ki 5 yaşında torunu herkes buldumcuk maşallah bi sizinki kıymetli bi mükemmel anne sizsiniz.

Ama siz pek normal değilsiniz zaten bir gün kv nin evinde kalmayı işkence olarak gören biri olarak

" Evde erkek yoksa yollarım " mantığı çok yanlış. Sadece erkeklerden zarar gelmiyor.

Ve ayrıca 3 yaş tamamen gözetim altında tutulması gereken bir yaş. Asla göz sözünden ayrilmamasi gerekir.

Babaanne güvenip yolluyor diye bende güvenmek zorunda değilim. Herkesin prensipleri , düşünceleri ayrıdır.

İyide sizinki çocuk onunki oyuncak bebekmi o güvenip yollamış siz guvenmediginizi açıkça belli etmişsiniz çocuğu cagrdignda siz geri cagrmak yerine beraberinde gidip oturup bi kahve icseydiniz o arada kadına bizde oynasınlar burda senin başını sisirirler falan gibi şeyler soylerdnz gönlü olurdu en azndan ayıp etmişsiniz bence

Hayatta gondermem kizimi... cook iyi yapmissiniz... kadin guvenip gonderdi diye siz guvenmek zorundamisiniz.... bende emanet çocukta almam eve cocugumuda göndermem....

Keske birlikte ciksaydiniz ve teyze kusura bakma benim kiz da sana yuk olmasin deyip biraz oturup kizinida alip donseydin

Ben kimseye çocuğumu yollamam
Kimsenin çocuğunu da yanında büyüğü yokken emanet bakmam
Ya düşse kafasını yarsa dışını kirsa herşey olabilir
Gelecek olan çocuk buyuguyle gelir evime bı kahve yaparım biz otururken... çocuklar oynasın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…