Çocuk annenin hayatını mahveden bir varlık mıdır?

doğru diyorsunuz.. aslında bunları yapıyordum zamanında ama annem saldıkça ben de saldım sanırım

doğru diyorsunuz.. şükrettiğini söylüyor ama yüzümüze değil. kendi annesinden de sevgi görmemiş yıllarca ona saydı. şimdi ananem gibi davranıyor

Olaya çok duygusal bakıyorsunuz severek evlenmedi , ama sonuçta sizi yaptı siz isteyerek mi ondan dünyaya geldiniz , sizi öyle sindirmiş öyle suçluluk psikolojisine sokmuski sanki herşeyin sorumlusu sizmissiniz . Onun kötü evlilikleri oldu diye sorumlu hiçbir günahı olmadan aile secemeden dünyaya gelen sizdemi ? Yatsın kalksın böyle evlatları olmuş ona dua etsin .

aynen sindirildik yıllarca suçlu hissettim şimdi üstümden o suçluluk psikolojisini yavaş yavaş atıyorum. 26 yaşındayım. daha yeni diyorum ben suçlu değilim dye...

Ne tuhaf anne babaymış. Allah kolaylık versin, neyse ki maddi gücünüz var muhtaç değilsiniz onlara. Demek ki benimkiler birer melek En iyisi bayramda arayayım.

bence annenı bı baska dktra gtır canım ılacları degssın kardesınle ayrı eve cıkamaz mısın? Kurtulmak ıcın evlenme hata yapmıs olursun senın ne sucun var swvdıgıne kavusamadıysa sız de yuk gelecektınız madem korunsaydı, hem sevdıgıne varamadı dıye bu kadar dert edecek olsaydı kara sevddan hastalıga tutulmustu coktan bence bu mazeret ve annen cok bencıl bır kadın... bence artık onu alttan almayı bırakmalısınız, bıraz uz de degerını anlasın... bılırsın kotu seyler olmazsa ıyı seylerın ıyı oldugu anlasılmaz.

saft kardeşinle üzülmeyin annenizin eksikligi bu. Anneniz siz olmasaydınız yine başkalarını suçlayacaktı, belki annesini babasını, eşlerini...

Bazı insanlar başkalarını suçlamadan duramaz. Böylesi daha kolay gelir.

Çocuk cennet bahcesidir.Büyükler kendi hayatini kendileri maffeder genelde.
Hiçbir acının, öfkenin, yaşanmışlıkların bedelini cocuklar ödememelidir.

sen kendı hayatına bak kardesınede aynısını söyle siz gelecek için kendı ayaklarının uzerinde durun güçlü kadınlarsınız,rabbim bizi böyle güçlü yaratmış ,
eğer nişanlınla gerçekten mutlu değilsen ondanda ayrıl ,
inşallah çok mutlu olursunuz

Agir bir sucluluk hissi oluyomu sizde de

evet. kendimi bazen o kadar suçlu hissediyorum ki sanki nankörlük yapıyorum. kızamıyorum, ama onlar kızabiliyor, her şeyi söyleyebiliyor düşünmeden. bunun altında eziliyor insan.

canım annen tek basına oldugu ıcın zorlanıyor ben bir cocukla kafayı yıyorum büyütmek kahrını çekmek gerçektende zor hayatından vazgeçiyorsun da çocuklarına adıyorsun kendını e yuk agır olunca sürekli bi mızmızlık sıkayet hali olmuştur hiç yük olur musunuz anneler en çok evlatlarını sever anne babasındanda çok. üzülme ağlama kurtulcam diye evliliği kurtuluş görme yağmurdan kaçarken doluya tutulma kızım hayatınızı mahfetmeyin olmazsa yapamassak boşanırız demeyin o işler zor oluyor.

Canım merhaba,
Bir kız annesi olarak şunu söyleyeyim, annelik hem çok zor hem de çok güzel bir şey. Hatta bu dünyada başıma gelen en güzel şey diyebilirim. Ancak annen babandan sonra kadınlığını yaşayamamış. Evi geçindirmek zorunda kalmış, hem erkek hem kadın olmuş. Belki basit olacak ama bir komşusuna gün için oturmaya gidememiş, belki istediğini alamamış. Çekmiş belli ki, sizi de hırpalamış bu süreçte tabi. Seni de anlıyorum, benim de annemle aram kötüdür. Senin suçun yok ama bazı şartlar insanları bu hale getiriyor işte, hayat onu yormuş. Kendi hayatını yaşayamamış. Zor bir insan olmuş. Arada da her zaman olduğu gibi size yani çocuklara olan olmuş. Baban gitmeseydi böyle olmazdı diye düşünüyorum. Çocuk insanın hayatını mahfetmez asla. İşte bu konuda eminim canım.

çok teşekkür ederim tüm yorumlarınız için. annemi anlamaya ve takmamaya çalışıyorum. psikolojim yavaş yavaş düzeliyor. sizlrle konuştukça rahatladım iyiki varsınız

desın olsun ıcınden gelerek demedıgıne eemınım tedavı ılacları kullanıyormus zaten sız kendınızde sakınken o tarz konusmaz dıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…