Cocuk anneye ve babaya Allah tarafindan verilen en güzel varlik cennet kokulu bir hediyedir. Kendinizi asla annenizin hayatini mahfeden biri olarak görmeyin. Inanin bana kendi deyerinizi ileride anne olunca anlicaksiniz. Sukadarini söyliyeyim size ilk gülüs ilk anne kelimesi ilk öpücük ilk sarilma hatta aglarken anneye sarilmasi bile bir anneyi en dünyaya en mutlu eden paha bicilenemez seylerdir. Ve bi güzel duygulari annenize sozler yasattiniz.
Annenizde cok zor bir hayat gecirmis bence yaptigi yanlisin farkinda bile deyil. Depresyonda olabilir. Siz bence annemizi bir doktora götürün iyilestirin ve anne cocuk ilkskisini yeniden kirmaya gayret edin. Ama lütfen kendi hayatinizi mahfetmeyin.
Mesela kardesinizle bir ev tutup kendi hayatinizi kurabilirsiniz, ayni zamanda annenizin tedavisini yaptirip iliskinizi yeniden onara bilirsiniz. Annenizden kacmak adinada bir evlilik yapmayin. Kendi ayaklariniuin üstünde yanliz basinizada durabilirsiniz.
Çocuk niye hayat mahfetsin, ama bir anne cocugunun hayatini mahfedebiliyor malesef. Buna musade etmeyin daha fazla yuvanizi kurun coluk cocuga karisin. Annenizi kafaya takmayin daha fazla
Allah kolaylık versin. ben şu an evden ayrılmaya kalksam annem kıyamet koparır. evi bana bırakır kendi gider o derece. bırakmayacağını biliyorum. bu sefer de boşanırsam babama giderim artık diye blöf yapmıştım. gebertirim seni birşey olursa yine buraya gel demişti. ama işte lafları koyuyor. eve bakmak için bir kedi bile aldığında, kedi kendini sevdirmezse ben senin için şunu bunu yaptım ilaç aldım bilmem ne diyor niye sevdirmiyosun diyor. sürekli başa kakma halinde. sadece bize değil.
bir de annem de tek yaşayamaz. rahatsızlığından dolayı sık sık bayılıyor. çocukluğumdan beri elimde soğanla ben ayıltıyorum. bir de evi çekip çeviriyoruz ona kolaylığımız var yani zorluğumuzun yanında. evlensem bile sizi yanımda istiyorum deyip duruyor. kardeşimle teklif ettik bir kere biz ayrı eve çıkalım diye ağlayıp sarıldı. birlikte yaşamayı bizden çok annem istiyor yani ama işte başa kakmalar, psikolojik şiddet vs vs
Bazı çocuklar erken büyümek zorunda.
Şimarma lüksleri hiç yok.
Siz de onlardan birisiniz.
Anneye ebeveyn olmuşsunuz aslında.
Ben annenize kızamadım çünkü tedavi olmasi gerekiyor bence.
Yaşadıkları ağır gelmiş.
Kaldiramamış.
Uzman yardımı ile toparlayabileceginize inanıyorum.
Siz harika bir evlatsınız o da bunun farkında ki sizden ayrılmak istemiyor.
Sadece elinde değil size hissettirdiklerini bilseydi daha da kahrolurdu eminim.
Farkında olacak sağlığı yok ki..
Babandan meyve ağacı istediğini duyup şurada yer var ben dikerim demiş ya annen. Inan ağladım.
Lütfen bunalimdayken ağzından çıkan sözlere bakma.
Annenin hayatta kalma sebebi sizsiniz buna inan. Vazgeçme ondan.
Şükret ki bu terbiyeyle bugünlere gelip dogru yoldan şaşmamışsınız.Ben de kaç kez isyan ettim.Çünkü benim annem babam da ayrı ve ikisi de evli hep peşlerinden ilgi görmek için koşan ben oldum ve en sonunda bıktım,tükendim ve evlendim ve kendime geldim.Nişanlın iyi biriyse kaçırma ve yoluna bak.Görüşmeyince veya araya mesafe koyunca herşey daha güzel oluyor hatalı tarafsa anne baba çünkü
Şunu yaptım bunu yaptım demek hoş değil. Bir canlı doğurmaya karar veriliyorsa kaza bile olsa belli bi yaşa gelene kadar elden gelenin en iyisi yapılmalı benim görüşüm bu. Sen çocuğa sorma doğmak istiyor musun diye sonra şunu yaptım bunu yaptım. Bu annelik değil kişilik olarak bir bozukluk hep yüksek beklenti, olmayınca ajitasyon ve yüze vurma... Büyük konuşmak gibi olmasın ama ilerde çocuğumu okulu bitince eli iş tuttuğu anda evde tutmayacağım... Yarın bir gün sinirlenirim de yaptıklarımı yüzüne vurmayayım diye. Ebeveyn görevi benim için eğitim terbiye hayata hazırlamaktır ve gerçekten bu normal birşeydir. Doğaya bak yavru kuşu anası ağzına besler nasıl uçacağını gösterir hazır olduğunda da kuş gitmezse kendi iter :) anneniz illa benimle kal salmam bir yere diyorsa başka bir şehirde iş arayın hayatınızı kurun
Aslinda o de oyle diyordu siz varsiniz diye yasiyorum diyodu ama bikac yildir sadece evlenmek istiyor. Hak veriyorum gorusmelerinde yardimci bile oluyorum. Yillardir bekar insanin erkege ihtyaci oluyo. En basiti evde bisey bozuluyo kadin basina zorlaniyoruz. Ama sanki tek sorun biziz de evlense hersey tamam olacak gibi hissediyor. Gecen soyledim sen kendi icinde mutsuzsun. Biz gitsek mutlu olcgni zannediyosun ama sorun bizde degil senin icinde dedim. Durdu bi dusundu. Aslnda hak da veriyor ama gururuna yediremiyor sanirim
Siz elbet evlenip gideceksiniz.
Yalnız kalmak korkutuyor olabilir.
Kim bilir nasıl eşleriniz olacak el oğluna da güven olmuyor ki?
Onu isteyecekler mi vs.
Belki yüzüm bu kez güler diye düşünüyordur.
Çaresizlik insana her şeyi düşündürür maalesef. .
Çocuklar aileyi seçemez ama anneler babalar çocuk sahibi olmak ister ve bunun içinde girişimde bulunur.. o istemeseydi olmazdınzj... kendi kararı...
Maalesef inanalar hep bir bahane bulur hep bir başkasını suçlar.. anneniz de öyle yapıyor; yanlış seçimleri ve hataları yüzünden sizi suçluyor...
Maaşınız varmış : kardeşiniz bekara ayrı eve çıkın hem çalışıyorsunuz da...
Ailevi konuları düşünmemek gerek farklı bir hobi edinseniz; manevi olarak rahatlatacak şeyler olsa..
Bence umursamayın o tavırlarını. Görmemezlikten gelin ve kendi hayatınıza bakın. Çocuk yaparken düşünseymiş, siz de gayet iyi biliyorsunuz ki çocuk yapan insan onun bakımını da peşinen kabul etmiştir. Bence kendi hayatınıza bakın onu da çok düşünmeyin bazen insanları he deyip geçmek gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?