ÇOCUK BÜYÜTMEK GERÇEKTEN BU KADAR ZOR MU?

Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?
Tabii ki zor.
Cok zor.
Aslında sinirlerin yıpranmamışsa kolay,
Bebek bakımını, çocuğa karşı takınılacak doğru davranışları tutumları biliyorsan kolay.
Çok kolay.
Tabii ki pratik, kitaplarda yazdığı gibi kolay olmuyor da yine de ruh halim sağlam olsaydi, cocuk da daha sağlıklı olurdu gibime geliyor.

4 kardeşiz, hep şükrederiz, hataları olsa da annem babam bizleri huy karakter ahlak olarak cok iyi yetistirmis diye.

Ama buna ragmen çalışma hayatinda cocuk yapmış olsaydim annemin bakmasını istemezdim, yaptığı hataları cocuguma da yapması hoşuma gitmezdi (bakici cok mu iyi denebilir de kosullar uygunsa bakiciya da yanasmaz kendim buyuturdum cocugu).
Neyse konuyu dagitmayayim, fikrim bu.
Bİ de toplumda evlenip sinirleri saglam kalan kadın cok nadir olduğu icin cocukla ilgilenmek ugrasmak zorlasiyor

Son düzenleme:
Dün konuma istinaden söylüyorum evet :KK70:
Ayrıca çalışmayan kadın yazıyorsunuz ya ,bende onlardan biriyim ve çalışmayana daha zor.
Sürekli evde kıç kıçasınız. Çalışam kadın gidiyor da iki dedikodu yapıyor. Çalışmadıkları halde diye küçümsemeniz komik olmuş.
Yanlış anlamayın lütfen küçümsemedim. Sadece tüm gün evdeyken bile zorsa çalışırken ne kadar zordur diye düşündüm o kadar.

Yanlış anlamayın lütfen küçümsemedim. Sadece tüm gün evdeyken bile zorsa çalışırken ne kadar zordur diye düşündüm o kadar.
Aslında onu sizin üzerinizden herkes için söyledim. Çalışan bazı kadınlar , evdeki kadınlar bile falan diye cümleler kuruyor. Çalışmak valla bebek bakmaktan kolay.

Babaannem derdi ki “ bu dünyadan rahatlık beklemeyeceksin . Bu dünya bizim cennetten kovulunca gönderildiğimiz bir hapishane derdi . Nefes almak bile çok zor geliyor bazen bana . Arkandan hayır dua edecek kişiler olsun hayatında ..”
Annelik evet zor öyle sosyal medyada görüldüğü gibi değil . Büyüdükçe sorunları da büyüyor . Bedenen yorulmuyorsun eskisi kadar ama zihin yorgunluğu da çok zor . Ölünceye kadar sorumluluk işte .
Ben iki oğlumu 1,5 yaşına kadar büyütüp , bakıcıyla devam ettim . Zaten 3 yaşına gelince kreşe başladılar . Allah yokluklarını göstermesin. Ayaklarına taş değmesin , kimseye muhtaç olmadan sağlıklı ve mutlu yaşasınlar yeter . Daha da pek bir beklentim kalmadı hayattan .

Hayat korkarak yaşanmaz, yapmak istiyorsanız hazır oldugunuzda yapın, elbette çok zor.
Sizin kisliginize de bağlı, çocuğun kişiliğine de.
Allah sağlığıyla sınamasın, sağlıktan sonra en büyük zorluk uyumaması bence.
Zorluklar geçmiyor sadece şekil değiştiriyor.
Ama zorluğu var diye de çocuklarımsız bir hayat düşünemem.
Karşılığı çok çok güzel çünkü.
Yine de sabrı olamayan çocuk yapmasın derim hep, bence sabır çok çok çok önemli.

Alakası bile yok, keşke çocuk sahibi olmadan önce bu kadar zor olduğunu birileri de bana söyleseydi. Bütün gün uyuyacak, minnoş bir şey bekliyorsunuz ama gerçekte asla ama asla öyle olmuyor. Sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, herkes ağız birliği yapmış gibi sevgi kelebeği şeklinde dolanırken sizin aklınızda binbir soru oluyor bir de bunlarla baş etmeye çalışıyorsunuz. Çocuk bakmak dünyanın en zor şeyi ama ben de ikinciyi istiyorum mesela. Bir şeyin zor olması istenmesine engel değildir ki bu neden iki yüzlülük olsun?
Benim anlatmak istediğim de bu.Zor olabilir ama demek ki baskın olan güzel yanı ki 2.ya da 3.isteniyor.Neden sadece çok kötüymüş gibi anlatılıyor? Hayat kolay değil,herşey çaba gerektiriyor.Zorluklar anlatılsın, güzel yanları ile

Benim anlatmak istediğim de bu.Zor olabilir ama demek ki baskın olan güzel yanı ki 2.ya da 3.isteniyor.Neden sadece çok kötüymüş gibi anlatılıyor? Hayat kolay değil,herşey çaba gerektiriyor.Zorluklar anlatılsın, güzel yanları ile
Keşke bana zorlukları anlatılsaydı. Yıllarca uyumayacağımı düşünmemiştim. Belki hazırlardım kendimi psikolojik olarak, ya da normalmiş herkes söyledi zaten biliyordum derdim. Ama kimse söylememişti ve ilk çocuğumda eşekten düşmüş karpuza döndüm.

Keşke bana zorlukları anlatılsaydı. Yıllarca uyumayacağımı düşünmemiştim. Belki hazırlardım kendimi psikolojik olarak, ya da normalmiş herkes söyledi zaten biliyordum derdim. Ama kimse söylememişti ve ilk çocuğumda eşekten düşmüş karpuza döndüm.
Ben anlattım sayfalarca, hiç mi denk gelmediniz?😂

Konu sahibi size gelince…

Bir insan çocuk istiyorsa ilk söylediğim şey ‘çocuk güzel eğer başkasınınsa’ oluyor.
Sevgiyi tartışmıyoruz ama vallahi billahi bile isteye nasıl yapılıyor bu çocuk, ben anlamıyorum.
Kafayı yemiş olmak lazım, millete kardeş yap derim rahatı bozulsun diye😂😂😂

Açıklayıcı olamamış mıyım acaba diye mesajımı tekrar tekrar okuyorum 🤭 haklısınız zor yanları anlatılsın, ilk defa yaşanan bir durum tecrübeli insanların deneyimleri ile biraz olsun rahatlatır.başınıza ne geleceğini bilirsiniz.Benim lafım çocuk sahibi olmanın güzel yönünün anlatılmamasında.evet uykusuz kalıyor insan,hastalık zamanı,atak zamanları bilmem nesi oluyor ama bu günler geçiyor densin

Açıklayıcı olamamış mıyım acaba diye mesajımı tekrar tekrar okuyorum 🤭 haklısınız zor yanları anlatılsın, ilk defa yaşanan bir durum tecrübeli insanların deneyimleri ile biraz olsun rahatlatır.başınıza ne geleceğini bilirsiniz.Benim lafım çocuk sahibi olmanın güzel yönünün anlatılmamasında.evet uykusuz kalıyor insan,hastalık zamanı,atak zamanları bilmem nesi oluyor ama bu günler geçiyor densin
Geçtiğini herkes biliyordur zaten. Onu etrafta görüyoruz büyük çocukları ve ailelerini . Ama bebekliler ne yaşıyor evde bunlar bilinmiyor. Sizi anlıyorum da olayın mantığını açıklamaya çalışıyorum yani ben bundan muzdarip oldum

Geçmiyor ahahshs😂
Benim inancıma göre, bebek doğduğunda neyse o.
Artık ne çıkacak bahtınıza, o ameliyathanede yüzleşiyorsunuz.
Bir karakter var gözardı edilen. İlk günden cıyak cıyak uyumayan bebek varsa ömrü billah o öyledir, huydur.

Benimkiler öyle çok büyük değil 5, 4yaşındalar ama gerçekten çocuk doğduğunda neyse o.
Hala gece milyon kere kalkar hala ağlak hala her şeyi sorunlu.
Malzeme bu yani, ben ancak ehlileştirebiliyorum, ona eşlik edebiliyorum bunu kabullendim.
Bazı bebeği ve çocuğu görüyorum, benim yaşantım ya da çocuklarımla alakası yok, Allahım neydi günahım naraları atıyorum.

Eminim askere giderken nizamiyede de ağlayacak benimki, orda da düşmeyecek yakamdan, eşek kadar herif olsa gene dizimin dibinde yaşayacak.

Geçmiyor ahahshs😂
Benim inancıma göre, bebek doğduğunda neyse o.
Artık ne çıkacak bahtınıza, o ameliyathanede yüzleşiyorsunuz.
Bir karakter var gözardı edilen. İlk günden cıyak cıyak uyumayan bebek varsa ömrü billah o öyledir, huydur.

Benimkiler öyle çok büyük değil 5, 4yaşındalar ama gerçekten çocuk doğduğunda neyse o.
Hala gece milyon kere kalkar hala ağlak hala her şeyi sorunlu.
Malzeme bu yani, ben ancak ehlileştirebiliyorum, ona eşlik edebiliyorum bunu kabullendim.
Bazı bebeği ve çocuğu görüyorum, benim yaşantım ya da çocuklarımla alakası yok, Allahım neydi günahım naraları atıyorum.

Eminim askere giderken nizamiyede de ağlayacak benimki, orda da düşmeyecek yakamdan, eşek kadar herif olsa gene dizimin dibinde yaşayacak.
Ay çok tatlısınız😂Allah o güzel günleri de göstersin inşallah.

Ay çok tatlısınız😂Allah o güzel günleri de göstersin inşallah.
Ben direkt yurtdışı ya da çocuk damat düşünüyorum, ne kadar uzak o kadar iyi 😂😂😂

Şaka bir yana, elbet beden yorgunluğu bitiyor ama bu sefer daha beter mental yorgunluk çöküyor.
Ben daha yolun çok başında olsam da, oğlanları okuldan aldığım an durgunsa ‘ya bir şey oldu biri özgüvenini kırdı, bir arkadaşı onu dışlıyordu acaba gururu mu incindi, öğretmeniyle gergin mi ya da ilgisiz mi kalıyor, nasıl konuşmalar yapsam cesaret versem’ le eve geliyorum.
Dediğim gibi 5 yaş altı üstü ama zihin gidiyor.
Eskiden bedenim ölmüş ama gömen yok kıvamında iken şimdi zihin öyle.

Zor yahu, insan büyütmek, onu her şeye duyarlı, sevecen, saygılı, algısı açık bir birey olarak yetiştirmeye geliştirmeye çalışmak çok ama çok zor ve bitmez bir çile.

Ben direkt yurtdışı ya da çocuk damat düşünüyorum, ne kadar uzak o kadar iyi 😂😂😂

Şaka bir yana, elbet beden yorgunluğu bitiyor ama bu sefer daha beter mental yorgunluk çöküyor.
Ben daha yolun çok başında olsam da, oğlanları okuldan aldığım an durgunsa ‘ya bir şey oldu biri özgüvenini kırdı, bir arkadaşı onu dışlıyordu acaba gururu mu incindi, öğretmeniyle gergin mi ya da ilgisiz mi kalıyor, nasıl konuşmalar yapsam cesaret versem’ le eve geliyorum.
Dediğim gibi 5 yaş altı üstü ama zihin gidiyor.
Eskiden bedenim ölmüş ama gömen yok kıvamında iken şimdi zihin öyle.

Zor yahu, insan büyütmek, onu her şeye duyarlı, sevecen, saygılı, algısı açık bir birey olarak yetiştirmeye geliştirmeye çalışmak çok ama çok zor ve bitmez bir çile.
Ya şu zamanda çocuk büyütmek gerçekten çok zor.ama zaten bu konuda kararsız olan bir insan da sadece olumsuz şeyleri duymak istemiyor.Son zamanlarda yaşanan olaylar yeterince korkutucu.Biz eşimle koruyucu aile olmak için uğraşıyoruz.Çevremde her zaman sadece olumsuz şeyler söyleniyor,işin bir de kendi evladin değil daha zorlanırsın yapma etme kısmı oluyor.Doğursam da ben doğurmamış olsam da sevgi yetmiyor mu? Ömür zaten geçiyor sonunda evlat herşeye değmez mi?

Anne olmak fiziki olara beni o kadar yormuyor bir canlıya tüm gün tüm hayatı boyunca ilgi sevgi şefkat vermek çok zooorrr😏

İyi ki varlar

Ya şu zamanda çocuk büyütmek gerçekten çok zor.ama zaten bu konuda kararsız olan bir insan da sadece olumsuz şeyleri duymak istemiyor.Son zamanlarda yaşanan olaylar yeterince korkutucu.Biz eşimle koruyucu aile olmak için uğraşıyoruz.Çevremde her zaman sadece olumsuz şeyler söyleniyor,işin bir de kendi evladin değil daha zorlanırsın yapma etme kısmı oluyor.Doğursam da ben doğurmamış olsam da sevgi yetmiyor mu? Ömür zaten geçiyor sonunda evlat herşeye değmez mi?
Yani bilemiyorum, evlat bir sınav bana göre.
Eğer herkesin istediği gibi bir çocuğu yetiştirme şansı olsaydı dünya böyle olmazdı, işin o kısmı da var.

Yapmak istediğiniz şeye hayranlık duydum, benim de içimde ukde kalacak konudur bir çocuğa aile verebilmek.
İnanın doğurmak meselenin yüzde biri bile değil, kesinlikle katılmıyorum kendi doğurduğun doğurmadığın meselesine.
Çiçekler bile sevgiyle büyür, sizin diye değil varlığına emek verdiniz diye değerlidir her şey.

Amaannn benim büyük sekiz yaşında, küçük üç buçuğa yaklaştı, ben rütbeliymişim sen ersin daha 😂 bileydim vazgeçirirdim ah ah 😂😂
Benim bir katkım yok bu mevzuda, hiç yaşamadım; çocuk planı yapmak, düşünmek ya da istemek nasıl bir şey bilmiyorum.
Bilakis tahtalara vururken, sürpriz yumurtalar benim kapıyı vurdu😂

Yalnız ben böyle konuşunca çocuklarına lanet okuyan bir anne imajı çiziyorum da asla bir kere bile bırakın çocuk sevmem demeyi, onlara her gün ‘biz sizi çok istedik, siz olmadan mutlu olmadık, hayatımızda sizden değerli bir şey olamazlarla büyütüyorum.
Çocuğun karşısına geçip o gece uyusaydım keşke demiyorum😂

Back
X