çocuk çocuk çocuk

Aceleye gerek yok

Çocuksun biraz daha yaşayın çocuk olduktan sonra tekrar çocuksun döneme geri gitme şansı yok

Birkaç yıl gezin yiyin için

Eğer sen ıstemıyorsan yapma ve bahanede uydurma..
Evliliğin tadını çıkar bence.

çok erken bence.
daha yeni evlisiniz.

eşimin de bütüüüün arkadaşlarının kardeşinin falan çocuğu var.
bi bizim yok. onları gösterip duruyo.
benim de arkadaşlarımın %90 ının çocuğu var.

ama daha 26 yaşındayım ya ne çocuğu

Hem evliligin tadini cikarin, iyice alisin hem de borclarinizi bitirin, hamilelikte bile dunya kadar masraf cikabiliyor. Her gebelikte olmaz ama her olasiligi dusunmek lazim.

bi doğur da ver kocanin eline madem çok istiyosan o baksin..
çocuk çoxuk deyip başimin etini yedin al sana çocuk de geç:)

konuştuk ikimizde 1-2 sene duralım birbirimize bakalım diyorduk hemfikirdik yani ama tek yanıldığım konu bu oldu galiba

O zaman size psikolojik baskı yapmasına izin vermeyin. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 1 kez konuşun, kesin konuşun. Yoksa bu iş uzar gider, huzursuz olursunuz.

Midem bulanıyor demişsiniz, gidip gebelik testi almış, bunlar ciddi psikolojik baskı ve siz kesin bir şekilde şimdi olmaz demezseniz artarak da devamı gelebilir.

Ben de evlenmeden önce eşimle konuşurken, "iki sene sonra falan yaparız" şeklinde konuşurduk. Ama yuvamızı kurunca, işler yolunda gidince çocuk isteğim ağır bastı. Kendisi henüz istemediğini dile getirince çok çatıştık ama zorla da güzellik olmaz diye sustum sabrettim. Evliliğimizin 9.ayındayız artık kendisi istiyor.:) Eşinizle tekrar konuşun biraz sabırlı davranmasını isteyin zamanla belki sizin de içinizde bir şeyler kıpırdar kim bilir?. Annenin hazır olması her şeyden çok önemli. Kadın hatır için çocuk yapmamalı kesinlikle.
Sevgiler..

Eşinin istemesinden çok senin anneliği hazır olman şart. Esin sevmeye çocuk istiyor bütün sorumluluk senin üstünde olacak. Herşeyin bir zamanı var bence hazır hissetmeden yapma.çok büyük sorumluluk

Esler ortak karar verirse daha iyi olur ama hamile kalmak icin zaman gececek kac ay bilmiyorsun birde kalirsan dokuz ay beklicen bu surede hazirlaniyor insan birde ha deyince olacakmi bakalim nasib bu isler mutluymussunuz mutlulugunuza cocukta ortak niye olmasin

Bence asla sen hazır hissetmeden bu yola girme.

Eşiniz ile aranızda çok yaş farkı var mı?

Yasinizda musait ama sunuda bil eger seni zorlayipta cocuk olacaksa esinize soyle de bana biraz zaman ver bu fikre alisayim bende istiyeyim cocuk buyuk sorumluluk yasamayinca anlasilmiyor baziiilarida olunca daha onceden olaymis diyorlar karar sizin

aynı şekilde bizimki varsa ortamda anaya babaya gerek kalmaz ve inanılmaz şekilde çocukları çekiyor kendine o bıraksa çocuk bırakmıyor öyle söyliyim :)
İsin zor o zaman o bebis gelene kadar basinin etini yer durur ama sen hazir degilsen otele ben dort ay dayanabildim cenesine gerci habhamileligimde ve su donemlerde acisini cikarmiyo degilim

Çocuk olunca bütün hayatın bitiyor resmen başkasının hayatını yaşıyorsun bunu istemeden yaşarsan dünyadaki en kutsal şeyin hakkını veremeyebilirsin. O yüzden tabi ki bunu isteyip de yaşaman gerekir. Ama Allah size evlat takdir etmişse ne kadar korunsan da o zaten olur. En hayırlı ne zamansa o zaman olsun inşallah.

Kendim 2 yıla yakın bebek isteyip de sahip olamadığım için yaşın çok ilerlemeden bu fikre kendini alıştırmanı tavsiye ederim. Çünkü isteyipte olmaması inan çok ağır bir imtihan...

Önemli olan senin kararın sonuçta çocuğudünyaya getircek olan sensin ve anne de babada eşit ilgilenmeli desek bile anbenin üzerinde daha çok yük oluyo
Bende senin gibiyim yani eşim çok istiyo ama hiç istemiyorum yani kimsesiz çocukları okutmak onları sahiplenip bakmak gibi bi hayalim var benim bu dünyaya bi çocuk daha getirmektense
Bir de ben çok kırkuyorum doğum filan bakmak zamanını hep ona harcamak bana göre değil sanırım

Daha evliliğe alışmadan çocuk fikri çok yersiz bence. Önce bir düzen kurun. Sırf bir tarafın fikriyle olacak şey değil.

Biz ilk zamanlar hiç düşünmedik. 1 yıl sonra benim aklıma, kalbime düştü. Nöroloji doktorum 6 ay süre verdi. 7 ay sonra hamile kaldım bebeğim düştü. Yani benim hamilelik sürecim bir yıl sürdü.
Biz plan yaparız Allah nasipse yoluna koyar.

Bir rahatsızlığın yoksa, yaşın da müsaitse acele etme. Erken olduğunu net olarak belirt.

Canım kendini hazır hissetmeden sen yapmak istemeden başkaları istiyor diye sakın yapma.
O çocuk senin olacak tüm sorumluluğuyla hamile kalmandan itibaren hayatın değişecek onlar doğunca sevecek sadece en büyük sorumluluk senin olacak. hem yaşın da çok genç daha hayırlısı olsun inşallah.

Kızım olduğu için hiç ama hiç pişman değilim ama sen hazır olmadan yapma çok zor bi insan yetiştirmek büyük sorumluluk eşin işten gelicek sevicek gecen gündüzün birbirine giriyo çok muhteşem bi duygu ama bi okadar da zor sen bakacaksın sonuçta kendini hazır hisset o zaman yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…