Çocuk doğurma yaşı ve evde kalmak

naneliguzel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2018
83
24
3
36
30 yaşındayım, çok garip geliyor bana ama öyle.
Kiminle tanısıp kimle anlasacağım zaman geçiyor zaman daralıyor.30 yaşından sonra mutlu evlilik yapan var mı? 30 yaşından sonra çocuk doğurma işi nasıl olur ? Kafamda bir sürü soru var. Benden küçükler 2.yi doğuruyor.3.yü doğuran bile var.

Eskiden reddettiklerim aklıma geliyor,pişman oluyorum. İçlerinden aklı başında düzgün olanlar da vardı ama bu duruma düşeceğim hiç aklıma gelmezdi, 20li yaşların başında bir sürü iyi talibim vardı ama şimdi ki taliplerim çok sıkıntılı tipler,ne yapacağımı şaşırdım

Bir an acaba yaş 70 mi diye okudum. Daha 30 yaşındasınız ya hu bu ne umutsuzluk.
Hayatınızı evlilik ve çocuk üzerine kurmuşsunuz belli ki. Hayırlısı değilmiş ki daha evlenmemişsiniz.
Bu kadar büyütülecek bir mesele değil bu. Evlenmemekten kimse ölmüyor hanımefendi.

30 yaşından sonra mutlu evlilik yapan var mı?
20 yaşında evlenenler mutlu bir evlilikmi yapıyor sanki. çoğu daha senin yaşına gelmeden boşanıp kuçağında çocukla baba evine dönüyor. doğru insanı bulduktan sonra yaş önemli değil mutluda olunur çocukta yapılır kariyerde yapılır.

Az önceki konunuza da yazdım,sanırım o kişi böyle şeyler söyledi diye moraliniz bozuldu.
Birincisi herkes evlenecek diye bir şart yok,kimisi evlenmek istemez,kimisi doğru insanı bulamaz.İkincisi yaşınız büyük falan değil,sizden daha da büyük olup evlenen bir sürü kadın var artık,kimsenin de haddi değil karışmak.Zihniyeti 50 yıl öncede kalmış insanlarla muhatap olmayın.Bir önceki konunuzda bahsettiğiniz erkeklerden de koşarak uzaklaşın.Öyle insanlar sevmek nedir bilmiyor çünkü,istedikleri tek şey genç olsun,güzel olsun.

30 yaş da evlilik için gayet normal bir yaş. Şu fark var daha zor seçim yaparsınız. Mantık bir adım daha önde olabilir. Küçük yaşlarda dogru yanlışa bakılmadan aşk varsa veya aşk zannedip evlilik yapılabiliyor.

Dogru seçim yapmak için iyi tartmanız gerekiyor ki ikinci evlilik yapanlarda genelde 30 yaş üstü bayanlar olabiliyor ve aralarında gayet mutlu olanlar, 2. De iyi birine denk gelenler de var. Yeter ki eş diye seçeceğiniz kişiye dikkat edin. Onun ötesinde yaşınız çok genç henüz.

İnsanlar okuyayım atanayım maaşımı alayım derken zaten 35 oluyor. Bnm bi çok arkadasım 35 den sonra evlenip çocuk yaptılar artık yaş sınıflandırması değişti 65 bile orta yaşa giriyor.
Herşey nasip kısmet sizin kısmetinizde biyerlerdedir inşaallah hayırlısı olur bi arkadasım bu psikolojiye girip sırf evlenmiş olmak için evlendi bir haftada ayrıldı hala boşanamıyor çekişme halinde. Yani diyeceğim o ki siz dert etmeyin hayırlısı olsun. Bu yaştan sonra insanın fikirleri karakteri oturuyor 18-20 yaşındaki gibi düşünüp hareket etmiyor daha ince eleyip sık dokuyor. Daha komplike düşünüyoruz yaş aldıkça. DAha mantıklı adımlar atmaya çalışıyoruz. Yoksa zorlaşan bişey Yok bence.

aslında ben konu sahibini anlayabiliyorum. sert yorum yapacak bir şey yok bunda. sanırım hiç aday yok. şuan bile doğru insanı bulsam evlenmem en az 3-4 yıl gözüyle bakıyor. o da en iyi ihtimalle. e burdaki konuları da okuyoruz ha diyince çocuk oluvermiyor. bi de öyle zaman geçse 35 yaşıma gelirim diye düşünüyor.
ama nasip kısmet bu işler, doğru insanın gerçekten doğru insan olduğunu anlayabilmen için 3-4 yılını harcamayacaksın belki

Bence 30dan sonra insan ne istediğini daha iyi biliyor ve en keyifli döneme giriyor bunu düşünün ve vaktinizi evliliğe kafa yorarak geçirmeyin. 35 yasindayim mutluyum evliyim evet ama suanki aklım olsaydi daha başka bir hayat yaşardim çünkü ne istediğimi daha yeni yeni anladim geçmiş olsun.

Bu kadar karamsar olmayın.
31 yaşımda evlendim, 33 yaşımda ilk oğlumu doğurdum, 36 yaşımda da 2. oğlumu.
Evet, keşke daha erken anne olsaydım, daha çok enerjim olabilirdi diyorum, ancak mutluyum.
Allah evlat aratmasın kimseye, çok şükür ki pırlanta gibi 2 tane evladım var.

Sıkmayın canınızı, herkesin kısmeti bir yerlerdedir.
Ne zaman gelip sizi bulacağı da hiç belli olmaz.
Önemli olan ne kadar çabuk değil, önemli olan nasıl biri ile karşılaştığınız.
En hayırlısını dileyin ve inşallah, gönlünüze göre birisi denk gelir hayatınızda.

25 yaşında evlendim,evlendigimde ilk günden bu yana çocuk isteyen biriydim ama 30 yaşında ancak çocuğum oldu.benden geç evlenip 29 da evlenen arkadaşımın hemen çocuğu oldu peşpeşe iki tane.yani herşey nasip kısmet.

Bir insanı tanıyabilmek,zamanla doğru orantılı olsaydı 9-10 yıl flört edip birkaç ay içinde boşanan insanlar olmazdı.Ya da tam tersi düğüne kadar birbirlerini birkaç kez görüp,ölene kadar evli ve mutlu kalan çiftler..
Asgari mantık ve biraz kalp çarpıntısı yeterli..Gerisi kader, ne yaparsanız yapın ne yaşayacağınızı asla bilemezsiniz.

bahsettiğim şey o değil. konu sahibi biraz ince düşünüyor belli ki. şuan bile karşısına biri çıksa onu sıfırdan tanıyıp evlenmesi belli bi süre alıcak sonuçta. daha sonrasında evliliğe adapte, okuyorsa burdaki konuları bilir “ya hemen çocuğum olmazsa” kaygısı gibi gibi. belli olmaz tabi ki kısmet işi belki öyle güveneceği biri çıkacak ki karşısına pat diye evlenip hemen çocuğu olacak bilemeyiz

Bu ara ben sizi konu sahibi diye alıntıladım
Siz de haklısınız...

`evde kalmak` tabiri hala var mi, bari siz gencler bunları kullanmasanız... kısmet, nasip başkalarıyla kiyas yapmayın, zamanı gelince olur hersey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…