Çocuk doğurma yaşı ve evde kalmak

Kocamla 30 yaşında tanıştım , 33 yaşında evlendim 35 yaşında hamile kaldım 36 yaşında doğurdum 39 yaşındayım . Yaza 40 yaşıma gireceğim 41 yaşımda bekli bir çocuk daha düşünüyorum. Kafanı ferah tut canını sıkma , allahtan hayırlısını iste

Birkaç aya ben de 30 yaşında olacağım etrafta kendini bilmez insan o kadar çok ki evliliği hayatın anlamı görüyor, sürekli laf sokma, akıl verme, hadsizlik ile acımaya (!) başlıyor çoğu insanı konu sahibinin psikolojisine sokuyor.Herkes hayatının aşkını erken bulma şansına sahip değil nasip kısmet. Herkes de evlenmek zorunda değil. Etraf çeşitli mutlu-mutsuz evlilikle dolu ve bunun yaşla bir ilgisi yok.Tamamen kısmet.

Ayy ayni beni anlattin şuan 32 oldum ama gel gelelim dikiş tutmuyor senin gibi 20 li yaslarda olmasi lazimmis. Ama gercektende kismet 30 yas sendromunu cok zor atlattim ben geceleri uyurken bile kafam rahat degildi neden evlenemedim diye uykumdan uyaniyordum. Ama suan takmiyorum kime sorsam evlenmek icin acele etmemek lazimmis diyor. Akışa birak sende kendini kismet

Daha evlendiğin kişiyle dışarıda yemeğe, birlikte tatile sinemaya, tiyatroya gidip kısacesı gezip biraz yaşamadan hemen çocuğu düşünüp kendin bişey yaşamadan başkasını yaşatmak bana garip geliyor. Ben sizden yaşça büyüğüm ama insan önce kendisi bişey yaşamadan başkasını da düşünmemeli..

Bu genellemelerden fenalık geldi. Yok 30 çok geçmiş evde kalmış, yok 20 çok erkenmiş mutlu olamazmış. Ya bunlar koca bulma zihniyetindeki insanların lafları. Aşık olan, seven insan evlilik yaşının o insana rastlama yaşı olduğunu bilir.

Çok geç evlenirseniz ve çocuğunuz olmazsa tedavi yolu ararsınız. Oda olmazsa evlatlık edinirsiniz. Anı yaşayın siz.

Canım bir teyzem 34 Ünde biride 40 ında evlendi inanırmısın aşırı mutlular ikisininde birer evladı var takma bu kadar kafana :)

Geçmişteki kısmetleri düşünüp üzülmek kadar saçma bırsey yok bende öyle yapardım şimdi diyorum ne deliymişim ya kader alın yazısı diye birşey var nasipse zaten olur hiç üzülme dağın altında da olsan nasibin seni bulur ben 34 yaşında evlendim cok şükür mutluyum eşinden önce biri talip olmuştu sırf evlenmiş olmak için evlenecektim direkten döndüm geçmişteki kısmetlerde baktığım zaman iyiki evlenmemişim çünkü o zaman kavak yeleleri eserdı basından ne istediğimi bilemezdim yemek yapmayı bılmezdım. Ayrıca güzelliğe acayip kafayı takmştım eşim beni beğenmezse vs hep bu korkum vardı karşıdaki kısmetler guzellık ararlardı maaşlarıda iyiyse hele kafalar böyleydi sana şunu diyeyim şakın evlenemiyorum evde kaldım dıye harama bulaşma bekle nasibin seni bulur o zaman hem bu kadar üzülmek insanı hasta eder ayrıca tıp ilerledi tüp bebek yaparsın olacak olurda zaten olur annem beni doğurduğunda 37 yaşındaymış ve ilk çocuğum iki kardes daha oldu sonra ya karamsar olma Allah büyük çok dua et Allah hayırlı kapılar acsın

Ben de ayni sizin gibi dusunuyorum yirmili yaslar ve ustu ideal onemli olan dogru insanlar karsilasmak ve o zaman ne zamansa o onemli ama cogu kisi bana dogru kisi yok diyor..

Evet evde kalmissiniz bu saatten sonra kimse kimse almaz bence sizi. Evlilik olayinda deathline 29. Evlendin evlendin evlenmedin gecti.

Senin için doğru insanı bulmaya bak. Yaşın gelmiş,geçmiş üzerinde durulacak mesele değil.Erken yaşta evlenenlere madalyon vermediler ki, çoğu da boşandı yada çok mutsuz bi evlilik içinde. Sen yaşı başı geç, bu adamla ömrümü geçirebilir miyim sorusuna cevap bulacağın kişiyi seç.

Reactions: 000
Bence kaç yaşında evlendiğinden çok ne kadar tanıyıp evlendigin daha önemli. 30 deyip acele edersen,sonradan pişman olursun o yuzden evlilikte hangi yaşta evlendiğinin hiç bir önemi yok.

Eskiden reddettiklerim aklıma geliyor,pişman oluyorum. İçlerinden aklı başında düzgün olanlar da vardı ama bu duruma düşeceğim hiç aklıma gelmezdi, 20li yaşların başında bir sürü iyi talibim vardı ama şimdi ki taliplerim çok sıkıntılı tipler,ne yapacağımı şaşırdım[/QUOTE]

'Bu duruma düşmek' derken????
Sizin kafanizda evlilik bir mertebe bir amaç belli ki.Bu kafada 30 yasina gelmis birine de ne desek bos.30 yasindan sonra noluyo acaba.Neyse siz aramaya devam.33de menopoza girip doğuramazsiniz falan

Bazı yorumlar çok acımasızca, toplumumuzun kadına bakıs açısı ortada

30 yaşındayım ve bakireyim. Takdir edersiniz ki bazı ihtiyaclarım var, evlenmeden bunları karsılayamam.

30 yaşındayım biri hayatıma girecek de tanısacam zaman geccek söz nisan cocuk vs. kaç yıl gececek , bu sürecte kaç yaşında olacağım.
Biraz empati yapın

Evet 30 ve 30+ yaşıtlarımın ve tabi ki benim de en önemli sorunsalım..
Bilimin çözemediği bir konu, gerçekten öyle.
Bazen bizi beğeneni biz beğenmeyiz, bazen de bizim beğendiğimiz bizi beğenmez.
Buradaki tüm yorumları okudum bu işler bence de kader kısmet..
Çünkü bunun eğitim, güzellik, iyi aile, iyi çevre ile hiç alakası yok.
Çıkmıyorsa çıkmıyor.
Olacak ise de bir şekilde oluyor.
Çok örneğini gördüm, biliyorum.

Yapmanız gereken lütfen kendinizi başkaları ile çok kıyaslamamaya çalışın.
Evet zor biliyorum bende 31 yaşındayım benimde daha önce konuştuğum kişiler oldu ama bir türlü evlilik nasip olmadı.
Bende üzülüyorum ama benim durumum çocuğum olmazsa diye değil.
Çocuk olayı benim için çok önemli değil, olmazsa da olur; adamın önceki evliliğinden çocuğu olsa da olur.
Benim önemsediğim yanımda ileride bir can yoldaşım, arkadaşım, sevdiğim biri olsun istiyorum.
İşte bu biraz kader kısmet, çünkü başkasının kalbine hükmedemeyiz.
Bence kıyaslama yapmamaya çalışın, instagramda çocuğunun ve eşinin günde 50+ fotoğrafını paylaşan tanıdıkları artık takip etmeyin.(Bende etmiyorum çünkü beni karamsar yapıyordu)
Dua edin ve bir spor veya kültürel aktivite yapın mesela ben bir aya spora başlayacağım.
Bir spor merkezine gitmeyi düşünüyorum.
Sizde kendinize bir uğraş bulun, gidin, çabalamak bizden takdir Allah'tan..
Allah inşallah sizin de benim de gönlümüze göre verir..

Son düzenleme:
Ben de ayni sizin gibi dusunuyorum yirmili yaslar ve ustu ideal onemli olan dogru insanlar karsilasmak ve o zaman ne zamansa o onemli ama cogu kisi bana dogru kisi yok diyor..
Allah hepimizi evlenip boşanalım diye mi yaratmış o zaman? Saçmalıyorlar. Kendileri denk gelmediyse elbette yoktur onlara göre.

Bizim oralarda bir söz var kizi 1.isteyene vermesende olur 2. Isteyene de vermesen olur ama 3. Oldu mutlaka ver. Daha ondan sonra pek iyisi gelmezmis vallagi ne diyim ben 32 yasindayim acikcasi 2.cocu yasim.cok gecmeden yapmak istedigimmicin yaptim cunku doktorum 35 den once yap demisti. Evlilik her yasta olur da. Cocuk da olur tabi ama 35 den sonra biraz sikintilar oluyor tabi hem.anne hem cocuk acisindan ama rabbim varkende kimse neyin ne olacagini bilemez tabi doktorlarin dedikleri hep tedbir amacli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…