• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği etkiler mi

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Benim oğlum çok ağlayan bi çocuk olmadı hiçbir zaman karnı toksa bi sıkıntısı yoksa çok güzel uyuyor o süre de bize yetiyo acayip el şakaları seven bi insanım teması severim gidip durup dururken öperim çocuktan önceki kadar baş başa olmasakta yetiyo bana yani ama çok ağlayan bir türlü uyumayan çok yoran bi bebek olsa bunları söyleyemezdim sanırım biraz eve tıkılıp kalma konusunda sıkıntım var tek başıma hiçbir şey yapamıyorum zaman zaman o bunaltıyor beni

Vallahi bu yorum bir zamanlar ben..😂
Hani evlilik iyi hoş bi nebze ama çocuk konusunda büyük konuşma nolur. :)

Ben ‘kendi kendine vakit geçirmekten hoşlanan bi insanım çocuk sorumluluğunu kaldıramam, gece bir yerlere gidebiliriz çocuk olursa mümkün değil, ayyyy yok 2 yaş sendromu yok o bu ben çekemem’ diye dolanıyordum🥲
Sonra gün geldi ve o biyolojik saat mi her neyse çalışmaya başladı 😂vücut resmen çocuk istedi resmennnn 😒
Ve o kadar büyük konuşmanın karşılığında taaaa babamın anneannesinin ikiz geni beni buldu. 🙃
O yüzden makul seviyelerde tutalım konuşmalarımızı 🤓😂
Bilmem ama ben pek inanmıyorum bu tarz değişimlere. Ben eskiden beri böyle düşünüyordum.bana da hele bir 25 i geç bak nasıl evlenmek isteyeceksin, düşünceler daha çok değişecek falan diyorlardı.yaş neredeyse 29 olacak.sonuç yukarıdaki yazı 😄

Bana hep çok garip gelmiştir zaten kadın doğumla ilgili hastane bölümlerinin her zaman tıklım tıklım olması. Bu kadar zor ve emek iseyen bir durum nasıl bu kadar normal ve istenen birşey olabilmiş aklım almıyor.hatta benim daha evlenmeyi isteyenleri bile aklım almıyor. Sevmek, sevilmek, seks diyeceksiniz ama Evlenmeden de sevip, sevilip, sevişilebiliyor yani. Hatta hergün yanyana olmadığın için 2,3 kat daha zevkli sevişiliyor.ne diyim insanları aklım almıyor benim.nedir bu illa hayatı kendine dar etme çabası.
siz sevgilinizden hamile kalmaya çalışmıyor muydunuz ben mi karıştırıyorum ayol :halay:

Bilmem ama ben pek inanmıyorum bu tarz değişimlere. Ben eskiden beri böyle düşünüyordum.bana da hele bir 25 i geç bak nasıl evlenmek isteyeceksin, düşünceler daha çok değişecek falan diyorlardı.yaş neredeyse 29 olacak.sonuç yukarıdaki yazı 😄
Yahu sizde yok diye herkeste mi olmayacak?
En basiti çan eğrisi yapsak, yine ortalamada bile değil fikriniz.
Aynı şeyi düşünmekle beraber, kendi seçiminizi başkasınınkini aşağılamak için kullanmamalısınız.
Yönlendirme ya da fayda amaçlı fikir beyan etme okey de çocuğunuz olmadan hatta evli dahi olmadan konu başlığındaki soruyu ne yetiyle cevaplayıp konu sahibine yardımı hedeflediniz?
Malum, kıstas içinde değilsiniz ya, amaç ne?

İlk 1 2 yıl özellkle zor. Ve dengeler şaşıyor biraz ki nasıl şaşmasın. Her yeri kusmuk olmuş gün içinde rahatça 5 dk bile tuvalete gidememiş bir kadından ay eşim geliyor parfüm sıkayım gelsin yüzüne gözüne bi öpücük kondurayım gibi bir şey beklemek imkansız. Gelse de çocuğu azcık alsa üstümden diye bakıyor insan eğer bebeği gerçekten bir sn inmiyorsa kucaktan. Ama güzel bir haberm var 3 ten sonra yavaş yavaş eskiye dönüyor 6 dan sonra hele etkisi bile kalmıyor. Özellikle annelik hakkını vermeye kalktığında insanüstü bir çaba gerektiriyor.

Ve ek olarak bence bebek küçükken eşinizle ne kadar iyi arkadaşsanız o kadar kolay atlatılıyor.
O 3 ve 6 nın ay olduğuna inanmak istiyorum 😮😂🙈

Bıkana kadar sevişin sonra yapın. Ay sevişilmiyo anacım. Zor.
Valla küçükken zor büyüsün diye bekliyoruz, o zamanda ergenuslar yatmak bilmiyor sabaha kadar,gene sevisilmiyo haberiniz olsun yani.buyuyunce olur diye beklemeyin.adami sevisebilmek için çocuklar okuldayken,"koş musluk patladı"diye eve çağırmam lazım anca:))oda gelebilirse:)

Kocaniz sağlam karakterliyse eğer daha güzel oluyor ...ama kocaniz bencil her sorumluluğu sizin üzerinize atarsa hayat cekilmez oluyor...

Valla küçükken zor büyüsün diye bekliyoruz, o zamanda ergenuslar yatmak bilmiyor sabaha kadar,gene sevisilmiyo haberiniz olsun yani.buyuyunce olur diye beklemeyin.adami sevisebilmek için çocuklar okuldayken,"koş musluk patladı"diye eve çağırmam lazım anca:))oda gelebilirse:)
Odaya geçin yani niye olmuyor ki

Odaya geçin yani niye olmuyor ki
Ya o psikoloji çok farklı duyulur diye gecemiyorsun odalar dip dibe kapı kapansa zaten anlar rahatsız oluyor insan çocuğunuz var mı merak ettim.pek anlatılmaz yaşanır bu durum çünkü.onun orada seni duyacagini bilerek ya da anladığını zaten birsey yapamıyor insan.cocuk 1 tanede değil ki.hangi birine tetikte olayım:)bide 7 yaş var korktumu koşup geliyor uyandiriyor beni sozde.yani hep etrafımızda olabiliyorlar:)

Son düzenleme:
Ya ne diyosun 🤣🤣

Ya o psikoloji çok farklı duyulur diye gecemiyorsun odalar dip dibe kapı kapansa zaten anlar rahatsız oluyor insan çocuğunuz var mı merak ettim.pek anlatılmaz yaşanır bu durum çünkü.onun orada seni duyacagini bilerek ya da anladığını zaten birsey yapamıyor insan.cocuk 1 tanede değil ki.hangi birine tetikte olayım:)bide 7 yaş var korktumu koşup geliyor uyandiriyor beni sozde.yani hep etrafımızda olabiliyorlar:)
Çocuğum var ... banyoya giricem annecim kardeşine bak deyip ..... banyo ışıklarını yakmak sonra buda bir fikir :)

Bir evliliği sadece çocuk etkilemez ki.hic kimse ilk tanıştığı yıllardaki duyguları ve şehveti yaşamaz.o birlikteliğin biteceği varsa herhangibir sebepten de bitebilir.

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
İlk iki yıl eğer ki yalnizsaniz gurbetteyseniz inanılmaz zor geçiyor sonra biraz yoluna giriyor .. ilk zamanlar cinsellik vs asla enerjiniz kalmıyor uyumak çocuk uyurken sadece uyumak istiyorsunuz ama geçici bir süre bu eğer çocuğunuzun sorumluluğunu eşinize verir baba olduğunu farkettirirseniz benim yavrum bensiz olmaz annesi olmazsanız eşler arasi sorumluluğun herkes bilincinde olursa fazla hasar almadan çocuk büyütmenin tadını ala ala geçer bu süreç evet zor çok zor ama çocuk da evliligin tadı bence iyiki var

Çocuklu biri olarak soylüyirumki cook etkiliyorm kesinlikle evliligi cocuk oncesi ve sonrasi olarak ayirirım. Oncesinde kendiniz cocuk olabiliyorsunuz esinizle birlikte plan yapip vakit geciriyorsunuz luksleriniz oluyor falan. Ama çocuktan sonra ebeveyn oluyor insan once. Ilgi cocuga kayma gibi degil el kadar bebegin zaten ilgiye ihtiyaci oluyor.

Evlilik hiç etkilenmiyor diyen varsa inkar yolunu seçmiştir ve kabullenmek istemiyordur o kadar diyeyim :) ilk çocukta baya sudan çıkmış balığa dönüyorsun, hayatın tamaaameenn değişiyor, çocuktan önceki hayatını çok özlüyorsun filan, üstünü kalın giydirdin ince giydirdin neden ağlıyor sen hep böyle yapıyorsun lafları havada uçuşuyor, gece bebeğe bakmaya neden kalkmadın, hep sen uyuyorsun benim göz altlarim morardı sarktı bir sürü serzeniş isyan gırla 😂 çocuk 2 yaşına doğru geldiğinde o tepetaklak olmuş hayat biraz rayına girmeye başlıyor, nefes almaya başlıyorsun. Benim eşim çok anlayışlı birisidir her konuda da yardımcı oldu, olur sağolsun ama yetmiyor anacım çocuklu hayat cidden yorucu 😅 ama her şeye rağmen de iyi ki diyorsun yaa çok güzel bebişler 🤩🤩

Back
X