• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği etkiler mi

İçine mıçar, etki ne yahu.
Kedi köpek falan o, çocuk dediğin bir atom bombası.
Yani bence arkadaş özetlemiş aynen katılıyorum...iki çocuk annesi olarak diyorum ki çocuk dünyanın en güzel ama en zor şeyi
Çocuktan sonra evlilik eskisi gbi kaliyor diyen varsa sakın inanma...6 aylık bebisle yemeğe ve kahve içmeye çıktık en basit örnek...yemek beni yedi bence..o derece boğazımdan geldi..
Cinselliğe hiç girmiyorum yorgunluktan aklıma gelmiyor🤣

aslında evliligi sarsmasının nedeni bence çocuk+ ev işleri vs vs. gibi işlerin sadece kadinin göreviymis gibi davranilmasi.
yani nasil diyeyim insan üstü bir performans bekleniyor çoğu zaman.
kucağinda gazli çocugu sallayip kollarin pert olmus sekilde aksama kadar buyuk oranda aç gezen bir insana toplum baskısı çok fazla.
kendi annelerimiz dahi yapiyor bunu emin olun.
iste biz sizin zamaninizdayken tarla bicip 3 cocuk baktik vs vs.
çocuğu sokağa salmak ile bakmak arasında ki farki kavrayamamis bir üst nesil ve iyi bir çocuk yetiştirmeye çalışan alt nesil savaşı oluyor.
işe gidip para kazandığı için tüm sorumluluğu yerine getirdiğini düşünen, eve gelince çocuksuz hayatina devam edebileceğini sanan ve öyle yaşamaya çalışan babalar, çocuk uyuyana kadar her yeri dökülen ama çocuk uyuduktan sonra libidosu ve enerjisi bi anda sihirli değnek değmiş gibi tavan yapan eşler zor.
çocuk zor evet ama bence çevresel faktörler ( etrafimizdaki insanlar) daha zor evliliklerin sarsilmasida bundan.
yani temeli saglam evlilikleri bile sarsiyor çocuk genelde ama aşabilmek tamamen size nasıl davranıldığıyla alakali.
insan muamelesi görürseniz aşıyorsunuz, yok taze süt makinesi ve ayni zamanda her işi yapabilen 500 beygir gücunde robot muamelesi göruyorsaniz olmuyo.

Son düzenleme:
Taze anne olarak yazayım :) 2 aylık bebeğim var. Evliliğim çok iyiydi bebekten önce. 15 yıllık en iyi arkadaşımla evlendim ce 5 sene de çocuk yapmadık. Etkiliyor ama evliliğiniz sağlamsa o kadar sorun olmuyor.

Eskiden konser konser gezerken şimdi ben evdeyim mesela. Eşimi yollamaya başladım sosyal hayata yeni yeni. O anlatıyor ben de gitmiş kadar oluyorum 😂😂 Eşimi ilk 1 ay neredeyse göremedim. Cinsellik zaten ilk 40 gün yasak. Ama yasak olmasa da olacak şey değildi. Sürekli uykusuzluk, bebeği 1 dakika zor bırakma gibi sebeplerden dolayı. Eşim de ben de birbirimizi çok özledik ama şimdi yavaş yavaş yeni normale alışıyoruz. Artık çocuk uyuyunca hemen yakınlaşıyoruz mesela :) uykusuzluğa alışmaya başladım bu nedenle dizi, program izlemeye, sohbet etmeye başladık. Bu arada ben hiç süslü püslü bir insan olmadım zaten saçımı bile taramadan pijamalarımla otururdum. Eşim de başka beklentisi olan biri olmadığı için bakımsızlık sorun olmadı.

Büyük çocuğu olan arkadaşlarımdan öğrendiğim çocuk 4-5 yaşından sonra cinsellik çok daha iyi oluyor diyorlar :) her yere de gidiyorlar artık. Yani ilk zamanlar zor. Evlilik zaten çok iyi değilse bitirir ama bence.

Not: ekonomik sıkıntı çocuktan sonra başlayabilir. İyi para biriktirmek gerektiğini düşünüyorum. Bir de ev işlerini unutun :p ben yapmıyorum. Eşim de yapmıyor. Yardımcı geliyor haftada 1-2 civarı. Ev işi de çok yorar. Yani maddi imkan varsa, ev işlerini iki kişi de yapmıyorsa, evlilik çok sağlamsa ve kişiler bebekle çok şeyin değişeceğini bilip beklentileri çok düşürdüyse evliliğe bir şey olmaz. Aksi durumda zor.

Bir evliliği sadece çocuk etkilemez ki.hic kimse ilk tanıştığı yıllardaki duyguları ve şehveti yaşamaz.o birlikteliğin biteceği varsa herhangibir sebepten de bitebilir.
Tabii bu konuda haklısınız. Aslında sormak istediğim şey biteceği değil de etkilenen ilişki çocuksuz zamana geri dönüyor muydu. Dediğim gibi çevremde mutlu ve güzel evlilik örneği çok çok çok az maalesef.

5ten beri uyanığım ve bu uykusuzlukla ben pek ponçik bir anne, eş olamıyorum ya👻 uykudan, tuvalet ihtiyacına kadar her şey değişiyor.
Vallahi öyle. Tuvalet deyince (ben dahil) millete abartı geliyo ama cidden ihtiyacım olduğunda gidemediğim için normal doğumda olmayan hemoroid kabızlıktan tekrarladı. Cidden öyle

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Etkiler mi derken?
Eve bomba düsüyor ablacım ne etkisi:D

Yahu sizde yok diye herkeste mi olmayacak?
En basiti çan eğrisi yapsak, yine ortalamada bile değil fikriniz.
Aynı şeyi düşünmekle beraber, kendi seçiminizi başkasınınkini aşağılamak için kullanmamalısınız.
Yönlendirme ya da fayda amaçlı fikir beyan etme okey de çocuğunuz olmadan hatta evli dahi olmadan konu başlığındaki soruyu ne yetiyle cevaplayıp konu sahibine yardımı hedeflediniz?
Malum, kıstas içinde değilsiniz ya, amaç ne?
Işte ortalamada bile olmaması garip geliyor bana. zaten.eee daha çocuk yapmamış işte. Karar vermemiş ki.ben de istemeyenler de var diyorum.

Vallahi öyle. Tuvalet deyince (ben dahil) millete abartı geliyo ama cidden ihtiyacım olduğunda gidemediğim için normal doğumda olmayan hemoroid kabızlıktan tekrarladı. Cidden öyle
Onun da çözümü var bebeği ana kucağına sokup tuvalet kapısında bekletmek olmadı içerde bekletmek🙄🙄 kulağa hoş gelmediğinin farkındayım ama yapacak birşey yok kabızlık çok çok kötü birşey yaşamayan bilmez

Degisir mi derken🙄 sallanir…😐4 cocuktan sonra diyebilirim ki: karsidaki kocaya, cocuga ve annenin ruh haline gore cok degisen bir durum.

Sosyal medya annelerine bakma onlarin herseyi mukemmel😐😂 az mukemmel olsada olur diyeceksin😐 hele ilk cocuk cok acemilik her sekilde

Onun da çözümü var bebeği ana kucağına sokup tuvalet kapısında bekletmek olmadı içerde bekletmek🙄🙄 kulağa hoş gelmediğinin farkındayım ama yapacak birşey yok kabızlık çok çok kötü birşey yaşamayan bilmez
Bende eşim evde yokken tuvalete böyle giriyorum ama duşta mümkün değil bebek durmuyor.

Kesinlikle. Öyle bi şey ki kada rahat olmayınca bile çıkamıyo insan. Sanırım fissür de oldu bu arada. İnanılmaz ağrı yaptı bikaç gün. Ne diyim zor bi süreç

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Siz birbirinize alişmadan çocuk yaparsaniz (çok iyi anlaşsaniz bile kisa surede çocuk dusunurseniz), ya da aranizda sorunlar varken, iletişiminiz bozukken çocuk yaparsaniz evet etkileye bilir. Ama saglam temeli olan bir ailede çocuk evin neşesini, eşler arasindaki sevgiyi daha da artirir.

Bende yaklaşık 10 aylık evliyim yaş 31 esimle evliliğimizin ilk aylarini çok güzel gecirdik hala öyleyiz işe gittiginde beni sık sık arar mutfakta yemek yaparken yanimda olur.
Cevrede inanilmaz çocuk baskısı yapıyor esimin ailesi benim annem
Ben cocuklari oldum olasi sevemiyom🤷‍♀️
Cocuk düşünmeye basladik
Ben kendimi aslinda hala hazir hissetmiyorum
Ve asla hissetmicem bunun farkindayim
Ama yaşımdan dolayı biraz kaygılanıyorum
Eşim bana göre çocukları daha çok sever ilgilenir.
Ertelesem ne kadar ertelerim
Hic olmasın desem ilerde pisman olurmuyum
Çok karışık bir durum
İnsanlar nasil 3 4 tane çocuk yapabiliyor bilmiyorum 😳

Back
X