• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği etkiler mi

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Tabikide etkiler ebeveyn oluyoruz. Öncelik çocuk oluyor ister istemez.
Özellikle öz bakımın çoğu annede olduğundan ilk zamanlar hatta ilk birkaç yıl annelik vasfı ağır basıyor.
Eş anneye yardımcı bir model değilse bu da annein psikolojik durumunu etkiliyor ve bu nedenle ev içinde eşler arası tartışma yada mesafe durumları olabiliyor.
Zaten ilk aylar kadında cinsel istek fazla olmuyor olsa bile sevişecek zaman olmuyor .
Çocuk sahibi olmak güzel bir duygu ama sorumluluğu çok. Zamanla taşlar yerine oturuyor ama zorlu bir süreç oluyor.

Çocuk etkiler ama sizin ne kadar etkilendiğiniz önemli burada. Tabi sevişmek için çocuğun uyumasını beklemek lazım en azından öyle her istediğin zamanda olmuyor çocuksuz gibi.. Eşler arasında aşk ve tutku varsa hafif sarsılıp geçiriyorsunuz o ilk zamanları.. sonra ayrı bir düzeniniz oluyor ve işler ona göre ilerliyor. Cinsellik olmuyor yada azalıyor olayını biz yaşamadık pek. İlk zamanlar tabi zor,alışma evresi ama düzen oturunca eşler arasındada düzen oturuyor.

Çocuk kadın için özellikle akıl işi değil.
İki buçuk yaşında çocuğu olan bir anne olarak bildiriyorum kim olduğumu, kendimi unuttum.
Arkadaşlarımla bir yere gidip huzurla bir şeyler içtiğim hatıralarımı unuttum.
Canım istediğimde banyoya girip keyifle ve sindire sindire duş aldığım günlerim tatlı anılar olarak kaldı şuan :)
Bunun gibi bir çok örnek verebilirim.
Bir yandan da eskiden gözüme kocaman gelen işlerin ne kadar küçük ve kolay olduğunu anladım.
Mesela yemek yapmak hepitopu bir saatimi alıyormuş ve çok kolaymış..
Aslında çok güçlüymüşüm iki saat uykusuzlukla yıkıldığım günler aklıma geldikçe iki saatlik uykuyla ayakta dimdik durduğum şu halimle gülüyorum o eski günlerime..
Bir de boynuma sarılan iki küçük kolla, yanağıma kondurulan bir küçük öpücük bu hayatta ki en mutluluk verici şeymiş onu anladım.
Ama evlilik için gerçekten sarsıcı bir mesuliyet.
Sağlam temeller üzerine kurulu değilse bir evlilik mutlaka kırılmalar oluyor..
Ama yine de yapar mıydın diye sorsanız iyi ki yapmışım derim..

Bir daha yapar mısın diye sorarsanız şimdi ki düşünceme göre evladım sağlıklı, sıhhatli uzun ömürlü olsun inşaALLAH ama başka düşünmüyorum..

Ne güzel bi konu açmışsın, tam kafamın içindekilere tercüman olmuşsun. Bende 5 yıllık evliyim, bazen haa tamam anne olmaya hazırım diyorum bazen de ya olursa neler değişir diyorum bi küçük kurt kafamın içini sürekli kemiriyor gerçekten 😂 takıntılı biri olunca herşeyi kapsamlı düşünüyor insan 🥺

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Evliliğimden öğrendiğim bir şey varsa o da çocuğun evliliği yiprattigidir,şayet bizimki gibi daha birlikte çok iyi vakit geçirmeden evlilik oturmadan çocuk sahibi olunmussa.Ozellikle de ilk iki yılında paylaşım bayağı azalıyor, bebek aglaksa ortam geriliyor kavgalar oluyor.Birbirini anlayacak destek olacak kıvamda olmak önemli.
Ben çocuk doğalı düzgün makyaj bile yapamıyorum.Gecen fon çektim makyaj yaptım, okuldakiler şok oldu 3.5 yaşındaki oğlum bile "Anne dudağın niye kırmızı" diye sordu düşünün

Şekil A da görüldüğü üzere yorum bile yaparken tepende oluyo 😃

Eklentiler

• IMG20220608224124.webp
    IMG20220608224124.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 67
Merhabalar
Şahsen kocamla tüm tartışmalar cocuklarimizla ilgili oluyor :) :) Tabii bir yandan da askimizin meyveleri iyi ki varlar yani cocuk büyütmek birbirinize daha çok bağlar ama arada stresli anlara da sebep oluyorlar gercekci olmak lazim

seni korkutmak istemem cocuklu hayat bambaska. esinle eskisi gibi olamassin yada cok zor. mesela cocuktan once 1 tartisiyorsak cocuktan sonra 10 tartisir olduk... basbasa vakit geciremiyoruz aksam oldumu benim pertim cikmis oluyor mesela. zaten insanin uzerinde bi analik yorgunlugu oluyor sanki. tatile gideceksin mesela cocugun durumuna gore ayarliyosun ama yas 3 ten sonra evet rahatlama basliyor hele 5 yada 6 oldumu yas baya yuku atmis oluyorsun uzerinden. esle tartismada genelde tek tarafli yuklenmeden oluyor anne yoruluyor. sosyal hayat kalmiyor. tv eskisi gibi izleyemessin hatta imkansiz:) cocuk uyur sen ev islerine kosarsin yada yemek. esinle eskisi gibi rahat takilamassin. misafirlige gidersiniz cocugun uyku saatine gore kalkarkarsin. cocuk hic bir gittigin yerde sana rahat vermez cayi zor icersin kimseyi eve davet edip agirlamak istemessin cunku cocuklu ev isi ugrasmak zorrrrr :))) ama cocuklu hayat yinede guzel Allah eksikliklerini gostermesin. anne esittir fedekarlik iste. ama cocuk dogana kadar bunlari bende tam idrak edememistim yasayip ogrenmek daha farkli. cocuk yapmaktan kacma evlat farkli bir duygu.

Çocuklarım doğduğundan beri yani sekiz seneyi geçkindir deliksiz uyku uyuduğum gece sayısı tahmini otuz… bu durum sadece evliliğimi değil hayatımın bütün alanlarını etkiliyor

Annelik dünyanın en zor ama en eşsiz deneyimi bence. Kaşı gözü kirpiği elleri herşeyi senin karnında oluşuyor. Ona hayat veriyorsun. Doğumu, lohusalığı, atakları, sendromları bitmiyor evet ama gelip sana minicik ağzıyla annecim seni çok seviyorum diyor ya füze atsalar yıkılmazsın. Biz 3 buçuğa doğru gidiyoruz biraz daha oturdu artık birşeyler. Hadi uyku saati diyorum hop yatakta. Oturup sohbet ediyor artık böcüğümm 🥲 ama şunu itiraf edeyim şu geçen üç seneyi bilerek geçmişe gitsem tekrar cesaret edebilir miyim bilmiyorum o yüzden gitmeyeyim hazır büyütmüşken :))) Allah isteyen herkese nasip etsin. Oturup o gücün gelmesini beklersen asla gelmez o yüzden sal gitsin :)

Sadece sizin evliliğiniz değil dünya da değişiyor unutmayın. Nüfusa her 10 yılda yaklaşık 2 milyar insan daha ekleniyor. 1990larda yaklaşık 5 milyar olan nüfus 2050lerde 12 milyara ulaşacak.

Bu kadar insana bu dünya yetecek mi onu da düşünmek lazım. Bence yavaş yavaş maalesef kusmaya başlayacak ama ne zaman hayırlısı

Yani çocuk bu, tabii ki hayatınız değişecek lakin ne kadar değişeceği maalesef çocuğun karakterine bağlı. Benim oğlum uykuyu hiç sevmedi, şunun şurasında 2 aydır 10:30- 11:00 gibi yatıyor, ben eşimle 5 yıldır hiç baş başa dizi, film keyfi yaptığımı bilmem, e bu şekilde özel hayatta etkileniyor tabii..:KK14:

Kesinlikle eşinizle aranızdaki uyuma bağlı. İlk zamanla dengeyi kurmak zor oluyor çünkü ilk defa karşılaşılan birsey. Sonra yavaş yavaş rayına tekrar oturuyor. Ama evliliğin ilk yılları gibi değil daha olgun daha anlaşarak daha paslasarak. Kızımız 4 yasinda. Yabancı dizi izlemeyi seviyoruz. Kızımız uyuyunca geceleri izliyoruz. Ramazan ayında sahurlarda izliyoruz. Aynı şeyden zevk alıyorsanız fırsatını bulmak daha kolay oluyor. Biri çocuğu uyutuyorsa diğeri ortamı hazırlıyor.
Ama şunu eklemeliyim. Herkesin evlilik dinamiği çok başka. Aileden aileye değişir. Hatta öyle ki aynı ailenin dinamiği bile bir iyi bir kötü olabilir. Siz bundan ziyade anne baba olmaya hazır mısınız? Kendinize guveniyor musunuz? Eşinizden emin misiniz? Bunlara karar verin

Back
X