Çocuk hayalinden boşanmaya …

Hidrosfer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2016
480
859
103
Şaka değil . 14 gün önce çocuk meselesi için koştururken şuan ailemin evinde boşanma sürecindeyim .
Sorumsuz bir eş . Her şeyimize karışan anne babası … 3.5 sene evvel gözlerinin içi gülen ben , bakıyorum aynaya gözlerimin ışığı sönmüş …
Eşim … Evlendiğimiz günden beri ailem diyemedi bana . Onun ailesi anne babasıydı . Sürekli ezdi , ezdirdi . Kp benim ödediğim faturaya bile laf etti . ( yüksek lisans mezunu memur biriyim ) Aldığım deterjana bile laf ettiler . O markaya ne gerek var diye . Kılığım kıyafetime bile karıştı . Anne babası . Beni değiştirdiler . Eşim yok gibiydi sanki . Tüm kararlarını onlarla alır bana sadece tebliğ ederdi . Üstüne duymadığım hakaret , küfür kalmadı . Ve sonunda ben suçlu oldum . Neymiş? Güleryüzlü değilmişim . Gülecek halim kalmadı ki … En son çocuğunuz olsun diye karar verdiler . Tamam dedim . Bunu da deneyeyim belki değişiriz . Düzeliriz . Bu süreçte eşim kendi isteğiyle bir yola girdi ve çok yoğun bir çalışma hayatını seçti . Ve 14 içinde psikolojik buhranlar yaşadı . Yorgunum uykusuzum . Çocuk istemiyorum şuan demeye başladı. Beni bu yola sokan kendileriydi . Annesi babası kendisi . Üstümdeki baskıları . ( bende anne olmak istiyordum artık ) 3.5 sene çok kavgalar yaşadık . Onların beni değiştirmesine karşı direndim diye . Attığım adımı , yediğim yemeği , aldığım kıyafeti sorguladılar . Oğullarına köle seçtiler sanki . Ve bunları o kadar tatlı dille yaptılar ki ben ilk başta anlayamadım niyetlerini … Sürekli hayatımızın içindelerdi . Kimse evladını atsın istemem ama sınır koyamadık . Ben uzak kaldıkça da kötü oldum . Eşim gururumu o kadar kırdı ki … Artık içimden devam etmek gelmiyor . İstemiyorum. Ama içim o kadar buruk ki hayata dair . Dünyam alt üst oldu .

Doğru karar vermişsiniz. Böyle adamı baba yapıp hayatinizi daha da cıkmaza sokabilirdiniz , bebek olunca düzelmez aksine daha fena olur size karistiklari yetmez cocugunuza anneliginize kadar her şeyde olurlar esiniz zaten yaninizda degil. Emin olun o zaman dahada koyardi kaldiramazdiniz cocukla bosanmaktan bin kat iyidir. Çöpsüz üzüm olacaksiniz yine hayatinizi kurarsiniz

Bunları yaşarken 14 gün önce gebelik planlamak nedir eşim yanimda olsun dünya düşmanım sizin eşiniz çok suçlu

Allahın sevgili kuluymuşsunuz, birilerinin uzantısı olarak yaşamaktan ve yine bir uzantı dünyaya getirmekten dönmüşsünüz az şey mi? Kayın aileniz değil sahibiniz olmuşlar ve sizi de buna entegre etmişler ne yazık ki. Ne münasebet ki çocuk yapmaya ki bu yatak hayatına tekabül eder kayınaile karar verecek? Siz koparamamışsınız da bırakın inceldiği yerden kopsun bu ailenin muhteşem soyu.

Evinize aldiginiz deterjana kadar karismalari, esinizin tepkisizligi, sizin pasifliginiz
Bu ortama cocuk dusunmek korkunc olur
Once birey ve aile olmayi ogrenmeniz lazimdi
Evinize aldiginiz birsey icin "ne gerek var" diyen insanlara "bizim evimiz bizim hayatimiz bizim paramiz" demeniz lazimdi

Altı üstünden daha güzel bu dünyanın. Yapacağın çocuğa kocan değil onlar karar veeriyor neyine üzülüyorsun. Emeklerine ağla ama kurtulduguna şükret. Hele de çocuksuz kurtulduguna bir daha muhattap olmak zorunda bile değilsin. Tayin işte memleket bile değiştir bunlarla aynı oksijeni soluma.

Bence sınır cizdiniz diye değil sınır cizemediniz diye olmuş bunlar. İlk olayda ilk karismalarında tatlı bile karışıyor olsalar lafı yapistiracaktin.
Sen belli ki çok duygusala bagladin.

Yalnız değilsiniz , bunu yaşayan çok kadın var , eş ailesinin katılmadığı evlilik yok gibi neredeyse. Ben de aynı durumdayım boşanıyoruz artık. Biraz kendinize zaman tanıyın. Düşünün iyice eşinizi ölçüp tartın , pişman olur anlar belki. Anlamaz daha kötü olursa ayrılırsınız.

Eşin gururunu kıracak ne yaptı biraz daha anlatır mısın?

Zararın neresinden dönersen kardır en dogru karari vermişsin boşanmakla.Zaten çoçuk olursa iṣin daha zor olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…