- Konu Sahibi poyrazmurat
-
yoo niye gec olsun gayet normal millet 35'inde bile anne oluyo
insallah fistigim ya...............
anne olma duygusu nedir diye bende sorguladım kendi kendime.. karnında senden bir canlı olması ona bakmak yetiştirmek sorumlulukların en büyüğü.. sana anne diyen bir varlık.. BÜYÜMEKKKK... hayatını ona gör planlamak.. onun içinde kararlar vermek.. yeri geldiğinde onun için ertelemeler yada birşeyleri öne almalar. vs. vs. vs. BEN HAZIR DEĞİLİM :)
yoo niye gec olsun gayet normal millet 35'inde bile anne oluyo
ne güzel anlatmışsın canım bizde eşimle evlenirken kiraya girdik 2 yıldır hala kiradayız bizim kilerinde bir evi vardı bir türlü satıp bize daire veremediler hala bekliyoruz bakalım allahtan borcumuz yok sadece kiramız var bizde en başlarda para biriktirelim biraz diye düşündük ama bi türlü birikmiyo opara hep bişiler çıkıyo senin düşüncen çok güzel bizdede tam tersi ben istiyorum eşim bekleyelim diyo bakalım napçağımızda belli değil ama ben şuna inanıyorum bebişler hep kısmetinle gelir allah hakkınızda hayırlsın versin eşin istiyosa hevesini kırma bence yinede sen bilirsin
Hamileyken de "acaba acele mi ettim" diye düşüneceksen hiç yapma..
Hamilelik huzurlu ve dingin geçirilmesi gereken bir dönem.
Zaten yaşın ufak. Ama herhalde eşin için endişeleniyorsun geç kalmak konusunda. E o da biraz daha erken evlenseymiş, madem bu kadar bekledi, 1 sene daha bekleyiversin.
bencede geç kalmış olmazssın hem borcun da biter rahat bi hamilelik geçirirsin
geç kalırmıyım diye sorunca dikkatimi çekmişti 30 u geçtin zannetmiştim ama daha küçükmüşsün bende ikinciyi istiyorum bende de geç kaldım düşüncesi var ama biz isteyincede olmuyo malesef rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah
bu arada ben 24 eşim 30 yaşında geç kalmış olurmuyuz acaba. fikirlerinize ihtiyacım var.
kızlar benimki dert değil ama birşey danışmak istiyorum sizlere.1 senelik evliyim. şu anda kiradayız ve eşimin ailesinin yerleri var mütahite verecekler bu yaz yani seneye en geç kışa kadar kendi evimiz olur 1 dairede bize verecekler. ayrıca daha 1 sene ödeyeceğimiz kredi var düğün için alınmış olan. eşimle ikimiz çalışıyoruz. onun maaşı krediye faturalara gidiyor. benimkiyle geçiniyoruz. ayrıca açıköğretimde okuyorum son 1 senem kaldı. sormak istediğim şu eşim çocuk istiyo bende daha 1 sene bekleyelim diyorum. hem okulum bitsin hem borcumuz bitsin hemde kendi evimize geçelim istiyorum. bu arada ben 24 eşim 30 yaşında geç kalmış olurmuyuz acaba. fikirlerinize ihtiyacım var.
evet balayına giderken bırakmıştık emanet olarak. döndüğümüzde hepsini bozdurup düğün borçlarını ödemişler.sadece bileziklerimi verdi. borç dediğin de bi yatak odasıyla oturma grubu aldı. evim küçük olduğundan halılar tüller de de masraf olmadı çok herşeyin en uygununu aldım kiradayım diye. diğer kalan mutfak eşyaları beyaz eşyalarım hepsini ben getirdim gösteriş uğruna hiç istemediğim alma dediğim şeyleri gitti aldı bana sormadan mesela avize falan kirada olmama rağmen düğün için kendine iki üç kıyafet aldı daha bunun gibi şeyler işte. ama onların paralarını biz ödemiş olduk kısacası böyle yani. şimdi görüşüyoruz ama mesafeli.
Bu konuda bende de hem iç, hem dış baskı var, seni çok iyi anlayabiliyorum.
2,5 yıllık evliyiz, ben 27 eşim 29 yaşında ve imkanlarımızın uygun olmasına rağmen hala çocuk düşünmüyoruz diyebilirim.
Kendimizce sebeplerimiz var ama en çok da cicim aylarımızı hala bitirememiş olmamızdan istemiyoruz diyebilirim.
Kendi canımızdan olacak yavrularımız elbette eşsiz bir duygudur ancak evlilikte en az 3-4 sene başbaşa olmanın tadının çıkartılması,
çocuk için gerekli maddi-manevi birtakım şartların oluşturulması gerektiğine inanıyorum,
hamilelikten itibaren hiç de hfife alınacak süreç değil bebek sahibi olmak.
Büyüklerin baskısı var diye dünyaya bir can getirecek değiliz.
Kayınvalidenin sizin korunmanıza karışma hakkı yok, ona ne ki korunmayı bırakmanı söylüyor,
bu herkesin özel hayatır, karışılması çok çirkin.
Herkesin bebek isteme-istememe nedeni farklıdır, şu an istemiyorsan kesinlikle korunmaya devam etmeni ama doğum kont. ilacı kullanmamanı öneririm.
Korunduğun halde olursa o zaman yapacak birşey yok, anne olmanın tadını çıkartırsın :)
Eşine de söyle genç baba olmanın yaşını zaten geçmiş :) 1 sene daha toparlanın, inşallah ondan sonra bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
canım sen kaç çocuk yapmayı düşünüyorsunki geç olsun.
Ha dersenki; 3 çocuk yapıcam araya da dört yıl koyucam genede geç değil
misal 25 - 29 - 33
bakne güzel tadında bırakıcan gene senin için sorun yok eşin için de
31 - 35- 39 (yani eşin de 40 yaşına gelmeden 3 çocuk sahibi olmuş olacak ne güzel)
Her ikinizin yaşı da 1 sene beklemeye son derece müsait bence. Allah eğer evlat sahibi olmanızı nasip ettiyse, ikinizden birisi tedaviye ihtiyaç duysa bile yeterli vakit var. Önce boçların eğitimin, bitmesini beklemenizde yarar var bana kalırsa.
Yalnız şunu anlamadım, eşinizin ailesi size bir daire verecekmiş de, siz sonra aynı binada mı oturacaksınız? Şu anda da aynı binada oturup görüşmelerinizi mesafeli tutabiliyorsanız mesele yok. Ama böyle değilse ileride aynı binada oturma konusunu iyice düşünün derim ben, çünkü geçmişte bazı problemler olmuş, daha büyükleriyle karşılaşmayın daha sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?