Çocuk için geç kalırmıyız

ne güzel anlatmışsın canım bizde eşimle evlenirken kiraya girdik 2 yıldır hala kiradayız bizim kilerinde bir evi vardı bir türlü satıp bize daire veremediler hala bekliyoruz bakalım allahtan borcumuz yok sadece kiramız var bizde en başlarda para biriktirelim biraz diye düşündük ama bi türlü birikmiyo opara hep bişiler çıkıyo senin düşüncen çok güzel bizdede tam tersi ben istiyorum eşim bekleyelim diyo bakalım napçağımızda belli değil ama ben şuna inanıyorum bebişler hep kısmetinle gelir allah hakkınızda hayırlsın versin eşin istiyosa hevesini kırma bence yinede sen bilirsin

Hamileyken de "acaba acele mi ettim" diye düşüneceksen hiç yapma..
Hamilelik huzurlu ve dingin geçirilmesi gereken bir dönem.

Zaten yaşın ufak. Ama herhalde eşin için endişeleniyorsun geç kalmak konusunda. E o da biraz daha erken evlenseymiş, madem bu kadar bekledi, 1 sene daha bekleyiversin.

Son düzenleme:
yoo niye gec olsun gayet normal millet 35'inde bile anne oluyo

Canım, zor oluyor ama inan yaş ilerledikçe..
Ben ilk doğumumu 26 yaşında yaptım. Tüy gibi hafiftim, çok rahattı herşey.
Bu doğumumda aradan 5 sene geçti. Yaşım genç hala, ama o 5 sene ve 30'u devirmiş olmak öyle fark ediyorki anlatamam.
Ama yaşım geldi diye de çocuk yapılmaz tabi.
Ben sadece fiziksel açıdan değerlendirdim.

bencede geç kalmış olmazssın hem borcun da biter rahat bi hamilelik geçirirsin
geç kalırmıyım diye sorunca dikkatimi çekmişti 30 u geçtin zannetmiştim ama daha küçükmüşsün bende ikinciyi istiyorum bende de geç kaldım düşüncesi var ama biz isteyincede olmuyo malesef rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah

aynen bende kendimi hazır hissetmiyorum sanki

valla bende bundan korkuyorum cnm bize de vercez diyorlar ama bakalım. ama en azından borçlarımız bitsin diyorum. sen de inş. en yakın zamanda ev sahibi olursun cnm

evet haklısın kafamında rahat olması lazım. kendim istediğim ve hazır olduğum zaman olması daha mantıklı geliyor bana

inş. cnm ya. evet biz ne kadar istesekte Rabbim bilir ne zaman vereceğini

Bu konuda bende de hem iç, hem dış baskı var, seni çok iyi anlayabiliyorum.
2,5 yıllık evliyiz, ben 27 eşim 29 yaşında ve imkanlarımızın uygun olmasına rağmen hala çocuk düşünmüyoruz diyebilirim.
Kendimizce sebeplerimiz var ama en çok da cicim aylarımızı hala bitirememiş olmamızdan istemiyoruz diyebilirim.

Kendi canımızdan olacak yavrularımız elbette eşsiz bir duygudur ancak evlilikte en az 3-4 sene başbaşa olmanın tadının çıkartılması,
çocuk için gerekli maddi-manevi birtakım şartların oluşturulması gerektiğine inanıyorum,
hamilelikten itibaren hiç de hfife alınacak süreç değil bebek sahibi olmak.

Büyüklerin baskısı var diye dünyaya bir can getirecek değiliz.
Kayınvalidenin sizin korunmanıza karışma hakkı yok, ona ne ki korunmayı bırakmanı söylüyor,
bu herkesin özel hayatır, karışılması çok çirkin.

Herkesin bebek isteme-istememe nedeni farklıdır, şu an istemiyorsan kesinlikle korunmaya devam etmeni ama doğum kont. ilacı kullanmamanı öneririm.
Korunduğun halde olursa o zaman yapacak birşey yok, anne olmanın tadını çıkartırsın :)

Eşine de söyle genç baba olmanın yaşını zaten geçmiş :) 1 sene daha toparlanın, inşallah ondan sonra bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

bu arada ben 24 eşim 30 yaşında geç kalmış olurmuyuz acaba. fikirlerinize ihtiyacım var.

canım sen kaç çocuk yapmayı düşünüyorsunki geç olsun.
Ha dersenki; 3 çocuk yapıcam araya da dört yıl koyucam genede geç değil
misal 25 - 29 - 33
bak ne güzel tadında bırakıcan gene senin için sorun yok eşin için de
31 - 35- 39 (yani eşin de 40 yaşına gelmeden 3 çocuk sahibi olmuş olacak ne güzel)

Her ikinizin yaşı da 1 sene beklemeye son derece müsait bence. Allah eğer evlat sahibi olmanızı nasip ettiyse, ikinizden birisi tedaviye ihtiyaç duysa bile yeterli vakit var. Önce boçların eğitimin, bitmesini beklemenizde yarar var bana kalırsa.

Yalnız şunu anlamadım, eşinizin ailesi size bir daire verecekmiş de, siz sonra aynı binada mı oturacaksınız? Şu anda da aynı binada oturup görüşmelerinizi mesafeli tutabiliyorsanız mesele yok. Ama böyle değilse ileride aynı binada oturma konusunu iyice düşünün derim ben, çünkü geçmişte bazı problemler olmuş, daha büyükleriyle karşılaşmayın daha sonra.

çok teşekkür ederim cnm yorumun için. fakat ben d.k. hapı kullanıyorum ama içim de pek rahat değil yani uzun zaman kullanmak istemiyorum. eşimde halinden memnun başka bi yöntem istemiyor. bu konunadada dertliyim yani.

yok be cnm 2.yi bile kararsızım 1 tane olsun da hayırlısıyla. Allah bilir tabi ama.

geç kalmak mı

ben 29 yaşındayım eşim 32
2 yıllık evliyiz ve 1 sene kadar daha ertelemeyi düşünüyoruz
en güzel yaşındasın senin yerinde olsam en az 4 yıl çocuk yapmazdım...

yok cnm şu anda eşimin ailesi arabayla 15-20 dk uzaklıkta 2 ayda bir falan görüşürüz. daireler onların oturduğu yerde olacak. biz ordan satıp şu anki oturduğumuz yerden alacağız inş. onlarda kendi yerlerinde kalır büyük ihtimal.daha konuşulmadı ama.

MERHABA bugün açmak istedğim konuya öyle çok benziyor ki sizin konuyu görünce vazgeçtim açmaktan burdan takip eder yararlanırım diye... biz 7 aylık evliyiz. eşim ile ben 1 seneye kadar bebek düşünmüyorduk.. çünkü başka bir ile taşınma durumu var ve ben o velvelede hamile olmak istemiyordum..ama bazende düşünüyrum 1 senede doğum yapar azda büyür ne güzel diyorum. ama bakımından falanda çok korkuyorum. bebişleri çok severim.. alır severim severim ama ağlayıp hiç durmadıklarında s hiç çekemeyip veririm annelerine..tabi insanın olunca başka olur muhakkak..

eşim neden 360 derece döndü onu anlatayım buarada yaşımda küçük ben 89 lu eşim 80 li. yani bir geç kalınmışlıkta söz konusu değil... bir 10 gün öncesinde büyük görümcem eşimin ablası doğum yaptı. görümcem 79lu. ve evliliğinin 2.5yılından sonra ilk doğumunu yeni yaptı.. tabi çalışmasıda etkendi buna.. ben çalışmıyorum bu arada... eşim o bebiş doğduktan sonra hani kadınlarda çok olur bu şahsen benm yengemlerde kıskançllık mı desem hasetlikmi desem.. kocamın canı bebk çekti çok kıskançmışsın valla diyorum gülüyor... açıkçası kendim bebek istememeyi kendimce hoş karşılayıp eşimin istememesine üzülüyrdum böle bir saçma düşünce içerisindeydim de .. şimdi istemesi çok hoşuma gdiyor seviniyorumda ama çok derin düşündüğümde kendimi buna hiç mi hiç hazır hissetmiyorum.. başka bir yere taşınmak falan beni çok yorar ve eşimde benle ilgilenemez diye düşünüyorum...
çevremdekiler sürekli bebek soruyor.. annem doğur ben bakarım yardımcı olurum diyor ama sonuçta doğum yaptığımda henüz çok ufakken gidicez başka bir ile ve bu başka ilde ya ben ve eşim tek olucaz yada ailesnin bulunduğu il olacak.... bunlardan öncede evliliğimizin tam olarak oturmasını istiyorum.. her evlilikte olduğu gibi bizimde bi çok tartışmamız oluyor.. maşallah uzun zamandır tartışmıyoruz.. allaha şükür... e hamileyken daha çok alıngan olucam.. en azından evliliğimiz azda olsa otursun istiyorumki böyle ufak tartışmaları takmayabileyim..sonra aöf okuyacağım enazından 1 yılı bitiririm ..diyrum..o çok sorun olmasada..

yanlız 2 dir eşim korunmuyor ciddi ciddi istiyor gibi..ve ben dün çok düşündükten sonra bakamamaktan korkup ilaç aldım.. doğmkntrl ) ama henüz çok kararsızım devam mı etsem bıraksammı... çok arada kaldım.eşime sölesem korunmaya devam eder... ama çok hevesli gördüm onu ..üzülüyorum.. ..sonradan Allah korusun olmassa çok üzülürüm..

tabi şunuda söliyim olucak olmayacak Allah bilir tabi..Allah hayırlısını veriri inşallah...
kızlar akıl verin bana .. yaşım çok genç henüz değil mi çok zaman var sonuçta ... 1 yılda göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…