Çocuk için geç kalırmıyız

inanki benim eşimde mesela daha ilk evlendiğimiz zamanlarda başladı çocuk istemeye. bir yerde görür özenirdi. uykuyada çok düşkündür. bende ona derdim uykun falan bölünecek rahat uyuyamayacaksın falan. sonra hevesi sönerdi. ama işte bu aralar yine başladı heves etmeye çok zorlamıyo ama hemen olmaz zaten bırak hapları falan diyo. bende orasını Allah bilir ya olursa diye söylüyorum ama fayda etmiyo.bende onu öyle görünce üzülüyorum ama mantıklı düşününce dur daha bekleyelim diyorum. zaten çoğu arkadaşta beklememizden yana 1 seneden bişey olmaz diyor. bakalım kısmet. hele senin yaşın daha genç bence acele etme ama eşin çok istiyorsa da durumunuz müsaitse maddi açıdan da bence düşün. çünkü genç anne olmanın da tadı ayrıdır bi arkadaş ta öyle söylemiş ama bilmiyorum valla karar veremedim.

şekerim yalnız eşin 2 dir korunmuyorsa,bu yazdıklarına gerek bile olmayabilir,hamile kalmış bile olabilrsin
Ilaç alsan da faydasız,onu 1 ay önceden almaya başlaman gerekiyor canım.

çok teşekkür ederim cnm yorumun için. fakat ben d.k. hapı kullanıyorum ama içim de pek rahat değil yani uzun zaman kullanmak istemiyorum. eşimde halinden memnun başka bi yöntem istemiyor. bu konunadada dertliyim yani.
Anladım canım, erkekler tabi ki halinden memnun olur.
Ben birkaç farklı jınekoloğa gittim ve ilk 1 seneden sonra hap kullanmayı bırakmamı önerdiler, sonuçta riski olan bir yöntem.
Hele aile hekimimiz kesinlikle çok karşı, her gittiğimde tekrar tekrar hap kullanıp kullanmadığımı sorar, bazen eşim gittiğinde ona bile soruyormuş,
sağolsun kendisi her hastasıyla çok yakından ilgilenir.
Hap konusuna da şu nedenle karşı; hapı bıraktıktan sonra yumurtalıkların çalışmasının düzene binmesi zaman alabiliyor ya,
hatta bazı bünyelerde yumurtalıkları tamamen bozabiliyor,
ve çocuk sahibi olmak istediğinizde de olamazsanız, yaş gereği de tedavi süreciniz uzar diyor, gerçi herkes için durum farklı olur.

Belli bir süre hap kullandım ama sonra bıraktım, insan diğer yöntemlere de alışıyor, yeter ki sağlıklı olan yöntem olsun canım,
mutlaka jinekoloğa muayene olup; hap konusunu danışmanı öneririm.

ben hapı savunanlardanım.ben kullandım, 6 ay sonra da hamile kaldım.gerçi herkesin yapısı farklı,doktora danışarak kullanılmasına katılıyorum.sadece sigara içen 30 yaş üstü kadınlarda riskli diye biliyorum.
Konu dışı olucak ama aylık ve 3 aylık iğneler de var artık korunma yöntemi olarak..

canım aynı kendi eşim desem yeridir.. uykuyu oda çok sever..benmkide hemen olmaz millet o kada çabalıyor diyor.. ama benmde cevbım senin gibi oluyor... ve ençokta genç yaşta anne olmak o en çokta beni istekli kılıyor.. bakalım hayırlısı canım.. birazdaha düşüncem ama ben düşünene kadar da bi altı ay geçer büyük ihtimal.. o zamanda taşınma durumu falan ikimizide durdurur az tabi ozamana kadar hamile kalmassam.

Son düzenleme:
şekerim yalnız eşin 2 dir korunmuyorsa,bu yazdıklarına gerek bile olmayabilir,hamile kalmış bile olabilrsin
Ilaç alsan da faydasız,onu 1 ay önceden almaya başlaman gerekiyor canım.

:18:ciidimisin .. ilk 11inde korunmadı birde dün.. ve ben dün gece ilaç aldım 2 tane.. bugnde 1.. eğer sölediğin gibi geç kalmışsam bırakayım ozaman ilaçı eğer olmuşsa zarar verebilir değilmi..

saol cnm tavsiyelerin için. bu aralar zaten gitmeyi düşünüyordum. en son 6 ay önce gitmiştim. ama bazı doktorlar da hapı savunuyor. kime inanacağını şaşırıyor insan.birazda bünyeden bünyeye değişir bence

:18:ciidimisin .. ilk 11inde korunmadı birde dün.. ve ben dün gece ilaç aldım 2 tane.. bugnde 1.. eğer sölediğin gibi geç kalmışsam bırakayım ozaman ilaçı eğer olmuşsa zarar verebilir değilmi..

doğum kontrol hapındna bahsediyoruz değil mi yanlışlık olmasın da ona göre cevap vereyim

bencede kişiden kişiye değişir. ama iğnelerinde haptan bir farkı yok diyorlar o da tembelleştiriyomuş en sağlıklısı kondom herhalde

valla Allahtan hayırlısını isteyelim cnm artık öyle dua ediyorum ne zaman uygun gördüyse o zaman olur zaten

canım doğum kontrol hapından bahsediyorsak gerçekten,regl olduğun gün başlıyosun ve her gün kullanıyosun.hatta ilk ay tam koruma olmayabilr diyerek ek yöntem kullanın diolar.yani kaza olduğunda kullanman hiçbir işe yaramaz.
hamile kaldıysan da korkma bebeğe zararı dokunmuyor bilmeden içtiğin kısıtlı sayıdaki ilacın.

evet doğm kntl hapı.. şaşırdım şimdi ben ilişkiden sonra 5 gün kullandığın zaman etki ediyor diye biliyorum... :26:

Tabi ki canım, en basit ağrı kesicilerin etkisi bile bünyeden bünyeye değişebiliyor.
Bana bu öneride bulunan hekimlerin mutlaka kendilerince bir bildikleri vardır, muayeneye ve yaşa göre yapılan yorumlar değişir.
Kimisi yıllarca kullanır hapı ama olumsuz etkilenmez, kimi 1 kutu içse bile yumurtalıkları tepe takla olur.

Hani eşin biran önce bebek sahibi olamak istiyormuş ya, 1 sene sonra bebek istediğiniz zaman hapı bırakınca bebek olması için 6 ay gibi bir süre daha
beklemeniz gerekebilir, o zaman eşinin baba olma isteği daha da gecikir :) bu duruma önlem olabilmesi adına hap kullanmamanı önermiştim canım.

En hayırlı ve gönlüne göre olan zamanda rabbim size de bebek verir inşallah.

Son düzenleme:

ben o 6 ayı hesaba kattım zaten cnm yani mesela yazın korunmayı bırakmak istiyorsak tam yaz ayında değilde yaz gelmeden 3-4 ay önce bırakmak istiyorum. ay karışık yazdım umarım anlatabilmişimdir cnm. tabi biz ne kadar plan yapsakta Allah hayırlı zamanda verir inş.

22 yaşında evlendim eşim 30 yaşındaydı ve açıköğretim okuyordum 3.sınıf
1 yıl düğün borcu ödedik eşim çocuk çok istiyordu ama asla dile getirmiyordu sen nezman istersen derdi herzaman
1 yıl asla düşünmedik o arada ben 4, sınıfa geçtim borçlar bitti ve artık karar verdik olmasına 2. ay hamiş kaldım hamileyken okulumu bitirdim 24 yaşında anne oldum bende eşimde 32 ama herşeyi düzene soktuktan sonra tabikide
ikinci evlilik yıldönümüzde oğlum 40 günlüktü
şuanda 1,5 yaşında ve hiçte geç değil hatta erken bile anne oldum eşim içinde bence tam vaktiydi bence siin içinde 1 yıl hiçbirşey ha 1 yıl evvel ha 1 yıl geç aceleye lüzüm yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…