- Konu Sahibi poyrazmurat
-
geç kalmak mı
ben 29 yaşındayım eşim 32
2 yıllık evliyiz ve 1 sene kadar daha ertelemeyi düşünüyoruz
en güzel yaşındasın senin yerinde olsam en az 4 yıl çocuk yapmazdım...
MERHABAbugün açmak istedğim konuya öyle çok benziyor ki sizin konuyu görünce vazgeçtim açmaktan burdan takip eder yararlanırım diye... biz 7 aylık evliyiz. eşim ile ben 1 seneye kadar bebek düşünmüyorduk.. çünkü başka bir ile taşınma durumu var ve ben o velvelede hamile olmak istemiyordum..ama bazende düşünüyrum 1 senede doğum yapar azda büyür ne güzel diyorum. ama bakımından falanda çok korkuyorum. bebişleri çok severim.. alır severim severim ama ağlayıp hiç durmadıklarında s hiç çekemeyip veririm annelerine..tabi insanın olunca başka olur muhakkak..
eşim neden 360 derece döndü onu anlatayım buarada yaşımda küçük ben 89 lu eşim 80 li. yani bir geç kalınmışlıkta söz konusu değil... bir 10 gün öncesinde büyük görümcem eşimin ablası doğum yaptı. görümcem 79lu. ve evliliğinin 2.5yılından sonra ilk doğumunu yeni yaptı.. tabi çalışmasıda etkendi buna.. ben çalışmıyorum bu arada... eşim o bebiş doğduktan sonra hani kadınlarda çok olur bu şahsen benm yengemlerde kıskançllık mı desem hasetlikmi desem.. kocamın canı bebk çektiçok kıskançmışsın valla diyorum gülüyor... açıkçası kendim bebek istememeyi kendimce hoş karşılayıp eşimin istememesine üzülüyrdum böle bir saçma düşünce içerisindeydim de .. şimdi istemesi çok hoşuma gdiyor seviniyorumda ama çok derin düşündüğümde kendimi buna hiç mi hiç hazır hissetmiyorum.. başka bir yere taşınmak falan beni çok yorar ve eşimde benle ilgilenemez diye düşünüyorum...
çevremdekiler sürekli bebek soruyor.. annem doğur ben bakarım yardımcı olurum diyor ama sonuçta doğum yaptığımda henüz çok ufakken gidicez başka bir ile ve bu başka ilde ya ben ve eşim tek olucaz yada ailesnin bulunduğu il olacak.... bunlardan öncede evliliğimizin tam olarak oturmasını istiyorum.. her evlilikte olduğu gibi bizimde bi çok tartışmamız oluyor.. maşallah uzun zamandır tartışmıyoruz.. allaha şükür... e hamileyken daha çok alıngan olucam.. en azından evliliğimiz azda olsa otursun istiyorumki böyle ufak tartışmaları takmayabileyim..sonra aöf okuyacağım enazından 1 yılı bitiririm ..diyrum..o çok sorun olmasada..
yanlız 2 dir eşim korunmuyor ciddi ciddi istiyor gibi..ve ben dün çok düşündükten sonra bakamamaktan korkup ilaç aldım.. doğmkntrl ) ama henüz çok kararsızım devam mı etsem bıraksammı... çok arada kaldım.eşime sölesem korunmaya devam eder... ama çok hevesli gördüm onu ..üzülüyorum.. ..sonradan Allah korusun olmassa çok üzülürüm..
tabi şunuda söliyim olucak olmayacak Allah bilir tabi..Allah hayırlısını veriri inşallah...
kızlar akıl verin bana .. yaşım çok genç henüz değil mi çok zaman var sonuçta ... 1 yılda göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor...
Geç değil ruh ve beden ve borçlar bitmeye yakın uygundur beden ve ruh senindir bunda erkeğin söz hakkı yoktur
merhababugün açmak istedğim konuya öyle çok benziyor ki sizin konuyu görünce vazgeçtim açmaktan burdan takip eder yararlanırım diye... Biz 7 aylık evliyiz. Eşim ile ben 1 seneye kadar bebek düşünmüyorduk.. çünkü başka bir ile taşınma durumu var ve ben o velvelede hamile olmak istemiyordum..ama bazende düşünüyrum 1 senede doğum yapar azda büyür ne güzel diyorum. Ama bakımından falanda çok korkuyorum. Bebişleri çok severim.. Alır severim severim ama ağlayıp hiç durmadıklarında s hiç çekemeyip veririm annelerine..tabi insanın olunca başka olur muhakkak..
Eşim neden 360 derece döndü onu anlatayım buarada yaşımda küçük ben 89 lu eşim 80 li. Yani bir geç kalınmışlıkta söz konusu değil... Bir 10 gün öncesinde büyük görümcem eşimin ablası doğum yaptı. Görümcem 79lu. Ve evliliğinin 2.5yılından sonra ilk doğumunu yeni yaptı.. Tabi çalışmasıda etkendi buna.. Ben çalışmıyorum bu arada... Eşim o bebiş doğduktan sonra hani kadınlarda çok olur bu şahsen benm yengemlerde kıskançllık mı desem hasetlikmi desem.. Kocamın canı bebk çektiçok kıskançmışsın valla diyorum gülüyor... Açıkçası kendim bebek istememeyi kendimce hoş karşılayıp eşimin istememesine üzülüyrdum böle bir saçma düşünce içerisindeydim de .. şimdi istemesi çok hoşuma gdiyor seviniyorumda ama çok derin düşündüğümde kendimi buna hiç mi hiç hazır hissetmiyorum.. başka bir yere taşınmak falan beni çok yorar ve eşimde benle ilgilenemez diye düşünüyorum...
çevremdekiler sürekli bebek soruyor.. Annem doğur ben bakarım yardımcı olurum diyor ama sonuçta doğum yaptığımda henüz çok ufakken gidicez başka bir ile ve bu başka ilde ya ben ve eşim tek olucaz yada ailesnin bulunduğu il olacak.... Bunlardan öncede evliliğimizin tam olarak oturmasını istiyorum.. Her evlilikte olduğu gibi bizimde bi çok tartışmamız oluyor.. Maşallah uzun zamandır tartışmıyoruz.. Allaha şükür... E hamileyken daha çok alıngan olucam.. En azından evliliğimiz azda olsa otursun istiyorumki böyle ufak tartışmaları takmayabileyim..sonra aöf okuyacağım enazından 1 yılı bitiririm ..diyrum..o çok sorun olmasada..
Yanlız 2 dir eşim korunmuyor ciddi ciddi istiyor gibi..ve ben dün çok düşündükten sonra bakamamaktan korkup ilaç aldım.. Doğmkntrl ) ama henüz çok kararsızım devam mı etsem bıraksammı... çok arada kaldım.eşime sölesem korunmaya devam eder... Ama çok hevesli gördüm onu ..üzülüyorum.. ..sonradan allah korusun olmassa çok üzülürüm..
Tabi şunuda söliyim olucak olmayacak allah bilir tabi..allah hayırlısını veriri inşallah...
Kızlar akıl verin bana .. Yaşım çok genç henüz değil mi çok zaman var sonuçta ... 1 yılda göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor...
Anladım canım, erkekler tabi ki halinden memnun olur.çok teşekkür ederim cnm yorumun için. fakat ben d.k. hapı kullanıyorum ama içim de pek rahat değil yani uzun zaman kullanmak istemiyorum. eşimde halinden memnun başka bi yöntem istemiyor. bu konunadada dertliyim yani.
anladım canım, erkekler tabi ki halinden memnun olur.
Ben birkaç farklı jınekoloğa gittim ve ilk 1 seneden sonra hap kullanmayı bırakmamı önerdiler, sonuçta riski olan bir yöntem.
Hele aile hekimimiz kesinlikle çok karşı, her gittiğimde tekrar tekrar hap kullanıp kullanmadığımı sorar, bazen eşim gittiğinde ona bile soruyormuş,
sağolsun kendisi her hastasıyla çok yakından ilgilenir.
Hap konusuna da şu nedenle karşı; hapı bıraktıktan sonra yumurtalıkların çalışmasının düzene binmesi zaman alabiliyor ya,
hatta bazı bünyelerde yumurtalıkları tamamen bozabiliyor,
ve çocuk sahibi olmak istediğinizde de olamazsanız, yaş gereği de tedavi süreciniz uzar diyor, gerçi herkes için durum farklı olur.
Belli bir süre hap kullandım ama sonra bıraktım, insan diğer yöntemlere de alışıyor, yeter ki sağlıklı olan yöntem olsun canım,
mutlaka jinekoloğa muayene olup; hap konusunu danışmanı öneririm.
inanki benim eşimde mesela daha ilk evlendiğimiz zamanlarda başladı çocuk istemeye. bir yerde görür özenirdi. uykuyada çok düşkündür. bende ona derdim uykun falan bölünecek rahat uyuyamayacaksın falan. sonra hevesi sönerdi. ama işte bu aralar yine başladı heves etmeye çok zorlamıyo ama hemen olmaz zaten bırak hapları falan diyo. bende orasını Allah bilir ya olursa diye söylüyorum ama fayda etmiyo.bende onu öyle görünce üzülüyorum ama mantıklı düşününce dur daha bekleyelim diyorum. zaten çoğu arkadaşta beklememizden yana 1 seneden bişey olmaz diyor. bakalım kısmet. hele senin yaşın daha genç bence acele etme ama eşin çok istiyorsa da durumunuz müsaitse maddi açıdan da bence düşün. çünkü genç anne olmanın da tadı ayrıdır bi arkadaş ta öyle söylemiş ama bilmiyorum valla karar veremedim.
şekerim yalnız eşin 2 dir korunmuyorsa,bu yazdıklarına gerek bile olmayabilir,hamile kalmış bile olabilrsin
Ilaç alsan da faydasız,onu 1 ay önceden almaya başlaman gerekiyor canım.
Anladım canım, erkekler tabi ki halinden memnun olur.
Ben birkaç farklı jınekoloğa gittim ve ilk 1 seneden sonra hap kullanmayı bırakmamı önerdiler, sonuçta riski olan bir yöntem.
Hele aile hekimimiz kesinlikle çok karşı, her gittiğimde tekrar tekrar hap kullanıp kullanmadığımı sorar, bazen eşim gittiğinde ona bile soruyormuş,
sağolsun kendisi her hastasıyla çok yakından ilgilenir.
Hap konusuna da şu nedenle karşı; hapı bıraktıktan sonra yumurtalıkların çalışmasının düzene binmesi zaman alabiliyor ya,
hatta bazı bünyelerde yumurtalıkları tamamen bozabiliyor,
ve çocuk sahibi olmak istediğinizde de olamazsanız, yaş gereği de tedavi süreciniz uzar diyor, gerçi herkes için durum farklı olur.
Belli bir süre hap kullandım ama sonra bıraktım, insan diğer yöntemlere de alışıyor, yeter ki sağlıklı olan yöntem olsun canım,
mutlaka jinekoloğa muayene olup; hap konusunu danışmanı öneririm.
:18:ciidimisin .. ilk 11inde korunmadı birde dün.. ve ben dün gece ilaç aldım 2 tane.. bugnde 1.. eğer sölediğin gibi geç kalmışsam bırakayım ozaman ilaçı eğer olmuşsa zarar verebilir değilmi..
ben hapı savunanlardanım.ben kullandım, 6 ay sonra da hamile kaldım.gerçi herkesin yapısı farklı,doktora danışarak kullanılmasına katılıyorum.sadece sigara içen 30 yaş üstü kadınlarda riskli diye biliyorum.
Konu dışı olucak ama aylık ve 3 aylık iğneler de var artık korunma yöntemi olarak..
canım aynı kendi eşim desem yeridir.. uykuyu oda çok sever..benmkide hemen olmaz millet o kada çabalıyor diyor.. ama benmde cevbım senin gibi oluyor... ve ençokta genç yaşta anne olmak o en çokta beni istekli kılıyor.. bakalım hayırlısı canım.. birazdaha düşüncem ama ben düşünene kadar da bi altı ay geçer büyük ihtimal.. o zamanda taşınma durumu falan ikimizide durdurur az tabi ozamana kadar hamile kalmassam.
:18:ciidimisin .. ilk 11inde korunmadı birde dün.. ve ben dün gece ilaç aldım 2 tane.. bugnde 1.. eğer sölediğin gibi geç kalmışsam bırakayım ozaman ilaçı eğer olmuşsa zarar verebilir değilmi..
valla Allahtan hayırlısını isteyelim cnm artık öyle dua ediyorum ne zaman uygun gördüyse o zaman olur zaten
canım doğum kontrol hapından bahsediyorsak gerçekten,regl olduğun gün başlıyosun ve her gün kullanıyosun.hatta ilk ay tam koruma olmayabilr diyerek ek yöntem kullanın diolar.yani kaza olduğunda kullanman hiçbir işe yaramaz.
hamile kaldıysan da korkma bebeğe zararı dokunmuyor bilmeden içtiğin kısıtlı sayıdaki ilacın.
Tabi ki canım, en basit ağrı kesicilerin etkisi bile bünyeden bünyeye değişebiliyor.saol cnm tavsiyelerin için. bu aralar zaten gitmeyi düşünüyordum. en son 6 ay önce gitmiştim. ama bazı doktorlar da hapı savunuyor. kime inanacağını şaşırıyor insan.birazda bünyeden bünyeye değişir bence
Tabi ki canım, en basit ağrı kesicilerin etkisi bile bünyeden bünyeye değişebiliyor.
Bana bu öneride bulunan hekimlerin mutlaka kendilerince bir bildikleri vardır, muayeneye ve yaşa göre yapılan yorumlar değişir.
Kimisi yıllarca kullanır hapı ama olumsuz etkilenmez, kimi 1 kutu içse bile yumurtalıkları tepe takla olur.
Hani eşin biran önce bebek sahibi olamak istiyormuş ya, 1 sene sonra bebek istediğiniz zaman hapı bırakınca bebek olması için 6 ay gibi bir süre daha
beklemeniz gerekebilir, o zaman eşinin baba olma isteği daha da gecikir :) bu duruma önlem olabilmesi adına hap kullanmamanı önermiştim canım.
En hayırlı ve gönlüne göre olan zamanda rabbim size de bebek verir inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?