- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
- Konu Sahibi poyrazmurat
-
kızlar benimki dert değil ama birşey danışmak istiyorum sizlere.1 senelik evliyim. şu anda kiradayız ve eşimin ailesinin yerleri var mütahite verecekler bu yaz yani seneye en geç kışa kadar kendi evimiz olur 1 dairede bize verecekler. ayrıca daha 1 sene ödeyeceğimiz kredi var düğün için alınmış olan. eşimle ikimiz çalışıyoruz. onun maaşı krediye faturalara gidiyor. benimkiyle geçiniyoruz. ayrıca açıköğretimde okuyorum son 1 senem kaldı. sormak istediğim şu eşim çocuk istiyo bende daha 1 sene bekleyelim diyorum. hem okulum bitsin hem borcumuz bitsin hemde kendi evimize geçelim istiyorum. bu arada ben 24 eşim 30 yaşında geç kalmış olurmuyuz acaba. fikirlerinize ihtiyacım var.
bizim komşu da 4 yıllık aöf okuyordu.bitirdi hemen 26 yaşında anne oldu bencede çok mantıklı
22 yaşında evlendim eşim 30 yaşındaydı ve açıköğretim okuyordum 3.sınıf
1 yıl düğün borcu ödedik eşim çocuk çok istiyordu ama asla dile getirmiyordu sen nezman istersen derdi herzaman
1 yıl asla düşünmedik o arada ben 4, sınıfa geçtim borçlar bitti ve artık karar verdik olmasına 2. ay hamiş kaldım hamileyken okulumu bitirdim 24 yaşında anne oldum bende eşimde 32 ama herşeyi düzene soktuktan sonra tabikide
ikinci evlilik yıldönümüzde oğlum 40 günlüktü
şuanda 1,5 yaşında ve hiçte geç değil hatta erken bile anne oldum eşim içinde bence tam vaktiydi bence siin içinde 1 yıl hiçbirşey ha 1 yıl evvel ha 1 yıl geç aceleye lüzüm yok bence
evet cok gec kalirsiniz, mazallah esin 32sinde baba olursa falan...Allah korusun
dusuncelerin mantikli, esinin aklina uyup bebek yapma simdilik...once kendinizi duze cikarin, hem de sen okulu bitir...
hem de ev sahibi olun ne guzel...
1 yil dedigin su gibi geciyor...
Bende üniversite 3. yil ögrencisiyim, gecen yil evlendim. 2 yil zorunlu stajla beraber meslegimi elime almama daha 4 yil var.
Gecen yil evlendigim icin o yili´da sayarsak toplam 5 yil. Yani 1,5 yil neki arkadasim su gibi akip gider.
Yazik benim esim ne desin ozaman? Tam 5 yil beklemek zorundayiz. Hersey kismet ama ben sahsen hamileligimin tadini cikarmak isterdim.
Öyle okul-tasinma arasinda kostur kostur hamilelik gecirmek istemezdim
kızlar benimki dert değil ama birşey danışmak istiyorum sizlere.1 senelik evliyim. şu anda kiradayız ve eşimin ailesinin yerleri var mütahite verecekler bu yaz yani seneye en geç kışa kadar kendi evimiz olur 1 dairede bize verecekler. ayrıca daha 1 sene ödeyeceğimiz kredi var düğün için alınmış olan. eşimle ikimiz çalışıyoruz. onun maaşı krediye faturalara gidiyor. benimkiyle geçiniyoruz. ayrıca açıköğretimde okuyorum son 1 senem kaldı. sormak istediğim şu eşim çocuk istiyo bende daha 1 sene bekleyelim diyorum. hem okulum bitsin hem borcumuz bitsin hemde kendi evimize geçelim istiyorum. bu arada ben 24 eşim 30 yaşında geç kalmış olurmuyuz acaba. fikirlerinize ihtiyacım var.
24 yaş çocuk için erken bile bence.ben 29 yaşında anne oldum.eşimle 2 yıllık evliydik.bir kere evlilik oturmadan çocuk yapmak başlı başına bir travma oluyor.evliliğiniz iyice otursun birbirinizle yaşamaya iyice alışın.eşinle doya doya yeterince vakit geçir yapmak istewdiğiniz hewr şeyi yapın.yeterli maddiyata ulaştığınızı düşündüğünüzde de çocuk yapın.
çünkü çocuk olunca çook iyi anlaşan çiftler bile ki biz buna örnektik ayrılma noktasına bile gelebiliyo.aileler işin içine giriyo kadın sürekli yorgun agresif bir tavır içinde oluyo erkek yeterli olgunluğa erişememişse bunu kaldıramıyo ve evlilik içinden çıkılamaz bir hal alıyor.
onon için iyice taşlar yerine oturmadan erken yapılan çocuk iki tarafı da yoruyor.hayatınızı yaşayın 30 a kadar yolu var.çünkü çocuğu sadece sevmekle iş bitmiyor.:
hayır niye geç kalasınızki bence gayet normal...
hatta öylesi sizn için daha iyi olur kendi eviniz olur borçlarınız biter...
hakkınızda hayırlısı olsun
Cnmmm once. İ dra gitt hersey nrmal mii yani korunmayi biraktiginisda cocugunus olur muuj...hem sen hem esinnnn...hersey nrmal okeyse tabi mantikli evden sonra ama normla deilse ki umarimm bole deilditr hemnn caresone bakarsinizzz
Canım, zor oluyor ama inan yaş ilerledikçe..
Ben ilk doğumumu 26 yaşında yaptım. Tüy gibi hafiftim, çok rahattı herşey.
Bu doğumumda aradan 5 sene geçti. Yaşım genç hala, ama o 5 sene ve 30'u devirmiş olmak öyle fark ediyorki anlatamam.
Ama yaşım geldi diye de çocuk yapılmaz tabi.
Ben sadece fiziksel açıdan değerlendirdim.
Ipek Hanim, ben bu konuda deneyim sahibi olmadigim icin :) Sadece cevremdeki orneklere bakip soyledim. Haklisiniz, sonucta ne kadar genc olursa beden o kadar rahat olur dogum. Ama hayat kosullari, calisma ve bebek icin olgunlasmak bence bir 26-30 yasi gerektiriyor. Erkenden anne olmak biyolojik olarak iyi olsa da cok da marifet degil kanimca...
valla ne yalan soyliyim evet...ben de tuysorunu'na katiliyorum...
24-25 yas erken bebek icin...bence kafada 27-28 falan olunmali (eger annede dogurganlik sorunu yoksa tabi)
mesela bu ay henuz regl olmadim, acaba hamile miyim diye bir dusunce girdi aklima...
kalbim kut kut carpti...bu yasta ne bebegi, ugrasamam, gunlerce aylarca eve kapanamam dedim kendi kendime...
gaziydi, cigligiydi falan herseyi gozumun onune geldi ve cok kotu oldum
konu sahibinin esi 30 yasinda oldugundan dolayi cocuk icin pek gecikmek istemiyor olabilir, o yuzden istiyordur bebegi...
bence en az 1-2 yil daha bekleyin canim, sen bir okulunu bitir, 1-2 is deneyimine sahip ol...bu siradada bebek uzerinde calisirsiniz...
bende öyle düşünüyorum zaten cnm banada 24 yaş erken gibi geliyor ama işte eşim kendi için geç olabileceğini düşünüyor. daha eşimle yüzyüze konuşamadık gece çalışıyo görüşemiyoruz bu aralar. inş. biraz olsun düşüncesi değişmiştir.
evet arada yas farki olunca iste boyle oluyor...
benim de esimle aramda 5 yas var ama onun yine de gec cocuk isteyeceginden eminim...
esinin dusunceleri degismese bile sen 1-2 opucukle iki tatli dille kandirirsin onu cok zor bir sey degil kocalarin kanina girmek :89:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?