Çocuk için geç kalırmıyız

evet cok gec kalirsiniz, mazallah esin 32sinde baba olursa falan...Allah korusun
dusuncelerin mantikli, esinin aklina uyup bebek yapma simdilik...once kendinizi duze cikarin, hem de sen okulu bitir...
hem de ev sahibi olun ne guzel...
1 yil dedigin su gibi geciyor...

Bende üniversite 3. yil ögrencisiyim, gecen yil evlendim. 2 yil zorunlu stajla beraber meslegimi elime almama daha 4 yil var.
Gecen yil evlendigim icin o yili´da sayarsak toplam 5 yil. Yani 1,5 yil neki arkadasim su gibi akip gider.
Yazik benim esim ne desin ozaman? Tam 5 yil beklemek zorundayiz. Hersey kismet ama ben sahsen hamileligimin tadini cikarmak isterdim.
Öyle okul-tasinma arasinda kostur kostur hamilelik gecirmek istemezdim

Allah bağışlasın cnm. . siz ne güzel herşeyi düzene koyunca olmuş inş. bizim içinde hayırlı zamanda olur.

haklısın cnm eşimle tekrardan ciddi bi şekilde konuşup onu ikna etmeliyim.

bende bu yüzden istemiyorum zaten ya hamileyken ya da 2-3 aylık bebekle taşınmak çok zor olur. bir de okulumun son senesi geçen sene 3.sınıfı tekrar ettim zaten geçememiştim 1 sene kaybettim daha 1 sene kaybetmek istemiyorum. hakkımızda hayırlısı ne diyim

24 yaş çocuk için erken bile bence.ben 29 yaşında anne oldum.eşimle 2 yıllık evliydik.bir kere evlilik oturmadan çocuk yapmak başlı başına bir travma oluyor.evliliğiniz iyice otursun birbirinizle yaşamaya iyice alışın.eşinle doya doya yeterince vakit geçir yapmak istewdiğiniz hewr şeyi yapın.yeterli maddiyata ulaştığınızı düşündüğünüzde de çocuk yapın.
çünkü çocuk olunca çook iyi anlaşan çiftler bile ki biz buna örnektik ayrılma noktasına bile gelebiliyo.aileler işin içine giriyo kadın sürekli yorgun agresif bir tavır içinde oluyo erkek yeterli olgunluğa erişememişse bunu kaldıramıyo ve evlilik içinden çıkılamaz bir hal alıyor.
onon için iyice taşlar yerine oturmadan erken yapılan çocuk iki tarafı da yoruyor.hayatınızı yaşayın 30 a kadar yolu var.çünkü çocuğu sadece sevmekle iş bitmiyor.:

bende öyle düşünüyorum cnm. zaten eşimin ailesi yüzünden evliliğimizin ilk ayları zehir olmuştu hergün kavga ederdik. yeni yeni oturuyo herşey kavgalarımız olmuyo artık ailesi yüzünden. bu yüzden biraz başbaşa vakit geçirmek istiyorum. çalışma saatlerimiz uymuyo zaten birbirimizin yüzünü haftada bir doya doya görüyoruz. ben sabah gidip 6 da geliyorum. o 4 te gidip 12 de geliyo o saatte genelde uyuyorum bekleyemiyorum.ayda 1 defa o da sabahçı çalışıyo ama yetmiyo işte. neyse cnm uzun oldu biraz saol yorumun için

hayır niye geç kalasınızki bence gayet normal...
hatta öylesi sizn için daha iyi olur kendi eviniz olur borçlarınız biter...
hakkınızda hayırlısı olsun

Cnmmm once. İ dra gitt hersey nrmal mii yani korunmayi biraktiginisda cocugunus olur muuj...hem sen hem esinnnn...hersey nrmal okeyse tabi mantikli evden sonra ama normla deilse ki umarimm bole deilditr hemnn caresone bakarsinizzz

Cnmmm once. İ dra gitt hersey nrmal mii yani korunmayi biraktiginisda cocugunus olur muuj...hem sen hem esinnnn...hersey nrmal okeyse tabi mantikli evden sonra ama normla deilse ki umarimm bole deilditr hemnn caresone bakarsinizzz

valla bu şekilde hiç düşünmemiştim saol cnm. ben hapla korunduğum için ne zaman bırakacaksam o zaman giderim demiştim.

Ipek Hanim, ben bu konuda deneyim sahibi olmadigim icin :) Sadece cevremdeki orneklere bakip soyledim. Haklisiniz, sonucta ne kadar genc olursa beden o kadar rahat olur dogum. Ama hayat kosullari, calisma ve bebek icin olgunlasmak bence bir 26-30 yasi gerektiriyor. Erkenden anne olmak biyolojik olarak iyi olsa da cok da marifet degil kanimca...

valla ne yalan soyliyim evet...ben de tuysorunu'na katiliyorum...
24-25 yas erken bebek icin...bence kafada 27-28 falan olunmali (eger annede dogurganlik sorunu yoksa tabi)
mesela bu ay henuz regl olmadim, acaba hamile miyim diye bir dusunce girdi aklima...
kalbim kut kut carpti...bu yasta ne bebegi, ugrasamam, gunlerce aylarca eve kapanamam dedim kendi kendime...
gaziydi, cigligiydi falan herseyi gozumun onune geldi ve cok kotu oldum
konu sahibinin esi 30 yasinda oldugundan dolayi cocuk icin pek gecikmek istemiyor olabilir, o yuzden istiyordur bebegi...
bence en az 1-2 yil daha bekleyin canim, sen bir okulunu bitir, 1-2 is deneyimine sahip ol...bu siradada bebek uzerinde calisirsiniz...

bende öyle düşünüyorum zaten cnm banada 24 yaş erken gibi geliyor ama işte eşim kendi için geç olabileceğini düşünüyor. daha eşimle yüzyüze konuşamadık gece çalışıyo görüşemiyoruz bu aralar. inş. biraz olsun düşüncesi değişmiştir.

evet arada yas farki olunca iste boyle oluyor...
benim de esimle aramda 5 yas var ama onun yine de gec cocuk isteyeceginden eminim...
esinin dusunceleri degismese bile sen 1-2 opucukle iki tatli dille kandirirsin onu cok zor bir sey degil kocalarin kanina girmek :89:

haklısın valla cnm zaten ilk evlendiğimizde istiyordu sonra vazgeçti şimdi yine babalık damarı kabardı ama dediğin gibi ben onu ikna etmesini bilirim

24 yaş geç mi soruna cevap olarak hayır erken bile diyebilirim canım, 35 e kadar geç diyemezsin..
tabi 28-29 ideal bence..

Son düzenleme:

çok mantıklı ve yernde bi düşünce gec değil hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…