Çocuk için hazır değilmiş!

ozzder

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
152
0
296
Ankara
arkadaşlar hepinize merhaba... haftalardır içimi kemiren bir sorunum var. kimseyle paylaşamadım.bilirim dertler paylaşıldıkça azalır...sizlerle dertleşmek geldi içimden....
ben 1 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım.yaş da geçmeden çocuk sahibi olmak istiyorum. geçen gün eşime açtım bu konuyu, sevinir zannettim. daa erken değil mi çocuk için, ben kendimi hazır hissetmiyorum demez mi!!! sanki kendisi 9 ay taşıyıp doğuracak!!! bütün ümitlerim yıkıldı!!!
sizce ne yapmalıyım? ne olur yardım edin; zaman geçiyor, çocuk özlemi büyüyor içimde...

bence eşin haklı, acelesi yok
artık bu devirde 40 yaşındaki bayanlar bile rahatlıkla doğum yapıyorlar

hmm tereddütlerinizde haklısınız. bence durumu biraz daha açık anlatın, yaşınızın yavaş yavaş geçtiğini ve zamanla çocuk sahibi olmanızın risklere girdiğini, bu yüzden artık bunu düşünmek istediğinizi söyleyin.

hem yaşınız erken de değil bence, doğurana kadar 29-30 olur zaten. eh bu da erken bir yaş sayılmaz. bu zamanda 35 yaşında bile menopoza giren o kadar çok kadın var ki... bence elinizi çabuk tutmakta fayda var =) siz eşinizi ikna etmeye çalışın....

Demir bile tavında dövülür demiş atalarımız.
Sen ne yap ne yap eşini ikna et olsun bir tane yavrunuz ben 36 yaşımda hamile kaldım geç evlendiğim için gerçekten yaşı büyükken hamile kalmak çok zormuş.
Sen bu konuda kayınvaldenden yardım al en iyisi.
Yaşın hiç küçük değil eşine deki oğlun askere giderken seni dedesi zannederler sonra.

sizi çok iyi anlayabiliyorum. ancak unutmayın ki çocuk sahibi olacaksanız bu sadece sizin değil eşinizin de çocuğu olacak. ikinizin de kendinizi hazır hissetmeniz hem bebeğiniz doğduktan sonra yaşayacaklarınız için birlikte uyumlu hareket etmeniz hemde bebeğinizin mutluluğu açısından daha önemli. herşeyden önce siz birbirinize destek olarak büyüteceksiniz onu. hem yaşınız geç değil acele etmeyin. eşinizle açıkça konuşup düşüncelerinizi paylaşın. ama ısrarcı da olmayın daha erken dediğine göre birkaç sene içerisinde o da isteyecektir eminim.

ben de aynı şeyleri düşünüyorum sizinle. doğum öyle 3 günde yapılmıyor ki. bugün hamile kalsan 9 ay sürecek zaten... ki hemen de kalınmıyor...
sizce nasıl ikna edebilrim?

ahahhaaha sevdim bu lafı:)) ilk işim söylemek olacak:))))

evet çok haklısınız. benim isteğim de onun rızasıyla olması. ama nasıl istetebilirim diye düşünüyorum...

ilerki yaşlarda sıkıntılı olabileceğini söyle.
hem sağlık hem de sosyal sebeplerle.
ve ne kadar geç çocuk sahibi olursanız çocuğunuzun genç zamanlarında sizin yaşınız ilerlemiş olacak ve yaşlı olmasa da genç anne babalar olmayacağınızı söyle.
hem pat diye olmuyor zaten.
önce belki bi süre olmayacak bekliceksiniz
sonra hamilelik dönemi 9 ay
artı doğduktan sonra fiziksel olarak anne daha aktif olacak ve babanın rolü daha az olcak.
yani daha çoook var
bu kadar zaman hazırlanabileceğini hatta birlikte hazırlanabileceğinizi söyle.
bi an önce büyütmenin en doğrusu olduğunu söyle.
yavaştan alıştırmaya bak bu fikre.
dikkatini bebekler ve çocuklarla ilgili güzel şeylere çek.gerçekten önemli bi sebep olmadığı halde erteleyenlerin 'niye geç kaldık ki' pişmalığını az duymadım.
'karı-kocalık' , 'anne-babalık'la birleşmedikçe benim düşüncem aile hep eksik kalıyor...
hakkınızda hayırlısı olsun.inş. kavuşursun istediğin bebeğe...

Eşiniz kaç yaşında.
Ve zaman olarak ne zaman düşünüyormuş?
Bence de 28 nefis bir yaş hamilelik için.

o kadar güzel yazmışsın ki gözlerim dolu dolu oldu valla...işte ben de hep bunları düşünüyorum. belki tedavi gerektirecek...çok teşekkür ederim yazın için canım...

o kadar güzel yazmışsın ki gözlerim dolu dolu oldu valla...işte ben de hep bunları düşünüyorum. belki tedavi gerektirecek...çok teşekkür ederim yazın için canım...

seni üzmek istemezdim ama doğru bunlar cnm.dediğin gibi ya olmazsa?ya uzun bi tedavi gerektirecekse.artı bi de bunlar geciktirecekse?inş.bütün bu olumsuz tablo olmaz.ben de istiyorum bebek yaşım genç henüz ve genç anneliğe her zaman ayrı gözle bakmışımdır.düşünsenize eğer şartlar uygunsa genç yaşta anne olmak ilerde çocuğunla arkadaş gibi olmak demek.onu daha iyi anlamak,kendini henüz genç hissettiğin için onunla aranda fazla uçurum olmaması demek.çocuğa ayak uydurabilmek,onun temposuna yetişebilmek,veya onun size ayak uydurabilmesi vs... her yönden pozitif tarafı çok.keşke 8 aylık evliliğimde ilk başlardan hamile kalsaydım diyorum daha yeni evli olmama rağmen.çünkü bi an önce doğurup büyütmek en mantıklısı bence.beklediğim süre de boşa geçti şimdiye 6-7-8 aylık filan olurdu belki. daha bunun 2. sini düşünecezzz nasipse.yaş 30a varmadan aradan çıkmalı çocuk işi Allah isteyen herkese versin inş. hayırlısıyla

canim benim bence haklisin sonucta anne olmak istiyorsun bu yaslarda....ama esinede hak veriyorum ve taktir ettim okadar cok insan varki tamam diyorlar sonra cocuktan annesinden sagouyorlar hani senin esin erken hazir hissetmiyorum demis cok olgun davranmis ikinizinde istedigi zaman ikinizinde gönlü razi olunca olmali bence Allahin takdiri tabiikide ama bence onu bu konuda daraltma üzerine gittikce o daha cok kacacaktir...

ama bence siz daha çok yeni evlisiniz, 1 sene olmuş
1 sene daha bekleyin bence, birbirinize iyice alışın, evliliğe alışın

Bir kere yaş konusu sadece senin için geç değil eşin içinde geç.32 yaşında daha ne bekliyorki yaşı ilerledikçe sağlıklı sperm sayısıda azalacaktır.bu sefer belki geç olacak bir kaç yılda bu yüzden beklemiş olacaksınız.bence ikinizinde yaşı bebek için erken değil.geç bile sayılabilir.ben de 28 yaşında hamile kaldım.keşke daha erken olsa dediğim zamanlar çok oldu.yuvanın neşesidir evlat.

Eşiniz çocuk istemiyor olabilir mi?
Grçekten erteleme sebebi ne? Mantıklı bir gerekçesi yok anladığım.
İdeal yaşlardasınız aslında
Hem bakalım gerçekten sorunsuz olabilecek mi hamileliğiniz. Zaman alacak sıkıntılar çıkmaz inşallah

belki maddi açıdan kendine güvenmiyor eşiniz
çocuk yapmak büyük sorumluluktur

sordum istemiyor musun, saygı duyarım eğer öyleyse dedim; yok canım istemez olur muyum hiç tabii ki istiyorum da evliliğe daha da alışalım diyor.

eşin ne zman düşünüyormuş onu sor 28 yaşındasın ve bence tam zamanı...
tek çocukmu düşünüyormuş ...bi ikincisi deseniz zaten onuda anca 35 e doğru olur...
şuan hazır değilimi bi bayan söylese anlarımda bi erkeğin söylemesi garip geldi ...

erteleyecekseniz bile gebeliğine engel teşkil edecek sorun varmı yokmu onu araştırın bari...yoksa çok geç olabilir herşey için....
biz bekliyoz 3 senedir daha ALLAH bilir ne kadar bekliycezz...evlat sevgisini en kısa zamnda tatman dileğiyle...:)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…