belki maddi açıdan kendine güvenmiyor eşiniz
çocuk yapmak büyük sorumluluktur
sordum istemiyor musun, saygı duyarım eğer öyleyse dedim; yok canım istemez olur muyum hiç tabii ki istiyorum da evliliğe daha da alışalım diyor.
maddi olarak da çok zorlayacak durumda değil aslında bu iş... en zorlanabileceğimiz belki okul zamanları ki o da 6-7 sene sonra. hem para biriktirmeye başladık bile ilk aylardan itibaren. o zamana kadar da daha çok birikecek...
siz çalışıyormusunuz?
belki maddi açıdan kendine güvenmiyor eşiniz
çocuk yapmak büyük sorumluluktur
Çocukla ilgili yorumlarınız dikkatimi çekiyor hep. Sanırım siz çocuğa sıcak bakmayanlardansınız.
Nerden mi dikkatimi çekti. İki çocuğu arka arkaya yapanlara laf söylüyorsunuz da genelde.
Benim de iki tane çocuğum var. Ve araları sadece iki yaş,
Hem de tam sizin kızdığınız gibi büyük sorunların ortasında dünyaya getirmeye karar verdiğim iki çocuk.
Birincisi isteyerek
ikincisi sürpriz.
çocukla ilgili yorumlarınız dikkatimi çekiyor hep. Sanırım siz çocuğa sıcak bakmayanlardansınız.
Nerden mi dikkatimi çekti. Iki çocuğu arka arkaya yapanlara laf söylüyorsunuz da genelde.
Benim de iki tane çocuğum var. Ve araları sadece iki yaş,
hem de tam sizin kızdığınız gibi büyük sorunların ortasında dünyaya getirmeye karar verdiğim iki çocuk.
Birincisi isteyerek
ikincisi sürpriz.
yooo ben çocukları severim ama bir yandanda korkarım çocuk sahibi olmaktan
çünkü bence çok ama çok büyük sorumluluktur anne baba olmak kolay zanaat değil, doğurmaklada anne olunmaz diye düşünüyorum.
Mesela ben 4 senelik evliyim ama çocuğum yok. Kaynanam yap bir tane koy kenara diyor bana, eşiyamı bu yaa, gönder bana ben bakarım diyor, ben çocuğuma başkası bakacak diyemi çocuk yapacam?
mecburi ise bakacak tabiki.yani kimse çocuğunu seve seve keyfiyen bakıcıya yada babaanne anneanneye bırakmıyor.bırakanlar da kötü anne baba değildir.ozaman çalışıyosan ömrü billah çocuk yapma.ya işini bırakacan sen bakacan yada hiç çocuk yapmayacan.
işimi bırakırım, ama şimdi değil, şimdi zamanı değil
ama konu ben değilim
valla yorumların konuyu sana çekti.
yooo ben çocukları severim ama bir yandanda korkarım çocuk sahibi olmaktan
çünkü bence çok ama çok büyük sorumluluktur anne baba olmak kolay zanaat değil, doğurmaklada anne olunmaz diye düşünüyorum.
mesela ben 4 senelik evliyim ama çocuğum yok. kaynanam yap bir tane koy kenara diyor bana, eşiyamı bu yaa, gönder bana ben bakarım diyor, ben çocuğuma başkası bakacak diyemi çocuk yapacam?
ama ben böyleyim diye doğru yapıyorum anlamına gelmez
Yinede bence 1 sene daha beklemekte fayda var, erkekler kadınlar gibi değildir, o kadar çabuk ayak uyduramaz evlilik hayatına, birde hemen çocuk olunca kendilerini kapana kısılmış hisseder ve dışarıya atar kendini. Ondan sonra olan çocuğa oluyor
bekleyince ne değişiyor?korkular hazır olmanıza engeldir.o halde korkularınızı yıkın.birkaç sene bekleyince ya da erteleyince çocuk bakmanın sorumluluğunda eksilme olmuyor.çocuk adına herşey erteleniyor.yoksa herkes biliyo çocuk bakmanın anne olmanın zorluğunu,sadece doğurmakla olmayacağını.sadece sorumluluktan ve korkudan kaçma bu.eğer başka sebepler yoksa...
benim birincisi bazı tedavilerden sonra oldu. çok zaman aldı ona kavuşmak. Ama ikincisi sürpriz. Mucize gibi hatta.
O yüzden sevinçle kabul ettim kendilerini.
çalışan bir anneyim ama iki tane çocuğumla inanılmaz keyifliyim. Iyi ki varlar. Ilk başlarda çok zorluklar oldu. Zellikle kardeş kıskançlığı ve kızımın ağır geçen 2 yaş sendromuyla ilgili.
Ama bazı desteklerle yardımlarla atlattık neyse ki.
Işin özü sevgi. Kızım benim onu ne kadar sevdiğimi ve ondan asla vazgeçmeyeceğimi farketti. Ve kardeşinin bunu asla değiştiremeyeceğini. Kardeşi büyüdükçe de onu sevmeye bayladı. çünkü artık kardeşi onu görünce mutlu oluyor. Ona tepki veriyor. Arkasından emekliyor. Biraz daha büyüsünler ve birlikte oynamaya başlasınlar diye bekliyorum. O zaman herşey oturmuş olacak. Yaş farkının az olması ikisinin arkadaş olmasını kolaylaştırıyor. Abla kardeş gibi değil arkadaş gibi olacaklar
tabiki doğru değil sen öyle diyosun diye.
Erkekler neye kolay adapte oluyorki.kocasının adapte olmasını beklerse bence bir sene değil baya bi bekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?