Çocuk için hazır değilmiş!

Biz 2005 ocak ayında evlendik. Benim eşim bu 7 yıl içinde hiçbir zaman çocuğa hazır olmadı. Üstelik ikimizde öğretmeniz.Yani iş vs sorunu yok. Annem bakar zaten. Çocuk için hayatımızda en ufak bir engel yok.Ama eşim ben ne zaman sorsam daha erken, zamanı değil dedi. Benim yaşım 30, eşimin ki 33.Hatta çok ısrarcı olduğum dönemler oldu, yumurtlama testi aldım. Yumurtalarımı takip ettim. Özellikle o zamanlar ilişkiye girmek için ama eşim o dönemlerde hava çok sıcak, çok yorgunum...gibi bahaneler üretti. Misafir çağırdı.En sonunda ben de çocuk falan yapmıyorum dedim. Üstelik yolda bebek görsek eşim gösterir bana.Sanki dalga geçer gibi.Garip bi durum. Konuşuyoruz.Mesela 2010 temmuzunda korunmayı bırakalım dedim. Tamam dedi. Bekliyorum ki ilişki olsun da hani çocuk yapmanın yolu budur. O ay tık yok, ayrıca lafı sözü de yok.Ağustosta taşınma çıkardı başıma. En sonunda istemiyorsan bu yıl da erteleyelim dedim.Sen bilirsin dedi.Neyse 2011 nisanında korunmayı bırakalım dedim. Okuldan dolayı çok stresliyim tatil geçsin anamı babamı göreyim az kafam rahat olsun dedi.En son mesaj attım geçen hafta bak daha vakit geçiyor diye. Her mesaja cevap veren adam ona vermedi. Üstelemenin bir anamı yok.

o dediğin sorunlu evliliklerdir.ama konu sahibinin sannırım bir sorunu yok.sorunu ç.ocuk sahibi olmak istemesi.deseki benim eşimle şu şu problemlerim var bide çocuk istiyorum.ozaman eminim hepimiz orda dur önce problemlerinizi çözün evliliğini oturt sonra çocuk yap derdik.ama konu sahibi yaşının geçmesinden korkuyor haklı olarak.

çoğu bayanın 1 ci evlilik yılı toz pembe geçer
sorun olsa bile görmemezlikten gelir

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

evet aynen öyle. evlilikte herhangi bir oturmayan taraf yada anlaşamadığımız, sorunlu olduğumuz herhangi birşey yok... tek problem yaş geçiyor...

ÇOK ÜZÜLDÜM SENİN İÇİN İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA ANNELİĞİ TADARSIN.BÖYLE OLUNCA AKLINA FARKLI ŞEYLER GELİYORMU ACABA İSTEMEMESİNİN GERÇEK SEBEBİ SADECE KENDİNİ HAZIR HİSSETMEMESİMİ YOKSA BAŞKA ŞEYLERDEMİ VAR DİYE.VE Bu belkide zamanla aranızda sorun olacak.meyvesiz ağacı kimse bahçesinde saklamak istemez.

Çocuk sahibi olmak için evliliğin yolunda gitmesi çok önemli bir etken ama. Mutlu başlayan evlilikler 3-5 yıl sonra da bozulabiliyor. 10 yıl büyük aşktan sonra boşanan çiftleri duymadınız mı hiç.
Boşanır mıyız diye çocuk düşüncesini erteleyenleri anlamıyorum
Şu olabilir. Eşiyle daha fazla zaman geçirmek istenebilir. Birlikte zaman geçirmek istenebilir. Ama evliliğimin yolunda gittiğinden emin olayım diye beklemek bana anlamlı gelmiyor.

evliliğin ilk 1,2 ci senelerinde çocuk olmasa boşanmalarda artar
ben burda 4-5-6-10 sene bekleyin demiyorum, bakmayın benim öyle yaptığıma benim özel sebeplerim var ama bence 1-2 sene beklemekte bir sorun yok

Ne gibi şeyler mesela? Biraz daha açar mısınız?Başka bakış açılarını görmek sanırım faydalı olur

çoğu bayanın 1 ci evlilik yılı toz pembe geçer
sorun olsa bile görmemezlikten gelir

bence yanılıyosun yaşamış birisi olarak benim evliliğimin ilk yılı iğrençti.çünkü eşimde bende birbirimizi yeni yeni tanımaya başlıyorduk.ailesine uyum sağlamak vs herşey o yıl oldu.

bence yanılıyosun yaşamış birisi olarak benim evliliğimin ilk yılı iğrençti.çünkü eşimde bende birbirimizi yeni yeni tanımaya başlıyorduk.ailesine uyum sağlamak vs herşey o yıl oldu.

size saygı duyarım

alla alla rahim benim istediğimi yaparım

Ne gibi şeyler mesela? Biraz daha açar mısınız?Başka bakış açılarını görmek sanırım faydalı olur

şimdi bişey yazıp sizin aklınızı bulandırmak istemem kesinlikle.bence bunu eşinizle konuşun.bir sağlık problemimi var.yada çocuğu hiçmi istemiyor.istemiyorsa sizi oyalamanın bir manası yok.

Son düzenleme:
şimdi bişey yazıp sizin aklınızı bulandırmak istemem kesinlikle.bence bunu eşinle konuş.bir sağlık problemimi var.yada çocuğu hiçmi istemiyor.istemiyorsa sizi oyalamanın bir manası yok.

benc eo kadar derinlere gitmeye gerek yok
adamcağız biraz zaman istemiş sadece

şimdi bişey yazıp sizin aklınızı bulandırmak istemem kesinlikle.bence bunu eşinle konuş.bir sağlık problemimi var.yada çocuğu hiçmi istemiyor.istemiyorsa sizi oyalamanın bir manası yok.

Yok aklım bulanmaz. Aksine yol gösterici olur bu durum. Sağlık problemi olduğunu zannetmiyorum.Aramızda öyle sorun kavga vs olmaz pek. Aynı yerde çalışıyoruz. 24 saatimiz beraber geçer. Herşeyimizin şifresi aynıdır. Telefonlar ortak mal gibidir. İnternet hesapları aynen öyle.Para konusunda tek bir cüzdanımız var. Her alışverişi beraber yaparız. Birbirimizden habersiz sakız almayız. Ev işlerinde benden daha iyidir. Ütüden cam silmeye elektrik süpürgesinden halı yıkamaya herşeyi benden çok daha itinalı yapar.Bir hafta yemek yapmasam bişey demez. Ekmekarası yeriz bişeyler der. Hatta çocuğumuz olsa senden iyi bakarım der.Eminimki çok çok iyi bakar.Ama iş ciddiye binince yok işte. Annesi her yıl sorar. Millet doktora gittiniz mi diyor ya. O derece. Geçtiğimiz yıl ağustosta yaparız deyince ben de sazan gibi dünya para verip özel bir hastanede bütün tahlillerimi yaptırdım. Folik asit içtim iki ay. Ben de çabuk kanıyorum herhalde. Hani iş ciddiye binsin istedim. Hamilelik testleri aldım.Hatta bebiş patiği bile aldım özensin diye. Ama hala yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…