Çocuk için hazır değilmiş!

Bence tam zamanı anne olmanız icin. Daha niye bekleyesiniz ki?
Cocuklugum aklıma geldi simdi annem evlendiginde 27 yasındaymıs 1,5 senede cocukları olmamıs ilkokula giderken sacmalardan secmeler arkadaslarla konusuyoruz senin annen kac yasında, baban kac yasında diye bizimkilerin yaslarını duyunca herkesin yüzünde bir sok ifadesi yaratmıstım. Hepsinin anneleri, babaları daha 30'lu yaslardaydı.

E, artık devir degisti.

hepinizin mesajlarını teker teker okudum.ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz, vakit ayırdığınız için. yorumlarınızdan sonra biraz daha rahatladım ve daha sakin düşünmeye başladım. 2mizin rızası olmadan benim de içime sinmeyecek zaten. ama yavaş yavaş da alıştırmaya başlayıp birakaç ay sonra tekrar konuyu gündeme getirsem sanırım daha iyi olur...

5 yıllık evli olsan ikna etmenin yolunu bulun derdim...
Ama daha 1 yıllık evlisiniz ben eşinize hak verdim daha çok erken...

eğer ki evliliğiniz oturduğunu düşünüyorsanız ve her şey yolundaysa hemen yapın bizim gibi ilerde pişmanlık çekmeyin.bende evlendiğimde hemen istemiştim çoçuklara çok düşkünüm çünkü ama eşim istemedi.3 sene sonra artık olsun dediğimizde de allah vermedi şimdi tüp bebekle olsun diye uğraşıyoruz ve eşim çok pişman oldu.bence sen tüp bebek bölümünü okut eşine belki o zaman fikri değişir.inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın.

eşininde bu konuda hazır olması gerekiyor sonuçta ortak alınacak bir karar. ama şunu söyleyeyim ha deyincede bebk olmuyor bunu eşine hatırlatman gerekiyor. bende 27 yaşımda evlendim 1 yıllık evliyken bilmeden hamile kalmışım tamda ev taşıdığım zamanlar tabi kaybettik. o günelrde düşünmüyorduk aklımıza bile gelmezken o günden sonra çok ister olduk ama nafile. 5 yıllık evliyiz ve 2. tüp bebek denememizi yapıyoruz. yaş geçtikçe bu dahada zor geliyor buna inanmalısın. eşinle doğrudüzgün oturup konuşmalısın bir problem varsa baştan tedbirnizi alın. insan içini bilmiyor hakikaten.

Bu konuyu görünce yazamadan edemedim.Çünkü aradan tam 2 ay geçti ve henüz kimseyle paylaşamadım. Hala içim acıyor.En başından başlayayım.Evleneli 5 yıl oldu 34 yaşındayım ve 29 yaşında evlenmeme rağmen hemen çocuk yapmak istemeyenlerdendim. Bu süre içinde eşimle başbaşa bol bol tatil yaptık gezdik .Eşim ise çocukları çok sever hatta benim yeğenlerimle benden çok ilgilenir.Onun çok iyi bir baba olacağını düşündüm hep.Eşimin askerlik durumuda olduğundn vede düğün borçları derken 2,5 yıl zaten geçti ve sonra araya eşimin 15 ay askerlik dönemi girdi.Askerden geldikten bir kaç ay sonra işe başladı ve aradan 1 yıl geçti ben hamile olduğumdan şüphe ettim zamanı olmadığını düşünüyordum maddi olarak askerlik döneminden sonra tekrar yeni toparlanmaya başladığımız için hamile değildim o ay ve Allaha şöyle dua ettim 'Allahım hayırlı olan zaman ne zmaansa sen o zman ver.Ve bir sonraki ay hamileydim.Ben artık istemeye başlamıştım zaten fakat adını koyamıyordum .Yaşım da artık ileri yaş gebeliğine gireceğinden de endişe ediyordum.Fakat eşim herkes 40 nda doğuruyor dediğinden sadece ben istiyorum diye düşünerek dile getirememiştim o ana kadar.Hamile olduğumu da bu yüzden sevinerek bile bildiremedim ona .Sana bu haberi çok sevineceğin ve isteyeceğin bir zmanda vermek isterdim ama hamileyim dedim.Şaşırdı aslında sevindim ama kafamda karıştı ne zamana kadar süremiz var dedi ben bu ihtimali düşünmemiştim bile Ve benden düşünmemiz için 1 hafta süre istedi ben bu süre içinde dr. dan randevu almıştım bile neyse fazla ayrıntıya girmeden söyleyeyim ben bebeğimin kalp atışlarını duymaya gideceğimi kendi kendime hayal ederken kürtaj için gittim.İşte böyle herşeyi açıkça isteklerinizi istemediklerinizi inatlaşmadan konuşun derim ben bilmiyorum ki acaba ben bunu mu başaramadım.Ama evliliğn üzerinden 5 yıl geçmişken ve üstelik ilk bebeğimken aldırmak beni çok yaraladı .Her gün kaç kere aklıma geliyor bilmiyorum

Kaç yaşındasın canım bilmiyorum ama ne kadar erken olursa senin için o kadar avantaj diyebilirim yaş ilerledikçe bakmak katlanmak daha zor gibi geliyor bana. Ben 23 yaşımda anne oldum hemde ozaman istemiyodum çocuk kazayla oldu. şimdi kızım büyüdükçe herkes kardeşim yiğenim falan zannediyo keşke daha önce doğursaymışım bile diyorum. Güzellikle olur inşallah Allah gönlüne göre versin.

Keşke kürtaj olmasaydın canım keşke kıymasaydın o cana. Allah yardım ederdi büyütürdün . Çok üzülüyorum bazen böyle kürtaj konusu açılınca. onların kollarını bacaklarını parçalayarak senden koparmalarına katlanamıyorum:2:

Çok istedim inan doğurmayı hala içim acıyor hergün şimdi karnımda olsa kaç aylık olacaktı diye hesaplıyorum.O bir hafta boyunca yataktan çıkmadan ağladım Allaha yalvardım eşimde istesinde bu çocuğu aldırmayalım diye.Ama böyle hayal etmemiştim hiç .herkes gibi çocuk sahibi olacağımızı duyduğumuzda çok seviniriz diye düşünmüştüm . Bir şekilde büyütürdük dediğin gibi durumumuz artık kötü değil doğuma kadarda 9 ay var daha da iyi olur herşey dedim ama .Gerçekten istemiyorum demekki isteseydim aldırmayı düşünmezdim dedi eşim..Ben çok söyledim istediğimi bu bebeği ama onun istemediği bir bebeği dünyaya getirmeye de gururum el vermedi.Çok ama çok üzgünüm. Kimselere de anlatamadım söyleyemedim derdimi paylaşamadım.Hamile olduğumuda kimseyle paylaşamadım çünkü herkesin buna karşı çıkacağını onu ikna etmeye çalışacağını biliyordu.Onun için geldi geçti ama ben unutamıyorum

sadece eşinin istemesi kürtaj için yeterli bir nedenmi peki ?. ee senin isteklerin ne olacak? bana kalırsa iki kişi istemeden gebe kalınmamalı elbette, ama senin durumun farklı, olmuş bi kere Allahtan gelenin her zaman hayırlı olduğunu düşünürüm keşke doğursaydın zaten evleneli 5 sene olmuş yaş olmuş 34 peki ne zaman düşünüyormuş eşin? ben 8 aylık evliyim hiç korunmadım henüz bebek, yok kistim var vs. birsürü neden.olsa dünyalar bizim olurdu..daha ne zaman olacağıda meçhul. Rabbim isteyen herkese versin inş.sizde üzülmeyin artık olan olmuş . hayırlı bir zamanda tekrar verir Allah inş. ne diim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…