Çocuk İçin Mantık Evliliği Yapmak

melike2020

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2020
12
6
16
46
Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..

açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..."
Ne saçma insanlar varmış etrafınızda. Yalnız kalmayım diye çocuk mu yapılır!

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Sanırım hemen hemen sizin gibi bir kadın tanıyorum,çok güzel çok bakımlı mesleğinde elde edebileceği her şeyi elde etmiş kariyeri de güzel bir kadın,şimdilerde 45 civarı ancak bana keşke evlenip çocuk sahibi olsaydım dediğinde 41 yaşındaydi,çok üzülmustum onun adına çünkü çok güçlü benden büyük olduğu için hala idolum olan bir kadının bu itirafı yapmış olmasi beni çok etkilemişti,kendisi evlenmedi umarım sizin de hakkınızda hayırlı olur😊

Çocuğu alıp hadi eyvallah diyip gitmeyeceksiniz ki evlendiğiniz kişinin böyle bir durum karşısında tavrını nasıl kestirebilirsiniz ya çocuğum diye yıllarca mahkemelerde koşturursa. Her şeyi geçtim daha doğmamış bir çocuğa babasız bir hayat planlıyorsunuz. Yazık değil mi? Elbetteki boşanmak tü kaka değil ya da boşanmış anne babanın çocuğu olmak dünyanın sonu değil ama siz ana rahmine düşer düşmez onu bu sürecin içine sokacaksın. Bu lafım çocuğu yap boşan diyen tuzu kurulara tabi...

Siz çocuk istiyor musunuz en önemli soru bu bence.
Etrafınızdaki insanlar bakmayacak o çocuğa,lütfen onlar böyle söylüyor diye böyle bir konuda adım atmayın.Ayrıca çocuk yalnız kalmamak için de yapılmaz,çocuğunuz ileride sizden uzaklaşmak isterse ne yapacaksınız mesela ? Olabilir yani,çocuk yalnız kalmama aracı ( ? ) değil.Sizin kopyanız da değil.Bir fikri,hayatı olacak.Böyle ''aman tek kalmayayım'' diye çocuk yapacaksınız,peki ya sizden çok farklı düşünür çok farklı yaşamak isterse ? Görüyoruz sonra kafayı yiyen aileleri,çocuğa hayatı zindan edenleri.
Ama çocuğu siz de çok istiyorsanız bir evlada yuva olma seçeneğini neden değerlendirmiyorsunuz ? Bildiğim kadarıyla 35 yaş üstü kadınlar yalnız yaşasalar bile böyle bir hakka sahipler ( yanlışsam lütfen düzeltin ).
Yine de illa evlilik fikri oluştuysa kafanızda bence etrafınıza biraz sorun,yaşınıza uygun aklı başında biri var mı diye.Her insan büyük aşklarla evlenmiyor zaten,siz de en azından bir kahve içebilirsiniz,belki aşık bile olabilirsiniz zaman içinde.

bile bile o çocuğun birbirini sevmeyen ailede yetişmesi vebalini nasıl ödeyeceksiniz acaba.

ya bi de akıl mantık var. çocuk 20 yaşına gelse siz 65 yaşında olacaksınız. nasıl peşinden koşacaksınız ergen olduğunda? hele de böyle bir dünyada? sırf yalnız ölmemek için yapmayın bu kötülüğü ya. huzur evleri çoluklu çocuklu insan dolu, çocuğun size bakacağı garantisi de yok. ben de 35 yaşında bekar biri olarak söylüyorum cidden büyük bencillik.

Siz ne istiyorsunuz peki ?
Bir çocuğum olmalı kesinlikle mi diyorsunuz ?
Yoksa olsa da olur olmasa da olur mu ?
Yoksa ideal eş adayı çıkarsa olur mu.?
Eş adayı buldunuz diyelim o isteyecek mi belli bir yaştan sonra erkekler istemiyor malum.
Yumurtalık dondurmayı düşünmez misiniz ?

Yaşiniz daha genç olsaydi mutlaka asik olmayi bekleyin derdim ki hala bekleyebilirsiniz ama cocuk mevzu olunca şu durumda mantik evliligi mantikli gorunuyor.
Yumurta dondurma islemleri var pek bilgi sahibi degilim ama belki oyle birsey yaptirip biraz daha beklersiniz.

Yumurta dondurma olayını tavsiye etmiyorlar
Siz ne istiyorsunuz peki ?
Bir çocuğum olmalı kesinlikle mi diyorsunuz ?
Yoksa olsa da olur olmasa da olur mu ?
Yoksa ideal eş adayı çıkarsa olur mu.?
Eş adayı buldunuz diyelim o isteyecek mi belli bir yaştan sonra erkekler istemiyor malum.
Yumurtalık dondurmayı düşünmez misiniz ?

yumurta dondurma yöntemi çok da sağlıklı bir yöntem değil...

ne biçim bi çevreniz var öncelikle.yumurta dondurma işlemi yaptırabilirsiniz, evlatlık edinebilirsiniz.çocuk için evlenilmez ama

Back
X