Çocuk İçin Mantık Evliliği Yapmak

Merakimi mazur görün lütfen, evlenmek tabii ki bir zorunluluk degil, ama hic asik olup evlenmeyi düsünmediniz mi gercekten? Bazen insan kör kütük asik olur, evlenicem diye tutturur hatta evlilik yoluna bile girer ama birseyler olur anlasamaz ayrilir yani kismet olmaz. Siz de böyle birsey yasadiniz mi yoksa hic evlilik yoluna daha önce girmediniz mi?
Malesef ... karşıma evlenebileceğim hiç kimse çıkmadı...

Yani illede çocuk için değil de, evlenmek istiyor iseniz mantık evliliği olabilir. Mantığınıza yatan tipinin de hoşunuza gittiği biri olur ise beden olmasın.
41 yaşında bir bayan zaten her adımında mantıklı davranıyordur, aşkta ise mantık olmuyor ne yazıkki. Bu nedenle zaten aşk değil mantık evliliğine daha yatkın gibisiniz. Tanıdıktan sonra birbirini seven aşık olan insanda çok. Ama çocuk illede olmalı diye bu yola girilmemeli .
Çocuk gerçekten istenmeli kolay bir şey değil anne olmak nir evlat yetiştirmek gerçekten emin olmanız gerekiyor.

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Yalnız kalmamak için mutlu bir yuva garantisi olmayan evliliğe çocuk dünyaya getirmek ve sonra çocuk var diye mutsuz mutsuz o evliliği sürdürmek... sürdüremediniz diyelim, mutsuz olduğunuz adamla sırf çocuk var diye sürekli görüşmek... çevrenizdeki insanlar mantık evliliğini tavsiye edeceklerine önce fikirleri mantıklı mı onu tahlil etseler. Çocuk sırf anne olmak için, birileri dedi diye, yaşım geçiyor diye, evliliği kurtarmak için yapılmamalı. yapılınca var olan mutsuzluğun içine al biraz da sen mutsuz ol der gibi oluyor. Boşverin o insnaları.

Sanirim sana bunu soyleyenlere en iyi ornek benim. Oglum var ve bosandim. Sakin o soyleyenlenenleri dinleme. Cocuk buyutmek o kadar kolay birsey degil. Helw ki tek basina. Kendini unuttugun zamanlar oluyor. Oysa senin kendini bulman lazim. Sevgiyi sefkati yasanan lazim. Sirf tek basina kalmamak icin cocuk yapip anlasamayip bosandigin adamla bir de omur boyu sirf cocuk icin bag koparamamak iyi bir sey mi saniyorsjn? Sen tek badina cocuk buyuturken o gununu gun edecek. Bunlar cok gucune gidecek. Cocuk buyudukce derdi de buyuyor hem. Oyle buyur kendi jendini idare eder fakan hikaye. Annelik hiiic kolay degil. Hele destek olan biri olmazsa.

evlatlik alabilirsiniz, koruyucu aile falan olabilirsiniz tam bilmiyorum ne secenekler var
ama sevgini vermek icin illa dogurman gerekmiyor
zaten 40 yasina kadar kendin de bu yola girmemisin, bir anlik gafletle alinmis bir karar olmasin hani
eminim yetimhanelerde ilgiye hasret cok cocuk vardir
herkes cocuk dogurmak zorunda da degil
ama bakarsiniz birinden hoslanip hayatlarinizi birlestirmek istersiniz, neden olasin
yardim alacak maddi gücünüz de varken bir cocuga rahat bakabilirsiniz

Evlenen herkes aşık olupta evlenmiyor, pek tabi mantık evliliği yapan çok insan var Mantık evliliği yapanlar boşanacak diye bir kural da yok. Hayat görüşünüz yakın, güzel sohbet edebildiğiniz, anlaşabildiğiniz bir insanla sağlam bir evlilik yapabilirsiniz pek tabi

Evlenen herkes aşık olupta evlenmiyor, pek tabi mantık evliliği yapan çok insan var Mantık evliliği yapanlar boşanacak diye bir kural da yok. Hayat görüşünüz yakın, güzel sohbet edebildiğiniz, anlaşabildiğiniz bir insanla sağlam bir evlilik yapabilirsiniz pek tabi
İnanın böyle bir adam bulsam aşık olurum zaten :)

Ben katiliyorum

yani konu sahibesi neden bosansin ki illa ki? Guzel anlastigi, iyi muhabbet yaptigi, hayat tarzlarinin benzedigi bir erkekler pekala mutlu olabilir. O kadar iyi anlasinca zaten hoslaniyorsun. Neden bosansin ki konu sahibesi, burayi ben de anlamadim.

Mantık evliliğinde bile azami düzeyde anlaşmanız gerekir çocuk düşünebilmek için . Adamın genleri geçecek sonuçta huyu suyu önemli . İlla çocuk için evlenmezdim ama evlenmişken çocuk da isterdim yerinizde olsam .

O akıl verenler kimlerse akıllarını kendilerine saklasınlar çocuk için evlenilir mi çocuklu boşanmak daha zor olur körü körüne mantık evliliği yapılmaz aşk olmasa bile ömür boyu yol arkadaşlığı yapacağınız halden anlayan merhametli biriyse olur anca ve öyle birinden çocuk yapılır

Anne olmak öyle büyüleyici birşey değil bana göre. Sonuçta bez değiştir, mama yedir, gece milyon kere uyan, banyo yaptır, uyut, ve tabiki uyumazlar asla, bu yüzden uyku eğitimi ver ve delir falan. Elbette iyi yanları yok değil ama bir kadının anne olmadan önce doya doya kadın olması gerek.

Sırf çocuk olsun diye evlenilmez, ayrıca o tanıdıklarınıza söyleyin 10 çocuğu olanlar bile yalnız kalıyor bu işin garantisi yok. Sevginin olmadığı bir evliliğin mantığı da bir yere kadar olur, emin olun çocuklu bir şekilde boşanmak çok zor birşey.

Anne olmak istemeniz çok normal ama "yalnız kalmamak için" anne olmak istemeniz çok doğru bir sebep değil. Çocuk sizin yalnızlığınızı paylaşacak biri değil çünkü, ayrı bir birey olacak ve 20-25 sene sonra hayatını ayırmak istediğinde çok daha zorlanacaksınız.

Kim ne derse desin çocuğu çok istiyorsanız yapın. Boşanan anne çok. Aşık olup boşanmayacağımızın garantisi de yok. Çocuk çok isteyip yapıp pişman olan ben görmedim. Ama çocuğum olmadı keşke deneseydim diyen gördüm. Benim ablam aşık oldu evlendi, çocuk beş yaşındaydı aldatıldı, boşandı. Kocası başka ülkeye taşındı. Senede iki kere gelir çocuğuyla tatil yapar döner. Tek babalığı bu. Yeğenim de özgüvenli, dünya tatlısı bir genç kız. Şu an lisede dersleri iyi, güzel bir lise kazandı emeğiyle, enstürman çalar, sosyaldir, spor yapar. Ablama yoldaş oldu. Beraber tatillerine de gidiyorlar iki kafadar. Kendine doğurdu yani.

Back
X