Çocuk İçin Mantık Evliliği Yapmak

Benim açımdan bu işler tamda böyle🙂
Yaşıtız :) 14 ve 3 yaşında iki çocuk annesiyim. Küçüğün bakımı, oyunu, uykusu; büyüğün ihtiyaçları, dersleri, ergenlik tripleri... Hepsi bende🙋Çalışan bir anneyim. Nisan ayında bir yüksek lisans programından mezun oldum. Düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Evet çok yorgunum ama genç olsam daha mı az yorulurdum bilemiyorum.
Gençliklerinde de yanlarında durmam gerektiği kadar durabilirim. 50 li yaşlar 60 lı yaşlar benim gözümü öyle korkutmuyor.

Maşallah size🙏🏻

Bence aklınızın yattığı bir aday varsa evlenip çocuk sahibi olun derim.Bende kimseyi evlenecek kadar sevemeyeceğimi düşünüyorum ama belli bir yaştan sonra hala böyle düşünürsem aklımın yattığı biriyle evlenip,çocuk yaptıktan sonra uyuşamazsak boşanırım diye düşünüyorum.

Doktorlar bana yıllarca çocuğun olmaz dedi
40 yaşıma geldim tıp ilerledi deneyelim dediler
Ama ben o vakte kadar o kadar yoruldum ki
Hayat mücadelesi, iş koşturma, bir de üzerine alerji hastasıyım ve ilaçlarım gebelikte kullanılmıyor
Artık eskisi gibi değilim, 20 li yaşlarda taşı sıksam suyu çıkardı şimdi uyku saatim geçse huysuz çocuklar gibi oluyorum başım tutuyor. Sese hiç dayanamıyorum🙈 kendimi tartıp biçince böyle düşündüm ama tabi her insan aynı değil tabi, ben kendi bünyeme göre düşünüyorum
Suan gebeleri gorunce ben bile Allah kolaylik versin diyorum. Her insan baska tabii, kimisi cani pahasina istiyor anne olmayi yas kac olursa olsun..kimisi istemeyebilir. Biri dogru digeri yanlis degilki...Allah demekki bunu hakkimda hayirli kilmis demek diyebilmek cok guzel birsey. Muhim olan mutlu olmak. Guzel bir yuva kurduysan ve mutluysan cocuk sartta degil dogrusu... cunku cocukta her aileyi mutlu etmiyor.

Suan gebeleri gorunce ben bile Allah kolaylik versin diyorum. Her insan baska tabii, kimisi cani pahasina istiyor anne olmayi yas kac olursa olsun..kimisi istemeyebilir. Biri dogru digeri yanlis degilki...Allah demekki bunu hakkimda hayirli kilmis demek diyebilmek cok guzel birsey. Muhim olan mutlu olmak. Guzel bir yuva kurduysan ve mutluysan cocuk sartta degil dogrusu... cunku cocukta her aileyi mutlu etmiyor.

Hayatım boyunca hiç yana yakıla çocuk istemedim Rabbim biliyor o yüzden benim için çok anlam ifade etmiyor
Dediğin gibi mühim olan mutlu olmak, eşim, hayatım mutluyum çok şükür🙏🏻

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Peki bir çocuk babasız büyüyeceği yüzde 50 ihtimal iken sırf bir insan mutlu olsun duyguları tatmin olsun diye dünyaya getirilir mi? Onun birbirini seven anne baba ile büyüme arzusunu kim tatmin edecek? Siz çocuk için kendinize mantıklı bir adam bulacaksınız da o çocuk kendisine sevgi dolu bir aileyi nerden bulacak?

Peki bir çocuk babasız büyüyeceği yüzde 50 ihtimal iken sırf bir insan mutlu olsun duyguları tatmin olsun diye dünyaya getirilir mi? Onun birbirini seven anne baba ile büyüme arzusunu kim tatmin edecek? Siz çocuk için kendinize mantıklı bir adam bulacaksınız da o çocuk kendisine sevgi dolu bir aileyi nerden bulacak?

Ben kendi adıma, aşk ve sevgi olmadan bir evlilik yapamayacağıma karar verdim. Duygusal biriyim aksini ruhum kabul etmiyor. Ancak görüşünüze katılmıyorum. Yüzde 50 demişsiniz ama aşk evliliğinin yürüme ihtimali de bence yüzde 50. Fazla değil. Etrafımda aşık olup evlenen ve mutsuz olan o kadar kadın var ki çoğusu evliliği sırf çocuk için sürdürüyor. Hatta mantık evliliğinin yürüme ihtimali daha fazla bence, çünkü karşındaki insanı kusurlarıyla olduğu gibi görüp kabul ediyor ya da etmiyorsun. Fazla bir beklentin olmuyor. Ama ötekisinde aşk insanın gözünü kör ettiğinden yanlış bir karar verebiliyorsun. O nedenle mantık evliliği yapanlara hak veriyorum. En güzeli hem mantık hem de aşkı birleştirebilmek ama bu da çoooook büyük bir şans. Allah herkesin gönlüne göre versin

Bu olasılıklarla hareket edersek kimse çocuk sahibi olmamalı.zira herkes her an ölebilir ve yine her evlilikte (ne kadar iyi başlarsa başlasın) sorunlar çıkabilir evlilik bozulabilir.

Bu olasılıklarla hareket edersek kimse çocuk sahibi olmamalı.zira herkes her an ölebilir ve yine her evlilikte (ne kadar iyi başlarsa başlasın) sorunlar çıkabilir evlilik bozulabilir.
Ama aşk evliliğinde kimse sırf çocuk yapmak için evlenmez öyle değil mi?

benim halam 65 yasında. Zamanında nişanlısı vefat edince kimseyle görüşmemiş. maddi imkanları çok iyi. Emekli vs.. ama hep der ki babasız bile olsa bi tane çocuğum olsaydı, yalnızlık çok zor. Ben mantık evliliği yaptım. Kriterlerime uyuyordu. Sonradan öyle bir sevdim ki :)..
Sizin de Allah gönlünüze göre versin.

Back
X