Çocuk İçin Mantık Evliliği Yapmak

Ben bu çocuk yap yalnız kalırsın diyenleri hiç anlamıyorum
Çocuğun olsa hep senle mi olucak peki?
Çocuk hep çocuk olarak kalmıcak
Yurtdışına basar gider orda hayat kurar bayramdan bayrama arar işte
Huzurevlerinde bir sürü yaşlı insan var ya çocukları da var

Hayır bunu gelecekteki çocuğunuza yapmamalısınız. Yürümezse yalnızlığıniza çocuğu ortak etmis olursunuz ama ya onun psikolojisi?

• Beğen
Reactions: 000
Kendinizi hayır kurumlarına adayın.. Asla yalnız kalmazsınız başınız kaşıyacak zamanınız olmaz.. Eve gelince de yorgunluktan zaten direk uyuyaklırsınız. Kalbiniz sevgiye iyiliğe mutluluğa da doyar 🙏🏿😍
Kuş kadar hafiflersiniz... Etrafı duymaz onlara bile vakit bulamasınız 👍🏾

bence siz etrafinizdaki insanlardan cok mu etkilendiniz, yoksa gercekten istediginiz bu mu diye iyice dusunun bu konuyu.

Cocuk bakmak gunumuzde cok zor, baba yoksa veya ilgisizse iki kati zor,
calisan anne icin ilk yillar normale gore daha zor olabiliyor, tabi ki size bagli bu da, etraftan hic etkilenmem ben derseniz sorun olmayabilir.
Yani hepsini bir araya getirince zor bir karar, insan her yasta gercekten istiyor muyum diye sormali.

pekii evlendiniz oldu ki ya kocanızda ya da size bir problem çıktı çocuğunuz olmadı... eeee?
çocuğu sırf yalnız kalmamak için düşünüyorsanız bu bencillik olur.
çevremde onlarca çocuğu olamayan insanlar var onlar ne yapsın

Yaş konusuna takılanları anlamıyorum doğrusu.. benim bi arkadaşım 44 yaşında 4. çocuğu doğurdu bi başkası 40 yaşında 3.yü... tabi süpriz gebeliklerdi ama doğurmayı tercih ettiler. Kaldı ki anadoluya gittiğinizde ileri yaşlarda çocuk sahibi olan bir sürü kadın var. Benim sorunum yaş ya da o çocuğa bakamamak değil. Tek başına olmak. Evliliği yürütememekden korkmak...

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
hiç bir evlilik, boşanma niyetiyle yapılmaz ve yapılmamalı. gemileri yakarak yapılmalı. aksi takdirde bunun adı aile kurmak değil de ticari ortaklık olur. ve doğacak çocuk ta evlat değil ürün olur.

siz istemediğiniz halde şartlar öyle bir şekil alır ki üç gün sonra boşanmak gerekebilir ve boşanılır. ama bunu, ortada hiç bir şey yokken baştan hesaplamak veya niyetlenmek olayın ruhuna tamamen ters bir durum.

yatırımınızı egonuza değil de ailenize yapmanızı tavsiye ederim. naçizane... Allah'tan hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Yaşı size yakın evlenmeyen bir tanıdığım bir çocuğa koruyucu annelik yapıyor. Prosedürleri bilmiyorum ama çocuk hep onda kalıyor. Asıl amacınız çocuksa hayatınıza aşık olmadığınız adamı almak zorunluluğunda olmayabilirsiniz ama tabii ki insanın aklına ilk gelen bu oluyor, doğal olarak. Ama götürüleri daha çok olabilir. Bilemedim. Bazı mantık evliliği yapanlar da mutlu.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ama evlenip mutlu bir yuva kurabilecek bir yaşta iken evlatlık almak pek mantıklı bir fikir değil, böyle bir şeyi çevrem de kabul etmez zaten. 50li yaşlarda düşünebilirim. Tabi o zaman yaşça büyük bir çocuk düşünürüm. Zaten ilerde evlenip kendi çocuğum olsa bile, koruyucu aile olmayı düşünüyorum. Olmadı okul masraflarını filan karşılarım. Evlilik şans meselesi... benim çevremde mantık evliliği yapan ya da görücü usülü evlenip mutlu olan çok insan var zaten bu tavsiyeyi yapan onlar. Aşık olup evlenip birkaç yıl sonra boşananlar da var. onlar da hiç evlenme diyor :) galiba ben anlaşıp sevebileceğim birini bulunca evlilik yapmaya karar verdim. Her şeyin hayırlısı....

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ama evlenip mutlu bir yuva kurabilecek bir yaşta iken evlatlık almak pek mantıklı bir fikir değil, böyle bir şeyi çevrem de kabul etmez zaten. 50li yaşlarda düşünebilirim. Tabi o zaman yaşça büyük bir çocuk düşünürüm. Zaten ilerde evlenip kendi çocuğum olsa bile, koruyucu aile olmayı düşünüyorum. Olmadı okul masraflarını filan karşılarım. Evlilik şans meselesi... benim çevremde mantık evliliği yapan ya da görücü usülü evlenip mutlu olan çok insan var zaten bu tavsiyeyi yapan onlar. Aşık olup evlenip birkaç yıl sonra boşananlar da var. onlar da hiç evlenme diyor :) galiba ben anlaşıp sevebileceğim birini bulunca evlilik yapmaya karar verdim. Her şeyin hayırlısı....

sizin mantık evliliği ölçünüz ne

yani birçok genç kız var

evi arabası düzgün işi olsun ben yiyip içip gezeyim gerisine gerek yok der bu mantık evliliği

ailesinin yahut kendisinin sağlayamayacağı hayatı sağlamasıdır ölçüsü

ama sizin işiniz kariyeriniz varsa mantık evliliği için kriteriniz ne

çocuk yapsın ise kriter ya çocuk olmazsa

evlenip mutlu yuva kurabilecek yaşta iken demişsiniz o zaman varsa adaylar ilgilenin ama mantık evliliği olsun diye yola çıkmayın

birlikte yürür mü hayat diye bakın

Bu konu çok yönlü,
Annesinin katili olan da var, annesine bebek gibi bakanda... 3-5 çocuk isteyende var, hiç çocuk istemeyen de...
Evlenmiş boşanmış olmak istemiyorum kafasında mısınız , hayata bakışınız ne
Her evlenenin çocuğu olmuyor ayrıca hiç içinizin ısınmadığı birisiylw bu şekilde denemeyin.. içim ısınıyor ama körkütük aşık değilim iyi bi insan iyi bi arkadaş dediğiniz birisi varsa denenebilir

Sakin baskasini dinleme.. evlilik bu degil cocuk ne ya? Hayvani bile annesinden ayirirken icim sizliyor. Hem evlen oh yurumezse bosanirum.. bu cocuk bitki mi esya mi? Boyle bi mantikla evlilik dogru mu? Bosanma hic bi cocuk icin iyi degil ama olan olmus oluyor cogu bosanmis ciftlerde... her cocuk anne babasiyla buyumeyi hak eder!

Hayattaki herseyi çocuk dogurmak marifeti sanan insanları anlamıyorum. Bu ne mantiken evlendim çocuk dogurdum nedir? Yalnız kalmamak için dogurmak nedir? Çocuklarıyla yalnizliktan cildiran çok kadın varken çocuksuz huzurlu mutlu kadinlar da var. Bırakın milletin dediğini. Hesap kitap işi değil bunlar.

Adayı yazsaydınız ona göre yorum yapardık..Boşanıp cocuklu tek yasayan kadın olmak ta kolay mı sanıyorsunuz? Ama sevebileceğiniz biri varsa neden olmasın

5 sene evlilik şartı yok muydu ki?
evli olacaksın belli bir süre , gelirin olacak hemde hatırı sayılır , vs vs
Evlat edinmede 30 yaş üstü olma sarti var ya da çocuğu olmuyordur 20li yaslarda bir cifttir o zaman 5 yil evli.olma sarti var
0-1 yas arasi bebek istiyorsa çift, o zaman da üst sınır 40, bebekle ebeveyn arasi max. 40 yaş olabilir.
Gelir sarti da asgari ücretli de olabilir ama o çocuğa sevgiyle bakilacaksa sosyal hizmet görevlileri o aileye de cocuk verilmesi karari verebilir burada evlat edinme topigi var bakabilirsiniz
Yaş konusuna takılanları anlamıyorum doğrusu.. benim bi arkadaşım 44 yaşında 4. çocuğu doğurdu bi başkası 40 yaşında 3.yü... tabi süpriz gebeliklerdi ama doğurmayı tercih ettiler. Kaldı ki anadoluya gittiğinizde ileri yaşlarda çocuk sahibi olan bir sürü kadın var. Benim sorunum yaş ya da o çocuğa bakamamak değil. Tek başına olmak. Evliliği yürütememekden korkmak...
Bahsettiğiniz örnekler ilk cocuklar degil. Elbette 40li yaslarda da anne olunabilir sonucta evlilik nasip.isidir benim bir tanıdığım vardı 40inda evlenmis 41de dogum yapmış o zaman icin 43 yasinda 2 yasinda cocuk annesiydi ve belki de yeni anne olduğu icindir, cok enerjisi yüksek pozitif güler yüzlü bir insandı.
Son cümleniz zaten evlilige bakis acinizi gösteriyor. Evliligi yürütmek tek taraflı degil ki... ben de bekarim 34 yasindayim ve saglik sebeplerinden anne olmam bile riskli ama umutsuz degilim nasipte varsa olur illa ki. Ama sirf anne olmak için evlenmem, evlilige bakışım hayati paylaşmaktir, evliliği yürütmek icin de kendime simdiden sorumluluk/misyon yüklemiyorum çünkü evlilik bir paylaşımsa, sorumluluklar da paylaşılmalıdır. Bir evlilik yurumuyorsa bunda iki tarafin da hatasi/eksiklikleri vardır.
Evlilige bakis aciniz uzerinde durmaniz ve korkularinizi aşmak için ne yapilabilire odaklanmaniz gerekiyor.
Bu konuyu takipteyim, bende kendimi senin gibi hissediyorum bu aralar. En son konu açmıştım, yedekteki kadın olduğumu öğreneli 10 gün oldu. Başlangıçta senin gibi biri benimle ya aşırı mutluyum diyen erkekler (hayatıma giren çoğundan duydum bunu, son erkek arkadaşım dahil) sonrasında baştaki özeni göstermedi hiç bir zaman. Bu sonuncusu da yedeğe almış beni o cücük beyniyle. Ben giyim kuşamımdan tut, hal ve hareketlerim, konuşma ve davranış şeklim önce çok ilgi çekiyor. Çok havalı duruyorsun ama çok saf kalplisin, çok iyi niyetlisin, hiç kötülük düşünmüyorsun, kimseyi çekiştirmiyorsun... bu cümleleri o kadar çok duydum ki. Adamın diğer sevgilisi nişanımız olacak diye hazırlık yapıyor, bu beni arayıp bana dua et sıkıntılarım var atlatayım seninle adım atalım, lütfen o kalbin hep temiz kalsın, sen melek gibisin ben seni kaybetmek istemiyorum, yuva kuracaksam doğru kişi sensin diyor. Türkçesi saf gibi bana inanmaya devam et, ben biraz daha eğleneyim, nasıl olsa senden kötülük gelmez eğer evlenmeye niyetlenirsem sen ceptesin... demem o ki, giyim kuşam, hal tavır önemli ama kalıcı etki bırakmıyor. Taktiklere inanan biri değildim ama sanırım bundan sonra öyle bi yol izlemem gerekiyor
Kuzenim de öyledir. Cok saftir hemen kanar.
Iliskiler taktikle yürümez ama kendini tamamen de acmamak lazim, biraz temkinli yaklaşmakta fayda var.
"Evlatlik almak" degil "evlat edinmek"!
Lütfen ikisi arasinda çok fark var ve kelimeler önemlidir. Sizin bakis acinizi gösterir ki siz evlat edinmeye sicak bakmıyorsunuz bunu anladım. Elbette kendi yuvanizi kurabilir, anne olabilirsiniz ama bir tarafı övmek için digerini yermek yanlış gelir bana. Eger gönlünüze gore biri varsa bakın tanıyın evlenin anne olun ama anneligi hedef görmeyin. Bir de çevrenizin kabul edip etmemesi neden önemli? Sizin kendi hayatinizla ilgili aldiginiz kararlarınızda neden baskalarinin onayına ihtiyac duyuyorsunuz ki? 42 yaşında bir kadin olarak çevrenin düşüncelerini takmama konusunda bazi seyleri aşmış olmaniz gerekirdi. Siz bu karar benim.dedikten sonra size saygı duymayan zaten hayatinizda olmasin yani ne gerek var!
Size tavsiyem, kendinizle ilgili hayata bakisinizla.ilgili önyargılarınız neyse önce onları aşmaya bakın, gerekirse uzman destegi de alabilirsiniz. Sonra ne istiyorsunuz, evlilik beklentileriniz ne bunlari netlestirin. Kendi icinize dönüp ihtiyaclarinizin farkında olun derim.

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..

Gayet de güzel olur.. Herkes sırılsıklam asik olup evlenmiyo sonuçta.. Ya da goruyoruz soyle asiktik boyle seviyoduk evlenice hersey farkli oldu diyenleri..Her kadın anne olmayı hakediyo Rabbim nasip ederse ki mantıken uyuşup sevmiyceginiz ne malum.. Aşık olup gözün bisey görmeyip yıllar sonra soğumak da var .. Çoğu insan yaşamıştır bunu kör kütük aşıkken hiç bir kusurunu görmeyip 2-3 yil geçince hataları gözüne batıp ayrilmisligimiz çoktur.İlla boşanırım diye de kendinizi sartlandirmayin emin olun mantıken herşeyiyle kafaniza yatan birine biseyler hissetmeniz çok da zaman almaz.. Inşallah güzel olur sizin için

Sadece çocuk için evlenilmez. Belki olmayacak?

Arkadaşım 43 yaşında ve evlenmedi . Çocuk istediği için sperm bankasından hamile kaldı. İkiz bekliyor . Yani çocuk sahibi olmanın tek yolu evlenmek değil. Bekar bir kadın olarak bir çocuğa koruyu.yucu anne de olabilirsiniz anne olmak için evlenmeyin hem size hem bebeğe hem o adama yazık

Arkadaşım 43 yaşında ve evlenmedi . Çocuk istediği için sperm bankasından hamile kaldı. İkiz bekliyor . Yani çocuk sahibi olmanın tek yolu evlenmek değil. Bekar bir kadın olarak bir çocuğa koruyu.yucu anne de olabilirsiniz anne olmak için evlenmeyin hem size hem bebeğe hem o adama yazık
Peki o cocuklara yazik olmayacak mi? Dusunsene baban kim bilmiyorsun🙄

Back
X