Sanki cocuk istiyor gibisiniz icten ice. En azindan akliniza acaba dusmus.Ben de şuraya bir konu kondurayım
Çocuk konusunu aklımın ucuyla bile düşüneceğime ihtimal vermezdim ama geçen haftalarda aldığım ve çok içimin yandığı bir haber beni bunu düşünmeye itti. Bu kötü haber beni o kadar etkiledi ki beni geceleri uyuyamıyorum, inanılmaz içim sıkılıyor artık bitik düştüm. Bugün doktora gidip hazır sinüzitken durumu, yorgunluğumu, uyuyamadığımı anlattım ve 2 gün rapor alıp inzivaya çekildim.
3 sene bitti evliliğimizde, yaş oldu 31. Evet çocuk hiç istemedim hala da istemiyorum. Eşim de en az benim kadar istemez. Bu kafayla gidersek ömrümüzün sonuna kadar istememeye devam ederiz. Hiç çocuk ihtiyacı veya özlemi yaşamıyoruz, ailem sağ oldukça yaşamayacağımı da düşünüyorum çünkü hali hazırda olan bağlarım bana yeterli geliyor. Ama bir yandan da içim acıyarak yıllarca bir arada olamayacağımızı düşünüyorum. 45- 50 yaşıma geldiğimde, kardeşlerimin hepsi bir yere dağıldığında ve belki annem babam hayatta olmadığında ne yaparım?
Yalnız kalma korkusu ile çocuk yapmak çok bencilce bir düşünce ama yine de düşünmeden edemiyorum. Kötü zamanlarda kenetlenen aileleri gördükçe ileride hiç böyle olamayacağız, yalnız başımıza ne yaparız diyorum. Eşimle bu konuyu pek de ciddi konuşmadım, şu an için ne düşündüğümü tam olarak bilemiyorum zaten. Bir ara 50-60 yaşlarında (tabi o yaşları görürsek) ne kadar yalnız olacağımızdan bahsettim. Birimizden biri vefat ederse manevi olarak çok eksik kalırız dedim. O da ciddiye almadı tabi, git evlen dedi bana
Benim gibi hiç çocuk istemeyenlerin olduğunu biliyorum. Acaba onlar zor zamanlar geçirdiler mi, böyle zamanlarda neler yaptılar? Bu konuda inanılmaz katıyken az da olsa acaba mı demem beni şoklara uğratıyor. Bu konuda başkasının lafıyla hareket edilmez ama birilerinin de çıkıp "kaynım istemedi ve çocuk yapmadı, şu yaşında ama çok da mutlu" örneklerini vermesine ihtiyacım var.
NOT=Eşim ve ailesi konusunda yaşadığım sıkıntılar ciddi anlamda düzeldi.
Sevgisini arayacağımı pek zannetmiyorun. Şu an da öyle sevgi, bir bebek dolaşsın düşünceleri asla geçmiyor. Bunları düşününce daralıyorum hatta. Ama ileride geniş bir aile ararım muhtemelen.Koalina bence cocuk evin nesesi ve bizim gelecegimiz.. Simdi ihtiyacin olmayabilir ama ilerde eminim cok pisman olursun canim. Canindan kanindan var olan minigini neden istemeyesinki.. Bence yasinda gecmeden yapin 1tane.ilerde cok ihtiyaciniz olacak rvlat sevgisine.niye onun bunun bebegini sevesinki birak.kendinizin olsun.. Onlar Allahiin bize emaneti eminim cok guzel bir anne olursun ❤
Hayır çocuk pek sevmiyorum, kimsenin çocuğunu da sevesim gelmemiştir. Bu konuda düşüncelerim net ama işte o gelecek kaygısına engel olamıyorum:)Kendin demişsin, yalnız kalmamak için çocuk yapma düşüncesi yanlış diye. Evet yanlış olduğu kadar da bencilce Koalina :)
Gerçekten istiyorsan, çocukları seviyorsan tamam. Ama bu şekilde olmaz, yapma bence.
Ben de aynı düşüncelerdeyim, bir gün fikrim değişirse diye endişeleniyorum sadece.İstemiyorsanız istemiyorsunuz nokta. Herkes ana baba olacak kişiliğe sahip değil ama gerek toplum gerek aile gerek yalnız kalma korkusundan bir ya da iki çocuk yapıyor. Bu da bana acı geliyor açıkçası. Çocuk yapmak kolay da bakmak zor ben de istemiyorum hem de 7 yaşından beri düşünün artık! :)
Çok geçmiş olsun, düşündüğüm senaryo tam olarak bu. İşte böyle yalnız kalmaktan korkuyorum. Bana baksınlar düşüncesi asla değil, sadece insanın manevi olarak birilerine dayanabilmesi. Demek ki olmayınca olmuyor.teyzemin 2 çocuğu var, kanserle mücadele ediyor, ve biri bile yanında değil.
yani çocuklarımız asla geleceğimizin garantisi değil (manevi anlamda da)
çocuğu bir yatırım gibi görecekseniz yapmayın çünkü 18 yaşında çekip gidip yüzünüze bakmayabilir.
bu arada evet çevremde hiç çocuğu olmayan ileri yaşlarda çok mutlu çiftler de var, çocukları olduğu halde çok mutsuz ve yalnız olanlar da.
Teşekkür ederim. Kendimi düşününce şu reklamlarda bayramda ellerinde şekerle boş boş bekleyen nineyle dedelere benzetiyorumÇocuk yapmak zaten özünde bencil bir istek ki, dünyaya kendinden bir parça bırakmak, yalnız kalmamak, annelik dıygusunu tatmak falan gibi istekler için yapılıyor zaten kendini bencil görme bu nedenle.
Ben de çocuklarla geçinemem ben de pek sevmem çocukları. Ama ne yalan söyleyeyim bazen ben de yapsam mı diyorum arada. Hani bu hormonsal bir istek değil hala deli gibi istiyorum diyemiyorum. Ama bazen de düşünüyorum..
Çok doğal düşüncelerin.
Bir de ben dürüst olmak gerekirse aman doğan büyüyor, kısmetiyle gelir nasılsa demeyen sizin gibi düşünerek çocuk yapan insanların iyi anne ve babalar olacağına inanırım nedense.
Ve bu nedenle bile sizin gibi insanlardan da miras kalmalı bu dünyaya.
Hep üç beş büyür işte beraber diyenlerin çocukları sardı etrafımızı biraz da düşünerek planlayarak giden çiftlerin aşk meyveleri olsun diyorum ben şahsen.
Eğer hislerinizden eminseniz yapmalısınız bence
Bu konuda hazır değilim elbette,şimdi olumlu bir karar versek bile buna kendimi hazırlamam 2-3 seneyi bulur. Şu an çelişkilerdeyim, örneklere ihtiyacım var.Sanki cocuk istiyor gibisiniz icten ice. En azindan akliniza acaba dusmus.
Istemiyorsaniz yapmazsiniz bu net.
Ama yok boyle bi sevgi kalbim ruhum kizim sarilinca icime geri alasim geliyor. Her seferinde iyiki olmus diyorum. Isteyerek oldu kizim hazirdim ben. Ikinciyi istemiyorum mesela.
Yalniz kalmamak icin yada kardesi olsun diye cocuk yapilmasini dogru bulmuyorum.
Dunya ya bir caninizdan bir can getirmek onun sorumlulugunu almak istiyorsaniz yaparsiniz
Ben ailemden 1000 km uzaktayım ama en azından arada konuşup hasret gideriyoruz. Aklıma esince gidiyorum. En basiti telefon edenim bile olmayacak benim. Öyle çocuk yanında yaşamak, bakılmak, hastalandığımda koşulsun gibi bir isteğim asla olmaz. Ama bir geçmiş olsun diyip aranıp sormak da isterim sanırım.Ben bunu düşündüm lakin o cocugun veya cocuklarin hep bizim yanimizda olacaginin ne garantisi var ki? O da buyuyecek elbet evlenecek. Kendi ailesini, kendi hayatini kuracak. Yine baginiz kopmayacak, yine annesi olacaksin ama Istesende istemesende birazcik o hayatin disinda kalacaksin. O her aksam kendi evine gidecek, esi olacak, isi olacak kendi hayat kosturmacasi olacak. Omur boyu yanina yoldas olmaz ki, biyere kadar olur. Ben yalnız kalirdim en azindan diyim yani tek kaldim diye cocugumun basina cöreklenmezdim.
Ben de böyle düşünüyorum ama en azından insanlar bir bebek özlemi yaşıyor ve sevgisini arıyor. Ben düpedüz gelecekte soysuz sopsuz kalmayayım diyorum.çocuk zaten başlı başına bencillik değil mi?
bencil olmayan tek bir taraf yok bence çocuk istemekte
Ben ailemden 1000 km uzaktayım ama en azından arada konuşup hasret gideriyoruz. Aklıma esince gidiyorum. En basiti telefon edenim bile olmayacak benim. Öyle çocuk yanında yaşamak, bakılmak, hastalandığımda koşulsun gibi bir isteğim asla olmaz. Ama bir geçmiş olsun diyip aranıp sormak da isterim sanırım.
Ben de böyle düşünüyorum ama en azından insanlar bir bebek özlemi yaşıyor ve sevgisini arıyor. Ben düpedüz gelecekte soysuz sopsuz kalmayayım diyorum.
Çok geçmiş olsun, düşündüğüm senaryo tam olarak bu. İşte böyle yalnız kalmaktan korkuyorum. Bana baksınlar düşüncesi asla değil, sadece insanın manevi olarak birilerine dayanabilmesi. Demek ki olmayınca olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?