Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Bir arkadaşım uzun yıllar önce Amerika'da bir Türkle evlendi.Aradan birkaç yıl geçince çocuk yapmamaya karar
verdiler.25 yıl oldu pişman değil.

Kendimden de bir örnek vereyim.Ben hayatım boyunca anneliğin bu dünyada ki en büyük hediye olduğunu

düşündüm.Ama geçen yıl oğlumun çok ciddi bir rahatsızlığı çıktı ve hayatını tehdit ediyordu.

O günlerde şunu düşündüm(kaybetme ihtimalini düşünerek Ki fikri bile beni bitirdi)

Böyle birşey bana önceden söylenseydi ve çektiğim acı bana birgün yaşatılsaydı ve seçenek sunulsaydı

hiç anne olmamayı seçerdim. Annelik çok güzel ama bir o kadar zor.

O isteği gizliyorsun icindede bir kac yila olsun istersin gibime geliyor. Kaynak , bizzat kendim.

Çocuk yapsan da pişman olmazsın.
Yapmasan da pişman olmazsın bence.
Emel Sayın'a bir röportajında sordular ***doğurmadığınıza pismanmisiniz diye, ***pişman degilim çünkü bu 'zamanında verilmiş bir karardı', demişti.

Teşekkür ederim hanımlar. Linç edileceğimi düşünüyordum, çocuk nasıl istenmez-sevilmez diye:)
Çok yakın arkadaşımın babasının rahatsızlığını öğrendim, elden gelen pek bir şey de yok. Düşündüm en azından çocukları onu seviyor, torunu var, elden bir şey gelse herkes yapmaya hazır ve manevi destek. Tabi hayırlı çocukların garantisi yok ama bir telefon bile insanın güçlü kalmasını sağlayabilir.

Yeni anne oldum ama hep istemişimdir anne olmayi bekarken bile çok şükür rabbim nasip etti...çocuk çok başka ne anneye ne kardeşlere benzer bambaşka bi duygu tabi büyük sorumluluk..ama içinizde anne olma isteği yoksa yapmayin tabi

Bu hayatta en çok düşündüğüm, kiyamadigim kişi annem..
Benim gibi bir evladım olsun isterdim doğrusu.. :)
Ama kardeşlerimi ve sorunlarını, bencilliklerini düşününce "çocuk yok, az daha ne!?" Diyorum (Bizim orda evlada kızınca öyle derler )

Geleceginden endiselenme cnm neler gelir basimiza bilemiyiz sonucta kaderimizi bilemiyoruz.Cocuk olmali bence aile kutsaldir.Yillarca cocuk icin mucadele verenler var Hemen olup olmucagida belli degil Ben kendi kendime benim cocugum olmali.beni kim bakar dedim.Hemen calismalara basladim..2 ayda dusuk.yaptim uzerine 13 ay hamile kalamadim. Herseyde vardir bir hayir biz bilemiyoruz Bna kalirsa esinle.konusup sende basla cok gec kalmadan 35den sonra yumurtalik rezervi azalabiliyor kimi bayanda kimilerim kolay kimileri zor hamile kaliyor.Cocuk sevgisi cok.baska oluyor diyorlar bu duyguyu herkes tatmali bence

Ne geleceği düşünerek ne de ay şimdi çocuk seveyim diye çocuk yapmayın bence. Ya ben çocuk bakabilirim, bir çocuğa rehberlik edebilirim, anne olabilirim dediğinizde yapın veya artık yaş müsait değilse evlatlık alın. Hem geleceğin garantisi yok hem de çocuklar inanılmaz emek istiyor.
Ben de çok çocuk seven biri değilim ama 2 çocuğum var. Kendimce iyi anne olmaya çalışıyorum. Çocuklarımı seviyorum ama verdiğim emeği de seviyorum. Zaten bu kadar emek vermesem bu kadar sevemem de ben.
Kısaca verici olmaya hazırsanız düşünün derim.

Bence hiç de kötü bir plan değil. 2 çocuğum var, ben de benzer planlar yapıyorum, hem evi pis gelinlere bırakmamış olurum, ahaha kötü kaynana goha:)

Kimi çocuk sahibi olmak için ölür, kimi hiç istemez ama olunca şükretmeye doyamaz (bu gruptayım), kimi olsa da mutlu olmayabilir ama ben bu grupla karşılaşmadım pek, onları da haberlerde falan görüyoruz daha çok.

Ben istememe rağmen hiç olmazsa da üzüleceğimi biliyordum mesela.
Siz de az çok bilirsiniz bence.

Örnek veremedim ya.
Etrafımda isteyerek çocuk yapmayan yok demek ki.

Ben anne olmayı hep istedim.. Eşim ailem işim de olsun Anne de olayım.. çocuk sevdigimden değil ömür boyu çocuk kalmiyorlar zaten:) çocuk yetiştirmek istedim sanırım.. eşimle ortak en sevdiğimiz biri olsun belki.. çok güzel bir amaç oluyor çocuk insanın hayatinda.. tabiki olmasa da amacsiz ya da mutsuz olunmaz.. yaslilikta umarım bana bakması gerekmez.. arkadaş olursa ne ala.. ama kendi yolunu cizip mutlu olsun da.. belki çok uzaklarda yaşar kim bilir.. içinizden gelen sesi dinleyin.. daha 31 yasindasiniz.. ileriki yillarda fikriniz netlesir.. 60li yaşlarında iyiki çocuğum yok diyene ben rastlamadim illaki vardır.. keşke olsaydı diyen çok tanıdığım oldu.. aslında onlara sormak lazım..

Eşimin cevabı; boşver çocuk yapmayı çocuk okutalım biz Okumak isteyip imkanları elvermeyen çok çocuk var, destek olalım en azından kıymet bilir

Katıldım size

Çocuk sevmek değil çocuk yetiştirmek için yaptık

Zira ben de sevmem öyle agucuk gugucuk çocuk

Benim çocuğum tüp bebek ile oldu hem de ama hala aman da aman diye düşkün bir sevgim yok onu iyi yetiştirmek için çırpınıyorum ama

Sanırım bu dünyada yapacağım en iyi şey çocuk sahibi olmamak, iyi bir anne olacağımı düşünmüyorum ve iyi yetiştireceğimi de. Bir de bütün duygularımı abartılı yaşayan biriyim çocuğun başına gelecek en ufak bir şeyde melodram malzemesi olacak şekilde dünyam başıma yıkılabilir falan.
Ayrıca şimdi düşününce bencil biriyim aslında yani şimdi evlilik +çocuk için birikimimi kullanmak yerine o birikim ile gezilecek çokça ülke var , ortalama 70 yıllık ömrümü diyar diyar gezerek geçirmek istiyorum. Evlilik+çocuk ile bu isteğimin olma ihtimali azalıyor, araba kredisi olacak da ev kredisi olacak da, çocuğun özel okul taksitleri olacak da olacak da olacak da...Yapmayacağım çocuk falan kendi birikimimi kendim yiyeceğim arkadaş. =(

Eşimin cevabı; boşver çocuk yapmayı çocuk okutalım biz Okumak isteyip imkanları elvermeyen çok çocuk var, destek olalım en azından kıymet bilir

O da güzelmiş

Yalnız seni anlıyorum da eşin neden istemiyor

yani tam ifade edemedim buradan

her gün çocuk diye tüp bebek kliniğine gelen onlarca insanı gören birisi etkilenir gibi geldi

Ah ah bu kafadaydım : )

İyi de çocuk zaten özünde bencil hislerle yapılmaz mı? Üreme içgüdüsü işte, ben anne değilim ama nasip olur da çocuk yaparsam soyum yürüsün diye yaparım yani

Ha elbette gelecekte yanımızda olacaklarının garantisi yok kaldı ki benim öyle yanımızda olsunlar bana baksınlar beklentilerim de yok ama bu biyolojik içgüdülerimize göre davranmamıza engel değil ki. Gelecekte beni terkedip gitseler bile ben çocuk yaparım gibi geliyor bana. Onu güzel erdemlerle yetiştirmek, iyi bir gelecek sağlamak bir hayat motivasyonu olur bana. İnsanoğlu zaten nerde zor şey var onu sever onu ister.

Tamam çocuk sevmeyebilirsin koalina ama sen yalnızca senden ibaret değilsin unutma, genlerinde binlerce yıldır kodlanagelmiş üreme içgüdüleri yüklü onları inkar edemezsin

Siz bir çok yerde çocukları sevmediğinizi öyle aman aman bir his beslemediginizi dile getiriyorsunuz o yüzden bence tam emin olana kadar çocuk yapmayın.

Çünkü inanın anne olmak sevmeden istemeden yapılacak bir şey değil.adını bile koyamadim:)

Bir gün yalniz kalma korkusuyla değil sadece anne olmak istiyorum hissine kapilirsaniz ışte o gün hazırsınız demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…