Ben de hiç çocuk istemiyorum.
Dünyada herkesin üremesi gerektiğini düşünmüyorum.
Yaşlanınca da huzurevine evimi bağışlayarak yerleşip dişsiz arkadaşlarımla konken oynarken ölmeyi planlıyorum.
Ben anne olmayı hep istedim.. Eşim ailem işim de olsun Anne de olayım.. çocuk sevdigimden değil ömür boyu çocuk kalmiyorlar zaten:) çocuk yetiştirmek istedim sanırım.. eşimle ortak en sevdiğimiz biri olsun belki.. çok güzel bir amaç oluyor çocuk insanın hayatinda.. tabiki olmasa da amacsiz ya da mutsuz olunmaz.. yaslilikta umarım bana bakması gerekmez.. arkadaş olursa ne ala.. ama kendi yolunu cizip mutlu olsun da.. belki çok uzaklarda yaşar kim bilir.. içinizden gelen sesi dinleyin.. daha 31 yasindasiniz.. ileriki yillarda fikriniz netlesir.. 60li yaşlarında iyiki çocuğum yok diyene ben rastlamadim illaki vardır.. keşke olsaydı diyen çok tanıdığım oldu.. aslında onlara sormak lazım..
Eşimin cevabı; boşver çocuk yapmayı çocuk okutalım bizOkumak isteyip imkanları elvermeyen çok çocuk var, destek olalım en azından kıymet bilir
Sanırım bu dünyada yapacağım en iyi şey çocuk sahibi olmamak, iyi bir anne olacağımı düşünmüyorum ve iyi yetiştireceğimi de. Bir de bütün duygularımı abartılı yaşayan biriyim çocuğun başına gelecek en ufak bir şeyde melodram malzemesi olacak şekilde dünyam başıma yıkılabilir falan.
Ayrıca şimdi düşününce bencil biriyim aslında yani şimdi evlilik +çocuk için birikimimi kullanmak yerine o birikim ile gezilecek çokça ülke var , ortalama 70 yıllık ömrümü diyar diyar gezerek geçirmek istiyorum. Evlilik+çocuk ile bu isteğimin olma ihtimali azalıyor, araba kredisi olacak da ev kredisi olacak da, çocuğun özel okul taksitleri olacak da olacak da olacak da...Yapmayacağım çocuk falan kendi birikimimi kendim yiyeceğim arkadaş. =(
Siz bir çok yerde çocukları sevmediğinizi öyle aman aman bir his beslemediginizi dile getiriyorsunuz o yüzden bence tam emin olana kadar çocuk yapmayın.Eşimin cevabı; boşver çocuk yapmayı çocuk okutalım bizOkumak isteyip imkanları elvermeyen çok çocuk var, destek olalım en azından kıymet bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?