Çocuk istememek

Ruhsal problemler, sağlık problemleri, maddi kaygılar vb dışında sadece “rahatıma çok düşkünüm” gerekçesi bana çok komik geliyor, konu sahibi size demiyorum başlarda ben sırf bu gerekçeyle çekiniyordum anne olmaktan
Yani henüz doğmadı tabi damdan düşmüş gibi mi olucaz bilmiyorum ama eşime bakıyorum kendime bakıyorum ot gibi yaşıyoruz rahatımıza düşkünüz okey de bu durumun hayatıma katma değeri sıfır. Akşama kadar totoyu bir o yana bir bu yana devir, sonuç anlamsız bir rahatlık. Rahat battı sanırım bize

Bebek istememek, istemekten daha doğal ve olagan bir duygu, neden istemek icin kasiyorsunuz ki? Zaten cocuktan sonra hayatiniz, o instamomlarin ya da reklam annelerinin hayatlari gibi olmayacak, duyarli bir insansaniz, coronasindan savaşına, pedofilisinden ekonomik krizine her sey sizin icin buyuk dert olacak, duyarsiz bir insan olsaydinz da zaten cocuk yapma konusuna bu kadar kafa takmazdiniz, herkesin var benim de olsun diyip bir yolunu bulur dogururdunuz.

Koalina bence fark etmeden onlarca kadına ilham oldun
O kadar umutsuz vakaydın ki başlarda, sen ki sevdin bağrına bastın, tereddütten kurtulan onca kadın olmuştur sayende.

Aynen öyle hissediyorum. Sanki hayatım elimden alınmış gibi. Aslında kedi köpek işlerinden çok alışkınımdır. Uykuya düşkün değilimdir. Hiç üşenmem. Ama çocuk olayı beni aşırı mutsuz etti

Rahatima düşkünüm az uyursam psikolojim bozulur diyorsun bu kez de cocugun psikolojisi bozulacak yani sorunlu bir birey yetistireceksen topluma sakın tedavi olma herkes yapıyor diye mecbur değiliz..Az uyumak degil hiç uyumadigin günler de olacak.Disari adım atamadığın gunler de olacak.Ayagini uzatip keyif yapamayacaksin..Yani annelik sabır ve sonsuz sevgi işi ve ben sizin yasinizdayken deli gibi ugrastim oldum tedavimi pes etmedim hic aklimdan gecmedi rahatim mi bozulur diye dert etmedim demem o ki sizden anne olması sizin de bildiginiz üzere zor .

Her cocugu olanin arasi iyi olcak diye biseymi var sacmaladiniz

Canım bizim toplumumuzda cocuk cocuk diye bir baskı var istemiyorsan tabı yapma. Aklıma gulse birsel geldi Kendı 20 yıldan fazladır evli annelik bana Gore degıl dio olabilir tabı ılla olcak diye Bısey mı var

Cevrenin cocugu olmus diye kendinizi zorunlu hissetmeyin.kendinizi hazir hissettiginiz zaman evet ben istiyorum istiyoruz dediginiz zaman dusunun bence. Cocuk sorumlulugunu almak kolay degil

Kedi köpek isini kendisi halledebiliyor çünkü ve sütten erken kesiliyorlar. Mesela 2 haftalık bebek kedi olunca bir ay boyunca sulu sütle bebek mamasiyla besleyince iyilesiyor. Ne bileyim veterinere götürünce tedavisi doğru yapılınca iyilesiyor. En fazla ev kirleniyor ona da canı sağolsun diyor. Ama cocuk sürekli size muhtaç 15 yaşına kadar dışarıdan korumanız gerekiyor

Koalina bence fark etmeden onlarca kadına ilham oldun
O kadar umutsuz vakaydın ki başlarda, sen ki sevdin bağrına bastın, tereddütten kurtulan onca kadın olmuştur sayende.
O sevdiyse ben kesin severim diyen olmuştur
Benim de evcillerim vardı, kısıtlanmaya da alışkınım ancak onlar 7/24 bakıma muhtaç değiller ve çok aksi bir durum olduğunda emanet edilebilirler, bırakıp dışarı çıkabilirsiniz. Ben doğduğunda 20 dakikalık bir bölüm diziyi 3 günde izleyebilmiştim ve buna günlerce ağlamıştım . Kendime ait 20 dakikam bile yok, artık hiçbişey yapamam diye. Tabi ki öyle kalmıyor, her şey düzeliyor, değişiyor, bazı şeyler de eski önemini yitiriyor.

Yaşamadan bilmiyorum. Başıma neler gelecek. Normalde hiç rahatıma düşkün biri değilim. Sokak kedilerim var, içlerinden biri eve gelip uyuyor. Gecenin 2 de 3 de çişi gelince hiç üşenmem, indiririm aşağıya. Uykum hafiftir. Yemek, kahvaltı keyfim yoktur.

Benim de migrenim var malesef ataklarım da sık ve şiddetlidir. Ayrıca oldum olası depresyona meğilliyim. Ha birde o panik atağımsı şey bende de var:) Ve ilk doģumumu senin yaşında yaptım.Şuan iki oğlum var. Ortak noktalarımız nedeniyle yaşadıklarımı kısaca paylaşmak isterim.
Migren hamileliklerimin ilk ayları zirve yaparken son aylar neredeyse hiç tutmadı. 15 yaşımdan beri bu kadar uzun süreli ataksız yaşamamıştım. Emzirme dönemi eskiye dönüp şiddetlense de sonrasında çok çok hafifledi atak sıklığı, süresi ve şiddeti bir hayli azaldı. O yüzden çocuklarıma minnettarım:))
Malesef depresyon ve panik atak için aynı şeyi söylemem mümkün değil. 2. oğlum 16 aylık ve ben hala doğumdan sonraki süreçte yakalandığım depresyondan kurtulamadım. Bebek büyütmek zor heleki şansına hem şiddetli gazlı hem de kolik bir bebek gelirse çok daha zor. Rahatın mutlaka bozulacak zor bir süreçten geçeceksin. Ama ben hić pişman değilim iki oğlumu da çok çok seviyorum. Anlayacağin bunların varlığı bir dert yokluģu yara:)) Allah sana önce sağlık sonra bebek nasip etsin inşallah.

Bende işler biraz değişik. Ben sokak hayvanlarına elimden geldiğince bakıyorum. Yani birinin bir derdi bitince, diğerinin başlıyor. Sürekli onları kontrol ediyorum. Komşular rahatsız olmasın diye. Gece kavga eden kediler oluyor, hemen uyanıp inip müdahale ediyorum. Kimse rahatsız olmasın da düzenleri bozulmasın diye. Eve girip çıkan bir şapşik var. Uyuyup uyuyup sabahın köründe gitmek istiyor. Çok yağmur yağıyorsa saatimi tekrar kurup içeri alıyorum. Aslında çocuktan daha zor işleri.

Herkesin yazdıklarını çok beğendim çok güzel bir fikir alışverişi oldu ama sizin son cümlenize bittim... Aynen önce sağlık ki zaten son zamanlarda o yuzden daha çok endise ediyorum. Aşılamadan sonra migrenin bu kadar çok tuttuğunu fark ettim. su migren yumurtlarken oluyor adet olduğumda oluyor vurup kafayı yatıyorum bir adet olsam kalkar kalmaz bebek bezlerime rağmen boca oluyor(doktorlar bişey yapamadı hamile kalirsan kanamaz diyen Dr bile oldu ya da dkh verenler ki genç kızken kullandım ki onlarda göğüste kitleler olursturdu diye düşünüyorum ve kanamaya etkisi olmadi onun dışında muayenlerde görülen sorun yok bildiğim.. Kisacasi su dışardan alınan hormonlar sanki benim sağlığımı bozdu) evde o dönemlerde kurbağa gibi dolaşıyorum ben kendi kendime zor bakıyorken daha çok zorlanacağımi dusundum. Büyük skıntı stresler yaşamamış olmam bencil olmam daha da zayiflatti beni her şeye karşı. Bugunumuzu aramayalim inşallah bundan aşağı olmayalım. Tek başına idare ediliyor da işte sana muhtaç bir varlıkla sen de ayriyeten muhtacken nasıl idare edilir onu kestiremiyorum. Önce sağlık insss

Ben de öyleyim hatta stk da baskanlik yaptım 4 sene hayvanlar icin cok mücadale verdim artık yoruldum kapimin önündekileri besleyip tedavi ettiririm gerisine karışmam diyorum :) ben de bekarım ama cocuk korkulu rüyam bazen rüyamda cinsel birlikteligim olmamasına rağmen hamile olduğumu görürüm ağlayarak uyanırım öyle bir korku.Mesleğime rağmen hiçte cocuklar sevimli gelmiyor beni seven cocukları ben de seviyorum. Normalde suriyeliler i sevmem ama bir tane suriyeli öğrencim vardı stajyerken ,cok terbiyeliydi zorla cikolata alır verirdim kabul etmezdi düşünün cikolataya hayır diyen bir çocuk , kendi öğretmeni onu hiç sevmezdi, ben onun yanında otururdum beni cok severdi beni dinlerdi hayatım boyunca o cocugu unutmayacağım.
Belki evlatta öyle bir seydir tanidikca seversiniz sonucta onu siz yetistireceksiniz sizi sevecek, sayacak en cok size değer verecek, onun başarısının arkasında siz olacaksınız

İnşallah. Ben de öğretmenim. Acaba meslek kaynaklı mı bilmiyorum. Sürekli çocuklarla uğraşmaktan

Çocuktan zor değildir işleri emin olun:)
Saat başı uyanıyordum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…