Çocuk istemeyen eşini dinle lütfen

Olan olmuş, artık böyle düşünmenin anlamı yok ki, atanma olacağını da öngörememişsiniz herhalde?

Okula gidince nefes aldığınızı düşünüyorsanız,eşinizin üzerine gidip kavga etmeyin,onunda bunalmış olması gayet doğal.
Ayrıca benimde kızım var,4 yaşında,kredi ödememizi,gelirimizi,giderimizi hesapladık,her detayı düşündük,öyle karar verdik çocuk konusuna. Ben sizi bu anlamda anlayamıyorum. Nasıl planlama yapmadınız,kim bakacak,nasıl büyütülecek bu çocuk,düşünmediniz aklım almıyor. Şu an gelirimiz iyi,borcumuz yok,evimiz,arabamız var,kızım anaokuluna gidiyor ama ben bile cesaret edemiyorum ikinci çocuğa. Sonuçta ağır sorumluluk çocuk.
Bundan sonra yapabilecek birşeyiniz yok. Eşinizle sürtüşmeyin,durumu kabullenin ve birbirinize destek olun empati kurarak.
Sağlıkla büyütün kızinızı

Bakıcı tutun. Ben de öğretmenim öyle yapacağım. Bu kadar dramatize etmeyin. Çocuğunuz o. Kolay büyüyen çocuk hikayesi hiç duymadım. Annem ev hanımıydı o bile şikayet eder bizden. Sakin olun. Ebeveyn olmak metanet ve güç istiyor. Bakıcı tutun. Bebeğini ilk kez bakıcıya teslim edecek olan siz değilsiniz.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bazılarınız ne kadar da acımasız pes! Sadece çevre baskısıyla çocuk yapılmaz tabi anlamadığınız şey ben evliliğin 1.yılı itabiri ile hep istiyordum. Yaşımız 30. Zaten üni den beri birlikteyiz gezdik tozduk. Artık sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Tabi çevrede sürekli sorunca etlilendim yalan değil. Ve bir sürü tanıdığım var kiç bir sağlık problemi olmadığı halde çocuğu olmayan. En yakını da ablam. Bu sebebplerden istedim. Eşim hiç istemiyor değildi sadece tayin çıksın düzen kurulsun 1 sene sonra olsundu. Allah razı olsun yine yardımcı oluyor. Müdürü dinlemedim tabi eşimle karar verdik çalışmama üç gün yarım olunca. 2. Dönem için bakıcı ayarladık çok şükür. Burada paylaşmamın sebebi bazı hanımlar eşi istemediği halde çocuk istiyor onlara örnek olsun diye ayrıca bazı olumlu yorumlar gelmiş Allah razı olsun. Bu tarz olumlu yorumlara ihtiyacım olduğu için de paylaştım. Ve eşimi nasıl mutlu ederim ne yapmalıyım diye paylaştım. Ama bazıları sağolsun insanın canını acıtmayı çok güzel başarıyor. Okula gidip nefes alıyorum derken tabiki kızımı özlüyorum onu herşeyden çok seviyorum ama yalan değil çalışmak iyi geliyor psikolojik olarak.

Müdür ne alaka
Bana muhtac bi bebek yenı dogum yapılmıs ve hak olan iznim varken yemişim müdürün ricasını
Ailenızden daha onemli olmasına sasırdım

Bence izne cıkmalısınız

Müdür ne alaka
Bana muhtac bi bebek yenı dogum yapılmıs ve hak olan iznim varken yemişim müdürün ricasını
Ailenızden daha onemli olmasına sasırdım

Bence izne cıkmalısınız
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bazılarınız ne kadar da acımasız pes! Sadece çevre baskısıyla çocuk yapılmaz tabi anlamadığınız şey ben evliliğin 1.yılı itabiri ile hep istiyordum. Yaşımız 30. Zaten üni den beri birlikteyiz gezdik tozduk. Artık sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Tabi çevrede sürekli sorunca etlilendim yalan değil. Ve bir sürü tanıdığım var kiç bir sağlık problemi olmadığı halde çocuğu olmayan. En yakını da ablam. Bu sebebplerden istedim. Eşim hiç istemiyor değildi sadece tayin çıksın düzen kurulsun 1 sene sonra olsundu. Allah razı olsun yine yardımcı oluyor. Müdürü dinlemedim tabi eşimle karar verdik çalışmama üç gün yarım olunca. 2. Dönem için bakıcı ayarladık çok şükür. Burada paylaşmamın sebebi bazı hanımlar eşi istemediği halde çocuk istiyor onlara örnek olsun diye ayrıca bazı olumlu yorumlar gelmiş Allah razı olsun. Bu tarz olumlu yorumlara ihtiyacım olduğu için de paylaştım. Ve eşimi nasıl mutlu ederim ne yapmalıyım diye paylaştım. Ama bazıları sağolsun insanın canını acıtmayı çok güzel başarıyor. Okula gidip nefes alıyorum derken tabiki kızımı özlüyorum onuherşeyden çok seviyorum ama yalan değil çalışmak iyi geliyor psikolojik olarak.

Cevrenin baskısıyla nasıl oldu anlamadım valla ustelık bunu dıyen bır ogretmen.
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bazılarınız ne kadar da acımasız pes! Sadece çevre baskısıyla çocuk yapılmaz tabi anlamadığınız şey ben evliliğin 1.yılı itabiri ile hep istiyordum. Yaşımız 30. Zaten üni den beri birlikteyiz gezdik tozduk. Artık sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Tabi çevrede sürekli sorunca etlilendim yalan değil. Ve bir sürü tanıdığım var kiç bir sağlık problemi olmadığı halde çocuğu olmayan. En yakını da ablam. Bu sebebplerden istedim. Eşim hiç istemiyor değildi sadece tayin çıksın düzen kurulsun 1 sene sonra olsundu. Allah razı olsun yine yardımcı oluyor. Müdürü dinlemedim tabi eşimle karar verdik çalışmama üç gün yarım olunca. 2. Dönem için bakıcı ayarladık çok şükür. Burada paylaşmamın sebebi bazı hanımlar eşi istemediği halde çocuk istiyor onlara örnek olsun diye ayrıca bazı olumlu yorumlar gelmiş Allah razı olsun. Bu tarz olumlu yorumlara ihtiyacım olduğu için de paylaştım. Ve eşimi nasıl mutlu ederim ne yapmalıyım diye paylaştım. Ama bazıları sağolsun insanın canını acıtmayı çok güzel başarıyor. Okula gidip nefes alıyorum derken tabiki kızımı özlüyorum onuherşeyden çok seviyorum ama yalan değil çalışmak iyi geliyor psikolojik olarak.

ya gene uzulmeyin de badem kp kv size testek cikamiyacaklardi ne diye cocuk icin baski yaptilar. kv ne gibi saglik sorunlari var
kv badem torun torun dedi geldin yardimci olsun size.

yok cnm o konuda hıc yardımcı olmazlar ama bir marifetmiş gibi ilk aydan yapıyorsunuz olmuyormu yoksa korunuyormusunuz diye soruyorlar,

hamile kalıncada banamı guvenıp dogurdunuz dedi kv ,

ve şuan bir çocuk dogurdum , birdaha dogur demeye yuzleri olmadı.

Allah bağışlasın.
Evet belki eşinizi dinleyebilirdiniz, çevreyi dinlemeyebilirdiniz ama anladığım kadarıyla sizde tedirgin olmuşsunuz ya hiç olmazsa diye.
Ama çok şükür ki Allah size nasip etmiş.
Evet zorlukları vardır illa ki ama zorluk çekilmeden de bir yerlere gelinmiyor ki.

E ama her ne kadar eşiniz baştan istemiyorduysa da sonradan razı olmuş ki çocuğu yapmışsınız. Ondan habersiz yapıp gelmediniz sonuçta. Razı olmayacaktı baştan madem.
Sizin baskılara kanıp ona baskı yapmakta haksız olduğunuzu düşünüyorum evet ama o da boyun eğmeseymişmiş madem böyle yapacaktıysa.

Bebeğiniz henüz çok küçük. Elbetteki sorunlar olacaktır. Yeter ki iletişiminizi koparmayın. Zaten çözüm bulmuşsunuz, okul saatlerini ayarlamışsınız. Eşiniz de yardımcı oluyormuş. Rahat olun keyfini çıkarın.

Eşinize karşı suçlu hissetmeyin kendinizi, bu defa her olumsuzlukta acaba eşimi ben zorladım ondan mı böyle dersiniz. Birçok ailede bu tarz hatta fazlası yaşanıyor. Biz de böyleydik ama şimdi mutlu bir yuvamız var. Tartışma dahi olmuyor.

Ayrıca çalışma konusunda sizi eleştrenleri de ben anlamıyorum. Siz eğitimcisiniz, öğretmensiniz. Kendi çocuğunuza karşı sorumlu olduğunuz kadar öğrencilerinize karşı da sorumlusunuz. Üstelik yerinize ders verecek başka öğretmen yokmuş. Oradaki kısıtlı imkanlarla okula giden çocukların geleceği ne olacak siz de ayrılırsanız. Ben sizi tebrik ederim. gerçekten. O çocukları eğitimden mahrum bırakmayarak büyük yüreklilik göstermişsiniz. Bencilce davranıp benim çocuğum deyip diğerlerini umursamamzlık yapmamışsınız. Tekrar tebrikler.

Eşinize ılımlı davranın, sürekli konuşun, bebeğinizin varlığı için ne kadar şanslı olduğunuzu anlatın. Sürekli olumlu konularda sohbet edin. Gelecekle ilgili sohbet edin. Anlık sorunları tartışma boyutuna getirmeyin. Herşey düzelir merak etmeyin.

Y
. Yaa gerçekten çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Çok güzel yazmışsınız içime su serptiniz Allah razı olsun tekrar. Evet branşım mat ve geçen senede öğretmen yokmuş ve başka bölüm okuyan üni mezunları ders vermiş 5 öğretmen değişmiş geçen sene. Müdür durumu anlatınca üzüldüm çocuklara ve dediğim gibi ders programımız da ayarlanınca ve eşimde razı olunca çalışmaya karar verdim. Yoksa ücretsiz izin alacaktım. Benzer durumu yaşadık derken biraz bahseder misiniz. İsterseniz özelden yazın.

bebek bu domates yetiştirmiyoruz ki tabiki zorlayacak misal bakınız 14 aylık oğlum dişten mi başka bir dertten mi müzdariptir şu an için bilinmez sabaha kadar doğru düzgün uyumadım ve şu an işimdeyim..Onu veren Rabbime binlerce kez şükürler olsun sanki oğlumdan öncesi hiç olmadı.Onlar sağlıklı mutlu olsunlarda..Az daha ele avuca gelip büyüsün evladınız bakın babası ona nasılda düşecek ..Üzmeyin canınızı

Siz niye kendinizi suçlu hissediyorsunuz ki o canlının ne gün yaratılıp ne gün dünyaya geleceğine Yaratan karar verir..acıdım yavruya babası istemiyor annesi doğurduğuna pişman:/
Sanki eve hayvan sahiplenilmiş de onu istemiyormuş eşiniz gibi olmuş.
Zorlukla beraber Allah kolaylığını da verir siz sadece zihniyetinizi değiştirin.

buda dert mi cocugumun tırnağını dünyaya değişmem.onu fazlalık olarak görmesin eşiniz.

Yaşadıklarınız normal. Çok abartı buldum duygularınızı. Tam gün mesaimin olduğu ağır bir mesleğim var. Her ikimizin aileside farklı şehirlerde. İlk bebeğimdi oğlum. Bin tane işi bir arada yürüttüm hiç keşke oğlum olmasaydı demedim.

Mükemmelliyetçi olmayın.

Eviniz bal dök yala olmak zorunda değil.

Bir evlat sahibi olmanın bedeli elbette var ancak gelecekte kendinizle gurur duyacaksınız unutmayın.

Eşinizdende birşey beklemeyin. Ben şunu şurdan al şuraya koy bile demem wallahi.

Keşke eşimi dinleseydim yapmasaydım deme bak veren de alan da Allah gün gelir keşke böyle demeseydim bebeğimle ilgili dersin varsın babası baksın uykusuz kalsın değerini bilir işte çocuk büyütmenin kolay olmadığını anlar.

+10000000000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…