- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Okula gidince nefes aldığınızı düşünüyorsanız,eşinizin üzerine gidip kavga etmeyin,onunda bunalmış olması gayet doğal.Yaa hiç sormayın o kadar çok kızıyorum ki kendime. Neden eşimi dinlemedim neden çevrenin bu kadar gazına geldim. Eşime hak verdiğim için bişe de diyemiyorum. Sonuçta ikimizin hayatı. Onu dinlemeliydim. Ama çok korkuttular olmaz diye. Yaa kızım iyiki var. Eşimde bende onu çok seviyoruz orası ayrı. Borçlar bitti hamdolsun ama hiç birikimimiz yok ev kira bide bebişin masrafları. Çalışmazsam maddi sıkışırız bide okula gidince en azından bir nefes alıyorum açıkcası.
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bazılarınız ne kadar da acımasız pes! Sadece çevre baskısıyla çocuk yapılmaz tabi anlamadığınız şey ben evliliğin 1.yılı itabiri ile hep istiyordum. Yaşımız 30. Zaten üni den beri birlikteyiz gezdik tozduk. Artık sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Tabi çevrede sürekli sorunca etlilendim yalan değil. Ve bir sürü tanıdığım var kiç bir sağlık problemi olmadığı halde çocuğu olmayan. En yakını da ablam. Bu sebebplerden istedim. Eşim hiç istemiyor değildi sadece tayin çıksın düzen kurulsun 1 sene sonra olsundu. Allah razı olsun yine yardımcı oluyor. Müdürü dinlemedim tabi eşimle karar verdik çalışmama üç gün yarım olunca. 2. Dönem için bakıcı ayarladık çok şükür. Burada paylaşmamın sebebi bazı hanımlar eşi istemediği halde çocuk istiyor onlara örnek olsun diye ayrıca bazı olumlu yorumlar gelmiş Allah razı olsun. Bu tarz olumlu yorumlara ihtiyacım olduğu için de paylaştım. Ve eşimi nasıl mutlu ederim ne yapmalıyım diye paylaştım. Ama bazıları sağolsun insanın canını acıtmayı çok güzel başarıyor. Okula gidip nefes alıyorum derken tabiki kızımı özlüyorum onuherşeyden çok seviyorum ama yalan değil çalışmak iyi geliyor psikolojik olarak.Müdür ne alaka
Bana muhtac bi bebek yenı dogum yapılmıs ve hak olan iznim varken yemişim müdürün ricasını
Ailenızden daha onemli olmasına sasırdım
Bence izne cıkmalısınız
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bazılarınız ne kadar da acımasız pes! Sadece çevre baskısıyla çocuk yapılmaz tabi anlamadığınız şey ben evliliğin 1.yılı itabiri ile hep istiyordum. Yaşımız 30. Zaten üni den beri birlikteyiz gezdik tozduk. Artık sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim. Tabi çevrede sürekli sorunca etlilendim yalan değil. Ve bir sürü tanıdığım var kiç bir sağlık problemi olmadığı halde çocuğu olmayan. En yakını da ablam. Bu sebebplerden istedim. Eşim hiç istemiyor değildi sadece tayin çıksın düzen kurulsun 1 sene sonra olsundu. Allah razı olsun yine yardımcı oluyor. Müdürü dinlemedim tabi eşimle karar verdik çalışmama üç gün yarım olunca. 2. Dönem için bakıcı ayarladık çok şükür. Burada paylaşmamın sebebi bazı hanımlar eşi istemediği halde çocuk istiyor onlara örnek olsun diye ayrıca bazı olumlu yorumlar gelmiş Allah razı olsun. Bu tarz olumlu yorumlara ihtiyacım olduğu için de paylaştım. Ve eşimi nasıl mutlu ederim ne yapmalıyım diye paylaştım. Ama bazıları sağolsun insanın canını acıtmayı çok güzel başarıyor. Okula gidip nefes alıyorum derken tabiki kızımı özlüyorum onuherşeyden çok seviyorum ama yalan değil çalışmak iyi geliyor psikolojik olarak.Cevrenin baskısıyla nasıl oldu anlamadım valla ustelık bunu dıyen bır ogretmen.
ya gene uzulmeyin de badem kp kv size testek cikamiyacaklardi ne diye cocuk icin baski yaptilar. kv ne gibi saglik sorunlari var
kv badem torun torun dedi geldin yardimci olsun size.
E ama her ne kadar eşiniz baştan istemiyorduysa da sonradan razı olmuş ki çocuğu yapmışsınız. Ondan habersiz yapıp gelmediniz sonuçta. Razı olmayacaktı baştan madem.Ya tabiki sadece çevre baskısı değil bende çok istedim. Anaç biriyim ve çocukları çok seviyorum. İyiki de var bebeğim. Sadece eşimi dinlememiş olmak ve onunla huzursuz olmak üzüyor beni. En azından 1 sene erteleseydim onun da rızası olsaydı diyorum
. Yaa gerçekten çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Çok güzel yazmışsınız içime su serptiniz Allah razı olsun tekrar. Evet branşım mat ve geçen senede öğretmen yokmuş ve başka bölüm okuyan üni mezunları ders vermiş 5 öğretmen değişmiş geçen sene. Müdür durumu anlatınca üzüldüm çocuklara ve dediğim gibi ders programımız da ayarlanınca ve eşimde razı olunca çalışmaya karar verdim. Yoksa ücretsiz izin alacaktım. Benzer durumu yaşadık derken biraz bahseder misiniz. İsterseniz özelden yazın.Bebeğiniz henüz çok küçük. Elbetteki sorunlar olacaktır. Yeter ki iletişiminizi koparmayın. Zaten çözüm bulmuşsunuz, okul saatlerini ayarlamışsınız. Eşiniz de yardımcı oluyormuş. Rahat olun keyfini çıkarın.
Eşinize karşı suçlu hissetmeyin kendinizi, bu defa her olumsuzlukta acaba eşimi ben zorladım ondan mı böyle dersiniz. Birçok ailede bu tarz hatta fazlası yaşanıyor. Biz de böyleydik ama şimdi mutlu bir yuvamız var. Tartışma dahi olmuyor.
Ayrıca çalışma konusunda sizi eleştrenleri de ben anlamıyorum. Siz eğitimcisiniz, öğretmensiniz. Kendi çocuğunuza karşı sorumlu olduğunuz kadar öğrencilerinize karşı da sorumlusunuz. Üstelik yerinize ders verecek başka öğretmen yokmuş. Oradaki kısıtlı imkanlarla okula giden çocukların geleceği ne olacak siz de ayrılırsanız. Ben sizi tebrik ederim. gerçekten. O çocukları eğitimden mahrum bırakmayarak büyük yüreklilik göstermişsiniz. Bencilce davranıp benim çocuğum deyip diğerlerini umursamamzlık yapmamışsınız. Tekrar tebrikler.
Eşinize ılımlı davranın, sürekli konuşun, bebeğinizin varlığı için ne kadar şanslı olduğunuzu anlatın. Sürekli olumlu konularda sohbet edin. Gelecekle ilgili sohbet edin. Anlık sorunları tartışma boyutuna getirmeyin. Herşey düzelir merak etmeyin.
Siz niye kendinizi suçlu hissediyorsunuz ki o canlının ne gün yaratılıp ne gün dünyaya geleceğine Yaratan karar verir..acıdım yavruya babası istemiyor annesi doğurduğuna pişman:/
Sanki eve hayvan sahiplenilmiş de onu istemiyormuş eşiniz gibi olmuş.
Zorlukla beraber Allah kolaylığını da verir siz sadece zihniyetinizi değiştirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?