Çocuk istemeyen nişanlı

Nişanlınız ununu elemiş;eleğini asmış...
Babalığı yaşamış.
Fikrini de çok net söylemiş.Bakın,madem anne babanız yok,burdaki arkadaşlar da ne güzel anlatmışlar.Anne olmak hakkınız demişler. Biyolojik saat demişler. Cinsel hayat demişler.
Bir yola girmişsiniz ama,sanki çok ölçüp tartmamışsınız. Lütfen kendinizi bir dinleyin. Sizi bekleyen hayat beni bile tedirgin etti. İyice düşünün.

Öncelikle herkese Hayırlı Ramazanlar.

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben 27 yaşındayım nişanlım henüz 48 oldu.

--- Kişiliğime ve nişanlıma yapılan hakaretlere üzüldüm ne yalan söyleyeyim, beni korumak istemenizi de elbette anlıyorum.

Fakat aile konusunda çok ama çok üzüldüm. Kiminiz babam yaşında dediniz, kiminiz seni anan baban uyarmadı mı dediniz. Benim annem ve babam hayatta değiller. Elbette hayatta olsalardı onlara ben de danışmak isterdim. Beni en çok üzen bu oldu.

Yinede şu Ramazan gününde derdimi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Acaba kendi kızını dedesi yaşında adama verirmiydi bay azgın teke merak ettim

Aynı durum arkadaşımın başına geldi. Çok güzel giden bir ilişkisi vardı. Yaş farkıda yaklaşık sizin kadardı. Sevgisi ve çocuk isteği arasında kaldığı noktada çocuk istediğinin daha ağır bastığını farkedip ayrıldı. Sonra başkasıyla evlendi şuan mutlu çok güzelde bir kızı var. Ve hep iyi ki diyor.
Sizde sizin için önemli olan şeyi düşünüp ona göre karar vermelisiniz. Çünkü adam baştan istemediğini belirtmiş. Zira sanırım aynı görüşte arkadaşımın eski sevgilisiyle. Benim yaşım geçti. Ben ölürsem kim bakacak diye düşünerek bu kararı alıyorlar. Ayrılınca çok pişman olmuştu ama iş işten geçmişti o zaman. Herkesin hakkında hayırlısı olan olsun sizde de inşallah 🤲

bu yaş farkı daha başınıza neler getirecek siz deha işin başındasınız birde ailem yok dediniz bu bu hayatta gerçekten zor bir durum ALLAH yardımcınız olsun olgun bir insandan bu yüzden hoşlanmış olabilir misiniz ? buna da dikkat edin.

Arkadaşınızı tebrik ediyorum çok güzel akıl vermiş!
sevgi önemli evet, sizi seviyorolsaydı nişanlınız sizin anne olmak isteğinize saygı gösterirdi. Oh 27 yaşında gencecik kızı al, bir de benim zaten çocuğum var de..

Hanımefendi siz de iyice oturun düşünün. Annelik bir kadının yaşayabileceği en derin duygu, dünyaya gelme sebebi birçok kişi için. Bundan mahrum kalmayı göze alacak mısınız? Onu bırak siz bundan mahrum bırakan adamla ömür mü geçireceksiniz? Neden? Bu kadar mu çaresizsiniz?

Nolur yapmayın. Benimle aynı yaştasınız. Eşim 31 yaşinda yeri geliyor 4 yaş bile o kadar farkediyor ki. 3 5 sene geçmeden nisanlinizin enerjisi bitecek cinsel gücü azalacak . Siz zirvedeyken o çöküşe başlayacak bu sefer siz tutunacağım dalım evladım olsun diyeceksiniz aaa o da yok . Napacaksiniz

Seni üzmek istemem konu sahibi ama bu iş olmaz
Çok büyük ayrılıklar var 21 yaş az buz bir fark değil
Çocuk istese bile sırf bu durum büyük problemler yaratacaktır
Bir sosyal hayat olmayacak etrafta ayıplayan insanlar olacak yaşıtınız evli çiftlerle gezip dolaşamayacaksınız
Kıskançlıklar çok fazla olacak
Üstüne sizi annelikten mahrum etmek istiyor

Davul bile dengi dengine 48 yaşında kocaman çocuğu olan adamın dengi değil 27 yaşında bekar kadın
Hoş boşanmış olsanız da fark etmez

Ailenizin olmamasına ayrı üzüldüm
O saygı duyan çevrenize içimden bayağı laf saydım yine kusura bakmayın
Acaba kendi kızları kardeşleri böyle bir evlilik kararı verse bu kadar saygı duyabilecekler miydi?

Konu sahibi gözünü aç ve yazdıklarımızı iyi oku. Biz dışarıdan daha net görüyoruz aşk sevgi bir yere kadar Allah aşkına şuan baharı yaşıyorsun nişanlın ise kışa hazırlık yapıyor senin daha önünde cıvıl cıvıl bir yaz var. Neden kendine bunu reva görüyorsun hiç mi kendine acımıyorsun. Olmaz olmaz bu iş olmaz şimdi gözlerin kapalı olsa da biraz daha yıllar geçicince sende neden evlendim diyeceksin. Sana ayak uyduramayacak çünkü daha hayatının baharındasın. Evlilik işini askıya al biraz daha tanı bak sende göreceksin biraz daha zaman verisen.

Ben çocuk seven insan değildim, eşimi düşünmesem istemezdim bile belki ama sizin durumunuzda olmayı hiç istemezdim.
Evlenirsin, sağlık sorunları olur, çocuk olmaz amenna.
Ama baştan istemeyen biriyle, keşke girmeseydiniz bu yola.
Adam haklı.
Ama sizin yaş da daha 27, belli çocuk hevesiniz var.
Pişman olursunuz, üzülürsünüz.
Birbirinizin dengi değilsiniz.

Lutfen ya.. okadar uzuldum ki size. Hic mi hayalleriniz yok. Motor binmek olur ucan balona binmek olur. Hic mi esin seni sirtina atip evin icinde saga sola kosmasini tozu dumana katmasini hayal etmiyorsun. Hic mi sana siirler yazacak bir heycamli dinamik birini hayal etmiyorsun. Hic mi birlikte gebelik testi yapip sonucunu heycam la ziplayarak birlikte belledigin es hayal etmiyorsun. Miden bulandiginda uzulen karnini tenini oksayan, seninle hamilelik talvimi takip eden bir es hayal etmiyorsun. Hic mi kocanin tshirt ini giyip yatak da esinle yuvarlanmak istemiyorsun. Onunla bunlari ve bircogunu asla yasayamazsin. Git benim gibi kendinden 2 yas kucuk bir es bul :) insan kocasi ile yeri gelir sacmalamak anlamsiz aptal aptal hareketler yapip eglenmek ister. Yada hararetli bir kavga. Bu yas bir es ile kavga da edilmez. En fazla aman ali riza bey agzimizin tadi kacmasin denir. Ne olursunuz ya..

Öncelikle herkese Hayırlı Ramazanlar.

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben 27 yaşındayım nişanlım henüz 48 oldu.

--- Kişiliğime ve nişanlıma yapılan hakaretlere üzüldüm ne yalan söyleyeyim, beni korumak istemenizi de elbette anlıyorum.

Fakat aile konusunda çok ama çok üzüldüm. Kiminiz babam yaşında dediniz, kiminiz seni anan baban uyarmadı mı dediniz. Benim annem ve babam hayatta değiller. Elbette hayatta olsalardı onlara ben de danışmak isterdim. Beni en çok üzen bu oldu.

Yinede şu Ramazan gününde derdimi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Çok saçma bir evlilik olacaktır... Çocuk konusunu bilmiyorum ama. Eşiniz olacak sa Allah yardımcınız olsun mutlu olmanızı dilerim yinede

Lutfen ya.. okadar uzuldum ki size. Hic mi hayalleriniz yok. Motor binmek olur ucan balona binmek olur. Hic mi esin seni sirtina atip evin icinde saga sola kosmasini tozu dumana katmasini hayal etmiyorsun. Hic mi sana siirler yazacak bir heycamli dinamik birini hayal etmiyorsun. Hic mi birlikte gebelik testi yapip sonucunu heycam la ziplayarak birlikte belledigin es hayal etmiyorsun. Miden bulandiginda uzulen karnini tenini oksayan, seninle hamilelik talvimi takip eden bir es hayal etmiyorsun. Hic mi kocanin tshirt ini giyip yatak da esinle yuvarlanmak istemiyorsun. Onunla bunlari ve bircogunu asla yasayamazsin. Git benim gibi kendinden 2 yas kucuk bir es bul :) insan kocasi ile yeri gelir sacmalamak anlamsiz aptal aptal hareketler yapip eglenmek ister. Yada hararetli bir kavga. Bu yas bir es ile kavga da edilmez. En fazla aman ali riza bey agzimizin tadi kacmasin denir. Ne olursunuz ya..
Aynı yaşta olupta anlattıklarınızı yaşamayan çok kişi var 😦 malesef ki

Ben yas farkina karsi biri degilim, sizin yasiniz da eger ki olgunsaniz buna karar verecek kadar buyuk.
Ikiniz de haklisiniz. Adamin yerinde olsam cocuk istemem, 48 yas ne istedigini tamamen bildigin bir yastir. O yuzden onun fikri degismez, sakin degisir demeyin.

Sizin fikrini degisebilir halen, ama neden degissin ki, siz de ne istedigin bilen birisine benziyorsunuz.

Bence sevgi varsa bile uygun degiliz, tencere kapak degiliz deyip iliskiyi bitirmeniz dogrusu olacak. Hayat arkadasinizin dedigi gibi degil, insan kendisine yoldas ariyor. Siz farkli hayatlarda birbirinize yoldas olamazsiniz, yipranirsiniz yipratirsiniz.

Hemen hemen aynı durum bir tanıdığımın başına geldi. Kız senin yaşında adamda kırklı yaşlardaydı. Arkadaşları, ailesi herkes karşı çıktı ama kimseyi dinlemedi kız. Annesi ne fenalıklar geçirdi hatta kızı kendi nişanına göndermemeye kalktı. Nişanlısıyla yanyana bile koymuyodu düşün. Artık bu kızın gözüne perdemi indi ne olduysa inat etti evlendi bu adamla. Sonra bir ay sonra başladı pişman olmaya söylenmeye. Üstelik bide en yakın yaşıt arkadaşkarının genç, yakışıklı, ahlaklı gerçektende eşlerini çok seven ilgili eşlerini görünce çok fazla pişman oldu kız. Hatta insanın sevdiği insanla evlenmesi daha iyi olurmuş faşan demiş üzgün bi şekilde. Çünkü o kız birazda adam zengin diye istemişti. Tabi evlendikten sonra adam bi ara iflasın eşiğine gelmiş. Meğer borçları falan varmış saklamış kızdan. Kız şimdi bin pişman ve ailesinede bişey diyemiyo kendi seçimi olduğu için. Arkadaşlarıda biz demiştik bizi dinlemedin diyolar napsınlar.

Bide adam sizinki gibi değil yani daha önce hiç evlenmemiş ve çocukları oldu şimdi ona rağmen kız ailesini karşısına almasına rağmen çok pişman. Sakın yapmayın derim. Pişman olacaksınız çünkü bu çok belli. Yanınızda size gerçekleri söyleyek, gözünüzü açacak kimse olmamış, gelin burdaki bayanları dinleyin inanın kimse boşa konuşmuyo. Gelip bide sonradan teşekkür bile edersiniz bize. Lütfen yapmayın.

İnanın acımak değil ama üzüldüm halinize. Nasıl bir durumdasınız ki gözünüz bu kadar kör olmuş. Kendinizi ateşe atıyosunuz resmen. Keşke bi kanun çıksada yasal olarak bu kadar yaş farkı olan insanların istesede evlenemese. Bana göre yaşınız küçük olmasa bile istismardır bu. O adam sizi kullanmak için evleniyo çok belli. Keşke bunu sizde görebilseniz geç olmadan. Bakın siz bile şüphedesinizki üye olup konu açtınız yapmayın dinleyin bizi. Yazık etmeyin kendinize.

Back
X