- 26 Eylül 2014
- 688
- 986
- 123
- Konu Sahibi esesrara84
-
Istemek kadar istememekte dogal.. sizin tercihiniz herles saygi gostermek zorunda sonucta o cocuga dogunca onlar bakmayacak omrunuzun sonuna kadar siz bakacaksiniz.. ama ileride yaslaninca bi arayanim soranim olsa anne napiyosun seni ozledim diyenim olsa diye uzulurmusunuz onu bilemem.. ewlat zor dediginiz gibi ama bir okadarda guzel.. kimseyide takmayin esinizle mutlusunuz o size yeter.biraz once okudugum bir konudan yola cikarak aklima geldi ve sormak istedim sizlere de..
Ben de esim de cocuk istemiyoruz. ben aklim erdi ereli cocuk sevmedim. sevmedim derken nefret edip dovmuyordum cocuklari. ama konusulur ya kucukken benim 2 cocugum olsun erkek olsun kiz olsun vs. ben hep istemedim. hic kimsenin cocuguna agucuk gugucuk minikmtontik hanimis falan yapamadim. kiyamam tabiki allah herkesin cocugunu bagislasin uzun omurlu saglikli olsun herkesin evladi. ama ben gercekten hic istemedim. evlenince istersin dendi hep dogru olabilir dedim. ama evlendim yine istemiyorum. pinpirikli bir insanim. yigenime baktim annemle beraber 3 sene. univ yeni bitirip ankaraya dondugumde ablam dogum yapip ise baslamisti. mamasini yedirdim altini degistirdim hasta oldu ablam uyurken ben uyanik saniye uyumadan basinda bekleyip saga dondu ustunu orttum sola dondu ustunu orttum. uzerini degistirirken kurutma makinesiyle isitip giydirdim. yatagina kurutma makinesi tutup isitip oyle yatirdim.kisaca sevmeyip iskence yapmiyorum cocuklara bunun icin acikladim.ama omrumce birinin sorumlulugunu almak istemiyorum.buyuyecek hep kalbim agzimda aman hasta oldu mu aman dustu mu aman biri itti de bi yerini kirdi mi. sonra okul..aman univ okunsun aman is bulsun. sonra baslayacak evlenecegi insanlar nasil olucak bilmemne derken omrum boyu hep onu dusunecegim.ben zaten zor bir hayat yasadim ( herkesin derdi kendine buyuk kimse yanlis anlamasin kimse pamuklar icinde buyumuyor ) ama artik kafa dinlemek esimle gezmek esime bakmak istiyorum sadece. o bana yetiyor. asla tahammulum yok artik cocuk aglamasina simarmasina. anne olmak istemiyorum.ama insanlar bezdiriyor. benim ailem biliyor istemedigimi saygi da duyuyorlar. esim de istemiyor. ama onun ailesi ozellikle eltilerim beni bezdiriyor. simdi olmuyor sanacaklar oysaki korunuyoruz hem de hem hapla hem kondomla.ama insanlar istiyor diye cocuk yapamam. zerre istemiyorum ve 31 yasindan sonra da isteyecegimi sanmiyorum.hamile gorunce bile elim duvara gidiyor allahim sen koru diye. istemek dogal da istememek neden degil? esim mutlu ben mutlu insanlara ne ? ozur dilerim uzattim ama gercekten bezdiriyor insanlar. bekarlara derler ne zaman evlilik evliye derler ne zaman cocuk diye. iste o misal ....
az kaldı yavaş yavaş...Varan 1 burda, geriye kalanlar nerde?
Bebkler melektiri bekle bekle bittim burda yahu nerdesiniz?
bir de demiyorlar mi yanindaki cocuklari gosterip ama bak simdi bunu sevmiyor musun diye?
valla korktum ya , çok istiyorum ama işte bunları duyunca korkuyorumNoldu kız korkuttummu seni
az kaldı yavaş yavaş...
belki kimi insanoğlu izi kalsın istemiyodur...
olamazmi...?
bide hiç çocuk isterken bu hayatta bi izim kalsın diye düşünmemiştim.....
Bunu da yazıyım ben bi yere
Allah bağışlasınBi oğlum var Allah hayırlı uzun ömürler versin
Artık büyüdü niye 2.yi yapmiyon tek çocuk olmaz diyenlerden gına geldi
İstemiyorum zorla mi bakan kim ilgilenen kim ortada yok
Onu hayırlısıyla okutup buyuteydim başka bişey istrmem
Böyle şeyler okuyunca çok etkileniyorum, ben hep çok büyük laflar ettim, asla asla anne olmak istemiyorum , baskı kurmayın benim üstümde dediğim çok oldu,belkide şimdi hamile kalmak istesem korunmayı bıraksam bu kezde olmayacak, o zamanda kesin Allah'a a büyük konuştum hak ettim bunu derim herhalde...Ne biliyim yaa dünya hep kötüye gidiyor, yaşam hergün biraz daha zorlaşıyor, ben kendimden çok dağacak olanı düşünüyorum aslındaBen de hadi artik bebek bekliyoruz dediklerinde allah korusun dedgm istemiyorum dedigm zaman olmustur simdi diyenlere Ammiiiiiiiiinnnnn diyorum... Ben hic istemiyordum cocuklari da bebekleride minciklamam uzaktan severim biri bebegini anlattigi zaman icimden bayilirdim... emindim hamile olmadigina 19 gun gecikti adetim hergun idrarda cift cizgi cikmasin diye dua ettim. Sonra 19 gunde kipkirmizi ikinci cizgi o kadwr ii hatirliyorum dukkanin vc sindeydim ikinci cizgiyi gorunce kalbim agzimda kollarimda ayaklarimda atiyordu o kadar hizliydiki yere oturdum elimi karnima koydum ben dedim ben iki canliyim artik o kadar mutlu oldum birden ki. Aslinnda istemiyorum degilmis ben kendimi oyle sartlandirmisim. Hayatimim en guzel 1 haftasiydi sabah onla uyanmak gece mercimegm buyuyor diye cektigim rahim kasilmalari. Elimi rahmime koyup sukurler olsun dedim. Agrilar korkular hersey gelip gecti. Kurtaji hatirliyorum da istemiyorum dememek lazimmis istemek gerekiyomus allahtan hayirlisini herseyin hayirlisini simdi olmuyor o kadar eksigimki bazen diyorumki keske allah bana boyle bir aci yasatmasaydi. Olursa da birden anne oluuosun ilk ogrendigin anda. Emin ol bu duygulari yasiyosun. Biraz uzun oldi ama emin ol bu boyle... bir ogretmen arkadasim vardi 2 sene doldu korunuyordu. Birgun birakmis demis dikkat edelim bikac ay diye. Ilk ayinda hamile kalmis o kadar agladi ki o kadar uzulduki anlatamam. 2 gun sonra gordum ona cok alismis simdi saglikli bir oglu var. O gun agladin dedigimde aptalmisim dedi !!!
mecazen dedim dilim kopsaydi herkes ina takilmisçocuk sahibi olmak istememeni doğal karşılıyorum
ama kurduğun şu cümle hiç hoş değil
sanki hamilelikten değil de, kanserden bahsediyormuşsun gibi olmuş...
Böyle şeyler okuyunca çok etkileniyorum, ben hep çok büyük laflar ettim, asla asla anne olmak istemiyorum , baskı kurmayın benim üstümde dediğim çok oldu,belkide şimdi hamile kalmak istesem korunmayı bıraksam bu kezde olmayacak, o zamanda kesin Allah'a a büyük konuştum hak ettim bunu derim herhalde...Ne biliyim yaa dünya hep kötüye gidiyor, yaşam hergün biraz daha zorlaşıyor, ben kendimden çok dağacak olanı düşünüyorum aslında
ama gün gelir de istersen, pişman olursun allah korusun dediğinemecazen dedim dilim kopsaydi herkes ina takilmis
gercekten kalkip elimi duvara vurmuyorum tabiki. mecazen soyledim. evet allah suan icin korusun. elimden geleni yapiyorum tum tibbi yontemlerle korunuyoruz. ama herseye ragmen kalirsam diye hani el gider ya icinden bi allah korusun dersin ya o anlamda dedim.
Şey var bir de kızım olsun saçını öreyim, giydireyim oğlum olsun mincirayim koklayayim. Küçükken oyuncak bebekle oynamayı çok seven çocukların büyümüş hali galiba bunlar.Az bekle birazdan annelik dünyanın en kutsal .... Bla bla blalar gelecek ..
Tercihlere saygı diyorum ben . Hele bir de doğurup da anne olamamışları gördükçe bunu gercekten gönülden istemeyenler yapmasın istiyorum .. Sonra o çocuklarla aynı toplumda bizler de yaşıyoruz ...
Hatta gerçekten çocuk yapma sebebi olamayacak şeyleri sıralayabilirim
1. Eltim/görümcem hamile ya da hamile kalmak üzere ben de eksik kalmayayım.
2.evliliğim mantar, kocam evime bağlansın hatta bağlanmak yetmez kölem olsun mümkünse hemen Bi çocuk yapayım
3. ama ben anneyimle başlayan cümleler kurayım, baby showerdan, çocuklu partilerden eksik kalmayayım.
4. Çocuğum var ona kardeş yapayım . ( 20 tane de çocuğunuz olsa onların hepsi ayrı birey, kimse için kimsenin dünyaya gelmesine vesile olunmamalı , o çocuk için de bir çocuğu isteme sebepleri tekil olarak taşınmalı ; hatta bu tarz fikri olanlar içinden geçirse dahi dışından dillendirmemeli bence sonuçta kardeşi ile kanlı bıcaklı olan da çok , kötüyü çağırmamalı )
Ama bir çocuğu gercekten istemek, onu birey olarak görmek, topluma layıkıyla kazandırmayı istemek ve bunun için Hakedilen emeği , fedakarlığı göstermek şekliyle anne olabilmek .. Kutsal olan bu benim gözümde ..
Naçizane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?