- 6 Kasım 2014
- 374
- 463
- 23
- 41
- Konu Sahibi esesrara84
-
topigin ismi nedir aceba:)Ben kimseyi kiblemem, Birde kibleyecek hic bir sey yokki.neymis demekki herkes laf gelisi bu kelimeyi kullaniyor ve bunda hic bir uslup hatasi görmüyorum.
Sahi sen niye kiblendin ??? Ben seni kiblemedim haberin olsun.
Konuya gelecek olursak, konu sahibi arkadasim, sana tavsiyem bizim topigi bir oku. Orada senin gibi düsünen arkadaslar var ve anlayacaksinki hicde yanliz degilsin. Esinle ayni görüste olmana sevindim.
evet herkes evlenmek zorunda da degil. bu konu da cok rahatsiz edici. bekar olmak sanki bir tercih olamaz gibi goruluyor. herkes evlenmek zorunda degil ki. her evli cok mu mutlu. ya da guzel evlenir cirkin evlenemez mi? ne guzel kadinlar var hic evlenmemis yada ne cirkin denilen kadinlar var 3 kez evlenmis. iste bunlar hep surdurulen yanlis kanilar. evde kalmis bu demek ne demek mesela. ya insan istemez evliligi ruhuna uygun bulmaz ve evlenmez digeri de 3 kere evlenir . kime ne? kimseye ve topluma zarari olmayan hicbir seye kimsenin karismasindan yana degilim. mutsuz evlilikten sevgisiz egitimsiz cocuklar cogalacagina hic evlenmesin daha iyi. evlenmek de cok buyuk bir marifet degil ben de evliyim sonucta bu sonsuza kadar evli olacagim demek de degilHiç tuhaf değil, neden olsun ki. Bekarım, ne evlenmek istiyorum ne çocuk. Hiç bir zaman böyle hayaller kurmadım. Her şeyin hayırlısı derim hep. Niye illa ki evlilik? Niye illa ki çocuk? Koyun sürüsü değiliz biz...
cok tatli yazmissiniz :) annelik ne kutsal bisey iste. ama severek yapmak hazir olunca yapmak cok onemli dediginiz gibi yoksa dayanilacak sey degil. gerci hazir olunmasa nolur daha mi az sever insan evladini ama iste yapisal olarak uygun olmak da gerek biraz benceBir anaokulu öğretmeni hocam vardı cocuk istemiyorum diye evlenmedi.yani cocuklara bakan biri cocuk istemediği için evlenmiyor.yani olabilir böyle seyler zaten cocuk büyük sorumluluk hele kendi çocugun, sevgiyle askla bakılır yük gelirse asla bakılamaz saat 4 ndn burdayım bebeğimi emzirdim uykum kactı ve bunu her saat bası yapıyorum bende anaokulu öğretmeniyim cocukları cokkk ama cokk sevmeme ragmen 3 ay oldu yeni alıstım anneliğe.cok zor cok sorumluluk ister.ama varya evlat askmıs ask.bi kadın bu askı yasamadan ölmemeli
mesela dun forumda bir konu acilmis belki gormussumuzdur sizde. 22 yasinda 3.cocuguna hamile bir bayan acmis. ben de eger maddi durumunuz yeterli degilse ( ki maddi durumu yeterli olsa da fark etmez bence cok erken ve zaten ikizleri 2 yasinda 22 yasindaki genc kadin buna nasil yetisir ben hayal edemiyorum) ve cok basindaysa ben olsam aldirirdim cunku surunecegine hic dogmasin hayat cok zor cunku dedim.ama allah rizkini verir diyen herkes bana vicdansiz demis. allah akil fikir irade de vermis sonucta. sokakta mendil satani acliktan somalide oleni sogukta yakacak.komuru olmayani kirasini odeyemeyeni gormuyor mu bu insanlar. ne demek.allah rizkini verir ya?cocuk yapmamakla vicdansizlik ne alaka insanlarimiz neden baskalarinin gorusune saygi duymuyorlar anlamiyorum
Hayır gerçekten istemiyorsa, kendisi topluma karşı rahat bir durumda aslında; "tıbben olmuyor" desin geçsin gitsin, boşversin.Savunma mekanizmasını kendi için ya da kendine geliştirdiğine emin misiniz? Etrafın "bunlar kısır, çocukları olmuyor" şeklinde kırıcı laflarına maruz kalmamak için yapıyor olamaz mı? Misal bakın siz durduk yere kadını ve kadının durumunu ulu orta yazdınız. İsim yazmasanız bile, buradaysa "acaba benden bahseden biri mi bu?" diye endişelenecek kadın.
Tuhaf değil, eşler karşılıklı istemiyorsa eğer kimseyi ilgilendirmez.
Seni de anlıyorum eşin tepenin tasını arttırsa boşarsın gider, çocuk ne yaparsa yapsın
hayatının bir parçası. Evlattan geçmek de olmuyor.
Aslında annelik akıllı işi değil diye düşündüğüm çok olmuştur, bir konum bile var.
Ama yine de hiç anne olmak istemeyen birinin de evlenmesi saçma geliyor bana.
Boş yere kv, kp, görümce, gıy gıy derdi.
Hayat boyu çocuk istemesem, evliliğin yanından geçmezdim sanırım
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...a-cok-mutlu-hayatini-yasayan-kadinlar.764496/topigin ismi nedir aceba:)
ne kadar mulayim ne kadar duzgun yazmissiniz keske herkes bu sekilde konussa :) emeksiz yemek olmuyor tabi. her secim bir vazgecis derler ya iste o misal. zaten tek beni dusunduren de 60 simda pisman olmak. anneme soruyordum simdi bende tam. kesin pisman olmayacagimi bilsem cok rahatlayacagim ama bunu ben dahil kimse bilemez tabikiÇocuk istememenizi anlıyorum o düşündüğünüz sorumluluk olayını bende ilk hamile olduğumu öğrendiğimde düşündüm hala düşünüyorum :) ama çocuğu olanları izliyorum ve onlarla yaşadıkları aşkı görünce demekki herşeye değer diyorum. Yaşam boyuncada hayırlı bir evlatta olursa senden vazgeçmiyecek tek şey evlad, gülüşü kokusu büyüdüğünde geçireceğin keyifli zamanlar.
Bilmiyorum işte belki bunlarda size cazip gelmiyordur ama ben kucağıma alıp kokladığım öptüğüm sarılıp uyuduğum zamanları düşününce daha önce kimseye karşı hissetmediğim duygular hissediyorum daha 5 aydır hayatımda olan bir canlı için :)
Belli mi olur belki sizde Birgün istersiniz ama çocuk olmadanda hayat devam eder tabi saygı duyuyorum siZin gibi düşünenlere
Herkesin fikrine saygı gösterebildiğimizde toplumca rahatlıcaz ama daha zamanımız var :)ne kadar mulayim ne kadar duzgun yazmissiniz keske herkes bu sekilde konussa :) emeksiz yemek olmuyor tabi. her secim bir vazgecis derler ya iste o misal. zaten tek beni dusunduren de 60 simda pisman olmak. anneme soruyordum simdi bende tam. kesin pisman olmayacagimi bilsem cok rahatlayacagim ama bunu ben dahil kimse bilemez tabiki
aslinda isin ozu şu benim beynimde :Herkesin fikrine saygı gösterebildiğimizde toplumca rahatlıcaz ama daha zamanımız var :)
Evet emin olamıyacağınız tek şey yaşlandığınızda hissettikleriniz. Yalnızlık duygusu olur mu? mesala allah gecinden versin başımdan eksik etmesin eşime birşey olsa ben tek başıma naparım? neye tutunurum? hayata nasıl devam ederim herkes çocuğuna sarılmış ailesinden güç alırken ben neyden güç alırım bunları düşünüyordum çocuğu düşündüğüm zamanlar. Ve gerçekten yalnızlığı sevmeyen korkan bir insanım. Ee annem babam nereye kadar benle olucak kardeşim en yakın arkadaşlarım başka başka hayatları olucak böyle düşününce çocuğum iyi ki olmuş diyorum :) gençken değilde yaşlandığında lazım bence yanına destek birileri ninelerimiz dedelerimizde öyle değil mi yanlarına gidip vakit geçirince canlanıyorlar resmen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?