COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

topigin ismi nedir aceba:)

Bir anaokulu öğretmeni hocam vardı cocuk istemiyorum diye evlenmedi.yani cocuklara bakan biri cocuk istemediği için evlenmiyor.yani olabilir böyle seyler zaten cocuk büyük sorumluluk hele kendi çocugun, sevgiyle askla bakılır yük gelirse asla bakılamaz saat 4 ndn burdayım bebeğimi emzirdim uykum kactı ve bunu her saat bası yapıyorum bende anaokulu öğretmeniyim cocukları cokkk ama cokk sevmeme ragmen 3 ay oldu yeni alıstım anneliğe.cok zor cok sorumluluk ister.ama varya evlat askmıs ask.bi kadın bu askı yasamadan ölmemeli

evet herkes evlenmek zorunda da degil. bu konu da cok rahatsiz edici. bekar olmak sanki bir tercih olamaz gibi goruluyor. herkes evlenmek zorunda degil ki. her evli cok mu mutlu. ya da guzel evlenir cirkin evlenemez mi? ne guzel kadinlar var hic evlenmemis yada ne cirkin denilen kadinlar var 3 kez evlenmis. iste bunlar hep surdurulen yanlis kanilar. evde kalmis bu demek ne demek mesela. ya insan istemez evliligi ruhuna uygun bulmaz ve evlenmez digeri de 3 kere evlenir . kime ne? kimseye ve topluma zarari olmayan hicbir seye kimsenin karismasindan yana degilim. mutsuz evlilikten sevgisiz egitimsiz cocuklar cogalacagina hic evlenmesin daha iyi. evlenmek de cok buyuk bir marifet degil ben de evliyim sonucta bu sonsuza kadar evli olacagim demek de degil
hayat bu hersey insanlar icin

cok tatli yazmissiniz :) annelik ne kutsal bisey iste. ama severek yapmak hazir olunca yapmak cok onemli dediginiz gibi yoksa dayanilacak sey degil. gerci hazir olunmasa nolur daha mi az sever insan evladini ama iste yapisal olarak uygun olmak da gerek biraz bence

cocuk yapmamakla vicdansizlik ne alaka insanlarimiz neden baskalarinin gorusune saygi duymuyorlar anlamiyorum
mesela dun forumda bir konu acilmis belki gormussumuzdur sizde. 22 yasinda 3.cocuguna hamile bir bayan acmis. ben de eger maddi durumunuz yeterli degilse ( ki maddi durumu yeterli olsa da fark etmez bence cok erken ve zaten ikizleri 2 yasinda 22 yasindaki genc kadin buna nasil yetisir ben hayal edemiyorum) ve cok basindaysa ben olsam aldirirdim cunku surunecegine hic dogmasin hayat cok zor cunku dedim.ama allah rizkini verir diyen herkes bana vicdansiz demis. allah akil fikir irade de vermis sonucta. sokakta mendil satani acliktan somalide oleni sogukta yakacak.komuru olmayani kirasini odeyemeyeni gormuyor mu bu insanlar. ne demek.allah rizkini verir ya?

İstemiyorum diye de çıkışamazsın ya.
Çünkü bu tarz insanlar:

"Kısırmış bu ya la" derler mazallah.

Hayır gerçekten istemiyorsa, kendisi topluma karşı rahat bir durumda aslında; "tıbben olmuyor" desin geçsin gitsin, boşversin.
Aksine, bu akrabamız, çocuk yapma isteksizliğini her ortamda anlatıyor. Kişiliğinin bir parçası haline getirmiş. Garip geliyor bana. Kendimi onun yerine koyamıyorum. Bende empati eksikliği var galiba :/

Sevketi_Bostan koyunkelimesinin buradaki kullanımında kiblenecek birşey yok ama olivia siyaset bölümünde bu ülkenin insanlarına güdülecek koyun derse kiblerim anlaşıldı mı?
halen burada koyun deyince üzerine alınan arkadaşlar var diyerek inceden ince zekasıya hakaret ediyor güya.
kendisi yüzünden tekrar ban istemiyorum açıklama senin içindi..alıntı yapıp uzatmasın..

Niye ki nomunomuchua evlenmekle çok bağıntısız bence çocuk mevzusu.
Hayattaki en iyi arkadaşımı bulmuşum. Aşık olmuşum. Onla geçirmek istiyorum günlerimi. Ama toplumumuzda bunu evlilik çatısı altında yapabilirsin bi tek. O yüzden ben evlenmeyi seçtim.

Dünyaya bugüne kadar 110 milyar insan gelmiş olduğu tahmin ediliyor. 1 tane de benden doğmasın nolucak çok mu fark edecek diye düşünüyorum bazen.
Son 50 yılda dünya nüfusu 2 ye katlanmış. Böyle giderse her şeyi tüketeceğiz zaten.
Ben öldükten sonra arkamda iz olarak yaptığım çalışmaları ve başarabilirsem bir kaç eserimi bırakmak istiyorum. O benim tatmin olmam için yeter.
Ne zaman ki insani yaşam şartlarına kavuşurum, belki o zaman iyi bir insan yetiştirmek için dünyaya bir çocuk getiririm.

Babaannem dedi ki yavrum olmuyosa çaresine bakın :) Millet çoğalmayı marifet sanıyor yaşıtlarıma bakıyorum salmış kendini boy boy doğurmuş bu öğünümü kimin evinde yesem, kimin evine yıkılsam da çocukları üstlerine salsam diye düşünüyor. Bir de hallerine kılıklarına bakmadan bana sürekli çocuk soruyorlar. Ben çocuk severinm inşallah istiyorum da yavaş yavaş ama insanların bu çocuk baskısını anlamak zor. Birinciyi doğurduğun gün ikinci için baskıya başlarlar. Çünkü büyük marifet çocuk doğurmak. Kadının doğurmaktan başka meziyeti olmadığını düşünenler için..

topigin ismi nedir aceba:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...a-cok-mutlu-hayatini-yasayan-kadinlar.764496/
Basindan okumaya basla canim, orada sana yakin hatta senin gibi düsünen cok kafa dengi hemcinslerini bulacaksin. Sunu hic unutma : hayat cok kisa ve bir kere geliyoruz bu dünyaya , su 3 günlük dünyada hayatarkadasina saril ve tadini cikar. Iyi hafta sonlari diliyorum canim. Birde " bir kadin bu aski yasamadan ölmemeli " gibi sacma laflara inanma. Cünkü bu cümlenin arkasindan neye göre kime göre diye sorarlar.

Çocuk istememenizi anlıyorum o düşündüğünüz sorumluluk olayını bende ilk hamile olduğumu öğrendiğimde düşündüm hala düşünüyorum :) ama çocuğu olanları izliyorum ve onlarla yaşadıkları aşkı görünce demekki herşeye değer diyorum. Yaşam boyuncada hayırlı bir evlatta olursa senden vazgeçmiyecek tek şey evlad, gülüşü kokusu büyüdüğünde geçireceğin keyifli zamanlar.
Bilmiyorum işte belki bunlarda size cazip gelmiyordur ama ben kucağıma alıp kokladığım öptüğüm sarılıp uyuduğum zamanları düşününce daha önce kimseye karşı hissetmediğim duygular hissediyorum daha 5 aydır hayatımda olan bir canlı için :)
Belli mi olur belki sizde Birgün istersiniz ama çocuk olmadanda hayat devam eder tabi saygı duyuyorum siZin gibi düşünenlere

ne kadar mulayim ne kadar duzgun yazmissiniz keske herkes bu sekilde konussa :) emeksiz yemek olmuyor tabi. her secim bir vazgecis derler ya iste o misal. zaten tek beni dusunduren de 60 simda pisman olmak. anneme soruyordum simdi bende tam. kesin pisman olmayacagimi bilsem cok rahatlayacagim ama bunu ben dahil kimse bilemez tabiki

Herkesin fikrine saygı gösterebildiğimizde toplumca rahatlıcaz ama daha zamanımız var :)
Evet emin olamıyacağınız tek şey yaşlandığınızda hissettikleriniz. Yalnızlık duygusu olur mu? mesala allah gecinden versin başımdan eksik etmesin eşime birşey olsa ben tek başıma naparım? neye tutunurum? hayata nasıl devam ederim herkes çocuğuna sarılmış ailesinden güç alırken ben neyden güç alırım bunları düşünüyordum çocuğu düşündüğüm zamanlar. Ve gerçekten yalnızlığı sevmeyen korkan bir insanım. Ee annem babam nereye kadar benle olucak kardeşim en yakın arkadaşlarım başka başka hayatları olucak böyle düşününce çocuğum iyi ki olmuş diyorum :) gençken değilde yaşlandığında lazım bence yanına destek birileri ninelerimiz dedelerimizde öyle değil mi yanlarına gidip vakit geçirince canlanıyorlar resmen :)

A after_before cok güzel yazmissin ama inan evladin olsa bile ya gelin istemez seni, ya damat. Torunlarda illaki bir bahane bulup gelmezler. Ben bunlari cok gördüm ve yasadim, hhaa tabiki istisnalar vardir ama genelde böyle.
Kimseye güvenerek gelecegimi insa etmeyi sevmem, ne yaparasan hep kendin yapacaksin bu hayatta.
Mesela evladim olsa bile onlara yük olmak istemem ve illaki bir bakici bulurum bana bakacak yaslandigimda veya huzurevi.
Acaba gercekten annesine ve babasina severek bakan varmi veya kayinvalidesini veya kayinpederini ? neden bir derdim var bölümünde bu Kadar cok yakiniyor gelinler, kayinvalideden veya kayinpederden ?
Herkes özgür olmak istiyor, kimse kimseye zaman harcamiyor.
Hic uzaga gitmek istemiyorum, benim annemin 35 tane torunu var, hatta torunun torununu gördü ama kimse ilgilenmiyor, abim ve yengemde parasi var diye bakiyorlar. Aci ama gercek. iyiki parasi varmis, iyiki zamaninda annem calismis diyorum.
Insan yükü agirdir !

Sadece ben çocuk istemiyorum heralde diye düşünürdüm. İnsanlar istemeye biliyormuş demekki.Bekarim ve kalabalik bir ailede büyüdüm.5 tane yeğenim var. Bunlardan birini ben büyüttüm sayılır.Kendisi dedesine aşırı düşkün çoğu zaman bizde kalırdı evine gitmezdi. Yaslari 2 ile 7 arasında değişen bu 5 yeğen haftanın 5 günü bizde olurdu.Evin içinde şamata bagiris cagris ağlama sesi kavga hiç eksik olmazdı.Ki bide bende migren var bu tip durumlarda daha kötü oluyorum.Bu yüzden biran önce aksam olsunda evlerine gitsinler bende kafa dinleyim derdim.Cocuklari Sevmedigimden değil.Aksine ilgilenirim sakalasir oyun oynariz ama 2.3 saat sonra sıkılıyorum.Sanirim çocuklara ayira bilecegim butun enerjim 1 kac saat bu yüzden çocuk sahibi olma fikrine çok uzagim.Ben böyle bir sorumluluk alamam diye düşünüyorum. İlerde ne olur bilemem umarım evlenirsem eşimle bu konuda anlasabilirim diye umut ediyorum

aslinda isin ozu şu benim beynimde :

pardon msj eksik gitti :
hayat bir gundur o gun de bugundur ..
bugumde cocuk istemiyorum.ileriye bir iz birakmak yaslilimda bana bakacak ( ofa cok istisna herkesin hele ki benim yetistirecegim bir insanin zaten bur hayati olacak ki olmali da olmasa uzulurum) bir birey de yetistirmek istemiyorum. bunu gonulden istemiyorum.herkes yanlis anlasin umrumda degil. isteyen asik olsan bir parca isterdin desin isteyen ilerde mahvolursun desin. ben kararimda kesin oldugumu yazdigimda anladim.allah herkese 5 e 10 ar nasip etsin istemiyorum artik daha da acik soyleyecegim yasliligimda kimseden yardim da beklemiyorum.birine gidersem yuzume tukursun ben kendime bakicam.bencil ve cocuk istemeyen biriyim.NOKTA

kendime yasayacagim. oh be vencilim diye disari cikip bagirmak istiyorum.ne kadar ihtiyacim varmis itiraf etmeye ...buraya yazidigimda anladim. ben de anne olacak g.t yok...ben de yurek yok. bencilim.ben. ohh be... ne guzel seymis soylemek. istemiyorum.dunya da benim dogmamis cocugumun eksikligini hissetmez eminim. bu sacma konu da burda kapanmistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…