COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

yanliz degilim. ohhh cok sevindim

Bence çocuk istememek garip değil. Asıl garip olan herkesin çocukla mutlu olacağını düşünmek ve sorumluluğunu alamayacağın çocuğu yapmaktır. Siz istemiyorsunuz bence saygı duyulmalı. Ben istediğim halde bazen düşünüyorum ve sizin bahsettiğiniz kaygıları hissediyorum.İstemeyen birinin kaygılanması doğal. Eltileriniz hayata geliş amacını doğurmak olarak görüyor sanırım.

Kesinlikle hiç bir cümlenize katılamıyorum. Baştan sona yanlış mantık kurmuşsunuz bence. Tabi bu sizin düşünceniz saygı duymak lazım.

evet, bu konuda çoğunluktan farklı düşündüğümün farkındayım. fakat düşüncelerimin arkasındayım.

evet ben de ayni seyleri dusunuyorum ve mucadele ile gecen hayatimin bundan sonraki kisminda maddi manevi biraz rahat olmak istiyorum. ama iste garip karsilaniyor bu istek. allah rizkini verir diyorlar iyice cildiriyorum. sorun rizk degil ki zengin de olsam aklim hep onda olucak. esimle gezmek istiyorum gencligimi yasayamadim yasim 31 ama kendimi 31 hissetmiyorum
hem okudum hem calistim keyif yapmak istiyorum ama simdi de insanlar birakmiyor.hayat boyu zorluk yasadik. annem borc bulup peynir almasin tekrar diye yemezdik peyniri. of neyse sacmaladim oyle iste

sizin dedikleriniz de dogru. bu konuda herkes hakli aslinda... size de haksizsiniz diyemem. insanin cocugu olmasi da mumemmel ki insanlar ne zorluklara katlaniyor .sonucta kanin canin. benim annem bizi cok zor buyuttu tek basina. ama iyki yapmisim hayatimin en dogru kararisiniz der. en yakin arkadasim suan annem. ve ablam. ama gel kor ki ben de o g. t yok. isin dogrusu bu

Haklı olduğunuz, değinilmemiş bir çok nokta var. Çoğu kadın(özellikle kadın) çevre baskısı, eksiklik duygusu gibi nedenlerle çocuk sahibi olma isteği taşır. Bunun yanında hem yeterlilik hem de olayın sosyolojik boyutu konusunda çok az bilgi ve tecrübeye sahip anne babaların çoğunlukta olduğu bi evrendeyiz. Gerçek anlamda kendini anneliğe hazır hisseden, sorumluk sahibi adaylara sevgiler, başarılar:)

Banada çok saçma geliyo gercekten bende aynı senin gibi düşünüyorum ☺istemek normal de istememk neden anormal geliyo bende bunu anlamyrm ben evlo deilim ama banda hep diyolar evlenince istersin sen istemesen kocan ister v.s herkezin düşüncesine saygı

Neden tuhaf çünkü çocuk isteyip çocuk sahibi olamayan çok insan varken senin istememen pek anlaşılamayabilir. İstemiyorsan yapma. Ama benim bi akrabam da senin gibi düşünuyorsu. Almanyada yaşıyordu. Hiç istemedi. Sevmiyorum derdi hatta çocuklara çok kızardi. Şimdi 60 yaşlarında. Ahh ahh diyor. Düşün taşın ilerleyen yaşlarda da istemezsen sırf millet istiyor diye yapma.

istemek dogal da istememek neden degil?
Inan oda dogal ama daha hala anlayamiyorlar, kapasite olusacak zamanla belki bir 10 - 20 sene sonra

istememen tabiki kendi tercihin ama hamile gorunce elinin duvara gitmesi Allahım sen koru diyecek kadar istememende normal gelmedi bana bu derece korkunc birsey oldugunu neden dusunuyorsun
Bize korkunc geldigi icin.

Aman dikkat uslup sebebiyle ban yeme benim gibi koyun sürüsü diyince efide diye bir üye hemen üzerine aliniyor.

ben de seninle aynı fikirdeyim. ''sag ol ben almiyim'' diye düşünüyorum baya zamandır. Ben de evliyim, aklımın ucundan bile geçmiyor çocuk. O sorumluluğu almayı hiç istemiyorum. Ben de tek istemeyen ben miyim diye düşünürdüm :)

aramızdaki çatışmaları burda ifşa etme olivia kib le geç : p giderken benide götürme gene

Ben kimseyi kiblemem, Birde kibleyecek hic bir sey yokki. neymis demekki herkes laf gelisi bu kelimeyi kullaniyor ve bunda hic bir uslup hatasi görmüyorum.
Sahi sen niye kiblendin ??? Ben seni kiblemedim haberin olsun.

Konuya gelecek olursak, konu sahibi arkadasim, sana tavsiyem bizim topigi bir oku. Orada senin gibi düsünen arkadaslar var ve anlayacaksinki hicde yanliz degilsin. Esinle ayni görüste olmana sevindim.

Bak birsey diyeyim mi suan hamile oldugumu ogrensem heralde dunyalar benim olurdu ama gel gör ki Rabbim imtihanlari türlü türlu ondan gelen herseye raziyim cok şükür diyorum ama suan yok herhangibir sey onun icin Rabbim sana belki guzeller güzeli cocuk nasip edecek ve sen ilk hamile olduğunu öğrendiğinde annelik duygun olusmaya baslayacktir tavsanlara bak kuslara hepsinin bir fitrati var doğa gereğidir bence erteleme derim bence hamile kaldigin an o duygu fazlasiyla olusacaktir

Çocuk istememen çok doğal,artık devir değişiyor eskiden 1 tane çocuğu olanlara garip bakarlardı şimdi ise tam tersi 2-3 çocuklu ailelere garip bakılıyor. Herkesin hayatı kendine senin seçimin iyi veya kötü sonuçlarına sen katlanacaksın sonuçta. Kadının tek ulvi görevi çoluk çocuk doğurmak değil zaten,daha bir sürü özelliğimiz var

Iste bende neden korkunc geliyor bu kadar diye merak ettim:) yoksa bende cocuk yapin baskilarini destekleyen biri olmadim hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…