COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

kib leyi ironik kullandım burda kiblenecek birşey yok ama kullanım yerine göre kibleme durumu gerekebilir ki o zaman gerekti.bi ara bende kiblemiyodum ama sinirlerim yıpranmış kible teselli bulmaya çalışıyorum neyse sen anladın onu ..

Iste bende neden korkunc geliyor bu kadar diye merak ettim:) yoksa bende cocuk yapin baskilarini destekleyen biri olmadim hic
Benim mesela, ayni konu sahibi esesrara84 gibi cok ama cok zor bir cocuklugum ve sonrada cok zor bir hayatim oldu. Cocuk düsünecek hic bir lüksüm yoktu, kendimi kurtarmakla mesguldum bu hayatta. Belkide bu zorluklarin icinde annelik ic güdüsü olusmadi. Onun icin dogurmadim ve cok mutluyum böyle. Esimde benim gibi kafa dengi, hayatin tadini cikariyoruz beraber. Bana cocuk ne verecek Allah askina, cocukken, bokunu, kusmugunu temizle büyüyüncede dertleriyle ugras. Ne gerek var ?

Size zorla çocuk yapın mı diyen olduki. Çocukları sevmiyorsanız yapmayın zaten. Yoksa size de yazık olur doğacak bebeğinize de

Size zorla çocuk yapın mı diyen olduki. Çocukları sevmiyorsanız yapmayın zaten. Yoksa size de yazık olur doğacak bebeğinize de
cok alinmissin hayatim, birisi sana birseymi dedi burada ?
Bu yorum seklinde bir hüzün ve isyan var gibi. Toplum zorla cocuk yap diyor evet, sizin gibi insanlara ihtiyacimiz var bizi destekleyen. Aynen dedigin gibi hem bize hemde cocuga yazik olmasin diye yapmiyoruz, yapmadik.

Koyun sürüsü lafını, üzerine alınıpta kibleyecek kişiye bir şey diyemeyeceğim artık, ilahi adalete bırakıyorum kararı :))

Alınmakla alakası yok şahsi fikrimHerkes özgür.
Benim iki çocuğum var ve onlar benim herşeyim

Bir akrabamız var. Kadın"çocuk yapmam hiç sevmem"tavırları yapıyor. Meğer yumurtalıkları alınmış bunu gizliyor. Bir çeşit savunma mekanizması geliştirmiş kendine. Buna ne dersiniz?

Sevketi_Bostan yok yok sadece ikaz ettim canim, bencede kiblenecek hic bir sey yok ama ben daha 3 gün önce koyun dedim diye 2 gün ban yedim kiblendigim icin. Yani koyun dediginde üzerine alinan üyeler var, haberin olsun istedim. Ama kattiyen kiblenecek birsey görmüyorum, herkes bu cümleleri kullaniyor.
Bosver canim, sadece bilgin olsun. Bende cok sacma buldum ama yapacak birsey yok.

Bir akrabamız var. Kadın"çocuk yapmam hiç sevmem"tavırları yapıyor. Meğer yumurtalıkları alınmış bunu gizliyor. Bir çeşit savunma mekanizması geliştirmiş kendine. Buna ne dersiniz?
O bayan adina sevinirim, cünkü malzeme neyse onunla hayatini güzellestirmeyi bilen zeki, akilli ve kendisine güveni olan bir kadinmis. Ömrünü olmayack birsey icin yormamis veya üzmemis. Kadini cok takdir ettim kendi adima.
Bu suna benzer sacim kivirciksa onun o güzelligini ortaya cikarmaya calisirim, zoraki düzlestirmem.
Herkes ayni olacak diye birsey yok. Belki cani ister bir gün bir evlat edinir, dünyanin sonu degil ya ???

Ben sizi anladım zaten de, hani diğer üye kible geç yazmış ya size, ona anlam veremedim sadece. Neyse yav kiblenirsem de şansıma, ilk siftahım olacak daha :)) Uyardığınız için sağolun.

Ben hic bir gun evlenicem diye hayal etmedim
hic bir gun anne olucam diye de hayal etmedim...
kendi ayaklari uzerinde saglam guclu ...ucari kacari ama sadece kendinden sorumlu bir birey hayal ettim kendimi :)
Ama tabi ki evli ve yakinda cocuklu bir birey oldum
kariyer, saglam durus vs vs fos tabi ki :)
Oturup soyle 8 yil geriye baktigimda diyorum ki...
kesinlikle kader var...yoksa ben mumkun degil bugun boyle olamazdim...boyle olmasini secmezdim...o yuzden fazla kasma
olacagi varsa oyle bir oluyor ki bazi seyler....

Son düzenleme:
çok tuhaf değil, çocuk yapanların bir kısmı zaten çocuğa bayıldığından değil alışılmış sıralamayı tamamlamak için yapıyor. okul, iş, evlilik, çocuk, emeklilik... aslında çocuk sahibi olmak etraftaki insanlara bakınca dünyanın sonu değil. ben de seninle aynı şeyleri düşünüyorum ama belki de bizler büyütüyoruz çocuk sahibi olmayı. ben mesela kedi köpek sorumluluğunu alamazken nasıl bir insanın sorumluluğunu alırım diyorum. ama en tecrübesiz, hayattan en beklentisiz insan bile çocuk büyütebiliyorsa, sorumluluğunu alabiliyorsa, biz korkanlar da alabiliriz diye düşünüyorum. belki erkek olsak bu kadar zor gelmezdi. bence bir bebeğin her açıdan en büyük sorumlusu annesi. eşler bu sorumluluğu eşit olarak paylaşıyor olsa , çocuk sorumluluğunu almak kadınlara böylesine kısıtlayıcı gelmez.

Savunma mekanizmasını kendi için ya da kendine geliştirdiğine emin misiniz? Etrafın "bunlar kısır, çocukları olmuyor" şeklinde kırıcı laflarına maruz kalmamak için yapıyor olamaz mı? Misal bakın siz durduk yere kadını ve kadının durumunu ulu orta yazdınız. İsim yazmasanız bile, buradaysa "acaba benden bahseden biri mi bu?" diye endişelenecek kadın.

belki insanlarin ona acimasini istemiyordur bayan ayrica

cok dogru yazmissiniz. erkekler hayatlarina aynen devam ederken biz hem fiziksel hem psikolojik olarak inanilmaz bir degisim geciriyoruz.bu da yetmez gibi bu omur boyu devam ediyor. bizim hic mi kadin olarak kendimize zaman ayirmaya hakkimiz yok. 25 yasina kadar okudum calistim evlendim simdi de cocuk da cocuk. ya bi evimin tadini cikariyim be mubarekler ne istiyosunuz benden bi rahat birakin diye bagirmak istiyorum.asil esimin kuzeni allahim beni resmen boguyor. sanki ellerini boynuma gecirip sikiyor beni. her konusmamizda " hirka ordum hadi ama artik . corap aldim hadi artik. tulum aldim ee hadi esra. zaten hak..nin yasi buyuk senin zamanin yok baskalari gibi" ya kardesim ya guzel arkadasim beni mi bekledi bu yasina kadar
ben mi dedim ona 42 yasinda evlen diye
evlenseydi napiyim .50 tane yigenin var onlari sev olmuyo benim cocugum yok ben kisirim diye bagirip konuyu kapatin diye bagirmak istiyorum oyle zamanlarda

dogru isin o boyutu da var. insan ilerde ne hissedebilecegini simdiden buyuk konusarak karar veremiyor. verse de hakli cikar mi bilemiyor..o yuzden hayirlisi olsun diyorum boyle zamanlarda. ben elimden geleni yaparim buna ragmen olursa da basimin taci canimin canidir hosgelmis kralimiz kralicemiz olmustur ne diyelim artik diyoruz esimle. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…