Bence önünüze bir kağıt alın ve neden çocuk istediğinizi bir kenara neden çocuk istemediğinizi de diğer tarafa maddeler halinde sıralayın. Daha sonra Çevrenizde ki insanların birinci derecedekilerden nasıl tepkiler alıyorsunuz bir düşünün . Özellikle eşinizden. Bence çok büyük bir probleminiz yok eminim çocuğunuz olunca keşke daha önce olsaydı diyeceksiniz.Bir senelik evliyim. Çocuk ne zaman soruları başladı. Haliyle canımda sıkılmaya başladı. Çokta önemli değil elalemin ne dediği ama ister istemez sıkılıyorum. Ben kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum. İşim gereği çocuklarla beraberim. Çocukları çok seviyorum. Ama kendi çocuğumun olması beni korkutuyor. İyi bir insan yetiştirebilirmiyim, sorumluluğu çok büyük göze alabilir miyim bilmiyorum. Bir yandanda yaşım 32 oldu geç mi olur diyorum. Eşim bu konuda ısrarcı değil ama biliyorum çocuk istediğini. offf artık kabus görüyorum rüyamda hamile olup ben çocuk istemiyorum diye ağlıyodumolsa eminim çok seveceğimden ama sanki hazır da değilim gibi. Sizce yaşım geçiyo artık nasıl olsa kucağıma aldığımda zamanla alışırım deyip çocuk yapsam mı yoksa biraz daha beklesem mi
Yasiniz geciyor belki istediginizde hemen olmayacak onlari da dusunun hazir degilsiniz ama yine de iyi dusunun.Bir senelik evliyim. Çocuk ne zaman soruları başladı. Haliyle canımda sıkılmaya başladı. Çokta önemli değil elalemin ne dediği ama ister istemez sıkılıyorum. Ben kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum. İşim gereği çocuklarla beraberim. Çocukları çok seviyorum. Ama kendi çocuğumun olması beni korkutuyor. İyi bir insan yetiştirebilirmiyim, sorumluluğu çok büyük göze alabilir miyim bilmiyorum. Bir yandanda yaşım 32 oldu geç mi olur diyorum. Eşim bu konuda ısrarcı değil ama biliyorum çocuk istediğini. offf artık kabus görüyorum rüyamda hamile olup ben çocuk istemiyorum diye ağlıyodumolsa eminim çok seveceğimden ama sanki hazır da değilim gibi. Sizce yaşım geçiyo artık nasıl olsa kucağıma aldığımda zamanla alışırım deyip çocuk yapsam mı yoksa biraz daha beklesem mi
Bir senelik evliyim. Çocuk ne zaman soruları başladı. Haliyle canımda sıkılmaya başladı. Çokta önemli değil elalemin ne dediği ama ister istemez sıkılıyorum. Ben kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum. İşim gereği çocuklarla beraberim. Çocukları çok seviyorum. Ama kendi çocuğumun olması beni korkutuyor. İyi bir insan yetiştirebilirmiyim, sorumluluğu çok büyük göze alabilir miyim bilmiyorum. Bir yandanda yaşım 32 oldu geç mi olur diyorum. Eşim bu konuda ısrarcı değil ama biliyorum çocuk istediğini. offf artık kabus görüyorum rüyamda hamile olup ben çocuk istemiyorum diye ağlıyodumolsa eminim çok seveceğimden ama sanki hazır da değilim gibi. Sizce yaşım geçiyo artık nasıl olsa kucağıma aldığımda zamanla alışırım deyip çocuk yapsam mı yoksa biraz daha beklesem mi
Cok haklısınız araba olmadan olmaz ananem de öyle yapmış babaannem de araba almadan çocuk yapmamislarNiye yasin gecsin ki? Bir kadinin en verimli olacagi yaslarin daha basindasin
Isin ,paran ve araban var mi? Yoksa sakin yapma cocuk. Eve tikilir kalirsin.psikolojin bozulur. Ben yasadim bizzat bunlari 11 ay evde hapis hayati yasadim resmen. Cezaevinde yatsam daha iyiydi.
Tavsiyem once maddi kosullarini bi kontrol et. Araban varsa , paran varsa kolay olur bir nebze. Ne alakasi var deme, cocuk durmadiginda arabaya atip gezdire gezdire uyutmak kadar buyuk bir kolaylik yok.
Bir de manevi olarak kendini ne zaman hazir hissedersen o zaman yap cocugu. Kucagina alinca alisman diye birsey soz konusu degil cunku, o bir birey bir insan. Bir esya degil ki gordukce alisasin. Hakkinda hayirlisi olsun
Evet dunya da zaten anneanneniz ve babaanneniz zamanindaki ile ayniCok haklısınız araba olmadan olmaz ananem de öyle yapmış babaannem de araba almadan çocuk yapmamislar
Bizimde 1 yilimiz doldu aile baskisi vardi esimin tarafi niye cocuk ypmyrsnz yoksa olmuyormu bzden sakliyorsunuz diyorlardi.Bizde dedik daha erken suan dusunmuyrz biraz birbirimizi taniyalim gezelim hic kmseyi dinlemedik ama artik istyrz demem o ki zamani gelince insan istiyor zaten szde hazir degilsiniz henüz ama ben olsam artik düsünurdum hayirlisi olsun...Bir senelik evliyim. Çocuk ne zaman soruları başladı. Haliyle canımda sıkılmaya başladı. Çokta önemli değil elalemin ne dediği ama ister istemez sıkılıyorum. Ben kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum. İşim gereği çocuklarla beraberim. Çocukları çok seviyorum. Ama kendi çocuğumun olması beni korkutuyor. İyi bir insan yetiştirebilirmiyim, sorumluluğu çok büyük göze alabilir miyim bilmiyorum. Bir yandanda yaşım 32 oldu geç mi olur diyorum. Eşim bu konuda ısrarcı değil ama biliyorum çocuk istediğini. offf artık kabus görüyorum rüyamda hamile olup ben çocuk istemiyorum diye ağlıyodumolsa eminim çok seveceğimden ama sanki hazır da değilim gibi. Sizce yaşım geçiyo artık nasıl olsa kucağıma aldığımda zamanla alışırım deyip çocuk yapsam mı yoksa biraz daha beklesem mi
İşte bunlar da var kafamda. Annemde sabah söyledi aynı şeyleri istediğin zamanda eline geçmezse üzülürsün dedi. Haklı bi taraftanbu çocuk olayına kendini hazır hissetmek diye bişey yok bence.. Maddi olarak olabilir ama manevi olarak gerçekten yok.. Mesela ben.. 35 yaşındayım şu an.. 2015 ocak ayında gittiğim sıradan bi muayene esnasında yumurtalık rezervlerimin azaldığını öğrendiğimden beri aklımın ucundan bile geçirmediğim çocuk muhabbeti bi anda gündemime düştü.. hatta apar topar 2015 nisanında evlenip haziranda hamile kaldım.. hazır mıydım? hala değildim.. ama anladım ki hiç hazır olmayacaktım.. sonra zaten bebeğimi kaybettim.. yaklaşık bi senedir de tekrar hamile kalmaya çalışıyorum başaramadım.. önümüzdeki ay tüp bebek yapmayı düşünüyorum.. şimdi hazır mıyım? tabiki değilim ama ilerde full bi ailem olsun çocuğum çocuğum torunlarım falan olsun yaşlanınca diye uğraşıyorum.. Sonuçta bir ömür yalnız da geçebilir tabi ama kalabalık daha eğlenceli olabilir bence.. bayramlarda falan iyi olur yani O yüzden iyi düşün derim.. Sonra pişman olma
valla benim gibi olan çevremde çok insan var arkadaşım.. hele burdaİşte bunlar da var kafamda. Annemde sabah söyledi aynı şeyleri istediğin zamanda eline geçmezse üzülürsün dedi. Haklı bi taraftan
İllada çocuğum olsun çocuksuz bir hayat düşünemiyorum diyemem. Olmazsa da nasip değilmiş derim ama şimdi böyle düşünüyorum. İleri zamanlarda fikrim değişip keşke demekte istemiyorum. Eşim anlayışlı. Evliliğimde sıkıntı yok. Maddi olarak orta halliyiz kendimize yetiyoruz çocuk maddi yük olmaz. Sadece korkuyorum iyi bir anne olamazsam güzel bir çocuk yetiştiremezsemvalla benim gibi olan çevremde çok insan var arkadaşım.. hele burdatakıldığım topiklerde insanların hikayelerini duysan hep benzer yani benim gibi.. ha mesela hiç çocuk yapmak istemiyosundur onu anlarım.. Olabilir insanların farklı hayalleri hedefleri oluyo gayet normal.. ama hazır olunca yaparım diye düşünüyosan hiç hazır olmiycaksın onu söyliyim.. yaşın da küçük değilmiş.. tehlike sinyalleri çalmadan o işe bi el at derim.. Üzülürsün gerçekten annen çok haklı
iyi bi anne olamazsam diye korkuyorum diyen bi insan zaten çok da iyi bi anne olur..bunu düşünen o kadar az insan varken amaan doğsun nasılsa büyür mantığında herkes çünkü.. sen belli ki çocuğun olsa iyi bi anne olabilmek için çabalayan araştıran öğrenen biri olucaksınİllada çocuğum olsun çocuksuz bir hayat düşünemiyorum diyemem. Olmazsa da nasip değilmiş derim ama şimdi böyle düşünüyorum. İleri zamanlarda fikrim değişip keşke demekte istemiyorum. Eşim anlayışlı. Evliliğimde sıkıntı yok. Maddi olarak orta halliyiz kendimize yetiyoruz çocuk maddi yük olmaz. Sadece korkuyorum iyi bir anne olamazsam güzel bir çocuk yetiştiremezsem
İnşallah teşekkür ederimiyi bi anne olamazsam diye korkuyorum diyen bi insan zaten çok da iyi bi anne olur..bunu düşünen o kadar az insan varken amaan doğsun nasılsa büyür mantığında herkes çünkü.. sen belli ki çocuğun olsa iyi bi anne olabilmek için çabalayan araştıran öğrenen biri olucaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?