çocuk konusu

Ruyalarina girecek kadar istemiyorsan iyi dusun. 32 yasinda hala elalemin fikirlerine onem verme bence. Cok istiyorlarsa sana cocuk soranlar bir tane daha yapsin, buyutsun.

Bence olur da hamile kalırsan bebeğini kucağına aldığında neden daha önce olmadı diye hayıflanacaksın

Etrafı boşver 4 sene bana da yapıldı aynı şeyler, hatta arkamda çocuğum olmuyor diye söylentiler bile yayılmıştı. Ama ben bekledim ne zaman hazır hissettiysem o zaman bıraktım korunmayı ve hamileyim. Yaş 33, hatta gelecek hafat 34 olacağım. Allah yazdıysa 30 unda da olur 50inde de.. Önemli olan senin kendini hazır hissetmen..

Ben zaten sürekli kontrollerimi yaptırdığım için rezervlerimin dolu olduğunun bilincindeydim. Eşimin durumunu bilmiyordum tabii ki ama hayırlısı dedik bekledik. Madden ve manen hazırız şu anda, bebeğimizi bekliyoruz.

Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin.. işte bizim gibi kıl insanlar manen hazır olamayabiliyo çoğu zaman :) kariyerdi,işti, az gezeyim tozayımdı, iyi bir anne olabilirmiyimdi derken bi baktım 34 olmuşum.. sonrası da anlattığım gibi işte.. allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırır umarım sizin gibi

Ben de bir senelik evliyim yaşım 25 ama çocuk sorup duruyorlar. Bak işte olmazsa sonradan uğraşırsın erken erken yap bilmem ne. Bakmayın siz millete yani. İşleri güçleri yok sıkıntıdan etrafa sarıyorlar. Uzak akrabalar da öyle. Ben en son bunaldım dedim ki çocuk yapmak eşlerin karar verebileceği özel bir konudur. Biz çocuk yapalım mı yapmayalım mı diye diye tüm sülaleye halk oylaması açmadık. Kimseyi de ilgilendirmez. Mahrem konudur ayıp yani bu kadarı da dedim. Herkesin çenesi kapandı. Bir daha da soran olmadı rahat ettik çok şükür.

Amin canım darısı isteyen herkesin başına :) Aynen daha önce hamile kalsaydım mutsuz olurdum muhtemelen. Gerçekten buna hazır değildim. Aslında asla tam olarak hazır olamıyorsun ama en azından anne olma ile ilgili hayal kurmaya başladıysan tamam demektir :)

hayaller tamam canım o konuda sıkıntı yok araya reklam alıyorum ama tabi, becerebilecek miyim? nasıl yetişcem ?..gibi tam böyle güzel bi hayale dalıyorum evde mutlu aile tablosu falan birdenbire ev dağılmış, heryerde bebek bezleri ağlayan (nedense 2 tane oluyo hep) çocuklar ben saçı başı dağıtmışım falan hemen silkeleniyorum.. ama biliyorum bi şekilde üstesinden gelebilirim.. bence hepimiz gelebiliriz

En ideal yaştasın aslında annelik için.
Tek çocuğun seni çok da fazla zorlayacağını düşünmüyorum, ve eğer ki olursa tabii çocuğunu iyi bi şekilde yetiştirecegini düşünüyorum.
Ben mesela 39 yaşımda anne oldum hep derim keşke daha erken anneliği tatsaymışım...

Eşiniz istiyorsa ve yaşınız da gelmiş artık düşünmelisiniz pat diye olmayacak belki o yüzden denemelisiniz bana göre bunları düşünebilen bir batansanız gayet de iyi bir anne olabilirsiniz.

Hazır olmamak çok genel..
İstemiyorum başka bişey ama isterken ertelemek neden bunu bulmalı..
Tam nedir haZir değilim deme sebepleriniz..
Madde madde düşünün yazın ancak öyle içinizi rahatlatirsiniz..

Yani açık soylemek gerekirse anneliği ben de sevmedim,alisamadim. Zaten cogu kisi bunu kendine bile itiraf edemez. Senin sorumlulugunda birey/bireyler var. Bu korkunc bir sey. Ne sekil verirsen öyle olacak. Öyle yogrulacak. Hata kabul etmeyen dev bir proje gibi..
Ama cocuklarımı cok seviyorum o ayri.
Facebook'taki cocugunun p.kunu temizlerken mutlu olan annelere bakmadan karar vermenizi tavsiye ederim.

Ben çooook hazırım diyordum..
1 aylık evliydim ama yıllardır hazirdim:)
Eşim de çoook istiyordu..
27 yaşıma da az kalmıştı..
Laylaylom hamilelik geçirdim..
Sonuç :
Sonra kucagimda kızım daha hastanedeki ilk gecemde sabaha kadar allahimmm napicam beeeen diyip diyip bi guldugumu bi agladigimi hatırlıyorum :))))
Sabahinda geçmişti :)

2 yillik evliyken 28 yasinda kizim dogdu, planlayip ustune uzun sure dusundugum bir hamilelik degildi ama cocougum olsun istiyordum. ilk kez anne olunca insan neyle karsilasacagini cokta bilmedigi icin ustune cok dusunemiyor belkide. bircok zorlukla 3.5 yasina geldi kizim, birkaz tecrubesiz kararimdan dolayi kv ile deli sorunlar yasadik, acayip gergin gunlerim oldu, hayatimda ilk defa egzama cikardim falan. verecegin karar tek basina cocuk sahibi olmak degil ne yazikki, bizim toplumumuzda farkli bir boyuta geciyorsun sanki :) cocouk kararimdan ve zamanindan hicbir zmn pisman olmadim ama daha derinlemesine dusunup hareket etmedigim icin pismanim.
simdi 31 yasindayim ikinci cocuk icin daha fazla dusunup daha fazla plan yapar buluyorum kendimi. sartlar uygunmu, nerde dogacak, dogduktan sonra ne kadar iznim olacak, kim gelip kim bakacak, kendim ne kadar bakabilirim??? sorular sorular bitmiyor.
hangisi iyi bilemiyorum, eger cocouk sahibi olma istegin varsa, durumunda az cok musaitse, hayirlisi diyip duayla basla derim. yasin tam kivaminda ama her yonuyle dusun ve planini guzel yap.

İşte şu sorumluluğunda bir BİREY olması gerçekten ürkütüyor insanı. Hani sorumluluğunda olan ders sınav iş ev falan değil direk bir insan bir birey bir can. Zor iş

kabus gorecek kadar isteksizsen ertelemen en sağlıklısı. zamanla alisirim diye sakin girme o işin altına. Basit bu durum değil bu. Minicik bir hayat olacak önünde. yazik edersin ona. Yas faktorunu unut gitsin. Kendine 1 sene tani. Bu 1 senede artik kabuslar görmediğin zaman bu isin üstesinden gelebilirsin demektir.

ben hazır olmak için 7 yıl bekledim, hala da hazır değildim de oldu işte
1 yıllık evlilik çok yeni ama ya, yakınım olsanız en az 1 yıl daha bekle derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…