- 10 Haziran 2012
- 2.199
- 247
- 113
Bir senelik evliyim. Çocuk ne zaman soruları başladı. Haliyle canımda sıkılmaya başladı. Çokta önemli değil elalemin ne dediği ama ister istemez sıkılıyorum. Ben kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum. İşim gereği çocuklarla beraberim. Çocukları çok seviyorum. Ama kendi çocuğumun olması beni korkutuyor. İyi bir insan yetiştirebilirmiyim, sorumluluğu çok büyük göze alabilir miyim bilmiyorum. Bir yandanda yaşım 32 oldu geç mi olur diyorum. Eşim bu konuda ısrarcı değil ama biliyorum çocuk istediğini. offf artık kabus görüyorum rüyamda hamile olup ben çocuk istemiyorum diye ağlıyodumolsa eminim çok seveceğimden ama sanki hazır da değilim gibi. Sizce yaşım geçiyo artık nasıl olsa kucağıma aldığımda zamanla alışırım deyip çocuk yapsam mı yoksa biraz daha beklesem mi
bu çocuk olayına kendini hazır hissetmek diye bişey yok bence.. Maddi olarak olabilir ama manevi olarak gerçekten yok.. Mesela ben.. 35 yaşındayım şu an.. 2015 ocak ayında gittiğim sıradan bi muayene esnasında yumurtalık rezervlerimin azaldığını öğrendiğimden beri aklımın ucundan bile geçirmediğim çocuk muhabbeti bi anda gündemime düştü.. hatta apar topar 2015 nisanında evlenip haziranda hamile kaldım.. hazır mıydım? hala değildim.. ama anladım ki hiç hazır olmayacaktım.. sonra zaten bebeğimi kaybettim.. yaklaşık bi senedir de tekrar hamile kalmaya çalışıyorum başaramadım.. önümüzdeki ay tüp bebek yapmayı düşünüyorum.. şimdi hazır mıyım? tabiki değilim ama ilerde full bi ailem olsun çocuğum çocuğum torunlarım falan olsun yaşlanınca diye uğraşıyorum.. Sonuçta bir ömür yalnız da geçebilir tabi ama kalabalık daha eğlenceli olabilir bence.. bayramlarda falan iyi olur yani O yüzden iyi düşün derim.. Sonra pişman olma
Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin.. işte bizim gibi kıl insanlar manen hazır olamayabiliyo çoğu zaman :) kariyerdi,işti, az gezeyim tozayımdı, iyi bir anne olabilirmiyimdi derken bi baktım 34 olmuşum.. sonrası da anlattığım gibi işte.. allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırır umarım sizin gibiBen zaten sürekli kontrollerimi yaptırdığım için rezervlerimin dolu olduğunun bilincindeydim. Eşimin durumunu bilmiyordum tabii ki ama hayırlısı dedik bekledik. Madden ve manen hazırız şu anda, bebeğimizi bekliyoruz.
Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin.. işte bizim gibi kıl insanlar manen hazır olamayabiliyo çoğu zaman :) kariyerdi,işti, az gezeyim tozayımdı, iyi bir anne olabilirmiyimdi derken bi baktım 34 olmuşum.. sonrası da anlattığım gibi işte.. allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırır umarım sizin gibi
hayaller tamam canım o konuda sıkıntı yokAmin canım darısı isteyen herkesin başına :) Aynen daha önce hamile kalsaydım mutsuz olurdum muhtemelen. Gerçekten buna hazır değildim. Aslında asla tam olarak hazır olamıyorsun ama en azından anne olma ile ilgili hayal kurmaya başladıysan tamam demektir :)
İşte şu sorumluluğunda bir BİREY olması gerçekten ürkütüyor insanı. Hani sorumluluğunda olan ders sınav iş ev falan değil direk bir insan bir birey bir can. Zor işYani açık soylemek gerekirse anneliği ben de sevmedim,alisamadim. Zaten cogu kisi bunu kendine bile itiraf edemez. Senin sorumlulugunda birey/bireyler var. Bu korkunc bir sey. Ne sekil verirsen öyle olacak. Öyle yogrulacak. Hata kabul etmeyen dev bir proje gibi..
Ama cocuklarımı cok seviyorum o ayri.
Facebook'taki cocugunun p.kunu temizlerken mutlu olan annelere bakmadan karar vermenizi tavsiye ederim.
kabus gorecek kadar isteksizsen ertelemen en sağlıklısı. zamanla alisirim diye sakin girme o işin altına. Basit bu durum değil bu. Minicik bir hayat olacak önünde. yazik edersin ona. Yas faktorunu unut gitsin. Kendine 1 sene tani. Bu 1 senede artik kabuslar görmediğin zaman bu isin üstesinden gelebilirsin demektir.Bir senelik evliyim. Çocuk ne zaman soruları başladı. Haliyle canımda sıkılmaya başladı. Çokta önemli değil elalemin ne dediği ama ister istemez sıkılıyorum. Ben kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum. İşim gereği çocuklarla beraberim. Çocukları çok seviyorum. Ama kendi çocuğumun olması beni korkutuyor. İyi bir insan yetiştirebilirmiyim, sorumluluğu çok büyük göze alabilir miyim bilmiyorum. Bir yandanda yaşım 32 oldu geç mi olur diyorum. Eşim bu konuda ısrarcı değil ama biliyorum çocuk istediğini. offf artık kabus görüyorum rüyamda hamile olup ben çocuk istemiyorum diye ağlıyodumolsa eminim çok seveceğimden ama sanki hazır da değilim gibi. Sizce yaşım geçiyo artık nasıl olsa kucağıma aldığımda zamanla alışırım deyip çocuk yapsam mı yoksa biraz daha beklesem mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?