valla canım hiç bişey planlamaya gelmiyo çünkü hiç bişey senin planladığın gibi olmuo ilk evlendiğimde çocuk yapmadığıma o kadar pişmanım ki ben 20yaşında evlendim ilk 1.5sene istemedik ayrı bi şehre geldim üni okumaya başladım derken o 1.5sene geçti sonra istedik ama olmadı eşim ameliyat geçirdi bebek olması için ardından 2defa düşük yaptım ve hala bebeğimin olması için uğraşıyorum emin ol bi araba parası dökmüşüzdür dr keşke bi ev parası döküp bebeğimi kucağımı alıcağımı bilsem inan bi o kadar daha dökerim ama Allahtan herşey zamanı var demek ki o yüzden okulmuş evmiş bunları hiç düşünme hepsi bi şekilde oluo kimse acından ölmüo
Çok gençsin, çok borcunuz var, düşüncelerinde haklısın
Beş yıl değil ama belki biraz daha zaman geçirmelisin
Anne olmak meşakkatli iş hele ki senin bir de evini değiştirme durumun var, acele karar verme. Erkekler çocuk için yanıp tutuşuyor ama her şeyden sorumlu olacak olan sensin. Ev işi, çocuk, çalışma bir yandan kariyer fazla hayalperest olmamak lazım. Borcunuz olmasa hiç düşünme derdim ama borç çok ağır bir yük. Bebekler rızkıyla gelir sözü doğrudur ama bu söze güvenerek acele hareket etmek doğru değil. Kimse açlıktan ölmez ama bu kadar genç yaşta böyle bir karmaşanın içinde kalmak seni çok yorabilir.
Sizin hayattaki öncelikleriniz için bişey diyemem, ama bir bebeğin ne kadar masrafı olabilir ki? Onun için en önemli şey sizin vereceğiniz sevgi, ilgi değil mi? Yoksa 2000 TL' lik kayrola yerine 200 Tl lik beşikte yatmak, 5 yerine 2 çeşit ayakkabı giymek inanın bebeğin dünyasında bir kayıp değil...
ben 8 aylık evliyim ve şuanda 4 aylık hamileyim çocuk delisiyim birgün evlenirsem çocuk için evlenirim diyordum ama evlenince hiçte öyle olmadı düğün borcu bitsin sonra şunu yaparız bunu yaparız diye düşünürkene sürprizimiz kendisi geldi, hiç bize sormadı bu arada bende aöf öğrenciyim hemde 4. sınıftayım mecburen donduracam bu sene bidahaki seneye devam ederim artık borçlar hiç bitmiyor ev borcu biter araba borcu başlar araba biter yatak odan eskir taksitsiz hayat yok artık
yani sende akışına bırak hiç bir zaman borç bitmez diyorsun dimi :)
inşallah bizimkide öyle olur Allah yardımcımız olur
kendini hazır hissetmiyorsan ayrı ama sırf borç için erteleme
ÇOK AMA ÇOK KARARSIZIM BİLMİYORUM..
çokkk istiyorum ama bu korkularıda kenara bırakamıyorum
ÇOK AMA ÇOK KARARSIZIM BİLMİYORUM..
çokkk istiyorum ama bu korkularıda kenara bırakamıyorum
gerçekçi bir cevap verdiğin için teşekkür ederim bende bunların aynısını dun aksam eşime anlattım.
anlatınca anladı ama korkuyor ya olmazsa diye, hem benim problemim yüzünden hemde acaba başka bir sıkıntı çıkar mı diye,
neden biliyormusun çünkü kendini 5 yıl sonraya adapte ettin bende çok istememe rağmen hep 2 yıl sonra diyordum bi oldu oturdum istemiyorum diye ağladım çünkü hiç hazır değildim dediler o kadar istiyordun noldu dedim 2 yıl sonraya hazırladım ben kendimi ama ne farkederki 2 yıl sonra gelse dahamı çok sevecektim çok pişmanım öyle düşündüğüm için şuanda ama kesinlikle kendini hazır hisset herangi bir tarihe odaklama kendini eşindende biraz müsade iste 5 yıl değil ama ben biraz kendimi hazır hissedeyim de ama sürekli düşünme oluruna bırak olmayacağı varssa korunsanda olur şekil a ben :) olmayacaksa naparsan yap olmaz ne yazdım beee daha yazarımda durayım artık
Canım ınsallah dogru kararı verebılırsın
Bende evlendıgımızde esıme baskı yapmıstım cocukta cocuk dıye oda ıste evımız yok arabamız yok fılan dıye hıc ıstemıyordu
Ben 22 esımde 28 yasındaydı tabı o kadar ısrar edınce oda dayanamadı bır oglumuz oldu buyuk oglum 10 aylıkken ıkıncı ogluma hamıle kaldıgımı ogrendım suan dunya tatlısı ıkı oglum var
Bu arada bır arabamız guzel bır evımız hatta bır ev daha alabılecek paramız var demek kı gercekten nasıplerıyle gelıyormus
Bana hergun soyler ıyı kı ıkna etmıssın benı onlar olmadan hayat ne bosmus bosuna yasamısız der sımdı buyduler ya (tabı cok buyuk degıller kucuk 2 bucuk yasında buyukta 3 bucuk)calısayım dedım hem yuksek lısans fılan ıstıyordum gecen adetım gecıkınce hamıle sandım kendımı degılmısım ama cok uzuldum aslında 3. Istıyormusum sımdı karmakarız duygular ıcındeym
Bırde kızım olur mu kı dıye 3. Istıyorum
Isın ozetı hıc pısman olmazsın ınan ne plan yaparsan yap hersey olacagına varıyor umarım hakkımızda guzel yazı yazılmıstır
okurken gözlerim doldu yemin ederim çok güzel çok sevindim,
tam eşimle ben gibisiniz ben 22 o 28 ve tam tersi, o istiyor ben ev araba vs diyorum.
ama çok sevindim Allah bağışlasın çocuklarını gerçekten ksımetleriyle gelmişler Allahım herkese nasip etsin inşallah.
bence gayet mantıklı sebeplerin var ertelemek için...
bi taraftanda eşin tabi arada kaldın...
planla olmuyo pek bu bebek işleri...
karar sana kalmış ama bebeklede hayallerini gerçekleştirebilirsin gibi geldi banada..
hayırlısı olsun hakkında...
eşinin istemesinden ziyade pco zorlayabilir seni ilerde
ben çok çektim tabi hiç etkilemeyende var belli olmaz
5 yıl değilde 2 yıl kadar ertelesen bu arada kendinizi kısıp bebeğin geleceği için kenara para atmaya çalışsanız
borçlar bişekilde ödenir ama çocuğun eğitimi sağlığı kısacası geleceğini düşünmelisiniz
Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok, pco lu bir arkadaşım bir ayda hamile kaldı, ben 35 yaşında menapoza girdim. Hayatta herkesin imtihanı farklıdır, hiç bir şeyi garantiye alamazsın. İnanç çok önemli bir şey, o bebek dünyaya gelecekse kimse buna mani olamaz zaten.
Ben her zaman mantıklı düşünmekten yanayım. Söz konusu bir çocuksa cicili bicili şeylerden önce hayati şeyleri düşünürüm. Doktor,tedavi masrafı gibi. Çocuğun elbisesinden, ayakkabısından kısabilirsin ancak yemesinden, içmesinden, doktorundan kısamazsın. Rızkıyla geliyor diye don kişot misali savaşmak benim yapımda yok. Büyük borçlar altındayken insan hayatta her istediğini yapabilecek özgürlüğü olmuyor. Çünkü şu an da aslında hayatın borçlu olduğun kurumlara ait.
Tabi ki herkesin kendi düşüncesidir bu, sonsuz saygılıyım diğer fikirlere. Ama olsun da nasıl olursa olsun, arada büyür çıkar gibi düşünceler pek mizacıma uygun değil. Yaş sorunun olsa hiç bekleme derdim ancak çok gençsin. Günün birinde evi,arabası,çocuğu, eşiyle her yönden eksiksiz ama mücadelen yorulmuş, yıpranmışlıklarıyla sahip olduklarından tat alamayan bir kadın olabilirsin. Uzun zaman isteyen işler için acele karar verilmemeli. Önünde beş yıllık bir savaş zaten var. Karar senindir, bizler sadece farklı pencerelerden fikirlerimizi belirtebiliriz. Hakkında hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?