Çocuk meselesi ve kayınvalidem

Holygrail

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
216
193
133
Kızlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Konuya hemen gireyim. Biz eşimle 2 yıla yakın oldu evliyiz. Kayınvalidem ve görümcelerimle ne zaman görüşsem çocuk konusunu açıp duruyorlar. Ben ise onları kırmadan hayırlısı, nasip vs gibi yuvarlak kelimelerle cevap veriyordum ve bu konuyu açmalarını pek takmıyordum. Ama geçenlerde kayınvalidem sizden sonra evlenenlerin bile çocuğu oldu sen de bir doktora git dedi. Ben de saf gibi tamam anne falan dedim konu kapandı. Sonra aklıma takıldı bu. Sizce kayınvalidem bende bir sorun olduğunu düşüdüğü için mi böyle demiştir? Yani doktora git diye

Bi sorun olduğu için mi çocuk yok,ya da düşünmüyormusunuz,ya da deniyorsunuz olmuyor mu?

Evet, açık açık bir sorun var sanmış. Çok net!

Bu tür durumlarda direk kadında aranır durum. Suç demek çok yanlış zaten ortada bir suç yok. Varsa varsa sağlık sorunu vardır. Ama eski kafalı kadınlar bunu suç gibi bile görebilir. Takılma derim.

'Ama geçenlerde kayınvalidem sizden sonra evlenenlerin bile çocuğu oldu sen de bir doktora git dedi' bu cümleden de anlaşıldığı üzere evet sende bir sorun olduğunu düşünüyor.
Her düşündüğünün peşine üzülürsen ,işin var kardeş senin

O bir sorun var demiş sende evet var deyip kabul etmişsin.
Bizde 2 yıla yakın oldu ama 2 yil daha istemiyorum soran olursa da açık açık söylüyorum

kendi oğullarına toz konduramazlar el kızının da bir ana kuzusu olduğunu hiç düşünmeden böyle terbiyesizce laf çarpıtırlar..
arkadaşım kaynanan sende çok net bir sorun olduğunu düşünüyor.. ben senin yerinde olsam bu konu bir daha açıldığında: "anne sen geçen gün de böyle bir şey demiştin.. bende bir sorun olduğunu düşünüyorsan çok yanılıyorsun.. biz henüz çocuk istemiyoruz ve her seferinde bu konunun açılmasından çok rahatsızım.. lütfen bu meseleye bir daha girmeyelim" derdim..
kimsenin size laf söylemesine izin vermeyin.. kibarca cevaplarını verin.. iki gün sonra dedikodunuzu yaparlar bir de daha çok sinirlenirsiniz..

Evet sizde bir problem oldugunu düsünüyordur.
Neden demediniz, doktorluk is yok anne biz istemiyoruz diye?
Birdahaki sefere söyleyin.

Eşine söyle annesiyle konuşsun. Benim kayınvalidem de ilk evlendiğimiz zamanlar soruyordu, ama seninki gibi değil,kırmadan. Eşime söyledim annesiyle konuştu. Şimdi soran akrabalara bile kayınvalidem cevabı yapıştırıyor benim yerime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…