Çocuk meselesi ve kayınvalidem

Ben 6 aylık evliyken kv Dr gidelim kızım ayıp bişey değil çocuk olmaması dedi Dedim ki bi sorun OLDUĞUNU nerden çıkardın ben ve eşim çocuk istemiyoruz diyince Hım öylemi dedi hamile kaldıktan sonra dedim ki ben çocuk istemiyordum ama dedikodular çocuğun olmuyor Dr götüreyim diyenler için kaldım ki sussunlar diye kocam ve kv yanında söyledim eşimde kım dedi ki dedi bende annen dedim sende ağzının payını ver yoksa kafana takar üzülürsün

Evet sizde bir problem oldugunu düsünüyordur.
Neden demediniz, doktorluk is yok anne biz istemiyoruz diye?
Birdahaki sefere söyleyin.
O an neden demedim bilmiyrm. Aklıma gelen şey sorun olduğu falan olmadı ilk. Konu kapansın diye tamam dedim. Ama kafam sonrasında dank etti. Nolduysa artık boşluğuma mı geldi nedir. Sizce birdaha çocuk konusu açılırsa ne demeliyim ki bu imajı silmeliyim

O an düzgün cevap veremediğime üzüldüm aslında. Kafam sonra dank etti.

Haklısınız. Bir daha konu açılırsa böyle diyeceğim. Çünkü o anda veremediğim cevap içimde kaldı.

ben evlendiğimde her ay soruyorlardı bebek varmı diye ...
öyle oluyor toplum olarak da evlenen biri olunca hemen bebek varmı diye sormaya başlarız ...
evliğimin 5 ayında artık bir tane olsunda milletin çenesinden kurtuluyum dedim , şimdi birtane melek kızım var ...

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Kaynanamın bunu kast ettiğinden adım gibi emin oldum artık. Bir daha konu açılırsa diyeceklerim var. Bu sefer cevabımı önceden hazırlayıp vereceğim. Çok sağolun.

Çocuk konusunda baştan tavır koymak lazım.sonuçta bu özel hayata müdahaleye giriyo. Özel hayatımız bu bizi ilgilendiriyo diyince devamı gelmez.

doktora git dediğine göre onu kastetti sende tamam diyerek evet bende sorun var demeye getirdin çok ayıp bence ayıba ayıpla karşılık vermek şahsen adetimdir bana dense kocama daha. doyamadım der keser atardım

evet öyle sanmış peki haklı mı olmuyor da mı yok

istemiyor musunuz da yok

eğer istemiyorsanız istemiyoruz deyin açık açık

Aynen öyle düşünüyorda.. ya ne biçim bir toplumuz çocuk doğururken bile çevre baskısı var
iki sevecekler diye hazır olmadığınız halde çocuk istiyorlar bunları Allah'a havale ediyorum ben.

Kayinvaliden bir sorun var demis , Sende evet diyerek kabullenmissin..
Gayet acik yani ..

Aynısı benim de başıma geldi.. Bende 3 yıllık evliyim.. Herkes bana ne zaman çocuk yapacaksınız diye sorarlardı.. Ben de kimseye hayır çocuk istemiyorum diyemezdim de; hayırlısı, nasip kısmet derdim.. Millet de benim çocuğum olmadı sanmışlar.. Kayınvalideme söylemişler.. Kayınvalidem de direk benim yüzüme 'senin çocuğun olmuyor mu?, oğluma bir çocuk veremiyor musun?' dedi. Bende ne olmaması, ben zaten şuan için çocuk düşünmüyorum. Ne zaman ev alırsak, o zaman çocuk yaparız dedim de kurtuldum.. Yani arkadaşım muallak cevaplar verme. İstemiyorum de, şu an düşünmüyorum de.. 5 sene sonra istiyorum de.. Ama nasip kısmet deme..

Önceleri sorduklarında hep istemiyoruz diyordum zaten ama buna rağmen sordukça soruyorlardı. Çocuk istenmez mi falan diye. Sonra nasip kısmet falan diye konuyu kapatmak için muallak cevaplar vermeye başladı. Ve bu hatam olmuş sanırım. Kayınvalidemin falan böyle düşüneceği aklıma gelmemişti. Ama az önce görümcemi aradım. Onla konuştum. Dürüst oldum bu sefer. Yine çocuk konusunı açtı. Ben de dedim ki biz eşimle evlenirken zaten karar almıştık iki yıl çocuk istemiyorduk. Planlarımız vardı. Ama siz ben istemiyorum dememe rağmen sorup diretince nasip kısmet diye geçiştirmeye çalıştım dedim. Çocuk konusunu sormayın eşimle ikimizde istediğimizde çocuk sahibi olacağız inşaallah dedim

Sizinki yine iyi benim kayonvalidem daha evliligimizin ilk ayinda cocuk muhabbeti yapmaya basladi ki biz en az iki yil cocuk istemiyorduk. Iki yil boyunca bu baskiya dayanamazdim valla. Esime soyledim annenle konus bunun ikimizin karari oldugu ve cevreden bu konuda baski istemedigimizi belirt dedim. Sonra bi daha laf duymadim. Ha tabi ayni seyo bi kac ay sonra annem yapti. Ayni konusmayi onunlada ben yaptim. Yani oyle hayirlisi kismet falan derseniz onlarda siz deniyorsunuz da olmuyor sanarlar. Acik acik konusun istemediginizi belirtin.

Benim ve eşimin iknci evliligi eşimin 1 tane kızı var ilk eşinden, yaklasık 1 senelik evliyken doktora gidelim dedi kv tamam anne gidelim dedim gününü ayarladık şu gün gidelim diye neyse gittik, doktorun odasına ben girerken kendiside hemen girdi doktor tahliller falan istedi yapıldı her gittiğimde kv benimle giriyordu odaya doktor kv nin yanında dedi hiç bi sorun yok olur dedi herşey normal dedi, geçenlerde de samimi komşusu soruyo gelinin bebegi yokmu diye yok dedi hastaneye götürdünmü neden olmuyormuş falan dedi kv de götürdüm bi sorun çıkmadı dedi hiç bişeyi yok dedi doktor dedi, benim kv nin içinde bi kötülük oldugunu sanmıyorum oda çok heyecanlıydı benim gibi , herkesin sormasından oda üzülüyor eminim
...
bi hamile kalsakda şu sorup duranları susturabilsek sinir oluyorum...

Cnm sen hayirlisi kismet falan dedign zaman insanlarin aklina himmmm bunlar istiyor ugrasiyor da yapamiyor demek ki bir sorunlari var ve fiks ilk akla gelen de bayandadir bayan da hic erkek de sorun olur mu oluyor (ne yazik ki gecmisten gunumuze toplumumuzda kiramadgmz bir dusunce kalibi)bundan sonrasinda sen net bir sekilde kv gorumcen her kim sorarsa suan istemiyorz baska
planlarmz var dersin..

Buarada birinciyi yaptm (evliligmn ilk aylarnda bu muhabbet donuyordu)ama donen muhabbetlerden degil esim ve ben cok istedgmz icin hemen yaptk ve kendim isteyip de dogurdgm icin cok mutluyum ve suan kizim( melegim)2 bucuk yasinda,herkesin dilinde ikinciyi dusunmuon mu ne zamn yapcan arasini acma soylentileri vaama benim suan oyle bir dusuncem yok baska planlarm var ve net bir sekilde bunu insanlara soyledim bir daha sormadilar..

Sadece bu konu icin degil genel.olarak soyluyorum bu hayatta ne yaparsan yap istersen agzinla kus tut yine insanlari mutlu edemezsin hep bir acik ararlar bu yuzden hayatini insanlar ya da toplum icin degil kendin icin yasiycaksin..

bende cocuk istemedigimden 4 yilin sonunda dogurdum.bu sure zarfinda kv herkese bende sorun oldugunu yaydi.maksadi oglunda suphe kalmasin .
en son yattigi hastanede bile bir kadin bana"kizim kaplicalara git sicak sana iyi gelir,bebegin olur belki"demisti.yuh dedim ondan sonra.

Ya o sorun var sanmış o ayrı konuda,sizde tamam anne diyerek kabul etmişsiniz. Hani deniyorsunuz olmuyo gibi.tuhaf olan sizin cevabınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…