çocuk odası var mi

kendimden biliyorum annemle yapışık gibi büyüdüm 6 7 yaşına kadar annem yanımda değilken uykuya dalamazdım.Gece uyanırsamda odalarına giderdim oda bazen kilitli olurdu :) Uyku problemini çok uzun zaman çözemedim.Yanımda odamda sürekli biri olmalıydı yoksa uyuyamazdım.O kadar yanlışmış ki bu.Annem beni bilinçli olmadığım bir dönemde yanından ayırsaydı ve benim uyuduğum yatağım belli olsaydı nasıl uyunur öğrenmiş olsaydım 14 15 yaşıma kadar odamda tek kalmaktan korkuyor olmazdım.Şimdi bambaşka bir şehirde evde tek başıma kalıyorum bazen ama geçmişi hatırladığımı çocuğuma bunu asla yapmayacağım diye kendime söz verdim.Sizde yapmayın kendinizden çok önceliğiniz evladınız olsun.Hatta uçkurunuzdan önce düşüneceğiniz şey evladınız olsun.

Çocuk alışırsa düzenleri çok bozuluyor tutturuyorlar anne babayla yatmak için. Onu istemiyorlardır belki ben de alışmasını istemiyorum. Ama 1 kere bile uyumayan varsa bence de çok şey kaçırıyordur

Çocuk alışırsa düzenleri çok bozuluyor tutturuyorlar anne babayla yatmak için. Onu istemiyorlardır belki ben de alışmasını istemiyorum. Ama 1 kere bile uyumayan varsa bence de çok şey kaçırıyordur
Oğlum 9 aylik olana kadar eşim yoktu yanimida ve 9 ay boyunca koynumda yatti. Onun kokusuyla uyuyup uyanmanin tadi hic biseyde yokEşim gelince 1 haftada alisti yatagina. Sabah 6 gibi oğlum uyanmadan odasinda ki diger yatağa geçerdim babasini kiskanmasin diye. Şimdi salona geciyorum uyandigi zaman hemen gelir koynuma yarim saat keyf yapariz. Birde kardeşi oldu onu da salona tasiyorum her sabah ,hamak aldim o yüzden
iki bebenin gönlünü yapmak zor zanaat

Bir bebek bile anlar, hafızasına kazınır. Böyle bir ihmal varsa çok kizilacak durumdasınız . Beşiği antreye bile alsanız ondan iyi. Ya da siz gidin salona,başka odaya.
Bu kadar da ihmal olmaz ki ?

2 yaşındaki çocuğun idraki sonuna kadar a ciktir. Buraya yapmazsanız bilmiyor musunuz bir anne olarak ?.

Aynen büyük oğlumu 2, 3 aylık civarı eşim ise gidince sabahları yanıma alirdim bir iki saatliğine. Çok akıllı sakin bi bebekti. Uyanınca yüzüme dokunup uyandirirdi beni, aglamazdi hiç. Biraz da öyle oyun oynardik güne süper enerjik baslardim. Ahh küçükte yapamadim bir çığlık basardi ki öyle böyle degil, ben gözüm kapalı kendimi beşiğin başına atardim.

Bu da öyle maşallah sakin bi bebek ama zıvanadan çıkmasın işte nazar değmesin :) 2 yaşına kadar aynı yatakta yatıranlara zor olmadı mı acaba kalkıp habire oda değiştirmek ya da sevişmediler sanırım

O yüzden ben tek çocukta kalayım oy kıyamam bebişlere
Benimki daha minicik şöyle sıkı sıkı sarılamıyorum ki bir sıkımlık canı var

Birincide oğlumun emmesine gecede 10 kere kalkıp uyurgezer gibi dolaşmak daha zor geldi bana açıkçası.
İkinci de saldim valla. Emzirmeyi de odayı da. İkincilere kurallar sökmüyor.

çok doğru bir karar almışsınız.. sizin de çocugunuzunda yaşam kalitesi artacaktır.. Mantıklı olanı yapmışsınız tebrikler... eşinizin veya kayınvalidenizin dediklerine aldırmayın o evin hanımı sizsiniz düzeni de siz belirlersiniz.

Tebrik ederim. Bazen insan yanlış yaptığının bile farkına varamayabiliyor. Fikir alışverişi güzeldir.

Kocan naptı? Ya da bugün geçirdiysen bakalım akşama napıcak

Arkadaşım salonda günlük oturun. Yatak odaniz zaten sizin. Diger odada ne varsa atın gitsin cocugunuza oda yapin. Beraber oldugunuzu anlar tabiki.... hiçbir esya sizin bebeginizden kıymetli degil...

Kocan naptı? Ya da bugün geçirdiysen bakalım akşama napıcak

Bugün düzenledim odayi.arkadasimi yardıma çağırdm es ve kv daha gelmediler haberleri yok yardım istemedim onlardan zaten onlar yüzünden böyleydim.yani arkadaşların dediği gibi rahat rahat umursamazca sevismiyodum bende anneyim

Arkadaşım salonda günlük oturun. Yatak odaniz zaten sizin. Diger odada ne varsa atın gitsin cocugunuza oda yapin. Beraber oldugunuzu anlar tabiki.... hiçbir esya sizin bebeginizden kıymetli degil...

Aynen öyle yaptım bir sene böyle geçirelim seneye tasininca daha güzel imkanları olacak inşallah

çok tehlikeli bir durum, çocuklar 6 aydan sonra anlamayanbaşlıyor cinsel dürtüleri, freud un bunun üzerine yaptığı psikanalizlerle ilgili çok güzel bir kitabı vardı. küçücük bebekken anne babasını o şekilde gören bir adamın yaşadığı büyük psikolojik sorunları ve saplantılarını anlatan. aman diyim hemen ayırın, çok sakıncalı böyle yapmanız doğru değil ,çocuğun psikolojisini bozmayın durduk yere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…