- 10 Ağustos 2015
- 3.482
- 5.435
- 78
- Konu Sahibi uniuniunicorn
-
Ben kesin askere kadar emziririm bu büyük konuşmalarlaValla güldürdün beni ablam haftalardır uğraşıyor bıraksın diye iki yaşına yaklaştı. Öyle ben yapmamla etmemle olmuyormuş.Emzirmeside biraktirmasida ayrı dert.
Evet benim doğumdan itibaren ayrı yatıran ... :) Yani bunu sıkı sıkıya savunmuyorum, yaşını doldurana kadar bebeklerin aynı odada yatmasını doğal buluyorum ama tercih etmiyorum. Çünkü herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahip.Hayır aynı şeyi söylüyoruz aslında. ...Benim düşüncelerim hiç uç değil. Tıpkı sizinki gibi davranıyorum ben de. Belki arada gormemissinizdir.Aksine bazı mesajlar o kadar uç ki......
yatirmiyorsunuzdur demedim zaten hiç mi ateslendiginde yanına yatirmiyorsun her anne yapar anlamında demek istedim.eger bunu yapmıyorsun çok şey kaçırdıniz sıkıntı o zaman işte dedim .
Zira bazı mesajlar doğumdan itibaren ayırmayı savunuyor .Ne olursa olsun ayrı oda deniliyor. Buna şaşırdım biraz.bir arkadaş oğlunu odaya gönderiyormus cocuk orda kendi uyuyormus. 2 yasinda cocuk.Evetoh çok iyi süper bir şey. ..2 yasindaki cocuk da git yatagina yat komutuyla da yatmasin yani.annesini koklasin.sarilsin biraz.bir de uyumadan önce edilen sohbetin yerini ne tutabilir ki!!:))))bu demek değil ki al yatır hep yanında .en azından uykuya dalan kadar yanına uzanirsin sonra çık odadan.birak yaninda uyusun sonra koy odasina yatagina....buna karşı olan grup da var burada
..Tabi herkesin cocuk yetiştirme yöntemine saygım var.sonucta hepimiz onlar için en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz. Sadece bazı mesajlar bana ters.cocugun önünde sevisecek kadar rahat olunmasına da uyku konusundaki katı tutumlara da şaşırdım sadece ! !!
Sizi hakli buldum yalniz sütün kalitesi olur tabi cocuk 3 yasinda olsa bile. Anne sütün zarari olmaz
Niye bu kadar zora koşuyorsunuz ki onu anlamadım ben.Benim de mart doğumlu. Bunun bilincinde bir anneyim emin olun.3 oda tekrar yapalım diyorum ama seneye cıkıcaz diye kimse yanaşmıyor tabi kv faktörü de var
Hanımefendi çarşaf diye bir şey var , koltuğun direk üstünden olacak değil, özel hayatımızı aleni yazalım mı buraya.Ben eve gelen gideni evde yaşayanları geçiyorum ama çocuk olan evde evin herhangi biyerinde girilen ilişki hiç sağlıklı değil.
Sperm illaki kalıcak çarşafı yokadınızda koltuğu halıyı vsyi kaynatma şansınız yok değil mi ?
Spermle temastan bulaşan nirsürü hastalık var.
Bende yapamam uygun bir durum değil kesinlikle, insan o tedirginlikle ne anlıycak ki birde.Ya hadi diyelim ki cocuk kutuk gibi uyuyor gorme duyma ihtimali yok, ama siz ve diger savunanlar, yaninizda cocukla nasil sevisiyorsunuz? Bu kadar mekanik bisey mi bu yahu, varligindan nasil rahatsiz olmuyorsunuz, nasil ona baka baka tahrik oluyorsunuz iliski isnasinda cocuk bu homurdanir doner, hic mi konsantrasyonunuz bozulmuyor, valla fazla ozel olduysa kusura bakmayin ama yeni dogmus bebegin yaninda bile sevismeyi aklim almiyor benim.
Bir çocuk iki yaşına kadar emzirilir mi konusunda ciddimisiniz?Burda bir sefer baya tartismistim. Konu'da anne iki cocugunu sanirim 3 ve 6 yaslarindaydi 1 hafta tatile gitmek istemisti ama sadece esi ile. Burdakiler kadini neredeyse dünyanin en kötü annesi olarak ilan edeceklerdi. Baglanmada baglanma diye tutturmuslardi. Sorsan bu laf nereden geldi, kim icaat etti, bunu ilk nasil test ettiler bilmezler.
Ya bi sabah programina güya bir professör geliyor ve burdakiler hemen uzman kesiliyorlar. Yahu burdakilerin yarisi esi bile baba rölüne sahiplenmiyor, ilgisiz olunuyor, kadin neredeyse tek basina bakiyor. Bu daha büyük bir sorunken tutturmuslar baglanma. Ayni sey emzirmede. Ya bir cocuk 2 yasina kadar emzirilirmi? O sütün daha ne kalitesi var? Keske gercekten bu konuda daha fazla kitap okusalar.
Bende yapamam uygun bir durum değil kesinlikle, insan o tedirginlikle ne anlıycak ki birde.
Adem güneş okuyucusuyum sorun mu var ,isteyen istediğiniz okur istediği yöntemi uygular.
Bende doğar doğmaz 76 aylıkken ayrılmasını tasvip etmiyorum ama banane yapana karışma hakkım yok.
Bence sorun yok, istediğinizi okumakta serbestsiniz....Fakat Adem Güneş'i okurken karşıt fikirleri de okuyun bence. En azından ben öyle yaptım, iki karşıt fikri bilmek doğruyu bulmak için en güzeli.
Okuyorum teşekkür ederim, tavsiyeniz varsa farklı görüşlere açığım. Ali Çankırılı, Doğan Cüceloğlu, Sait Çamlıca kitapları var.Bence sorun yok, istediğinizi okumakta serbestsiniz....Fakat Adem Güneş'i okurken karşıt fikirleri de okuyun bence. En azından ben öyle yaptım, iki karşıt fikri bilmek doğruyu bulmak için en güzeli.
Çok kötü bir durum olur çocuk uyansa, konu sahibi de memnun değil eşi kv si baskı kuruyor, bugün geçiricekmiş beşiği umarım sorun çıkmaz.Demek ki tedirgin olunmuyor, cocuk kalkip napiyorsunuz dese yat uyu diyip aynen devam edecekler herhalde.
Bende emzirmeden yanayim cocugum 15 aylik emziriyorum daha hatda su an da telefon elimde emziriyorum. Gercekten en az 2 yasina kadar mi diyorlar? Siz emzirdiniz mi cocugunuzu okadar? Kac yasina kadar tavsiye ediyorlar? Ve siz emziriyorsaniz ya da emzirdiyseniz kac yasina kadar emzirmeyi düsünüyorsunuz ya da emzirdiniz?
Elbette zarari olmaz ama o asamada artik normal sütten farki yoktur ki. Hani özel bir ekstra kalitesi yok. Üstelik o yasta cocuk coktandir normal yemekte yiyebiliyor. O yasta cocuk yürüyüp oynayabiliyor ve bence psikolojik olarak iyi degil o yasta halen emzirmek ve hatta birakmak. Cocugun kelimeler ile memeyi sormasi bana igrenc geliyor.
En ideali bence 1 yil emzirmek ve kesinlikle ilk 6 ay.
onun yanında yapmayın başka odada yapın canım okuyanda 1 odada yaşıyorsunuz sanacakEvimiz 2+1.çocuk odası yok.oğlum beşikte yanimizda yatiyo 2 yaşında anliyo mudur acaba birlikte olduğumuzda tedirgin oluyorum artık.herşeyin taklidini yapiyo bu dönem.
Evet benim doğumdan itibaren ayrı yatıran ... :) Yani bunu sıkı sıkıya savunmuyorum, yaşını doldurana kadar bebeklerin aynı odada yatmasını doğal buluyorum ama tercih etmiyorum. Çünkü herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahip.
Ama bu değil ki beraber uyumuyoruz. Hem babasının kokusunu alarak uyur hem benim kokumu, bazen beraber beşiğinin başında uyuyoruz ya da kucağımızda uyuyor. Ama yatağımızda yatırıp biz de uyuyamayız yani sağ çıkmasının imkanı yok Allah korusun. Acayip deli yatıyoruz, yataktan düştüğümüz oluyor. Ama büyüdükçe bazen yatağımızda uyumasına izin vermeyi düşünüyoruz.
Çocuğu ateşlenince öylece bırakan bir anne olduğunu da sanmıyorum, inşallah yoktur yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?