çocuk odası var mi

burda tepki birazda fazladan bir oda varken esyalarim sigmiyor diye cocuga ayri oda olmamasi,
bende kizimi ayirdigimda 9 aylikti, daha da ayirmazdim ama cok rahatsiz oluyordu sesten isikta, bana cekmis zaar :)
etesli cocugu kimse odasinda yalniz birakmiyodur eminim, bu hassasiyete sahiptir her anne, nasil boyle bir dusunce hasil oldu sizde bilemedim.
yurumeye tirmanmaya baslamis cocuk kendi odasindada olsa baska yerde de olsa zaten yuksek yatakta yatirilamaz.
biz besiginin onunu acip yatak gibi yapmsitik, kendi uyaninca sabahlari hemen yanimiza geliyodu, bazen gecede gelir beraber uyuruz,
nasil boyle sert tepkiler ve iki uclu dusunceler olusuyor bu forumda anlamak mumkun degil.
"bunlari yasamiyorsaniz cok sey kaybediyorsunuz" falan.
cocuguyla beraber uyumayan anne olabilirmi Allah askina...

sizin söylediğiniz durum çocuğun kendiliğinden o hazzı hissetmesi ve keşfetmesi ile alakalı olbilir http://www.bebekhastanesi.com/makale_detay.asp?MakaleID=615

evet çocuklarda böyle bir dönemin varlığını biliyorum ama bahsettiğim çocuk iki yaşından küçüktü, yaş olarak istisna kabul etsek bile afedersiniz açık yazacağım sürtünme şeklinde değil gidip gelme şeklinde yani sanki bir erkeği taklit eder gibi bir durum söz konusu
yalnız ne çok açıklama yaptım
umarım bahsettiğim olaydaki çocuğun durumu verdiğiniz örnekteki gibidir çünkü gelişme döneminin bir parçası olduğu için normal değerlendirilmelidir ama şahit olan çocuklar da var onların durumu travmatik

Ayy süper. Yüzdü mu peki? Yeni doğanlar yüzmeyi biliyor deniliyor. Ben yeni doğduğunda kuveti doldurup sokardim elimle tutardim tabi ama baya da ayak el hareket ettirir kendini yüzeyde tutardı.

Nasıl alisirsa öyle gider. Sakınan göze de çöp batar. Usutmeyle hasta olunacağını da en çok biz Türkler sanıyoruz ve sakiniyoruz herşeyden. Mikroplarla karşılaşınca hasta olur düzelir rahat olmak lazim. Benim de hiç usuttu mu kaygim olmaz. Kis boyu ustu açık yatıyorlar. Dakika başı kalkıp ortemem ya. Hoş ortsem de geri açiyorlar. :)

Adem güneş evet çocuklara çok değer verilip bir birey olarak onları ele almak gerektiğini savunuyor evet. Ama onu dinlediğim zamanlar benim psikolojim daha çok bozuldu.

Kusura bakma ama cildirdinmi sen kiz? O bebegin ne kadar minacik olacagini idrak edemiyorsun heralde

Bir bebegin eveveyn yataginda yatmasi cok ama cok tehlikeli. Insan uykusunda ne yaptigini bilmiyor. Cocugu ezmezsen bile sadece yorganini 2-3 dakika o uykuda bilmeyerek üzerine ceksen, cok aci sonuclar ortaya cikar.

Sanirim en ideali besigi kendi odanizda en az ilk 6 ayda yaninizda tutmaktir ve sonradan odalari ayirmaktir.

Konuya gelirsek tek diyecegim sey, umarim faketir. Baska bir cift bebegin yaninda seks yapsa taciz olurdu, ama anne baba yapinca normalmi oluyor saniyorsun? Bu resmen o cocuga cinsel taciz ve travmadir!!

Burda bir sefer baya tartismistim. Konu'da anne iki cocugunu sanirim 3 ve 6 yaslarindaydi 1 hafta tatile gitmek istemisti ama sadece esi ile. Burdakiler kadini neredeyse dünyanin en kötü annesi olarak ilan edeceklerdi. Baglanmada baglanma diye tutturmuslardi. Sorsan bu laf nereden geldi, kim icaat etti, bunu ilk nasil test ettiler bilmezler.

Ya bi sabah programina güya bir professör geliyor ve burdakiler hemen uzman kesiliyorlar. Yahu burdakilerin yarisi esi bile baba rölüne sahiplenmiyor, ilgisiz olunuyor, kadin neredeyse tek basina bakiyor. Bu daha büyük bir sorunken tutturmuslar baglanma. Ayni sey emzirmede. Ya bir cocuk 2 yasina kadar emzirilirmi? O sütün daha ne kalitesi var? Keske gercekten bu konuda daha fazla kitap okusalar.

Benim kizimda 6.5 aylik odamızda park yatağında yatıyor ama iş o noktaya gelince odamizi degistiriyoruz. oturma odasina veya yatak odasına çocuğun durumuna göre değişiyor.eşim bisi olmaz dese bile icime sinmiyo kalkıp öbür odaya geciyorum mecbur peşinden geliyor :)

biz yan odada tedirgin oluyoruz

esasen o da bizim sesimizi mi duyuyor acaba diyoruz

zira o saate kadar yalnız sonra biz odaya geçerken ister istemez ses konuşma vs oluyor

Hayır aynı şeyi söylüyoruz aslında. ...Benim düşüncelerim hiç uç değil. Tıpkı sizinki gibi davranıyorum ben de. Belki arada gormemissinizdir.Aksine bazı mesajlar o kadar uç ki......

yatirmiyorsunuzdur demedim zaten hiç mi ateslendiginde yanına yatirmiyorsun her anne yapar anlamında demek istedim.eger bunu yapmıyorsun çok şey kaçırdıniz sıkıntı o zaman işte dedim .

Zira bazı mesajlar doğumdan itibaren ayırmayı savunuyor .Ne olursa olsun ayrı oda deniliyor. Buna şaşırdım biraz.bir arkadaş oğlunu odaya gönderiyormus cocuk orda kendi uyuyormus. 2 yasinda cocuk.Evetoh çok iyi süper bir şey. ..2 yasindaki cocuk da git yatagina yat komutuyla da yatmasin yani.annesini koklasin.sarilsin biraz.bir de uyumadan önce edilen sohbetin yerini ne tutabilir ki!!:))))bu demek değil ki al yatır hep yanında .en azından uykuya dalan kadar yanına uzanirsin sonra çık odadan.birak yaninda uyusun sonra koy odasina yatagina....buna karşı olan grup da var burada

..Tabi herkesin cocuk yetiştirme yöntemine saygım var.sonucta hepimiz onlar için en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz. Sadece bazı mesajlar bana ters.cocugun önünde sevisecek kadar rahat olunmasına da uyku konusundaki katı tutumlara da şaşırdım sadece ! !!

biz yan odada tedirgin oluyoruz

esasen o da bizim sesimizi mi duyuyor acaba diyoruz

zira o saate kadar yalnız sonra biz odaya geçerken ister istemez ses konuşma vs oluyor

Aynen, mumkun oldugunca sessiziz cocuk yan odada diye, millet dip dibe yapiyormus, şoktayim...

sadece 2 yaşına kadar emzirmeyle ilgili cevap yazacağım. siz hangi kitaplarda okudunuz o sütün kalitesinin bittiğini?

Çapa Tıp Fak. hocalarından Prof.Dr. Gülbin Gökçay, Prof. Dr. Ayşe Kılıç ve Türk Neonatoloji Derneği'nin başkanlığını yapmış ve halen onur kurulunda olan Prof. Dr. Gülay Can;
hepsinin savunduğu şey en az 2 yıl anne sütü.
not: kardeşimin ve benim doktorlarımız tv den izlemekle değil yani

Çocuk yapmayı biliyosanız ona oda açmayı da bileceksiniz yanii.. Evde salon var oturma odası var ikisi aynı şey deil mi zaten :)

Sizi hakli buldum yalniz sütün kalitesi olur tabi cocuk 3 yasinda olsa bile. Anne sütün zarari olmaz

Bende emzirmeden yanayim cocugum 15 aylik emziriyorum daha hatda su an da telefon elimde emziriyorum. Gercekten en az 2 yasina kadar mi diyorlar? Siz emzirdiniz mi cocugunuzu okadar? Kac yasina kadar tavsiye ediyorlar? Ve siz emziriyorsaniz ya da emzirdiyseniz kac yasina kadar emzirmeyi düsünüyorsunuz ya da emzirdiniz?

Evimiz 2+1.çocuk odası yok.oğlum beşikte yanimizda yatiyo 2 yaşında anliyo mudur acaba birlikte olduğumuzda tedirgin oluyorum artık.herşeyin taklidini yapiyo bu dönem.
Cok Merak ettim sen hic rahatsiz olmuyormusun cocugun yaninda anlamasa bile ki bence 2 yas az degil herseyin farkindadir

Reactions: anu
Tabii ki çocuğun yanında birliktelik uygun değil. Bu arada çocuk derin uykuda mı, uyanık mı oluyor yazmamışsınız ama risk almaya ne gerek var?

Ya siz başka bir oda kullanırsınız, ya çocuğun besigini başka bir yere taşırsınız. Çocuğu olan insanın bu kadar esneklik payı olmalı, hem çocuk kalsın hem yatağımda olsun gibi her güzellik bir arada olmuyor. O çocuğun gelişimini, psikolojisini, mahremiyet algısını nasıl etkileyeceğini kestiremeyeceğinize göre, bu konularda maksimum özen şart diye düşünüyorum.

Kucağımda tuttum kafası yukarıda vücudu aşağıda çırpındı öyle anne yardımıyla bıcı bıcı gibi oldu diyelim
Aynen üstünü açıyo ki sıcaklıyor niye ısrarla örteyim

Kesinlikle, ben emzirmeyeceğim 2 yıl deyince burada hakkı 2 yıldır diyorlar ya ben koşup oynayan koca çocuğu nası mememe yatırıp emzireyim içim almıyor.

Yahu iki yaşında çocuk ne anlar sese uyanır sadece.Siz de sessiz hareket edin.Yok biz seslerimizi kontrol edemiyoruz diyorsanız o vakitlerde salona alın.Bir şey olacağından değil ya yanınızda olmaması daha iyi.

Kesinlikle, ben emzirmeyeceğim 2 yıl deyince burada hakkı 2 yıldır diyorlar ya ben koşup oynayan koca çocuğu nası mememe yatırıp emzireyim içim almıyor.
Valla güldürdün beni ablam haftalardır uğraşıyor bıraksın diye iki yaşına yaklaştı. Öyle ben yapmamla etmemle olmuyormuş.Emzirmeside biraktirmasida ayrı dert.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…