- 11 Aralık 2009
- 2.528
- 652
- 163
- Konu Sahibi uniuniunicorn
-
Slim gözün aydınAdem güneşi bilmiyorum.
Ama böyle anne baba bebeği yapışık olmaya yönlendiriyorsa kendisine tatlış diye hitap edebilirim.
Şimdiye kadar konudaki en yapışkan ben varım sanki
nasıl bir beşik bu böyle ,2 yaşında bile sığıyor? bir de kendisi çıkıp yatabiliyor??Beşikte yatiyo doğduğundan beri.öğle uykusunda da akşam da gider beşiğine yatar yerini biliyo odasını ayirsam sorun yasamicaz inşallah çabuk alışır
Adem güneşi bilmiyorum.
Ama böyle anne baba bebeği yapışık olmaya yönlendiriyorsa kendisine tatlış diye hitap edebilirim.
Şimdiye kadar konudaki en yapışkan ben varım sanki
Değil mi... Öff kimse şu Adem Güneş. Ben 1 aylık bebeğimi kendi odamda yatırmıyorum, nerede kaldı 2 yaşında çocuk. Güvenli bağlanmayı da tesadüfen öğrenmişler, bağlanma da bağlanma, aynı odada yatılınca olmuyor bağlanma.
Oğlum büyüyünce aynı odada yatmadık sana bağlanamadım, senden nefret ediyorum artık annem değilsin deyip saçını maviye mora boyatacak galiba, yanlış yapıyorum..
o zaman netten şunu araştır,özellikle yeni doğan bebeklerde aile ile aynı yataktaki riskler...Allah korusun bebek boğuluyor..emzirirken bile uyumak tehlikeli.ayakta sallarken bile..kaldı ki aynı yatakta..Allah korusun dediğim gibi...Ya ciddiyim aslında.
Cidden bizimle yatsın istiyoruz. Gündüz yatması için anne yanı beşik alırız belki kafasındayız. Dalga geçmiyorum eşim bizim yatağın yanına korkuluk yaptırıp üçümüze beşik havasına da sokabilir. o da geçti laf arasında.
İkinci planımızsa oda alıp bizim onun odasında yatmamız üzerine kuruluoturma odamız büyük, köşe takımımız yatak oluyor, tvyi salona alıp ufak değişikliklerle yatak odasını bırakıp komple buraya yerleşebiliriz.
nasıl bir beşik bu böyle ,2 yaşında bile sığıyor? bir de kendisi çıkıp yatabiliyor??
alışır elbette ama bir an önce yapmalısınız.giderek zorlaşıyor çünkü.
Evimiz 2+1.çocuk odası yok.oğlum beşikte yanimizda yatiyo 2 yaşında anliyo mudur acaba birlikte olduğumuzda tedirgin oluyorum artık.herşeyin taklidini yapiyo bu dönem.
Ortalama 3,5-4 yaşına kadar çocuğun anne ile aynı oda da kalması gerektiğini iddaa ediyor... Hatta yanılmıyorsam 2 yaşına kadar da aynı yatakta yatmalılarmış.
Valla çocuk gelişimi adına çok kitap okudum, halen de okuyorum. En samimi arkadaşım pedagog ona bile sormam bazı şeyleri. Kızım doğduğundan beri kendi beşiğinde yattı, 7 aylıktı odasını ayırdım. Çünkü hazırdı, bunu hissediyordum. Sadece 1 kere eşim şehir dışına çıktığında yanımda yatırayım dedim, yataktan düştü. Muhtemelen benim kızım da "anne senden nefret ediyorum o yüzden nikahıma çağırmadım, ben evlendim " falan diyecek. Bir de sanki saçlarını pembe yaparsa tamamdır, bizde ki bağlanma olmamış demektir.
Oda ayarlama durumum yok şu anda beşiğini oturma odasına alicam bir süreliğine taşınınca yeni odasi olacak inşallahTedirgin olmakda haklısıniz 2 yasindaki çocuk kucuk değil uyur numarası bile yapıyorlar.oglumda 2.5yasında gecen gece uyandı yanıma aldım uyudu galiba goturuyum dediğim an ağlamaya başladı uyumamiş numara yapıyormuş çok dikkatli olun en olmadı beşiğini başka odaya goturun orda yatsin.
Bir de kendi kendine çıkabildiği beşiği yatağa yakınlaştırmışsınız öyle mi sevişiyordunuz, hiç mi uyanır demediniz..Büyük beşik yatağa yaklastirdim yataktan çıkabiliyor yada ben yardımcı oluyorum kv dem o yüzden dedi 5yaşına kadar yatar.alistircam sagolun
benim saçta pembe var valla,bir an dedim noluyo
şaka bi yana ilgisi yok bence..oğlumun odasını 11 aylık ayırdım kolikti üstelik,ben hazır olduğunu düşünüyodum ,iyi de yapmışım. uyanınca emekleyerek odamıza gelirdi.şimdi 6 yaşına geldi,bağlanmamız maşallah iyi.sorun yok bence.bağımlı değil bağlıyız birbirimize..hala da uyanınca gelir yatağa atlar,sarılıp uyuruz hepberaber..çok katı değilim o konuda yani...ama mesela odasının kapısı kapalıysa tıklatmadan girmem..oğlum da aynı şekilde,herkeisn özel hayatı var...elbette ben kontrol altında tutuyorum kapalıyken ,kesin bir halt yiyodur çünkü
valla biz odanın kapısını kilitliyorduk,hala devam..farketmeden gelir falan diye..Bir de kendi kendine çıkabildiği beşiği yatağa yakınlaştırmışsınız öyle mi sevişiyordunuz, hiç mi uyanır demediniz..
Oda ayarlama durumum yok şu anda beşiğini oturma odasına alicam bir süreliğine taşınınca yeni odasi olacak inşallah
Odada eşimle benden başka bir insan varken nasıl yaparım öyle şeyleri ya, insan ne yaptığından anlar ne bir şey içim kalktı valla.valla biz odanın kapısını kilitliyorduk,hala devam..farketmeden gelir falan diye..
Bir de kendi kendine çıkabildiği beşiği yatağa yakınlaştırmışsınız öyle mi sevişiyordunuz, hiç mi uyanır demediniz..
Odada eşimle benden başka bir insan varken nasıl yaparım öyle şeyleri ya, insan ne yaptığından anlar ne bir şey içim kalktı valla.
Benimki büyüsün ben de kapımı kitleyeceğim. Meraklı oluyorlar her yere girip çıkıyorlar saat başı.
İşine gelen annelerin canına minnet 2 yaşına kadar aynı yatakta ayır 4 yaşına kadar aynı odada kal diyen bir pedagog. Zaten pedagog eğitim uzmanı, psikolog değil ki bunu bilmiyorlar..Ortalama 3,5-4 yaşına kadar çocuğun anne ile aynı oda da kalması gerektiğini iddaa ediyor... Hatta yanılmıyorsam 2 yaşına kadar da aynı yatakta yatmalılarmış.
Valla çocuk gelişimi adına çok kitap okudum, halen de okuyorum. En samimi arkadaşım pedagog ona bile sormam bazı şeyleri. Kızım doğduğundan beri kendi beşiğinde yattı, 7 aylıktı odasını ayırdım. Çünkü hazırdı, bunu hissediyordum. Sadece 1 kere eşim şehir dışına çıktığında yanımda yatırayım dedim, yataktan düştü. Muhtemelen benim kızım da "anne senden nefret ediyorum o yüzden nikahıma çağırmadım, ben evlendim " falan diyecek. Bir de sanki saçlarını pembe yaparsa tamamdır, bizde ki bağlanma olmamış demektir.
Slim sen na zaman boyle dünyanedi oldunYa ciddiyim aslında.
Cidden bizimle yatsın istiyoruz. Gündüz yatması için anne yanı beşik alırız belki kafasındayız. Dalga geçmiyorum eşim bizim yatağın yanına korkuluk yaptırıp üçümüze beşik havasına da sokabilir. o da geçti laf arasında.
İkinci planımızsa oda alıp bizim onun odasında yatmamız üzerine kuruluoturma odamız büyük, köşe takımımız yatak oluyor, tvyi salona alıp ufak değişikliklerle yatak odasını bırakıp komple buraya yerleşebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?