çocuk odası var mi

2 yaş çocukların cin gibi olduğu yaşlar.
odanızda yatacaksa siz başka odaya gideceksiniz.
ya da oğlunuzu o zaman başka odaya taşıyacaksınız.
ama evde fazla oda varsa çocuk odasına geçiş yapın derim.

Yorumları okumadım ama Adem Güneşçiler gelmiştir herhalde
4 yaşa kadar koynunuzda yatırın diyen bir uzmanı savunanlar bu konuya ne diyecek acaba?!

Çok yanlış,çocuğunuz bunun farkında olmasa bile siz rahat edebiliyor musunuz, utanırım ben olsam..
Bir çaresini bulun ve ayırın odanızı, hem oda kavramı oluşsun onda da

Salon ne?
Oturma odası ne?
Misafirlerinizin incileri dökülmez sizin kullandığınız odada oturunca.
60 metrekare evim var, oğlumun da kendi odası var. Misafire özel eşya yok benim evimde.
Oturma odası, kütüphane, çalışma odası her şey salonumuzda.
Beğenmeyen buyurmasın.

Ben de kudurucam o kameralı mikrofonu, şimdi yeni eve taşınana kadar şu bebe telsizleri var onları kurdum. Taşındığımızda ilk işim onlardan kuracam. Hani öyle bi geçer zamankide ali kaptan 'Avrupa'da yok böyle bişey' diyodu sinir oluyoduk ya, gerçekten yok böyle şeyler yani. Babamın büyük ablasının çocuğuyla tanışan akrabalarım 'Sanırım zihinsel engelli, başkasından tedirgin oluyor' demişlerdi. Liseye geçecek çocuk annesinin kucağına oturmaya çalışıyor. E biz böyle yetiştiriyoruz çocukları. Kazık kadar adam 'anam anam' diye ağlıyor yani, deli amcam.

Ayyy bayılazam
Misafir odası nedir arkadaş Bende henüz çocuk yok ama şimdi ki aklım olsaydı 1+1 evde otururdum, her yönden rahat ederdim. :)
Valla bi arkadaş yazmış evinizi eşyalar için değil çocuğunuz için kullanın doğru demiş. Atın fazla eşyaları. Ruhunuz açılsın. Ne kadar az eşya o kadar ferahlık.

2 yaşında ki çocuk herşeyi anlar hele şimdi ki çocuklar senden benden akıllılar maşallah :)

bizde toplumca orta yolu bulamama sorunu var zaten, ya salarız çayıra ya çıkarırız tepemize. sonra da neden bu erkekler 40 yaşında hala anasının eteğinden ayrılmıyor, kızlar neden ayakları üstünde duramıyor, e duramaz tabi, birey muamelesi yapmıyoruz ki, süs bitkisi yetiştirir gibi çocuk yetiştiriyoruz.
bu arada kamerayı şiddetle tavsiye ederim, en hassas ayara alınca sesli nefes alsa duyuyorsun, döndü mü, üstü mü açıldı kalkmadan görüyorsun, pimpirikli anneler için asrın icadı

Asla adem gunesi savundugumdan degil ama,o bile diyor ki tamam 2 yaşına kadar beraber yatin ama iliskiniz olacaksa siz veya cocuk baska odadayken olsun. O bile boyle diyor yani.

Yattığım yerden izlerim üşengecim ben gerçekten asrın icadı.. Valla üstü açılsa kalkmam odası sıcacık, ayağında çorap elinde eldiven bişeycik olmaz. Aman hasta olmasın aman düşmesin aman şöyle olmasın üşütmesin falan hayatı zehir ediyoruz. Bi insanın üşütmeden düşmeden ömrünü tamamlaması mümkün mü Naparsan yap mikrop kapacak, hastalanacak sonra geçecek. Ben gizliden gözetleyip kendi haline bırakma taraftarıyım. Burdakiler suçluluk hissediyor sonra zaten avrupada aile bağı yok diye b.k atıyorlar. Mis gibi de var kardeşim hatta buradakinden çok kardeş bağı var
Kendimden bile sakınırım ama bu kadar üstüne düşüp kendimi de oğlumu da bunaltamam.

benimki zaten doğduğu günden beri karda kışta dahil üstü açık yatıyor, kış günü bile yıkar saçını kurutur gezmeye götürürm, hem de canavar gibi, 4 yılda 4 kere grip olmadı 5 aylıktı odasını ayırdık ama gayet de güzel bir bağımız var, çok da şeyetmemek lazım yani

Benimki Ege çocuğu, geçen hafta gittim mis gibi Ege denizine soktum 1 aylık bebek Bakalım kışın imtihanımız hangi şartlarda geçecek
Adamın adı soyadı adem güneş yani ismi bile ben çocuklardan anlamıyorum diye bağırıyor.

Benim evim 3+1 oturma odası salon ayrı, 19 aylıkken ayırdım büyük oğlumun odasını, şimdi küçük 15 aylık bir iki aya abisinin yanına geçiricem sonra oturma odasını iptal edip ona oda yapıcam, ikiside erkek ama ayrı odaları olmalı, biz çocukken hep aynı odada yattık ablalarımla kendi odam 18 yaşım da oldu :) içimde ukde, çocuklarım rahat etsin, fazla eşyadan daral geldi zaten.

Benim bir arkadaşım da yanında yatırıyordu 2 yaşındaydı ve bana bir gün çocuğun söylediği bir şeyi söyledi. Ağzım açık kaldı. Ve direk çocuğun odasını ayır hemen dedim.
Ona rağmen yok çocuk ağlar duymam bilmem ne . Gördüğünden daha kötü olamaz heralde.

O anlamıyor olsa bile siz rahatsız olmuyor musunuz ya?

Çok tuhaf, odanızda ki sadece kedi/köpek bile olsa, insan bu kadar mahremini yaşarken çekinmez mi başka bi canlıdan?

Biz kedileri odadan çıkartır kapıyı da kilitler öyle sevişiriz. Bir şey anlayacağından değil ama hayvana saygısızlık gibi geliyor bana. Kaldı ki bir çocuğun yanında...

O herşeye karışır gidip beraber bebek yatağı bakmışlar kocamla(!) orda demiş gerek yok yatağa 5 yaşına kadar yatar.onun derdi yeter ki bu evden çıkmayalim(alt katindayiz)sıkıntısı başka.

off offf sokmuş bir kere burnunu bu saatten sonra sizi taşınmak paklar.
ama yavrucak başka odada yatmalı artık, bir arkadaş yazmıştı beşiği başka odaya koyun illa oda yapmanız gerekmez yatak odası dışında bir oda belirler, oradan taşıması uygun olan eşyaları diğer odaya taşırsınız. elinizde 3 oda var toplam, bir hal yolu bulunur.
biz iki oda bi salon bir evde 3 kardeş +anne-baba + dede yaşadık.
dedeme salona yatak serilirdi ebeveynler ve çocuklar ayrı odalarda uyurduk.

Nasil alisirsa oyle gidiyor, tecrubeyle sabit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…