- Konu Sahibi ebrumelek12
-
Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şuan hamileyim ve kaynanamla aynı apartmandayım merak ettiğim konu cocuk olunca bu durumda kaynanam ne hal e içinde olur evliliğimin ilk aylar oğlunu bır gun gormese yasayamazdı baya duskun yanı şimdi biraz daha iyi torun gelince artık evimden kalkmaz diye düşünüyorum yersiz endişelerim mi var bilmiyorum düşündüğüm gibi herşeye karşırmı sizde kaynanam bu durumda olandan tavsiyeleri bekliyorumm..
kaynanadan kaynanaya değişir, mesela benimki hiç karışmazdı, akıl vermezdi, hatta ben şunu yapmayalım, bunu yedirmeyelim desem itiraz etmeden uyardı
ama gözlemlediğim kadarıyla genelde kaynanalar daha çok karışıyor, evet sizin evden çıkmama ihtimali yüksek
bi de garip adetlerimizden tüm konu komşu eş dost akrabaya torun gösterme hevesinde olacaktır
istemediğin kadar çok karışır hemde ağlarsa zırt pırt gelir niye ağlıyo açmı yedir mama ver şöyle yap böyle yap çok müdahale eder bence
Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şuan hamileyim ve kaynanamla aynı apartmandayım merak ettiğim konu cocuk olunca bu durumda kaynanam ne hal e içinde olur evliliğimin ilk aylar oğlunu bır gun gormese yasayamazdı baya duskun yanı şimdi biraz daha iyi torun gelince artık evimden kalkmaz diye düşünüyorum yersiz endişelerim mi var bilmiyorum düşündüğüm gibi herşeye karşırmı sizde kaynanam bu durumda olandan tavsiyeleri bekliyorumm..
Gereğinden fazla kafama takıyorum uykularma bile giriyor artk napcam bilmiyorum
Bu durumda bana karşmamasınımı soylıyeyım pekı kızlarına karısmıyor bana neden karıscak ki of off
Kaynanamlar ilk başlarda bayagı sorun yasadık aslında oglunu kıskanıyordu falan.. Şimdi Allah var en ufak birşeyime karışmıyor. Ama diğer eltimden gözlemlediğim kadarıyla sanki ona karşı daha sert cocuklara karşı özellikle torunlarının ustune cok duskun ama 10 dk mesafede gidip görmez illa kendi ayağına gelcek. Bana karşı nasıl olur bilmiyorum ama ben cocugumu esımle yıkıycam diyorum boğarsınız diyo mesela benim cocugum kımse karısamaz diyorum bende biraz dilliyimdir deBana karışmaktan korkmasını umuyorum tek derdı torununu sevmek olsun ama hergun hergun ben torunumu ozledım dıyıp gelmesinide istemiyorum
siz yıkamayın boğarsınız mı
işareti çakmış malesef, karışacak bence
ay o zaman doktorlar ne bilirmiş kaç çocuk büyütmüşler, ben bak kaç çocuk büyüttüm hepside aslan gibi diye dünya ateşden bir toptudan başlayarak konuşmaya başlıyorlar malesef
ay o zaman doktorlar ne bilirmiş kaç çocuk büyütmüşler, ben bak kaç çocuk büyüttüm hepside aslan gibi diye dünya ateşden bir toptudan başlayarak konuşmaya başlıyorlar malesef
En son bir doğum tebriğine,hastaneye gittim.
Kayınvalide,bebeği sarıp sarmalamış.
Hemşire gelip,bebeğin üzerini hafifletti ve tek kat giysinin yeterli olacağını söyledi.
Hemşire çıkar çıkmaz,kayınvalide tekrar giydirdi :)
Gelin ikaz edince,biz de çocuk büyüttük dedi.
Bazıları ümitsiz vaka olabiliyor maalesef:)
ben cocugumu esımle yıkıycam diyorum boğarsınız diyo mesela benim cocugum kımse karısamaz diyorum bende biraz dilliyimdir de
mesela benim başıma gelmedi ama arkadaşlarımdan gözlemlediğim, bebeği tuza yatıralım baskısı, 3. ayda ek gıda vermeye çalışma çabası, bir yaşına çiş öğretme baskısı, onu giydirme, şunu giydir, yok uyandı arkasına tülbent koy, yok bunun karnı aç ondan ağlıyo vs.. vs.. vs..
Şimdiden bebek bakımıyla ilgili kitaplar oku.
Bebeği belli bir düzen içinde ve uykusu-maması belli saatlerde olacak şekilde yetiştirmeye çalış.
Kayınvaliden karışınca,bilimsel açıklama getirecek durumda olursun.
Veya hayır doktor böyle söyledi dersin.
Kendi kurallarını baştan oturtmanı tavsiye ederim.
Öbür türlü,ananevi yöntemlerle ne düzen olur,ne huzur olur.
Ağladı kucağa al,uykusu yok uyutma,uyandır biraz sevelim vs...Deli olursun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?