çocuk olunca değişen evlilikler...

ebrumelek12

Erkekimm geliyoo..
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
480
1
46
İstanbul
Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şuan hamileyim ve kaynanamla aynı apartmandayım merak ettiğim konu cocuk olunca bu durumda kaynanam ne hal e içinde olur evliliğimin ilk aylar oğlunu bır gun gormese yasayamazdı baya duskun yanı şimdi biraz daha iyi torun gelince artık evimden kalkmaz diye düşünüyorum yersiz endişelerim mi var bilmiyorum düşündüğüm gibi herşeye karşırmı sizde kaynanam bu durumda olandan tavsiyeleri bekliyorumm..

kaynanadan kaynanaya değişir, mesela benimki hiç karışmazdı, akıl vermezdi, hatta ben şunu yapmayalım, bunu yedirmeyelim desem itiraz etmeden uyardı

ama gözlemlediğim kadarıyla genelde kaynanalar daha çok karışıyor, evet sizin evden çıkmama ihtimali yüksek

bi de garip adetlerimizden tüm konu komşu eş dost akrabaya torun gösterme hevesinde olacaktır

istemediğin kadar çok karışır hemde ağlarsa zırt pırt gelir niye ağlıyo açmı yedir mama ver şöyle yap böyle yap çok müdahale eder bence

çocuk büyürken ikinizinde birlikte hareket etmesi gerek bence.henüz evli değilim fakat böyle olması gerektiğini babaannem ve yengemde gördüm.mesela yengem çocuğu abur cubura çok alışmasın diye sıksık vermezdi.ama babaannem sürekli cebinden çikolata şeker çıkartıp çocuğa verirdim.yengem kızardı babaannem şımartırdı.

Gereğinden fazla kafama takıyorum uykularma bile giriyor artk napcam bilmiyorum

istemediğin kadar çok karışır hemde ağlarsa zırt pırt gelir niye ağlıyo açmı yedir mama ver şöyle yap böyle yap çok müdahale eder bence

Bu durumda bana karşmamasınımı soylıyeyım pekı kızlarına karısmıyor bana neden karıscak ki of off

mesela benim başıma gelmedi ama arkadaşlarımdan gözlemlediğim, bebeği tuza yatıralım baskısı, 3. ayda ek gıda vermeye çalışma çabası, bir yaşına çiş öğretme baskısı, onu giydirme, şunu giydir, yok uyandı arkasına tülbent koy, yok bunun karnı aç ondan ağlıyo vs.. vs.. vs..

canım ablam aynı şekilde kayınvalidesiyle beraber aynı apartmanda oturuyordu..yeğenim olduğunda ilk aylarda ablam biraz anneliğin verdiği hassaslıktan dolayı kayınvalidesine çok kızıyordu...aslında özünde çok iyi bir hanımdı ablamın kayınvalidesi hatta bazen ben bile ablama kızardım çünkü çok yardımcı olurdu ama ablam bebeği kıskanıyordu sanırım neyse gülmeyelim bizde öyle olabiliriz... ama daha sonra ablamda farketti ki kayınvalidesi onun eli ayağı olmuştu...çok yardımcı olurdu ablama ama sınırlarını bilen bir hanımdı orası ayrı tabi...mesela kızım sen yemeğini yap sofranı kur ben öyle ineyim aşağı derdi her akşam her akşam sen pişir ben toruna bakayım sonrada sende yeriz demezdi...akşamları bazen enişteme söylerdi al karını gezmeye götür ben bakarım çocuğa derdi eve kapandı kız çocuk var diye esir etme karını derdi...dediğim gibi çok hanım bir bayandı huzurlarını hiç kaçırmadı aksine destek olmaya çalıştı...

senin kayınvaliden de bu şekilde davranışlar gösterirse sorun yaşamazsın bence canım ama tabii kayınvalidenin huyunu bilemeyiz onu en iyi sen tanırsın

Çok takılma bence karışan biri değil sanıırm..
Eğer olurda karışmaya başlarsa sende rengini belli edip geri çekilirsin oda bunu anlayıp kendine çeki düzen verir.
Hee bide işine geldiği gibi davran mesela işin düşüncede bırak tabii

Kaynanamlar ilk başlarda bayagı sorun yasadık aslında oglunu kıskanıyordu falan.. Şimdi Allah var en ufak birşeyime karışmıyor. Ama diğer eltimden gözlemlediğim kadarıyla sanki ona karşı daha sert cocuklara karşı özellikle torunlarının ustune cok duskun ama 10 dk mesafede gidip görmez illa kendi ayağına gelcek. Bana karşı nasıl olur bilmiyorum ama ben cocugumu esımle yıkıycam diyorum boğarsınız diyo mesela benim cocugum kımse karısamaz diyorum bende biraz dilliyimdir de Bana karışmaktan korkmasını umuyorum tek derdı torununu sevmek olsun ama hergun hergun ben torunumu ozledım dıyıp gelmesinide istemiyorum

Gereğinden fazla kafama takıyorum uykularma bile giriyor artk napcam bilmiyorum

Bu durumda bana karşmamasınımı soylıyeyım pekı kızlarına karısmıyor bana neden karıscak ki of off

sen söylersen kötü gelin olursun eşin söylesin yani doğum yaptığında sürekli karışacak olursa eşin güzel bi dille uyarsın onun söylediğine alınmaz çocuğu nasılsa

siz yıkamayın boğarsınız mı

işareti çakmış malesef, karışacak bence

Şimdiden bebek bakımıyla ilgili kitaplar oku.
Bebeği belli bir düzen içinde ve uykusu-maması belli saatlerde olacak şekilde yetiştirmeye çalış.
Kayınvaliden karışınca,bilimsel açıklama getirecek durumda olursun.
Veya hayır doktor böyle söyledi dersin.

Kendi kurallarını baştan oturtmanı tavsiye ederim.

Öbür türlü,ananevi yöntemlerle ne düzen olur,ne huzur olur.
Ağladı kucağa al,uykusu yok uyutma,uyandır biraz sevelim vs...Deli olursun :)

siz yıkamayın boğarsınız mı

işareti çakmış malesef, karışacak bence

Aynen oyle ama ben ısrarlıyım sadece 40 olunca kendı annemle kaynanamı cagrcam artık o zaman tuzlarlarmı duam ederler etsınler geri kalan yıkmalar bana ait.
Birde söyle bir durum var onceden eltimin cocuklarını yıkardı simdi hep dilinde işte ben buyuttum onları ben bezledim ben doyurdum falan diye hep lafını yapar ben musade vermek ıstemıyorum bu konuda

ay o zaman doktorlar ne bilirmiş kaç çocuk büyütmüşler, ben bak kaç çocuk büyüttüm hepside aslan gibi diye dünya ateşden bir toptudan başlayarak konuşmaya başlıyorlar malesef

ay o zaman doktorlar ne bilirmiş kaç çocuk büyütmüşler, ben bak kaç çocuk büyüttüm hepside aslan gibi diye dünya ateşden bir toptudan başlayarak konuşmaya başlıyorlar malesef

Bende derim sen 5 tane büyüttün hevesini aldın bırak bende aslanlar büyüteyim diye lohusayım valla kavga ederim

En son bir doğum tebriğine,hastaneye gittim.
Kayınvalide,bebeği sarıp sarmalamış.
Hemşire gelip,bebeğin üzerini hafifletti ve tek kat giysinin yeterli olacağını söyledi.
Hemşire çıkar çıkmaz,kayınvalide tekrar giydirdi :)
Gelin ikaz edince,biz de çocuk büyüttük dedi.
Bazıları ümitsiz vaka olabiliyor maalesef:)

off öyleside hic cekilmez
ben ilerde hic istemem öyle bana karisilmasini
ama cok zorr yaaa

ben cocugumu esımle yıkıycam diyorum boğarsınız diyo mesela benim cocugum kımse karısamaz diyorum bende biraz dilliyimdir de

ay çok itici bir cevap vermişsin, üzüldüm kadıncağıza yazık

eşinin de senin de ilk bebeğin sanırım, var mı geçmiş tecrübeleriniz
kadından faydalansan fena olmaz bence

ayrıca illa ki her gün gelir yani aynı apartmanda oturuyosunuz
abartmasan?
önemli olan her gün gelmesi değil, davranışlarında ölçülü olup olmadığı bence

Son düzenleme:

çocuklarımı ilk banyosunda tuzladık,çünkü öyle gördük.bir mahsuru olacağını da düşünmedim.2.aydan sönra az aza ek gıdalara başladım.1 yaşında memeden kestim.ek gıdalara alışkın oldukları için hiç sorun yaşamadım.hatta 4 aydan sonra bizimle sofraya oturttum.her şeyin tadına baktırdım.
1 yaşında memeden kesince çişe alıştırdım.büyük oğlum 1 yaşını 1 ay geçe,küçük oğlum 1 yaşını 3 ay geçe çişlerini öğrendi.gece de yapmadılar allaha şükür.uyanınca arkalarına bende tülbent koydum.uykudan terli kalktıkları için iyi oluyordu bence.ben bunları kendim uyguladım tabiiki,büyüklerimden böyle görmüştüm.ben de uyguladım.bir zararını da görmedim

Ben bunu yaptım.
Gerçi zaten bilgim vardı ama hamileyken ve oglum dogduktan sonra
çok ama çok araştırdım.
Karışmak isteyene de gerektiği yerde cevabını verdim.
kimseyi de karıştırmadım.

Yalnız şu agladı kucaga al kısmını daha farklı söylüyorlar.
Agladıgında ''kucagına alma, bırak aglasın alışsın'' diyorlar :)

Konu sahibi arkadaşım. asla bu hataya düşme.
Al kucagına, doyasıya sev çocugunu, özgüven gelişimi için çok önemli.
Günler çok çabuk geçiyor ve çok çabuk büyüyorlar.
Sonra sen istesen de kucagına gelmiyorlar. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…