çocuk olunca değişen evlilikler...

egem, canım klasik kaynana olcan valla

bunlar olurken seninde gönlün olmuştur baskıyla yapmamışsındır ama değil mi

valla ben oğlumu tuzlamadım, balık bu mu ayol, kekik zeytinyağ falanda gezdirelim bari, bebeği olcaklarada tavsiye etmiyorum, bebeklerin derisi geçirgen olduğundan böbreklere çok zararlıymış tuza yatırmak
valla oğlum hiçte kokmuyor, mis gibi, terbiyelenmemesine ragmen pamuk gibide yumuşak

Son düzenleme:

İşte bir 20-30 yıl önce bunlar bilinmiyordu.
Tıp, bilim bu kadar ilerlememişti.
1 yaşına kadar balın, inek sütünün yasak oldugu,
hatta inek sütü alerjisinin ne oldugu bile bilinmiyordu...

Şimdi bir çok şey biliniyor.
Göz göre göre minicik bebeklere eskiden kalma şeylerin yapılması taraftarı degilim.

canım hala bunları yapan kayınvalideler ve anneler var malesef, hala emziği bala batırıp hala inek sütünün faydasına inanılıyor malesef, şuan bilinmesi bişeyi değiştirmiyor anlayacağın

Son düzenleme:
canım hala bunları yapan kayınvalideler ve anneler var malesef, hala emziği bala batırıp hala inek sütünün faydasına inanılıyor malesef, şuan bilinmesi bişeyi değiştirmiyor anlayacağın

İşte o yüzden konu sahibine oku ögren ,
bilimsel cevaplar ver diyoruz :)

Ben de çok işe yaradı :)
Gerçi kayınvalidem Allah var bana sormadan bir şey yapmazdı,
hala yapmaz,

Tabi eşim gibi bir faktörü de unutmamak lazım

Son düzenleme:
egem, canım klasik kaynana olcan valla

bunlar olurken seninde gönlün olmuştur baskıyla yapmamışsındır ama değil mi

yok canım baskı falan olmadı,ben uzaktaydım ailelerden.tuzlama hariç diğerlerini ben yaptım
kaynanalığımdan gurur duyacağım

Son düzenleme:
İşte o yüzden konu sahibine oku ögren ,
bilimsel cevaplar ver diyoruz :)

Ben de çok işe yaradı :)
Gerçi kayınvalidem Allah var bana sormadan bir şey yapmazdı,
hala yapmaz,

bu bilimselliğe kv nin vereceği cevapları duyar gibiyim

işte kv den kv ye değişiyor, benimkide yapmaz, ama tam tersi olan kv ler daha çok toplumda

Son düzenleme:
bu bilimselliğe kv nin vereceği cevapları duyar gibiyim

Evet biz şöyle büyüttük böyle büyüttük bak sapasaglamlar diyecekler,
ama o zaman da yukarda senin yazını alıntıladıgım ilk yazıdaki söylenecek :)

Demokraside çareler tükenmez :)

Son düzenleme:

evet 4 yaşından sonra oğullarımı doğru dürüst öpemedim bile.büyüdük havalarındaydılar

evet 4 yaşından sonra oğullarımı doğru dürüst öpemedim bile.büyüdük havalarındaydılar

Degil mi ya?

Zaman su gibi akıyor işte

Oglum dogdugunda hemen büyüsün isterdim,
anlamadan büyüyüverdi, şimdi 6 yaşında,

kızım dogdu hiç büyümesini istemiyorum,
ama büyüyor işte 1,5 yaşında şu an.
Zamanı durdurabilsek keşke :)

Ben de hatta çocuk düşünmeden önce acaba çocuğumuz olunca durumlar ne olur
diye endişeleniyordum, devamlı gelinir mi, karışılır mı?
Ama pek öyle olmadı, gerçi biz ayrı şehirlerde oturuyoruz.
Karışsalarda sen dediklerini yapmak durumunda değilsin.
Çocuğunu istediğin şekilde yetiştirme hakkına sahipsin.
Bol bol araştır, kendi süzgecinden geçir söylenenleri, ona göre uygula söylenenleri.
Gerisini de duymamazlıktan gel boşver.
En son kayınvalidem geldiğinde, oğluma tavuk ve pilav yediriyorum daha 1 yaşında,
tavuğu elimle küçük küçük parçalıyordum, pilavı da elimle rahat veriyorum diye elimle veriyordum.
Kayınvalidemin dikkatini çekmiş ama bana birşey demedi o zaman.
Sonra bir zaman yine yemek yedirirken, pilavı neden elinle yediriyorsun diye merak ettim ,diye sordu :)
Ben de öyle rahat yediriyorum,dedim, birşey demedi.
Sonra biz yemek yerken, yine bu konu açıldı nasıl açıldıysa artık, çinlililer gibi yiyiyor pilavı (gibi birşey dedi sanırım tam hatırlamıyorum),
sen kaşıkla yedir boşver dedi, ben de birşey demedim.
Hala canım istediğinde elimle yediririm, bazen duymamak lazım herşeyi.

hele benimkiler koca adam oldular.biri 18 yaşını bitirdi.diğeri 22 yaşını bitirdi.daha dün gibi doğdukları gün.zaman su gibi geçiyor

bende canım kaynanamla altlı ustlu oturuyorum cocuk olana kada kaynanamda pek kapımı calmazdı oyle geleyım oturayım demezdı ben cagırırsam gelırdı rahatsız ederım sen gec yatarsın gec kalkarsın ısın olur derdi
amma velakın cocuk olunca hersey değişti şimdi sıksık gelır hatta geldıgı zaman zıle basar o rada cocuk uyuyor olur uyanır bır kac sefer soyledım anne geınce zıle basma kapıya vur dıye alınır gıbı oldu ben cocuguma hazır meyve suyu danone vermek ıstemıyorum ama onlara soylemem ragmen gunde yedıgı danone sayıyı 6 7 yı rahat buluyor sureklı abur cubur verıyorlar ondan sonrada cocgun ıstahı yok dıyorlar cocugum gce aglasa kaynanam asagı gelıyordu kucagına alıp susturmak ıcın ben tabanca oyuncagına karsıyım kac sefer uyarmama ragmen amcası haftada 1 tabanca alır gelır yanı hıc senı takan olmuyor malasef guzellıklede soylesen yanlıs anlasılıyor ben de ne dıcem bılmıyorum saldım artık

bence de herşeyi duymamak ve kafaya takmamak gerekir.her lafın arkasına düşersek,her şeyin arkasında art niyet ararsak bu hayat geçmez.biraz büyükleri idare etmek gerekir diye düşünüyorum.dediklerine he he deyip bildiğinden de geri kalmamak lazım

en büyük sorun malesef bu abur cubur sorunu, o kadar zararlı ve alışkanlık yapan bişeyki, sonradan o alışkanlığı asla kıramıyosun ve kırsan bile asla sebze sevdiremiyorsun

en büyük sorun malesef bu abur cubur sorunu, o kadar zararlı ve alışkanlık yapan bişeyki, sonradan o alışkanlığı asla kıramıyosun ve kırsan bile asla sebze sevdiremiyorsun

aynen oyle cnm hergun bu sekılde oğlum resmen seker krızıne gırıyor evde sabah kalkar kalmaz seker cıkolata danone ıstıyor bende vermıyorum nasıl kuduryor tobe yarabbım eroınmanlar gıbı ben vermeyınce baslıyor ben babanneme gıdıcem dıye bende bazen yollamıyorum yukarı ben yollamasam onlar bı posette kapıyı calıp verıyorlar ogunkı aburcuburları
onlarıda anlıyorum tamam sevıyorlar ılk torun ustune cok dusuyorlar ama anneınde kuralları varsa saygı duymak lazım ama bunu dusuemıyorlar ben bukadar zararlı seylerı yedırmek ıstemedıgımı soyluyorum ama anlamıyorlar ben bazen cezalı sunu yapamaz dıyorum hız gel sen oğlum dıyıp ne ıstıyporsa verıyorlar
en buyuk sorunda cocuk ıkılı buyuyur anneyı babyı takmıyor ıyıce sımarıyor ama onlarıda takmaz oluyor bazen onlarıda cıkdırtınca yukarda hemen asagı yolluyorlar annen gezmeye gıdıyormus dıye oğlum 3.5 yasında soyluyor hersyı sen gezmeye gısıdyormussun babannem ondan yolladı dıyor halbukı yukarda bas edemedıklerı ıcın yolluyorlar ozaman dıyorum bakkk sımartıyonuz edıyorsunuz basa cıkamayıncaa hemen eve yolluyorsunuz dıye kımse ses cıkarmıyor

Son düzenleme:
sadece kayınvalide değil, annelerle bile problemler oluyo bebek geldikten sonra.
anneler de fikir beyanında bulunyolar, yapsan istemiyosun yapmasan ayıp.
ama ikisiyle de yaşanan problemler ilk banyosunu kim yaptıracak
ek gıdaya geçmişse senin yedirmek istemediklerini vermek isteyecekler
doktor 1 yaşına kadar yağlı tuzlu baharatlı verme onun yemeği ayrı olsun dedi dikkat etmek istiyorum bu konuda diyeceksin burun kıvıracaklar, vay efendim bu da yeni mi çıkmış olacak
abur cubur hiç vermek istemeyeceksin, herkes hevesli olacak falan filan.
böyle okuyunca için sıkılıyo olabilir ama Allah sabrını veriyo, bi şekilde hallediyosun işte.
gerçi seninki baya yakında oturuyomuş o sanki biraz problem olur gibi geliyo ama :)
sana en büyük tavsiyem hele lohusalık döneminde kulaklarına pamuk mu tıkarsın naparsın bilmiyorum ama kimseyi umursamamaya çalış.

kizlar ya napin edin isterseniz bagirin cagirin aglayin, naparsaniz yapin ama cocugunuza su cikulatalar danoneler bilmem neler yedirmeyin ya
meyvesuyu yada nutella gibi seyler yemesinler
yazik ya cocuklarimiz ilerde obez olcaklar kilo cok zor bisey
ve bu seyler cok zararli özelliklede kücük cocuklara, ayrica bagimlilik yapiyor sanki,
ufacik cocuklarin eline veriyolar kasigi, (cocuk belki 1 yasinda anca)
hop daldir kasigi nutella kutusuna

ayyyyy insani cileden cikarir bunlar yaa

malesef canım ınsanın basına gelmeyınce napın edın vermeyın olmuyor sen nekadar soylesende verıyorlar o anda elınden alıp hayır yemıceksın deyıp cope atamazsıncunku cocuk aglıcakonlarında zoruna gıdıcek tatsızlık olucak esıne yansıcak hzursuz olcaksın falan fılan ben evıme almıyoum yeterınce yukarda yeıgı ıcın ekdım markete gıdınce falan ıstıyor almıyorum oyle barı bıraz telafı etmıs olurum dıye dusunuyorum ama gerceketn buyukelerın yanında yakında cocuk buytmak zor sadce kaynana olarak değil kendı annelerımız ıcınde gecerlı olabılır benım aılelem baska bı sehrde yakında olsa nasıl olurdu desem hersene 1 ay gıdıp kalıyorum ızın vermedım seylerı yedırmıyro okey ama onlarda haddınden fazla sımartıyorlar oyncak falan ne gorse hemen alınıyor sabah bı cıkarrtıyor kendını aksama kadar o park senın bu park benım herkesı parmagında oynatıyro

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…