- Konu Sahibi ebrumelek12
-
malesef canım ınsanın basına gelmeyınce napın edın vermeyın olmuyor sen nekadar soylesende verıyorlar o anda elınden alıp hayır yemıceksın deyıp cope atamazsıncunku cocuk aglıcakonlarında zoruna gıdıcek tatsızlık olucak esıne yansıcak hzursuz olcaksın falan fılan ben evıme almıyoum yeterınce yukarda yeıgı ıcın ekdım markete gıdınce falan ıstıyor almıyorum oyle barı bıraz telafı etmıs olurum dıye dusunuyorum ama gerceketn buyukelerın yanında yakında cocuk buytmak zor sadce kaynana olarak değil kendı annelerımız ıcınde gecerlı olabılır benım aılelem baska bı sehrde yakında olsa nasıl olurdu desem hersene 1 ay gıdıp kalıyorum ızın vermedım seylerı yedırmıyro okey ama onlarda haddınden fazla sımartıyorlar oyncak falan ne gorse hemen alınıyor sabah bı cıkarrtıyor kendını aksama kadar o park senın bu park benım herkesı parmagında oynatıyro
aynen oyle cnm hergun bu sekılde oğlum resmen seker krızıne gırıyor evde sabah kalkar kalmaz seker cıkolata danone ıstıyor bende vermıyorum nasıl kuduryor tobe yarabbım eroınmanlar gıbı ben vermeyınce baslıyor ben babanneme gıdıcem dıye bende bazen yollamıyorum yukarı ben yollamasam onlar bı posette kapıyı calıp verıyorlar ogunkı aburcuburları
onlarıda anlıyorum tamam sevıyorlar ılk torun ustune cok dusuyorlar ama anneınde kuralları varsa saygı duymak lazım ama bunu dusuemıyorlar ben bukadar zararlı seylerı yedırmek ıstemedıgımı soyluyorum ama anlamıyorlar ben bazen cezalı sunu yapamaz dıyorum hız gel sen oğlum dıyıp ne ıstıyporsa verıyorlar
en buyuk sorunda cocuk ıkılı buyuyur anneyı babyı takmıyor ıyıce sımarıyor ama onlarıda takmaz oluyor bazen onlarıda cıkdırtınca yukarda hemen asagı yolluyorlar annen gezmeye gıdıyormus dıye oğlum 3.5 yasında soyluyor hersyı sen gezmeye gısıdyormussun babannem ondan yolladı dıyor halbukı yukarda bas edemedıklerı ıcın yolluyorlar ozaman dıyorum bakkk sımartıyonuz edıyorsunuz basa cıkamayıncaa hemen eve yolluyorsunuz dıye kımse ses cıkarmıyor
bu şımartma konusu da ayrı dava ya. bizimki de yaşına basmadı daha. babasıyla biraz disiplinli olmasını istediğimiz için küçük kurallarımız var. milletin yanında onları yapınca müdahale ediyoruz. dediğin gibi herkesten bi laf işitiyoruz sonra.
yok kızım ben şimdi kızıcam onlara, yok döverim ben onu gel sen insan dişlerini sıkıyo valla.
aynen canım benım oğlum 3.5 yasında oldugu ıcın uzun bır suredır oturma cezası verıyoruz yası kadar dakıka tutup korıdorda bır kosede otutuyor eger kurallara karsı gelırse eee vede bendende bıraz cekındıgı ıcın pek yaramazlık yapmıyuor ama yukarı cıkınca bneı falan takmıyor kuduruyor bende ceza vermek ıstıyorum oturtuyorum 4 dk burda oturcaksın dıyorum oda bıldıgı ıcın oturuyor ama baslıyor mızırdanmaya hemen kaynanm gelıp kaldııryor anne ocezalı deıyorum yok benım oğlum cezalı değıl bırdaha yapmıcak dovucem ben senın annenı dıyor ee cocuk 2 dk gecmeden tekrar kuralları cıgnıyor bu sefer evdede sapıtıyor dogal olarak en zoruda bur yere mısafır olarak gıttııgınızde sıze remen ezıyet oluyor
çocuklarımı ilk banyosunda tuzladık,çünkü öyle gördük.bir mahsuru olacağını da düşünmedim.2.aydan sönra az aza ek gıdalara başladım.1 yaşında memeden kestim.ek gıdalara alışkın oldukları için hiç sorun yaşamadım.hatta 4 aydan sonra bizimle sofraya oturttum.her şeyin tadına baktırdım.
1 yaşında memeden kesince çişe alıştırdım.büyük oğlum 1 yaşını 1 ay geçe,küçük oğlum 1 yaşını 3 ay geçe çişlerini öğrendi.gece de yapmadılar allaha şükür.uyanınca arkalarına bende tülbent koydum.uykudan terli kalktıkları için iyi oluyordu bence.ben bunları kendim uyguladım tabiiki,büyüklerimden böyle görmüştüm.ben de uyguladım.bir zararını da görmedim
şanslısın iyiki çocuklarına bişey olmamış inşallah ilerdede bişey olmaz.2 ayda ek gıdada gözlerim yuvalarından fırladı.ben 6 aya kadar su bile vermedim bırak ek gıdayı.doğrusuda bu zaten....
of yakınında olunca çok daha zordur ya.
aslında sorsan onlar da vakti zamanında çocuklarını büyükleri yüzünden rahat rahat sevememişlerdir büyütememişlerdir ama gene de dikkat edilmiyo işte :)
acaba bizler de mi böyle oluciğiz :)
aynen..işte herkes çocuk büyütüyor ama nasıl?? bilimsel doğrular doktorlar varken kulaktan dolma şeyelrle.bencede 2 ya cok erken bende 6. ayını doldurup 7 e gecınce verdım oğluma
arkadaşım konu çocuk olunca benim için akan sular duruyor o bu alınacak die hiç taviz vermedim çocuğumu kimsenin sevmesi için uyandırmadım düzeni bozulmasın die dikkatli davrandım seninde kafana yatmaya şeyler olursa kayınvalideni uyarırsın.mesafesini koyarsın.çünkü çocuk olunca herşey değişiyor bana sabahın köründede geldiler sevmeye gecenin yarısındada.çocukmu uyuyor kız lohusamı dinleniyor hiiç umurlarında olmadı.baştan sınrları çizmelisin yoksa başın çok ağrır.
şanslısın iyiki çocuklarına bişey olmamış inşallah ilerdede bişey olmaz.2 ayda ek gıdada gözlerim yuvalarından fırladı.ben 6 aya kadar su bile vermedim bırak ek gıdayı.doğrusuda bu zaten....
Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şuan hamileyim ve kaynanamla aynı apartmandayım merak ettiğim konu cocuk olunca bu durumda kaynanam ne hal e içinde olur evliliğimin ilk aylar oğlunu bır gun gormese yasayamazdı baya duskun yanı şimdi biraz daha iyi torun gelince artık evimden kalkmaz diye düşünüyorum yersiz endişelerim mi var bilmiyorum düşündüğüm gibi herşeye karşırmı sizde kaynanam bu durumda olandan tavsiyeleri bekliyorumm..
benimkine yakın bir durum..Çıkmıyor ki gelsin sorun değil de oğlumu kendi çocuğuymuş gibi sevmesi inadına yapması herkesin yanında babaanneciğim diyip herkes gittik sonra benim oğlum benim yavrum annemmmmmm diyişi sinir bozucu oluyor herkesin yanında yapsa ok ama özellikle eşim yokken başbaşa iken annemmmmmm beniim yavrumm benim oğlummm denesi sinir bozucu oluyor..Herşeye karışıyordu yok ben bunu beğenmedim öbürünü giydir der büyük kıyafeler dersin inadına kalkar odasına gider kıyafet alır değiştirir olmadı dersin katlar paçasını belini göğsüne kadar çeker oldu oldu der..
Odasını yerleşiyor geldi aaa ben bunu böyle kullanamam olmaz dedi..Adam da abla annesi kullanacak zaten dedi adama ne dua etmiştim
daha zor oluyor herşey en azından benim için öyleydi..Yedirme dersin inatlaşır yedirir kriz geçirirsin sen.. 3,5 aylık iken verme dediğim halde inadıma bal verdi alerji kaldırdı doktor siz ne yapıyorsun çocuğu öldürmeye mi çalışıyorsunuz dedi..bu ne cahillik dedi dünya laf saydı..
benimkine yakın bir durum..Çıkmıyor ki gelsin sorun değil de oğlumu kendi çocuğuymuş gibi sevmesi inadına yapması herkesin yanında babaanneciğim diyip herkes gittik sonra benim oğlum benim yavrum annemmmmmm diyişi sinir bozucu oluyor herkesin yanında yapsa ok ama özellikle eşim yokken başbaşa iken annemmmmmm beniim yavrumm benim oğlummm denesi sinir bozucu oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?