- 18 Mayıs 2017
- 603
- 722
- 18
- Konu Sahibi Karmaprenses
-
Birde erken sorumluluk aldım sanırım onunda etkisi büyük.ben de öyleyim ama benimkinin sebebi belli: çok sıkıldım.
üniversitedeyken yurtta kaldım, 4 sene boyunca o kalabalık bana bir ömür yetti, zaten öyle diyorlardı hep :) gerçekten de öyle oldu, şimdi kalabalığı sevmiyorum. ayda yılda bir kendi isteğimle girerim kalabalığa mesela dün konser vardı onun kalabalığına girdim, sinir krizi geçirip de çıkmadım mesela ama sıkıntılıydı yani, onun dışında düğün falan da hiç sevmem. çocuk da sevmem pek, gelemem yani. 24 yaşındayım yaşıtlarım anne oluyor ya da anne olmak istiyor bende tık yok :) umurumda da değil.
Ay gülüyorum sana canım. Ben çocuğumu sevmiyorum deniyorum ki. Hatta kızıma aşığım. Onunla yeteri kadar geziyorum. Parka gidiyorum. Aynı yaş grup arkadaşlarıyla oynasın diye sosyal etkinliklere katılıyoruz.kızımda halinden çok memnun ve mutlu bir çocuk. Başka çocuklara tahammül edemiyorum. Sorun bu. Haftanın 3-4 günü 5-6 çocukla bi gün bi evde geçirirseniz o zaman konuşalım.Onun babasının ilgisine ihtiyacı olduğu kadar size de ihtiyacı var anne sevgisinden mahrum bırakmanız nasıl yanlış. .
Bu paha biçilmez sevgiyi mahrum bırakmanın telefasi ilerde olmaz,
Ben bu bölümü okuyorum alanımdaki tüm doktorlar bunu şiddetle reddediyor.
Sizin çocuğunuzla geçirdiğiniz vakit çok kıymetli,
Maalesef öyle çekemiyorunlara,gelemiyorumlara,piskolojinizin bile bozulmasına hakkımız yok bu çocuğu yaptıysanız ona değer vermek zorundasınız.
Yok yok valla ayniyiz . Hatta bu cocugumu da simdilik dusunmuyordum . Kayınvalide sen yap ben bakarim ilerde yaparsan bakamayabilirim dedi. Calisan anne olarak bakiciya birakmaktansa yapayim bir tane dedim.. rabbime buyuk konusmak olmasin rizigi bereketi veren rabbim. Bir tane olsun saglikli olsun tontis kizim benimle olsun kafiiSizinle konuşunca keyfim yerine geldi vallahikendimi tek hastalıklı sanıyordum. aynen bana göre de tek çocuk ideal.
Neden samimiyetsiz buluyorsunuz anlamadim insanlari. Insanlarin ici kayniyor olabilir bebek gorunce. Gercek hissiyatlarini yansitiyor olabilirler hareketleriyle. Siz oyle hissetmiyorsunuz diye insanlarin yapmacik davrandigini varsaymaniz ilginc.ben de öyle bebek görünce deliren tiplerden değilim,"aaaiiyyy agucuk senin adın nniieeeee" falan olmam yani hatta olanları da samimiyetsiz bulurum.
ama bir çocuk yanıma gelir oynamak isterse de terslemem. dediğiniz gibi yalnız takılmayı da severim. sağlık sorunu değil tamamen kişilik.
Öyle hayatım. İnsanının kendi çocuğu gibi olmuyor.Ben bebek cok severdim bekarken bile bebek dukkanlarinda ic cekerdim.. cogu bebegi kucagima alirdim severdim.. kendi cocugum olduktan sonra o sempati durumu yok baska cocuklara karsi..seninkisi kisiselbi durum.. herkes ayni degil
Bana da ergen davranisi gibi geldi acikcasi. Daha ergenligini yasayamadan anne olmanin verdigi bir rahatsizlik da olabilir. Fakat kisilik de olabilir tabi. Herkes cocuk sevmek zorunda degil.Bence ergenlik henüz bitmemiş ondan. 20 yaşında ben de çocuklara tahammül edemezdim, o yaşlar deli yaşlar çünkü. Kardeşinizle de yaş farkınız epey çok. Normal bence, büyüyünce geçer.
Her insanın kişiliği farklı o yüzden erken evlenmeyi seçtim. Şartlar öyle gerekti. Kızım da benim bu hayattaki en büyük şansım diyebilirim. Ben dünyaya getirdiğim çocuğuma gayet iyi bakıyorum. Öyle olmazsa yaşıtlarından önde giden bi gelişimi olmazdı.18 yaşında anne olmama rağmen herkes hayretle baktı anneliğimin. Çünkü erken doğum gerçekleşti. Doğduğunda kimse kucağına bile alamazken bir ay ameliyatlı halimle tek başıma hiç uyku uyumadım diyecek kadar az uyuyarak baktım. Gayet bilinçliyimdir bu konularda araştırmayı severim .Bunun tek sebebi değil belki ama sebeplerden bir tanesi 18-19 yaşlarında anne olmanız. Daha gençlik ve ergenlik süreçleri arasında gelişirken anneliğin içinde kendinizi bulmanız sanırım. Erken değil miydi çocuk için, biraz daha bekleseydiniz bence.
Bunun büyük kısmı karakteriniz, bir hastalık değil. Ama bir çocuk dünyaya getirdiyseniz, bu sorumluluğa giriştiyseniz onun en iyi şekilde yetişmesi ve sevgiyi en yoğun şekilde almasından sorumlusunuz. Bunu kendi canınız evladınıza yansıtmayın derim.
Ben çocukken de çocuklarla oynamadım.Bana da ergen davranisi gibi geldi acikcasi. Daha ergenligini yasayamadan anne olmanin verdigi bir rahatsizlik da olabilir. Fakat kisilik de olabilir tabi. Herkes cocuk sevmek zorunda degil.
O zaman introvert denilen kisilik tipi olabilirsiniz. Anormal bir durum yok yani bence :) Sadece kisilik meselesi.Ben çocukken de çocuklarla oynamadım.
Her insanın kişiliği farklı o yüzden erken evlenmeyi seçtim. Şartlar öyle gerekti. Kızım da benim bu hayattaki en büyük şansım diyebilirim. Ben dünyaya getirdiğim çocuğuma gayet iyi bakıyorum. Öyle olmazsa yaşıtlarından önde giden bi gelişimi olmazdı.18 yaşında anne olmama rağmen herkes hayretle baktı anneliğimin. Çünkü erken doğum gerçekleşti. Doğduğunda kimse kucağına bile alamazken bir ay ameliyatlı halimle tek başıma hiç uyku uyumadım diyecek kadar az uyuyarak baktım. Gayet bilinçliyimdir bu konularda araştırmayı severim .
Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için.
What dedin gülüm diye gıcık bi espri yapmak geldi içimdenO zaman introvert denilen kisilik tipi olabilirsiniz. Anormal bir durum yok yani bence :) Sadece kisilik meselesi.
:) Bir kisilik tipi. Sessiz sakin kendi halinde. Kalabaligu sevmeyen, tek basina da eglenmesini bilen. Yalniz kalinca derin derin dusuncelere dalip kendini dinlemeyi seven bir tip. Fakat icten ice cok yaratici olan bir kisiliktir. Dunyada basarili ve taninmis bir suru de introvert vardir.What dedin gülüm diye gıcık bi espri yapmak geldi içimdenneyse bi araştırıp öğreniyim
Benim öyle bi konu açtığımı hatırlamıyorum. Kv bir sözüne doğuracak kadar cahil değilim . Şöyle birşey söylemiş olabilirim. Eşimle yaş farkımız var. Eşim yaşımın geçmesini istemiyorum demişti. Kayınvalidem 62 yaşında birisi şeker hastası çocuğuma bakacak bir durumda değil. Ayrıca ben kendi anneme dahi inanıp çacupumu bırakmayan bir insanım.Ben evlilik yaşınızla alakalı bir şey söylemedim zaten. Erken anne olmanızın etkisi olabilir mi diye sordum, çünkü ''şimdi yaparsan bakarım ileride yaparsan bakma şansım olmaz'' diyen kayınvalidenizin sözüne istinaden doğurdum 18 yaşında bende' demişsiniz. Ayriyetten kötü bir anne olduğunuzu da ima etmedim, yanlış olmasın. Sizin anneliğinizi ben dahil kimse sorgulayamaz zaten. Çocuğunuzla oyun oynamaktan sıkıldığınızı belirten cümlenize istinaden bu dönemlerde onunla daha fazla ilgilenip, hayatınızı ona göre şekillendirip, tüm ilgi ve alakayı ona yönlendirmenizle alakalı söyledim.
Öğrenmiş oldum canım. Aydınlattığın İçin teşekkürler.:) Bir kisilik tipi. Sessiz sakin kendi halinde. Kalabaligu sevmeyen, tek basina da eglenmesini bilen. Yalniz kalinca derin derin dusuncelere dalip kendini dinlemeyi seven bir tip. Fakat icten ice cok yaratici olan bir kisiliktir. Dunyada basarili ve taninmis bir suru de introvert vardir.
Neden samimiyetsiz buluyorsunuz anlamadim insanlari. Insanlarin ici kayniyor olabilir bebek gorunce. Gercek hissiyatlarini yansitiyor olabilirler hareketleriyle. Siz oyle hissetmiyorsunuz diye insanlarin yapmacik davrandigini varsaymaniz ilginc.
Allah aşkına, ne takiyorsun ki insanlari..Benim öyle bi konu açtığımı hatırlamıyorum. Kv bir sözüne doğuracak kadar cahil değilim . Şöyle birşey söylemiş olabilirim. Eşimle yaş farkımız var. Eşim yaşımın geçmesini istemiyorum demişti. Kayınvalidem 62 yaşında birisi şeker hastası çocuğuma bakacak bir durumda değil. Ayrıca ben kendi anneme dahi inanıp çacupumu bırakmayan bir insanım.
Teşekkürler yorumunuz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?