Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

her bir şeye şu öğretmenliği de eklemiyorlar mı uyuz oluyorum ben de.
28 yasında evlendim, 31e kadar düşünmedim, birden istek geldi, hiç öyle bir duygum yoktu, her sey 'bebeğim nasıl olurdu acaba' merakıyla başladı ya hiç ya da iki diyordum. ikisini peş peşe yaptım yaşın 30 olmuş hamile kalamazsın dediler, iki bebem de hemen oldu, canın ne istiyorsa onu yap koalina
dipnot: keşke daha önce anne olmayı tercih etseymişim, daha genç olsaymışım bunu o manada diyorum
ha bir de sadece ama sadece çocuklarım için varım, anne olmak için yaratılmışım meğer

amin. yolumdan uzak olsunlar

Yani şöyle, belki ben de şu an bu yüzden bir eksiklik hissetmiyorum çünkü karşılıksız sevebileceğim evcillerim var. Eve geldiğimde sevinen, ilgi bekleyen, gece yatmadan kontrol ettiğim, sabah çıkmadan önce onlara bakıp yemlerini-sularını koyduğum, haftalık banyosunu yaptırıp kafeslerini temizlediğim, özel organik sebzeler aldığım, onlara özel mamalar yaptığım, yurt dışından ürünler getirttiğim, en kaliteli şeyleri almaya çalışıp hasta olduklarında işe gitmeyip başlarını beklediğim. Hani zaten çocuk gibi bakıyorum ve etrafımdaki herhangi bir çocuktan benim için daha değerliler evet. Kendi çocuğum gibi olurlar mı onu çocuk sahibi olmadan söyleyemem ama çocuğu olup köpeğiyle bir tutan arkadaşım olmuştu mesela...

İleride çok şefkat dolu bir baba olacak belli.

ben bir yorum üzerine yazdım. o yorumda koalinaya ait değildi

Sizin ki çocuk sevmemek değil ki sorumsuz kişilerin sorumsuz davranışlarını sevmemek bence. Ben de çocuk sahibi değilim ama insan kendi çocuğunu kendi canından daha çok sever diye düşünüyorum. Çocuk hiç sevmeseniz öğrencilerinizi de sevmezdiniz.

bak şimdi arkadaşım sen burada kelime oyunu yapıyorsun.

herkes senin ne anlam da dediğini gayet iyi anladı.şimdi değiştirip farklı bir yorum getirme çalışma yani komik oldu...

ben bir yorum üzerine yazdım. o yorumda koalinaya ait değildi
Yok okypete sana değildi o yorum, konu sahibesine ağır yorum yazanlar olmuş onlar için yazdım. Kadının çocuk istememesi millete dert olmuş çok ilginç, gören de her doğuran o çok iyi anne oluyor sanacak. Etrafımda bu kadar çok kötü ve sorumsuz anne olmasa inanacam yani.

3 yaşında bir çocuğu sanayie çalıştırmayı planlayan 30 yaşında bir adam ile çocuk istemeyen bir kadın evlenirse böyle olur
Yok yok 5 tane doğur, hepsini sanayiye verin, bir kısmını da dilendirin. İşi bırakın, veletlerin kazandıklarıyla geçinirsiniz. Hem masraflarını da çıkarmış olurlar.

bir yorum okudum konuda. şoka girdim .ileride derecede çocuklardan nefret ediyorum. yazılmış.
yani nefretinde ileri derecesi.

bak şimdi arkadaşım sen burada kelime oyunu yapıyorsun.

herkes senin ne anlam da dediğini gayet iyi anladı.şimdi değiştirip farklı bir yorum getirme çalışma yani komik oldu...
yahu niye kelime oyunu yapayım allah aşkına .inşallah olmaz evet .istemeyen kişiye söylenecek en güzel temenni işte.daha ne söyliyim.inşallah bir çocuğun olurda tüm korktukların başına mı gelir diyim.asıl beddua budur.çünkü konu sahibinin korkuları endişeleri var ve çocuk sevmiyor.eşiyle bile anlaşarak evlenmiş.

Pardon da kimseye temennide bulunmak, dua veya beddua etmek size kalmamış. Sizin inşallah çocuğun olmaz "temenni"nizi konu sahibinin mutluluğu için yapmadığınızı biliyoruz. Bir de burda bedduanıza kılıf bularak insanları salak yerine koymayın. Konu sahibi çok isterse kendi kendisine dua eder. Herkes haddini bilsin.
Şu konulara girip beddua eden insanları anlamıyorum ya. Bir de utanmadan yorum diye yazıyorsunuz.

Şöyle söyleyeyim misal sizin çocuğunuza tahammülüm olmayabilir ama bu hamile kalmış olsam "aaa tahammülü de yoktu hiç hahaha ne komik oldu" denebilecek bir durum değil. Çünkü takdir edersiniz ki sizin çocuğunuza tahammül derecemle kendiminki farklı olur. Ve bu konudaki kimse şu yorumunuzdaki alaycı ifadeyi anlayamayacak kapasitede değil

Bana terbiye dersi verenlerin ne tuhaftır ki üslupları hep aynı.bişeyleri düzelteyim derken geri dönüp asıl kendilerinib komik olduğunu görmüyorlar.sanırım hepiniz konu sahibinin yakın arkadaşı oluyorsunuz .ne hoş.devam edin.körler sağırlar ,birbirini ağırlar..size çocuksuz dertsiz hayatlarınızda mutluluklar..

Ne mutlu :) boy boy çocuklarınız olsun o zaman engin kapasitenizle mutlu çocuklar yetiştirin..

Ne mutlu :) boy boy çocuklarınız olsun o zaman engin kapasitenizle mutlu çocuklar yetiştirin..
Allah bilir orasını diyelim bence.
Yani illa inşallah maşallah diye bir yoruma gerek yok amacım dua ya da beddua almak değil çünkü:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…