Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

Anneliginizi sorgulamiyorum okuduğunuzu anlasaydnz keşke. Sorun "insanliginiz" "karanlık kalbiniz". Anne olmussunuz ama o kadarla kalmissiniz iste yapacak bir şey yok.

Dikkat edin sebepsiz bedduaniz size yada cocuklariniza dönmesin...

bana tavsiyeler vermenize lüzum yok.emin olun sizden daha büyük cevherler sahibim .bana bilmem kimlerin hayatı değil kendi hayatım lazım..

Hayır asla değersiz görmek değil sadece çocukla bir kefeye koymamak, hayvan besledim kedi köpek değilde 3 kere Hamster besledim az mı veteriner gezdim 3 senelik ömürleri az daha uzasın diye, ama şu an kedim köpeğim ya da başka bi evcilim olsa oglumla bir tutabilir miyim

bi yorum yapasım var ama polemik olmasın lütfen, kimi insanlar daçocuk istemiyorum kedim/köpeğim var yeter diyo, deli oluyorum kedi Köpekle çocuk bir mi

Ona yeter demek ki. Bana kotu bir söz gibi gelmiyor. Ya da bir tutmak gibi gelmiyor

Bir köpeğe duyulan sevgi ve onun sana duyduğu sevgi de karsiliksiz sevgidir. Sahibinin mezari basindan ayrilmayan köpekler var ama ne evlatlar var para için baba anne olduren.

Konuyu güncelleme sebebim bana sürekli "evlenince istersin, biyolojik saatin çalar" gibi söylemler olmasıydı.
Haliyle yaş oldu 30 ve bazı konularda hem endişe ediyorum hem istemiyorum. Çocuk sahibi olma fikri çok uzak ve bunun nasıl bir istek olduğunu anlayamıyorum ve çocuklara ölüp bitmiyorum. Saygılı mıyım çocuklara; evet ama tutup mıncırmıyor yahut çocuk özlemi çekmiyorum ve sanki hiç çekmeyeceğim.
Bu düşünce beni şimdilik korkutmuyor ama öyle bir zamanda annelik duygusu bastırır ve artık iş işten geçmiş olursa da demekten geri kalmıyorum:) Ve 2 sene sonra merak ediyorum hala, kayıpta mıyım?

biliyodum polemik olacağını, neyse

Anneliginizi sorgulamiyorum okuduğunuzu anlasaydnz keşke. Sorun "insanliginiz" "karanlık kalbiniz". Anne olmussunuz ama o kadarla kalmissiniz iste yapacak bir şey yok.

Dikkat edin sebepsiz bedduaniz size yada cocuklariniza dönmesin...
Kusura bakma .seninle atışacak değilim.yalnız evlatlarıma laf söyletmem.bir daha bana cevap vermeyin rica ederim.insanlığım ve kalbimin rengi sizden daha aydınlık.bunu da bilin.saygılar

şöyle bir şey var kimsenin hayatına hele düşüncesine asla karışamayız
çocuk istemeyen biri olabilir ben gayet de doğal karşılarım herkes üremek için gelmiyor ya dünyaya
sırf herkesin var diye evlenip cocuk sahibi olmak zorunda bırakılmasın insanlar bence
özellikle bazıları ebeveyn olma yetersizliğin diplerinde iken

Kusura bakma .seninle atışacak değilim.yalnız evlatlarıma laf söyletmem.bir daha bana cevap vermeyin rica ederim.insanlığım ve kalbimin rengi sizden daha aydınlık.bunu da bilin.saygılar
Siz evlatlarınıza laf söyletmezken nasıl bir başkasına inşallah çocuğu olmaz diyebiliyorsunuz ilginç.

şimdi biri "hayvanları sevmiyorum" diye konu açsa ne taşlanırdı ha ama konu bebek olunca bir hayli destek almış konu sahibi.. fikir özgürlüğü başka bir şey yaw

neyse konuya da yorum yapayım.. Ben evlenmeden önce çocuk sevmezdim.. hele hele 3-13 yaş arası kız çocuklarına bildiğin sinir olurdum.. çevremdeki çocukların sürekli ağlaması, sürekli bir şeyler talep etmesi belki de soğutmuştu beni bilemiyorum..

neyse kendi çocuklarım doğduktan sonra çocuklarıma aşık oldum.. sonra bir kız yeğenim doğdu, ona da aynı aşkla bağlandım.. ama ilginçtir hala ağlayan, anne- babasına hayatı dar eden çocuklara tahammül edemiyorum.. ve bu "çocuk sevmeme" olayının tamamen çevremizde gördüğümüz yanlış yetiştirilme kurbanı çocuklar olduğuna inanıyorum..
Kaliteli, düzgün yetiştirdikten sonra çocuk hayatta ki en en en mükemmel şey :)

Aman çocuk doğdunda nasılsa büyür düşüncesinden daha samimi bence konu sahibinin düşüncesi...

İnşallah çocuğun olmaz lafıda gafletten başka bişey olamaz. Sırf sevgiyle çocuk büyümüyo malesef.

bana tavsiyeler vermenize lüzum yok.emin olun sizden daha büyük cevherler sahibim .bana bilmem kimlerin hayatı değil kendi hayatım lazım..

haklısınız, bir an kimle konustugumu unuttum, beddua eden birinden nasıl bir düsünce beklenirdi ki...

insanların tercihlerinin farklı olabileceginden bahsediyorum,
sizin aksinize evladınızı konuya katmak asla yapmayacagım birşey,
cevher oldugundan da şüphem yok,
ancak annesi icin aynı düsüncelere sahip olamıyorum maalesef.

Yani kuzum istemiyorsan, sevmiyorsan, eksikligini hissetmiyorsan demek ki istemiyorsundur. Yani yoklugunu cekmedigin bir sey icin Allah Allah neden yoklugunu hissetmiyorum diye dusunmenin bence manasi yok.

Artık evlenip 1 seneyi doldurmuşlara "hani çocuk" demek bir gelenek olduğundan ben de sıkça bu sorularla boğuşuyorum. İstemiyorum cevabı yeterli gelmiyor, yani istemiyorum o kadar işte. Nasıl istemediğimi anlayan yok henüz, öyle ya çocuk nasıl istenmez, mümkün değil:) Sonra bitmek bilmeyen açıklamalar, falanca da istememiş sonra istediğinde olmamış bilmem kaç sene uğraşmış, filanca da istememiş ama anne olunca anlamış. İyi de ya anlamazsam? Ya anne olacak kapasitede değilsem? Üstelik içimde zerre bebek isteği yoksa?
Çok şey kaçırıyormuşum ve nasıl bir öğretmen çocuk istemezmiş...

Yani kuzum istemiyorsan, sevmiyorsan, eksikligini hissetmiyorsan demek ki istemiyorsundur. Yani yoklugunu cekmedigin bir sey icin Allah Allah neden yoklugunu hissetmiyorum diye dusunmenin bence manasi yok.
Ondan ziyade hani bu derece büyük bir kayıp mı yaşıyorum diye düşünüyorum. Herkeste bir çocuk sevgisi, telaşı, isteği bir bende yok. Etrafımda benim gibi kimse yok ki beni anlasın, herkes er ya da geç çocuk sahibi olma isteğinde. Yaşım 50-60 olunca tüh der miyim diye bütün endişem

çocuk sevmemeyi anlarımda nefret nasıl bir duygudur. bunu anlamam mümkün değil
Aynen ben de o tür yorumlarda ürperdim resmen. Nefret nedir? Kin tutmak, düşman görmek, o kişinin kötülüğünü istemek... Sevmemek çok basit bir duyguyken nefret çok ağır, içinde kötülük barındıran bir duygu. İnsan düşmanına bile kin tutamaz kolay kolay. İnsanlar ya bu kelimenin anlamını bilmiyor, ya da çok kötü insanlarla bir arada yaşıyoruz.
Hepimizin geçtiği bir evre çocukluk. Çocuk dediğin insanlara uzak bir yaratık değil. Ben kendisine zararı bile olmayan, önyargıyla bir insan yavrusundan nefret edebilen, kin duyabilen insana asla sempati duyamam. Bu kadar aşırılık ve kötülüğün altında da ciddi psikolojik sorun ararım ve böyle insanlardan korkarım. Evlerden ırak vallahi. Allah çoluğumuzu çocuğumuzu uzak tutsun.

Ya hu kızlar bir şeyi sevmemekle ondan nefret etmek farklı şeyler. Koalina çocuklardan nefret etmiyor, onlardan iğrenmiyor, onları öldürme planları yapmıyor, kaldırımda yürüyen çocukları arabaların önüne atma gibi bir planı yok, evine yatıya çocuklu misafir geldiğinde çocuğun yattığı odaya gidip yastığı yüzüne bastırmayacak yani korkmayın. Sadece hani çocuklara ölen biten insanlar vardır ya, bir çocuk gördüğünde içi kıpır kıpır olan insanlar... Koalina o insanlardan değil. Yani çocuklara özel bir sempatisi yok. Onun için herhangi bir yetişkinden farkları yok.
Neresini anlamadınız?

Evli değilim, bilmiyorum evlenince bir çocuk eksikliği hisseder miyim ama etrafımdaki insanlara baktıkça, çocuklara baktıkça herkes anne olmamalı diyorum ve ben de olmaması gerekenlerden biriymişim gibi geliyor
Ben senin evli olduğunu sanıyordum.

konuya ister istemez dahil olmamın bir nedeni de bu zaten.
cok benzerini hissediyorum,
üstelik o tatlı cocuk videolarını gülerek izleyebiliyor, hosuma gidiyorken...

ben baya baya bebekleri seviyorum.
ama aglaması, temizligi, 9ay taşıması vs. hadi bunları gectim yetistirmesi var, ergenligi var... nasıl baş ederim, nasıl onu herseye karsı korururum? hepsini düsününce ciddi sekilde korkuyorum.
sırf bu yuzden evlenmiyorum da hatta, cunku defalarca belirtmeme ragmen erkek arkadasım istiyor...

yegenim olsun isterim ama annelik...
bilmiyorum kimine gore uygun degil galiba.

sanırım seni cesaretlendirecek en son kisi olarak düsüncelerimi paylasmasam daha iyi :/

ama tek bildigim iyi bir anne olacagın : )

Siz evlatlarınıza laf söyletmezken nasıl bir başkasına inşallah çocuğu olmaz diyebiliyorsunuz ilginç.
siz çocuk sahibi olmak istemiyorum demedini mi ? Bende inşallah olmaz dedim .bunun nesi tuhaf anlamadım..
iyi de arkadaşım sen yorum deõgil ki beddua ediyorsun...yorum böylemi olur yahu...
konu sahibi için asıl beddua inşallah çocuğun olur demektir.çocuk isyemeyen birine söylenecek tek güzel söz inşallah olmaz demektir çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…