o zaman inşallahsız ,maşşallahsız bir yorum yapayım.demişsin ya 50 yaşına gelince pişman olurmuyum .evet olursun..Allah bilir orasını diyelim bence.
Yani illa inşallah maşallah diye bir yoruma gerek yok amacım dua ya da beddua almak değil çünkü:)
Evlendim bi değişiklik yok, hani evlenince isterdim manasında güncelledim yani:)Anladım. Tarihe bakmamışım..
o zaman inşallahsız ,maşşallahsız bir yorum yapayım.demişsin ya 50 yaşına gelince pişman olurmuyum .evet olursun..
yok ben az çok çözdüm arkadaşı.bence istiyor o da.2013 te açtığı konuyu güncellemesinden belli.bi bakayım .tekrar düşüncelerimi sorgulayayım diye düşünüyor :)belki de olmaz bilemeyizki
Kimse kimsenin yakın arkadaşı değil. Siz ne yazdığınızın farkına, bilincine bir varın önce. İsteyen çocuk yapar, isteyen yapmaz. Bu kimseyi bağlamaz. Konu sahibi anne olabilecek yaşta bir kadın. Bugün istemez, 2 sene sonra ister. Veya hiç istemez. Bilemeyiz. Bu kimseye "inşallah çocuğun olmaz" DUAsı yapma hakkı vermez. Konu sahibi gelecek ay gelip çocuk istediğini yazsa ne yapacaksınız? Bedduaya dönüşmüş temenninizden dolayı özür mü dileyeceksiniz?Bana terbiye dersi verenlerin ne tuhaftır ki üslupları hep aynı.bişeyleri düzelteyim derken geri dönüp asıl kendilerinib komik olduğunu görmüyorlar.sanırım hepiniz konu sahibinin yakın arkadaşı oluyorsunuz .ne hoş.devam edin.körler sağırlar ,birbirini ağırlar..size çocuksuz dertsiz hayatlarınızda mutluluklar..
Konuyu okumak için üye olmak gerekmiyor.Asıl bence sizin gibi cocuk sevemeyenler olmazsa değil bu topicde toplumda sorun kalmazBen konu açtığımda üye bile değilmişsin yorum yapman çok komik oluyor. Senin gibi tartışma çıkarmaya uğraşıp agresif yorumlar yapanlar olmazsa sorun olmaz.
Sorun çıkaran birinin toplumdaki sorunlardan bahsetmesi de ilginçmiş.Konuyu okumak için üye olmak gerekmiyor.Asıl bence sizin gibi cocuk sevemeyenler olmazsa değil bu topicde toplumda sorun kalmaz
Konu başlığından kaynaklı sanırım o yorumlar da... Sevemiyorum derken böyle sarılayım, öpeyim, ah keşke çocuğum olsa gibi isteklerim-arzularım yok demek istemiştim oysa ki:) Herkes ölüp biterken bana çok manasız geliyor çocuk olayları.Konu sahibi cocuk sevemiyor olsaydi kendi okuttugu ogrencileri icin kendini paralamaz ve teketek ilgilenmek istemez ve onlari umursamazdi..Lutfen cocuk sahibi olmak istemiyorla cocuk sevmemeyi bagdastirma gibi basmakalip fikirlerle zan altinda birakmayin konu sahibini.
Bu arada;
Koalina laf arasinda bahsetmissin.Cok sevindim durumlarinizi toparlamaniza esinle.
Yorum yapmayacaktım ama tutamadım kendimi. Bazı yorumlar komik gelmeye başladı çünkü.
Bebekler ve çocuklar çok gürültücüymüş. Hep bir şey talep ederlermiş vs vs.. Pekala doğru ama buna ancak "yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor" denir.
Herkes çocukluğunda sakin sakin oturup kitap okuyup tez hazırlayan bireylermiş gibi.
şimdi biri "hayvanları sevmiyorum" diye konu açsa ne taşlanırdı haama konu bebek olunca bir hayli destek almış konu sahibi.. fikir özgürlüğü başka bir şey yaw
neyse konuya da yorum yapayım.. Ben evlenmeden önce çocuk sevmezdim.. hele hele 3-13 yaş arası kız çocuklarına bildiğin sinir olurdum.. çevremdeki çocukların sürekli ağlaması, sürekli bir şeyler talep etmesi belki de soğutmuştu beni bilemiyorum..
neyse kendi çocuklarım doğduktan sonra çocuklarıma aşık oldum.. sonra bir kız yeğenim doğdu, ona da aynı aşkla bağlandım.. ama ilginçtir hala ağlayan, anne- babasına hayatı dar eden çocuklara tahammül edemiyorum.. ve bu "çocuk sevmeme" olayının tamamen çevremizde gördüğümüz yanlış yetiştirilme kurbanı çocuklar olduğuna inanıyorum..
Kaliteli, düzgün yetiştirdikten sonra çocuk hayatta ki en en en mükemmel şey :)
kimseyi dinleme bundan önceki yaptığın gibi daima kendi mantığını ve kalbini dinleArtık evlenip 1 seneyi doldurmuşlara "hani çocuk" demek bir gelenek olduğundan ben de sıkça bu sorularla boğuşuyorum. İstemiyorum cevabı yeterli gelmiyor, yani istemiyorum o kadar işte. Nasıl istemediğimi anlayan yok henüz, öyle ya çocuk nasıl istenmez, mümkün değil:) Sonra bitmek bilmeyen açıklamalar, falanca da istememiş sonra istediğinde olmamış bilmem kaç sene uğraşmış, filanca da istememiş ama anne olunca anlamış. İyi de ya anlamazsam? Ya anne olacak kapasitede değilsem? Üstelik içimde zerre bebek isteği yoksa?
Çok şey kaçırıyormuşum ve nasıl bir öğretmen çocuk istemezmiş...
lokumumu çok seviyorum. bir tanem o benim:)hayvan sevmiyor diye taşlanır tabi çünkü sevmeyenler o dilsiz masumlara zarar veriyorlar
çocuk sevmeyen en azından cocuk yapmıyor mesela sokakta boğazlamaya kalkmıyor ki
haksız mıyım :)
heralde illa iki ayak üzerinde durması gerekli değillokumumu çok seviyorum. bir tanem o benim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?