Çocuk takıntım

Eşler birbirini tanımadan çocuk yapılmamalı.
Yaş engeli yoksa en az 2 sene bence.
Ben 4 yıllık evliyim hala düşünmüyorum. Az daha gezeyim
Ülkenin durumu da belli. Toparlanana kadar mantıken düşünmemek gerekiyor.

Reactions: 000
Haklısınız, hiç kimse memnun olmaz böyle bir durumdan:)

Bence siz beni yanlış anladınız. 0 masrafla olacak iş değil ki zaten. Ben abartıya kaçanları baz aldım ❤

Hayir asla kinamam ben kimseyi,gayet acikca yazdim,hayat sizin hayatiniz,saglik sizin sagliginiz,cocuk da sizin cocugunuz. Ben kendi mantigimla bundan 50 yil oncesi imkanlarla su anda yasayabilmenin mumkun olmadigini dusundugumu yazdim,mumkun olan en duzgun kelimeleri kullandim elbette. Sizin kaynananizla bugun bir ogretmenin beklentisi ayni olamaz,ayni olmasini beklemek manasizdir. Sizin mesleginiz sizin insanca yasamanizi saglarken tavana cengel asip yatak yapmanizi istesem yapar misiniz mesela? Bence yapmazsiniz anlatmak istedigim nokta bu. Devir degisiyor,hayat kosullari degisiyor. Bundan 50 yil once doganla simdi dogan cocugun sartlarinin kiyaslanmasi tuhaf. Bunu anlayarak yorumlamaliyiz hayati.

Bence olgunluk cagina cocuk daha cok yakisiyor 30 ustu yaslara.
Katılıyorum. Annem bile gencecik anne olmuş ben doğmuşum. Arkadaş gibi derler ya, malesef arkadaş gibi büyüdüm ve çatışmalar çok oldu. 31 yaşında dünyaya getirdiği kardeşimle ise araları çok iyi tam anne evlat ilişkisi. Arada hem samimiyet hem şefkat hem bir ağırlık var.

Kesinlikle. Siz bir yerde kucuk anne gibi olmak zorunda kalirken onlar anne-cocuk oluyorlar.

Aman Allahım kaliteli insan yetiştirme tarzımız ne kadar farklı. Size göre en zengin insanlar en kaliteli insanları yetiştiriyor?
En Zengin insanların cocuklarına bir bakın araştırın derim. Yorum yazmama bile gerek yok.

Ben arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.
Güzelim evi gecindiren su an bu kız....Eşinin geliri evin borcuna gidiyor...Yani bu kız "bebegime 2 aydan fazla sutumu vermek istiyorum,ücretsiz izin alicam" dese evine ekmek girmeyecek. Evinize ekmek alamiyorsaniz günlük 10 TL de cok masraftir..bebek bezi de ...sağlık ocağının karşılamadığı asi da çok masraftir .Ben iki çocuğumda da borc birakmayip birikim yaparak doğum yaptım.Simdi eşimin maaşı ile geçiniyoruz ama kimsenin benden 1 TL alacağı yok. Bu yüzden kafam rahat çocuğuma bakiyorum. Tabi ki çocuğuk çok büyük mutluluk ama elini attigin eline gelmedigi donemde de biraz beklemenin kimseye zararı olmaz

Haklısınız.

Bebek olarak rızkımla dünyaya geldim sanırım, ama ilkokulda çok istediğim su matarasını değil de en ucuzunu almak zorunda kalışımız, o su matarasının buram buram çin plastiği kokusu, beden dersinde ayağımdaki ayakkabıya arkadaşlarımın bakışı. Bunlar da unutulmuyor hani. Rızık sadece kaşık kadar mideyi doyurmaksa bir şekilde doyuyor herkes.

dimaam hanım ben sizi de anlıyorum yer yer hak da veriyorum. Bu konu bence cok derin. Vaktim de yok. Allah herkese doğru zamanda doğru şeyler nasip etsin.

bunu onceden konuşmanız gerekmezmıydı? bence boylede mutlu olmayı ogrenın abartmayın çocuklularda sıze ozenıyor ... zamana bırakın...

6 ay bence de çok erken. Ben yaklaşık 3,5 yıllık evliydim kızım doğduğunda. Gezdik, ev kredisini bitirdik. O arada araba da almıştık. Birbirmize alıştık, olgunlaştık.

Çok doğru yazmışsınız. Kayınvalidem eşimi doğurunca sütü az gelmiş, un maması pirinç maması vs ile devam etmişler ve eşimin şuanda kronik mide rahatsızlıkları mevcut,gereken vitaminleri de alamadığı için sık sık hastalanırmış hatta bir kere ölümden dönmüş. Küçük kaynım doğuştan şeker hastasıymış fakat zamanında kontroller yapılmadığı için (maddi yetersizlik) şuanda ileri seviyede ve bir gözü görmüyor. Doğum sırasında ölen kardeşlerini saymıyorum bile. Eşim maddi yetersizlikler yüzünden yaşadığı kötü anıları hala hatırlar. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, sen çocuğunu manevi olarak doyurmaya ne kadar çalışsan da tüketim üzerine kurulu bu dünyada bir yere kadar yetebilirsin, yani maddiyat sorunu illa ki çıkıyor ve maalesef küçücük çocuk bile bunu dert edinebilir.

öncelikle çocuk iki kişinin ortak kararıyla olabilecek birşey eşiniz demek ki henüz kendini hazır hissetmiyor bence siz bu konuda baskı yapmayın fikrinizi biliyor açıklamışsınız ve görüyordur da artık eşinize bu konuda bence bunaltmayın yıpratmayın ilişkinize zarar ve bence siz takıntı yapmışsınız bu sizi üzer bu konuyu lütfen kendinize dert etmeyin hayatın tadını evliliğinizin güzelliklerini yaşayın gezin tozun birbirinize alışın ağlancak dert vermesin Allah çocuk görünce hamile insanları görünce ağlamak nedir yapmayın ömür geçmez
çevreyi ciddiye almayın derler derler elalem ağzı durmaz yaşınız normal öncelikle zamanınız var artık gerçi tıp çok ilerledi her yaşta olabiliyor oda korkulcak nokta değil
maddi manevi ortak bir karar verdiğiniz zaman gelicektir canım Allah kalbine göre versin öncelikle hayırlı zamanda olsun inşallah ve altını çize çize en sona bıraktım 6 ay çok ama çok erken bunu kendinize ve eşinize eziyet etmeyin evliliğinizi

Son düzenleme:
Hamileymişsiniz. İnşallah sağlıkla kucagınıza alırsınız. Süt ve doğru emzirme konusunda sağlam bi araştırma yapmanızı öneririm.
Amin sağolun
Sezeryan olunca süt hemen gelmeyebiliyor
Emzirme tekniklerini de evet bir çok video izledim

Haklısınız, hiç kimse memnun olmaz böyle bir durumdan:)

Bence siz beni yanlış anladınız. 0 masrafla olacak iş değil ki zaten. Ben abartıya kaçanları baz aldım ❤

Konu burda abartimi? Bir yorum bile yok "bebek olunca ille x markasindan alincak hersey" diye. Herkes asgari ihtiyaclardan bahs ediyor. Kv'denin tavana asili besiginden bahs eden sensin. Yani seninki biraz cevir kazi yanmasin durumu. Tepki aldigindada dolayi yorumunu degistiriyorsun.

Ben arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.
Bir bebek arabası kaç para lüks demiyorum orta hallisi
Mama sandalyesi
Bebeğin karyolası
Alınan kıyafetler için dolabı
Bezi , biberonu , emziği
Çocuk tencere kapağı ile mi oynayıp zekasını geliştirecek 2019 senesinde
Eğitici oyuncakların tanesi 100 tl den başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…