- 28 Temmuz 2016
- 4.043
- 6.758
- 158
Haklısınız, hiç kimse memnun olmaz böyle bir durumdan:)Bir kv'deye sormak lazim, şimdiki imkanlara sahip olsa halen "yok ben evde doğum yapmak istiyorum ve çocuklara oyuncak almicam" dermiydi. Kadin o zamanin şartlarina göre yaşadi. Annelik çocuğun için en iyi şeyleri istemek değilmi?
Ve o vitaminler keyfi yazilmiyor. Mesela folik asit almasan, çocuğun sakat olma (spina bifida) şansi daha yüksek. Mecbur doktor kontrolüne gidilmesi lazim, herhangi bir sorunda erken teşhis edilmesi lazim. Eh bunlar hepsi para.
Hadi diyelim bez almiyorsun ve çocuğun altini sariyirsun. O halde sürekli çamaşir makinesi çalişir, elektrik ücretsiz değil. Cocuk sarilik geçirebilir, hasta olabilir. Yine doktor masrafa birsürü para.
Bunlar en basit masraflar. Daha kiyafet, süt gelmezse mama masrafi, bebek yatağindan, oto koltuğundan bahs etmedim. Bebek 6 aylikken ek gidaya geçince meyve sebze masrafindan hiç bahs etmeyim istersen.
Rizk olayini çok yanliş anlamişin. Beyinde verilde düşünmek için dimi? Eğer bu kadar masraf ile elde sifir para ile, niye bebek yapilsin? Normal bir beyin bunu red etmeli.
Hayir asla kinamam ben kimseyi,gayet acikca yazdim,hayat sizin hayatiniz,saglik sizin sagliginiz,cocuk da sizin cocugunuz. Ben kendi mantigimla bundan 50 yil oncesi imkanlarla su anda yasayabilmenin mumkun olmadigini dusundugumu yazdim,mumkun olan en duzgun kelimeleri kullandim elbette. Sizin kaynananizla bugun bir ogretmenin beklentisi ayni olamaz,ayni olmasini beklemek manasizdir. Sizin mesleginiz sizin insanca yasamanizi saglarken tavana cengel asip yatak yapmanizi istesem yapar misiniz mesela? Bence yapmazsinizNeden kınayıcı bir şekilde konustugunuzu anlayamadım, bunlar olağan şeyler herkesin geçmişte yaşadıkları ..
Tabii ki devir değişti, eskisi gibi bir yaşayış biçimi olacak diye birşey yok .
Igneleyici konuşmalar yaparak elinize ne geçiyor anlamıyorum, keza karşı tarafın da bir kalbi olduğunu unutmayın . Kırıcı olmanızın manası yok:)
Harcama yapılmasın demedim,diyemem de zaten. Herşeyin ölçülü olanıdır güzel olan. Kaldı ki benim de yıllardır emek vererek edindiğim bir mesleğim var. Mevzuyu bambaşka boyutlara taşımayın lütfen.
Teşekkür ediyorum
Katılıyorum. Annem bile gencecik anne olmuş ben doğmuşum. Arkadaş gibi derler ya, malesef arkadaş gibi büyüdüm ve çatışmalar çok oldu. 31 yaşında dünyaya getirdiği kardeşimle ise araları çok iyi tam anne evlat ilişkisi. Arada hem samimiyet hem şefkat hem bir ağırlık var.Bence olgunluk cagina cocuk daha cok yakisiyor 30 ustu yaslara.
Kesinlikle. Siz bir yerde kucuk anne gibi olmak zorunda kalirken onlar anne-cocuk oluyorlar.Katılıyorum. Annem bile gencecik anne olmuş ben doğmuşum. Arkadaş gibi derler ya, malesef arkadaş gibi büyüdüm ve çatışmalar çok oldu. 31 yaşında dünyaya getirdiği kardeşimle ise araları çok iyi tam anne evlat ilişkisi. Arada hem samimiyet hem şefkat hem bir ağırlık var.
aslında çocuğa harcanan para ailenin bakış açısı ile alakalı. Çocuk sıfıra yakın masrafla da büyür. Ya da ilgi ve alakasına göre kurslara yönlendirir, eğitimli olmasını isteyerek yabancı dil ile eğitim veren okullardan birine yollayabilir, ayak sağlığını düşünerek en iyi ayakkabıyı alabilir, daha sağlıklı büyütmek adına özel bir doktorla hem fiziksel sağlığını hem psikolojik sağlığını takip edebilir, gelişimine destek olacak ve çocuğa zararsız oyuncaklar alabilirsiniz.
Yaa eskiden analarıyla sokakta oynarlardı, çamura batarlardı oyuncak mı varmış diyecek birileri. Bunları yapan o çocuklarla oynamıyor, çanura batmıyor anlamına gelmez bu. Sabah piknik yapar, kırlarda koşar, öğleden sonra tiyatroya götürürsünüz. Ve bunun için de para lazım işte.
Asgari düzeyde bir çocuk yetiştirebilir ya da çıtayı yükseltebilirsiniz.
Asgari düzeyde dört çocuk yetiştirmektense yüksek standartlarda iki çocuk yetiştirmeyi tercih ederim ben mesela. Tamamen hayata bakışla alakalı. Sanırım durmadan çoğalma eğiliminde olan bu güdümüzü biraz kontrol altına almalıyız. Az ama kaliteli bir nüfusa sahip oluruz belki o zaman.
Güzelim evi gecindiren su an bu kız....Eşinin geliri evin borcuna gidiyor...Yani bu kız "bebegime 2 aydan fazla sutumu vermek istiyorum,ücretsiz izin alicam" dese evine ekmek girmeyecek. Evinize ekmek alamiyorsaniz günlük 10 TL de cok masraftir..bebek bezi de ...sağlık ocağının karşılamadığı asi da çok masraftir .Ben iki çocuğumda da borc birakmayip birikim yaparak doğum yaptım.Simdi eşimin maaşı ile geçiniyoruz ama kimsenin benden 1 TL alacağı yok. Bu yüzden kafam rahat çocuğuma bakiyorum. Tabi ki çocuğuk çok büyük mutluluk ama elini attigin eline gelmedigi donemde de biraz beklemenin kimseye zararı olmazBen arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.
Güzelim evi gecindiren su an bu kız....Eşinin geliri evin borcuna gidiyor...Yani bu kız "bebegime 2 aydan fazla sutumu vermek istiyorum,ücretsiz izin alicam" dese evine ekmek girmeyecek. Evine ekmek alamiyorsaniz günlük 10 TL de cok masraftir..bebek bezi de ...sağlık ocağının karşılamadığı asi da çok masraftir .Ben iki çocuğumda da borc birakmayip birikim yaparak doğum yaptım.Simdi eşimin maaşı ile geçiniyoruz ama kimsenin benden 1 TL alacağı yok. Bu yüzden kafam rahat çocuğuma bakiyorum. Tabi ki çocuğuk çok büyük mutluluk ama elini attigin eline gelmedigi donemde de biraz beklemenin kimseye zararı olmaz
Çok doğru yazmışsınız. Kayınvalidem eşimi doğurunca sütü az gelmiş, un maması pirinç maması vs ile devam etmişler ve eşimin şuanda kronik mide rahatsızlıkları mevcut,gereken vitaminleri de alamadığı için sık sık hastalanırmış hatta bir kere ölümden dönmüş. Küçük kaynım doğuştan şeker hastasıymış fakat zamanında kontroller yapılmadığı için (maddi yetersizlik) şuanda ileri seviyede ve bir gözü görmüyor. Doğum sırasında ölen kardeşlerini saymıyorum bile. Eşim maddi yetersizlikler yüzünden yaşadığı kötü anıları hala hatırlar. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, sen çocuğunu manevi olarak doyurmaya ne kadar çalışsan da tüketim üzerine kurulu bu dünyada bir yere kadar yetebilirsin, yani maddiyat sorunu illa ki çıkıyor ve maalesef küçücük çocuk bile bunu dert edinebilir.Ya şu çocuk rızkıyla gelircilerden de bıktım. Gidin 10 tane doğurun o zaman. Sadece hastane masrafı geçen ay neredeyse 1000 tl ye yakın tuttu. Çocuk hastalanıyor. O hastaneden o hastaneye en son öyle şeyler oluyor ki özele götürmek zorunda kalıyorsunuz. Sadece bir damla 70tl. Sırf sağlık için. Gözünüzde olmuyor harcamak zorunda kalıyorsunuz. Hastalık başka şey.
Mama, oyuncak, bez, kıyafet bunlardan bahsetmiyorum bile. Çocuk hastalandı bir haftadır ishal. Durmadan bez değiştiriyorsunuz.
Siz sıkıntıları göğüslersiniz belki ama erkekler bunu kaldıramaz. Hele ki borç bitmeden çocuk yapmayalım diyen bir insan hiç kaldıramaz. Eşinizi tanımayı denesenize. Bir daha yalnız vakit geçirme şansınız olmayacak.
öncelikle çocuk iki kişinin ortak kararıyla olabilecek birşey eşiniz demek ki henüz kendini hazır hissetmiyor bence siz bu konuda baskı yapmayın fikrinizi biliyor açıklamışsınız ve görüyordur da artık eşinize bu konuda bence bunaltmayın yıpratmayın ilişkinize zarar ve bence siz takıntı yapmışsınız bu sizi üzer bu konuyu lütfen kendinize dert etmeyin hayatın tadını evliliğinizin güzelliklerini yaşayın gezin tozun birbirinize alışın ağlancak dert vermesin Allah çocuk görünce hamile insanları görünce ağlamak nedir yapmayın ömür geçmezMerhabalar hepinize iyi geceler..
Sizlere kafaya çok taktığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Amin sağolunHamileymişsiniz. İnşallah sağlıkla kucagınıza alırsınız. Süt ve doğru emzirme konusunda sağlam bi araştırma yapmanızı öneririm.
Haklısınız, hiç kimse memnun olmaz böyle bir durumdan:)
Bence siz beni yanlış anladınız. 0 masrafla olacak iş değil ki zaten. Ben abartıya kaçanları baz aldım ❤
Bir bebek arabası kaç para lüks demiyorum orta hallisiBen arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.
Amin sağolun
Sezeryan olunca süt hemen gelmeyebiliyor
Emzirme tekniklerini de evet bir çok video izledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?