- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.065
- 683
- 32
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
İşte bu resmen kötü kalpli bi çocuk örneği. Burda da sabah bırakıp akşam alıyolar. Bugün yanımda çocuklar top oynuyor yani annesi aslında farkında müdahale etmeye çalışıyo, oyuna giriyo zarar vermesin falan diye ama oluru yok çocuk aşırı saldırgan. 10 dakka içinde 2-3 çocukla kavga etti. Kadına çok acıdım çünkü farkında ve uğraşıyor ama alın çocuğunuzu götürün psikoloğa ağır sorunlu dememek için zor tuttum kendimi. Resmen herkes yaka silkmiş. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın.Biz bir kere tatildeyiz. Bir Cafede oyun kösesi var. Orda oglum (o zamanlarda 4 yaslarinda) oynuyor. Iki cocuk daha geldi. Oglumu kovalamaya basladi. Oglum oyun zannediyor ama arkasindan kosan cocuk onu tekmeler savurarak düsürmeye calisiyor. Agzinin payini da aldi cocuk, ama evde siddet görüp, ezilerek büyütülen cocuklar bunu sokaga da tasiyor. Ne kadar empati göstersem de cocuklara bir tanesi ogluma el uzatsa hic iyi seyler olmaz. Siradan cocuk doguran ve dogru.dürüst yetistirmeden bütün gün sokaga atan anneler var. Eh senin terbiye etmedigini sokak ve baskalari terbiye eder o zaman. Allah kolaylik versin herkese. Evlat yetistirmek her zaman zordu, ama sanki bizim zamanimizda siddet bu kadar yaygin degildi
Çocuk olunca ne oluyor adı üstünde o da bir insan. Bence de kötü karakterli çocuklar var. Gözümle görüyorum. Daha bilmem kaç yaşında yaptığı şeyler hiç de normal değil bir akrabanın çocuğu. Aman işte çocuk o daha çocuk, ne olmasını bekliyorsun diyorlar ama ben de çocuktum hiç de öyle davranışlarım olmadı mesela. İnsanları insan olmaları dışında belirli kalıplara oturtmuşuz ona göre de konuşuyoruz ama yanlış yapıyoruz. Kötü karakterli insan olmasaydı kötü karakter diye de bir şey olmazdı .Buradaki anneler bana kızacak ama çocuk ama bireysel bir kişiden bahsediyoruz aynı zamanda
Ve her çocuk masum da değil benim gördüğüm. Bariz kötü karakterli çocuklar var. Ana babanın yetiştirmesinden bağımsız olarak var böyle çocuklar.
İşte bu resmen kötü kalpli bi çocuk örneği. Burda da sabah bırakıp akşam alıyolar. Bugün yanımda çocuklar top oynuyor yani annesi aslında farkında müdahale etmeye çalışıyo, oyuna giriyo zarar vermesin falan diye ama oluru yok çocuk aşırı saldırgan. 10 dakka içinde 2-3 çocukla kavga etti. Kadına çok acıdım çünkü farkında ve uğraşıyor ama alın çocuğunuzu götürün psikoloğa ağır sorunlu dememek için zor tuttum kendimi. Resmen herkes yaka silkmiş. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın.
Kardeş çok önemli, bazen sırf bu yüzden çocuk yapmayı düşündüğüm oldu. Dışarısı çok acımasız geliyor.Benimkiler de 4.5 yaşında. İkiz oldukları için pek kimseye ihtiyaç duymuyorlar. Yakın aile dostlarımız çocuk dövmeyen, normal aileler sorun yaşamıyoruz. Ama Eylül de okula başlayacaklar. Ne olacak merak ediyorum. Çok kibar yetiştiler çevremize göre. Bende çok endişeliyim ama ne yazık ki bir çözümü yok.
Evet bi de böyle huyları olan çocuklar da var. Ben bu yaşımda böyle soğukkanlı yalan söyleyemiyorum inanılmaz.Geçen gün oğlumu parka götürdüm 8 yaşında oğlum park kalabalıktı oğlumun hemen yanında oğlumun yaşında bir kiz ve kardeşi oynuyorlardi kardeşi oyuncaktan düştü gözümün önünde kız annesine benim oğlumu gösterip bu düşürdü dedi resmen iftira attı şok oldum oğlumda şaşırdı biraz da korkak bir çocuk bizimkinin gözleri doldu sadece ben yapmadım diyebildi ben çocukların masum olduğunu falan düşünmüyorum bazı çocuklar gerçekten kötü çocuk katiller diye googleden aratmaniz bile yeterli
Umarım öyledir. Yoksa her tarafın böyle tiplerle dolu olduğuna inanmak beni yıkar.Bu genel bir şey değil, bulunduğunuz yerle alakalı. Ben de site içerisinde oturuyorum. Sitede 6-7 tane 8-12 yaş aralığı çocuk var. Bazen oğlumu parka indirdiğim zaman denk geliyoruz. Gayet saygılı, şirin çocuklar. Özellikle kız çocukları ablalık yapıyor, oğlumu oynatıyorlar. Erkek çocukları da aynı şekilde top falan oynuyorlarsa oyunlarını bozup oğlumu da dahil ediyorlar falan. Yaşadığınız yer sıkıntılı tiplerden oluşuyor demekki. En kısa sürede taşınmaya bakın derim.
Valla yalan söyleyemicem ben de bazen çocuğumu abuk subuk şeyler izlerken yakalıyorum müdahale ediyorum. Ama benimki kendini en çok çizgi karakter sanıyo yani onun ötesine geçmiyo mevzu.Ben bir çok davranışı çocukların telefondan, bilgisayardan vs oynadıkları oyunlara ve izledikleri çizgi filmlere bağlıyorum. Bir çok aile bu konuda çok rahat maalesef.
Müstakil sitede oturuyorum canım.. Hemde yazlık tarzı burası inan senin dediğin çocuklardan burada da var bizimkiler sadece küfür ama ne küfürler kavga etseler tamam dersin gerçekten bende ne yapacağımı şaşırdımArkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Benim oğlum da tek çocuk çok uyumlu kimseye hakaret ve saldırma gibi şeyler yapmaz ama turlulerine maruz kalıyor. Zorbalıkla mücadele yöntemleri ve eğitimleri var. Bu tur5kitaplari okuyun derim. Ben şimdilik sana vurduklarinda çok yüksek sesle bana vurma diye bağır diyorum. Asla sana vurana sen de vur demem. Sözlü veya fiziksel zorbaliklarda çocuğum icsellestirmesin diye biraz daha büyüdükçe onunla bu konularda sohbet edicem. Bunun kendisiyle ilgili olmadığını ,yapan kişiyle ilgili olduğunu bilmesi gerekir ki kendisini güçsüz, çaresiz ve ozguvensiz hissetmesinArkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Zaten garip bir şekilde güler yüzlü iyi huylu çocuklar daha çok bu tür şeyler yaşıyor. Nerde azman var onlara genelde bulaşan yok. Yani yaşıtları karşısında itilip kakılma durumu yok ama eşek kadar olmuş 10 yaşındaki çocuk bunla uğraşıyor. Bu yarın bigün okulda da olabilir. Bu konuda kitapların olduğunu duymamıştım araştıracağım teşekkürler.Benim oğlum da tek çocuk çok uyumlu kimseye hakaret ve saldırma gibi şeyler yapmaz ama turlulerine maruz kalıyor. Zorbalıkla mücadele yöntemleri ve eğitimleri var. Bu tur5kitaplari okuyun derim. Ben şimdilik sana vurduklarinda çok yüksek sesle bana vurma diye bağır diyorum. Asla sana vurana sen de vur demem. Sözlü veya fiziksel zorbaliklarda çocuğum icsellestirmesin diye biraz daha büyüdükçe onunla bu konularda sohbet edicem. Bunun kendisiyle ilgili olmadığını ,yapan kişiyle ilgili olduğunu bilmesi gerekir ki kendisini güçsüz, çaresiz ve ozguvensiz hissetmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?