Çocuk terörü

Ankara mamakta site icerisinde oturuyorum 3.5 ve 1.5 yasinda 2 oglum var. Hic boyle kayde deger bir olay yasamadim. Sadece 1 kere kurtulus parkina gitmiştik. Cocugun biri acti pipisini kaydiraktan asagi isedi. Basinda babasi vardi napiyor baksaniza dedim, omuz silkti. Zaten yabancılarmış sonradan anladik. Fakat bahsettiğiniz şeylere şaşırmıyorum ne yazik ki ama ekonomik refah saglanip egitim sistemi degismeden ciddi bir degisim öngörmek iyimser bir yaklasim olur. Allah tüm çocuklarımızı iyilerle karsilastirsin.

Benimkiler de 4.5 yaşında. İkiz oldukları için pek kimseye ihtiyaç duymuyorlar. Yakın aile dostlarımız çocuk dövmeyen, normal aileler sorun yaşamıyoruz. Ama Eylül de okula başlayacaklar. Ne olacak merak ediyorum. Çok kibar yetiştiler çevremize göre. Bende çok endişeliyim ama ne yazık ki bir çözümü yok.

Aynı dertten bizde de var.üstelik uzakta da değil eltimin oğlu.anlatmaya kelimeler yetmez o kadar yani.sizi çok iyi anlıyorum.siz taşınsanız belki öylesiyle karşılaşmıyacaksınız ama bizimkiler kuzen.ister istemez hep bir arada olacak.ama hatalı anne ve baba çocuk değil kesinlikle.

Bahsettiginiz gibi cocuk cok cocugunuz bunlarla bas etmeyi kendisi ogrenicek malesef benimde iki oglum var mahalkede yasiyoruz mahalledeki cocuklarin agzi biraz bozuk ama buyuk parkımız var orda hic tera bir durumla karsilasmadik oglum herkesi seviyor oynamaya calisiyor terlendigi oluyor ama tabi kufur falan anlayacak yasta degill simdilik yani cocugu izole bir sekilde yetistiremeyiz baska bir yere gitseniz yine bu tarz seyler olacak

İşte bu resmen kötü kalpli bi çocuk örneği. Burda da sabah bırakıp akşam alıyolar. Bugün yanımda çocuklar top oynuyor yani annesi aslında farkında müdahale etmeye çalışıyo, oyuna giriyo zarar vermesin falan diye ama oluru yok çocuk aşırı saldırgan. 10 dakka içinde 2-3 çocukla kavga etti. Kadına çok acıdım çünkü farkında ve uğraşıyor ama alın çocuğunuzu götürün psikoloğa ağır sorunlu dememek için zor tuttum kendimi. Resmen herkes yaka silkmiş. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın.

Çocuk olunca ne oluyor adı üstünde o da bir insan. Bence de kötü karakterli çocuklar var. Gözümle görüyorum. Daha bilmem kaç yaşında yaptığı şeyler hiç de normal değil bir akrabanın çocuğu. Aman işte çocuk o daha çocuk, ne olmasını bekliyorsun diyorlar ama ben de çocuktum hiç de öyle davranışlarım olmadı mesela. İnsanları insan olmaları dışında belirli kalıplara oturtmuşuz ona göre de konuşuyoruz ama yanlış yapıyoruz. Kötü karakterli insan olmasaydı kötü karakter diye de bir şey olmazdı .

Amin. Ben esimin isinden dolayi bazi aileleri taniyorum. Ve gercekten aile tarafindan sanssiz o kadar cok cocuk var ki maalesef. Siddeti normal "yetistirilme metodu" olarak göreni mi dersin. Istismara ugrayani mi dersin. Bazi cocuklar haric o sorunlar hep ailelerden kaynaklaniyor. Bilincsizlik, cahillik, zorbalik ne ararsan var. Isin garibi esim türk oldugu icin bunu bazilari cekinmeden.gösteriyor..zannediyorlar ki esim Türk oldugu icin normal karsilayacak

Kardeş çok önemli, bazen sırf bu yüzden çocuk yapmayı düşündüğüm oldu. Dışarısı çok acımasız geliyor.

Amcamın iki kızı var. Büyüğü 7 küçüğü de 3 yaşında falan. Haftasonu gelirler bize çocukları izlerim hep ,oyun oynarken davranışlarına bakarım falan. Oyun oynamak adı altında birbirine şiddet uyguluyorlar. Bilinçli bir şekilde birbirine vuruyorlar ittiriyorlar ve bayağı da sert ittiriyorlar. Bunların bu şiddet eğilimi annelerinden geliyor mesela. Anneleri acayip şiddet yanlısı bir kadın. Hem sözlü hem de fiziksel şiddet var bayağı. Ama bunun yanında anne babasından bir fiske yememis çocuklar da tanıyorum onlar da aynı şekilde oyun ayağına birbirini kırıp geçiriyorlar ve bu onların karakterinde olan bir şey bence.

Geçen gün oğlumu parka götürdüm 8 yaşında oğlum park kalabalıktı oğlumun hemen yanında oğlumun yaşında bir kiz ve kardeşi oynuyorlardi kardeşi oyuncaktan düştü gözümün önünde kız annesine benim oğlumu gösterip bu düşürdü dedi resmen iftira attı şok oldum oğlumda şaşırdı biraz da korkak bir çocuk bizimkinin gözleri doldu sadece ben yapmadım diyebildi ben çocukların masum olduğunu falan düşünmüyorum bazı çocuklar gerçekten kötü çocuk katiller diye googleden aratmaniz bile yeterli

Bu genel bir şey değil, bulunduğunuz yerle alakalı. Ben de site içerisinde oturuyorum. Sitede 6-7 tane 8-12 yaş aralığı çocuk var. Bazen oğlumu parka indirdiğim zaman denk geliyoruz. Gayet saygılı, şirin çocuklar. Özellikle kız çocukları ablalık yapıyor, oğlumu oynatıyorlar. Erkek çocukları da aynı şekilde top falan oynuyorlarsa oyunlarını bozup oğlumu da dahil ediyorlar falan. Yaşadığınız yer sıkıntılı tiplerden oluşuyor demekki. En kısa sürede taşınmaya bakın derim.

Evet bi de böyle huyları olan çocuklar da var. Ben bu yaşımda böyle soğukkanlı yalan söyleyemiyorum inanılmaz.

Umarım öyledir. Yoksa her tarafın böyle tiplerle dolu olduğuna inanmak beni yıkar.

Ben bir çok davranışı çocukların telefondan, bilgisayardan vs oynadıkları oyunlara ve izledikleri çizgi filmlere bağlıyorum. Bir çok aile bu konuda çok rahat maalesef.
Valla yalan söyleyemicem ben de bazen çocuğumu abuk subuk şeyler izlerken yakalıyorum müdahale ediyorum. Ama benimki kendini en çok çizgi karakter sanıyo yani onun ötesine geçmiyo mevzu.

Müstakil sitede oturuyorum canım.. Hemde yazlık tarzı burası inan senin dediğin çocuklardan burada da var bizimkiler sadece küfür ama ne küfürler kavga etseler tamam dersin gerçekten bende ne yapacağımı şaşırdım

Benim oğlum da tek çocuk çok uyumlu kimseye hakaret ve saldırma gibi şeyler yapmaz ama turlulerine maruz kalıyor. Zorbalıkla mücadele yöntemleri ve eğitimleri var. Bu tur5kitaplari okuyun derim. Ben şimdilik sana vurduklarinda çok yüksek sesle bana vurma diye bağır diyorum. Asla sana vurana sen de vur demem. Sözlü veya fiziksel zorbaliklarda çocuğum icsellestirmesin diye biraz daha büyüdükçe onunla bu konularda sohbet edicem. Bunun kendisiyle ilgili olmadığını ,yapan kişiyle ilgili olduğunu bilmesi gerekir ki kendisini güçsüz, çaresiz ve ozguvensiz hissetmesin

Zaten garip bir şekilde güler yüzlü iyi huylu çocuklar daha çok bu tür şeyler yaşıyor. Nerde azman var onlara genelde bulaşan yok. Yani yaşıtları karşısında itilip kakılma durumu yok ama eşek kadar olmuş 10 yaşındaki çocuk bunla uğraşıyor. Bu yarın bigün okulda da olabilir. Bu konuda kitapların olduğunu duymamıştım araştıracağım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…